Нсорб цветлин Йовчев: Сътрудничеството на мвр с местната власт трябва да е в полза на обществотостраница1/8
Дата02.06.2018
Размер1.2 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8
06.02.2014

НСОРБ

Цветлин Йовчев: Сътрудничеството на МВР с местната власт трябва да е в полза на обществото

epravitelstvo.com/ 06-02-2014

Ръководството на МВР се срещна с представители на Националното сдружение на общините

Основен фокус в разговорите беше изработването на споразумение със заложена рамка за взаимодействие, съобразено с работещи световни практики. И двете страни в срещата се съгласиха, че има нужда от практични канали за комуникация и обмен на информация, както и от подобряване на сътрудничеството и координацията при превенция и противодействие на престъпността.

Решено бе работна група да предложи промени в законовата и подзаконовата нормативна уредба. Експертите ще проучат възможностите за финансиране на съвместни проекти за системи за контрол в реално време. В най-кратко време директорите на областните дирекции ще организират срещи с кметовете на населени места, на които да се договорят начините за тясно сътрудничество за противодействие на битовата престъпност. МВР ще излъчи служители, които на ниво областни дирекции и районни управления ще бъдат натоварени с взаимодействието с местната власт.

Представителите на Националното сдружение на общините изразиха благодарност към ръководството на МВР за заявената готовност за подобряването на взаимодействието помежду им и отбелязаха, че то неминуемо ще доведе до резултати за обществото.

На срещата присъстваха заместник-министрите Васил Маринов и Пламен Ангелов, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на ГД „Национална полиция” главен комисар Тодор Гребенаров.
Малките общини с лъвски пай от фонд "Региони"

trud.bg 06.02.2014 05:05

Средни и малки общини взимат лъвския пай от парите за местната власт във фонд “Региони”, стана ясно от пълния списък на одобрените проекти, приети от правителството вчера. Според него общините получават общо 289 млн. лв. от него, а министерствата - 210 млн. Първоначалното обещание на финансовия министър бе за местните власти да се заделят 350 млн. лв., а за министерствата - 150 млн.

Само четири от 28 областни градове: Пловдив, Благоевград, Габрово (всичките на ГЕРБ) и Монтана останаха без нито лев от фонда. Въпреки това останалите областни центрове, управлявани от кметове на опозицията, получават общо 45,971 млн. лв., докато областните бастиони на БСП вземат само 26,210 млн. лв. Останалите 217 млн. лв. от парите на общините отиват в по-малките населени места.

От червените областни центрове с най-голяма сума е зарадвана Враца - 7,280 млн. лв. От тях 7 млн. лв. са за кърпене на улици, а остатъкът - за ремонт на православен храм. Най-скромна е пернишка област. Там самият областен град получава 1 млн. лв. за благоустройство в града, а с. Ковачевци - 400 000 лв. за реконструкция на водопроводната мрежа.

Прави впечатление огромният брой одобрени проекти за спортни зали, площадки и стадиони. Срещу 5 млн. лв. например в Бургас ще се изгради нова многофункционална зала “Арена Бургас”, а Дупница получава 4,5 млн. за зала “Марек”. 5 млн. лв. ще вземе Смолян за ремонт на спортни съоръжения.

Рекордьор по стойност за единичен проект е русенски подземен паркинг в центъра на града - 7 млн. лв.

За 6 млн. лева в София ще се построят 6 нови детски градини.

“Всички са недоволни. Сума ти кметове ми се обаждаха - един брои парите и казва, че на по-малките общини са дали, а неговата е по-голяма. Втори сравнява броя на проектите и пак недоволства, а трети намират кусури на одобрените проекти”, коментира пред “Труд” изп. директор на сдружението на общините в България Гинка Чавдарова. Тя обаче не се ангажира с коментар за критериите, по които са разпределени средствата.

Министерствата

Първенец по сума от фонд “Региони” се оказва Министерството на регионалното развитие. То получава 20 млн. лв. за справяне с безводието в някои региони и още 50 млн. лв. отиват в агенция “Пътища” за ремонтиране на третокласни пътища. За министерството на правосъдието са разпределени 30 млн. лв. за подобряване на работната среда в съдилищата, за екоминистерството - 27 млн. лв. за управление на отпадъците и на речните басейни, а спортното получава 20 млн. лв. за спортни площадки с покрити плувни басейни в тях.


Правителството отстъпва на общините поне 530 млн. от данъка върху доходите

24chasa.bg; 06.02.2014 23:07; Виктор Иванов;

Правителството е готово да отстъпи на общините поне 530 млн. лв. от данъка върху доходите на физическите лица от следващата година, научи в. “24 часа”. На толкова се равняват 20% от събрания ДОД според разчетите за приходите от него през 2014 г. За тази година хазната чака над 2,6 млрд. лв. от облагане на доходите на гражданите.

В момента се правят точните разчети община по община, съобщиха източници от правителството. До края на февруари те трябвало да са готови и да започнат преговори по конкретните параметри.

Правителството предлага да отстъпи 2% от 10-те, с които се облагат доходите, потвърди и шефката на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова. Местните власти обаче настоявали да получат 3% от данъка върху доходите. Това означава за общините да се отделят 30% от общите приходи от това облагане, или около 800 млн. лв. на година.

Придобиването на част от ДОД е сред приоритетите в програмата на Националното сдружение на общините за 2014 г., чието одобряване от общото му събрание предстои. За периода до 2017 г. местните власти ще се опитат да получат и част от други данъци като този върху печалбите на фирмите.ОБЩИНИ

ФОКУС

Кметът на Смолян Николай Мелемов предложи съдействие от общината за узаконяване на незаконните обекти в Пампорово

6 Февруари 2014 | 10:27 | Агенция "Фокус"

Смолян. По инициатива на кмета Николай Мелемов в Община Смолян се проведе поредната среща с ползвателите и собственици на обекти в Пампорово, за да се предприемат мерки за узаконяването им, съобщиха от пресцентъра на общината. Главният архитект на общината Мирослава Шамаранова обяви, че има преписки за 24 незаконни временни строежи в курорта. От тях 4 са приключили, в процедура са други - 4, а останалите са без движение. Този път има срок поставен от държавата за узаконяването им и той е 26 ноември т.г. От тези обекти няма постъпления от данъци и такса смет. Ресорният зам.-кмет инж.Мариана Цекова съобщи, че общината плаща между 250-300 хил.лв на сезон за такса смет, а цифром и словом събира 20 хил.лв. Затова на всички присъстващи на срещата бяха раздадени декларации, които да ги попълнят и входират в „Местни данъци и такси”. Подобна среща се е провела и миналата година, уговорката беше да ги попълните и да внесете. От присъствалите тогава 30-40 собственици, едва 15 ги подадоха – 10 собственици и 5 ползватели, припомни и гл. финансист Венера Аръчкова. Поводът да ви съберем отново е точно този срок 26 ноември т.г., който е поставен за узаконяване на обектите. Искаме да ви обясним законовите положения и Ви гарантирам съдействие от общинската администрация, каза на срещата Мелемов. Той помоли собствениците и ползвателите на обекти в курорта до края на февруари т.г. да внесат ПУП-ове , за да могат през месец март да минат на Експертен съвет, да влязат в Общинския съвет и април да бъдат внесени в МРР. Процедурата не е от компетенциите на общината, обясни арх.Шамаранова. Ако има преписки е желателно всички да се разгледат от Общинския съвет и ако има положително становище да се изпратят до министъра. Други варианти за узаконяване няма. Процедурите за ОУП-ове не са лесни и са много продължителни. Сроковете за узаконяване и за приключване на преписки по заявления за узаконяване е фиксиран този път на 26 ноември т.г. 90% от преписките са със заявления от 2004 г., т.е. те са констатирани незаконни строежи, има даже и по-стари от 1998 г. и 2001 г. При наличие на такова заявление ние сме длъжни да се произнесем, обясни арх.Шамаранова. Единият вариант е акт за узаконяване, другият - отказ за узаконяване след което следват заповеди за събаряне.

Ако до първи април не сте подали документи за узаконяване на обектите ще получите заповеди за доброволно премахване. Един път завинаги трябва да се реши този проблем, беше категорична инж.Цекова.

„Готвим и новият Общински план за развитие, където ще влиза и новият ОУП, ако не сме уведомени от Вас няма да Ви има в ОУП на Общината и в Общинския план за развитие”, посочи още зам.-кметът.
Йорданка Фандъкова: Бюджетът на Столична община за 2014 година е проектите, а не на желания, дисциплиниран е от гледан точка на разходите

6 Февруари 2014 | 10:50 | Агенция "Фокус"

София. Средствата по капиталовите програми са със 189 милиона лева повече за 2014 от миналата година. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на заседанието на Столичен общински съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Йорданка Фандъкова отбеляза, че тези средства се инвестират при най-мащабните проекти в града. Те показват капацитет и готовност, прозрачност при процедурите и добро партньорство. Бюджетът е последният приключващ програмния период, в който София е лидер сред българските градове. Приоритетите в бюджета са последователни – включват транспорт, образование, екология, посочи тя. Три пъти са увеличени средствата за ремонт на булеварди и улици, закупено е голямо количество превозни средства за градския транспорт – автобуси, тролей, трамваи, мотриси за метрото. Приключваме изграждането завода за третиране на отпадъци. Този бюджет е проектите, а не на желания, дисциплиниран е от гледан точка на разходите, подчерта Фандъкова. По думите й, увеличени са средствата за ремонт на Софийска градска галерия във връзка с Европейската столица на културата 2019 година. /Инна ПОГЛУБКО
В Кюстендил ще се проведе пресконференция по проект ,,Устойчиво и интегрирано развитие на града чрез благоустрояване и озеленяване на градската среда"

6 Февруари 2014 | 11:24 | Агенция "Фокус"

Кюстендил. В заседателната зала на Община Кюстендил в 10.30 часа утре ще се проведе встъпителна пресконференция по проект №BG161PO001/1.4-09/2012/025 ,,Устойчиво и интегрирано развитие на град Кюстендил чрез благоустрояване и озеленяване на градската среда", финансиран по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/1.4-09/2012 „Зелена и достъпна градска среда” по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Фокусът на пресконференцията ще бъде насочен към целите, които си е поставила Община Кюстендил с изпълнението на този проект, както и към дейностите, предвидени за постигането им.
Кметът на Община Ракитово Любомир Петков: Като се види кои общини не са одобрени по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, става ясно защо

6 Февруари 2014 | 12:10 | Агенция "Фокус"

Ракитово. Отговорът защо община Ракитово не е одобрена за получаване на средства по Публичната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” е лесен, като се види кои общини не са одобрени. Това каза за Радио „Фокус” – Пазарджик кметът на Община Ракитово Любомир Петков. „За Област Пазарджик не са одобрени единствено общините Ракитово и Панагюрище, като кметовете и на двете общини са от ПП ГЕРБ. Кандидатствахме с 9 проекта, както бяхме инструктирани при една от срещите с областния управител на Пазарджик. Това са малки проекти, за да могат да се случат до края на годината и средствата да бъдат усвоени и да избегнем проблеми. Повечето проекти – 5 на брой, бяха за рехабилитация на уличната мрежа и подобряване инфраструктурата на общината. Имахме 2 проекта за саниране на поликлиниката и една от детските градини, които останаха несанирани от общинските сгради, както и един по-голям проект за около 1 милиона лева за изграждане на спортен комплекс, за който имаме проектна готовност”, уточни Петков. Той каза, че нито един от тези проекти не е одобрен и няма официално отговор защо е преценено Община Ракитово да не получи средства. „Възможно е да са преценили, че в тези общини, за които няма пари, всичко е наред и няма нужда от помощ. Имах надеждата поне един малък проект за рехабилитация на някоя от улиците да бъде одобрен, но приемам нещата, както са”, добави Любомир Петков. /Теодора ДИМИТРОВА
Одобриха проект на Община Плевен за Многофункционална спортна зала

6 Февруари 2014 | 12:28 | Агенция "Фокус"

Плевен. Проект на Община Плевен за изграждане на Многофункционална спортна зала в града ще бъде финансиран със средства от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“, стана ясно след заседанието на Министерския съвет в сряда, съобщиха от пресцентъра на общината. Община Плевен кандидатства с общо 4 проекта: за реновиране и модернизация на стадион „Плевен“, за изграждане на Многофункционална спортна зала, за открит спортен комплекс и проект за рехабилитация на пътен участък Гривица – Згалево. За изграждането на Многофункционалната спортна зала Министерският съвет отпуска 2 млн. лв., с които ще бъде изпълнена първата фаза на проекта, включваща работно проектиране и стартиране на първи етап на строителните дейности. Стойността на целия проект е 12 809 284 лв. Предвижда се залата да бъде построена на площ от 4426 кв. м , а разгърнатата й застроена площ да е 6458 кв. м и да разполага с 3060 седящи места, както и 12 места за хора с физически затруднения в придвижването. Като единствена Многофункционалната зала с развития капацитет и условия ще осигури възможност за достъп до професионални спортни, културни и други прояви и ще разполага с оборудване за минимум 4 вида колективен спорт. Обектът се допълва и с изграждането на паркинг с над 329 паркоместа.
Йорданка Фандъкова: Надявам се проектът за електронна община да се финализира

6 Февруари 2014 | 13:33 | Агенция "Фокус"

София. Средствата по продължаване на проекта за електронна община бяха заложени значително по-рано преди да бъдат направени предложенията да се отделят средства за продължаване на този проект. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Това е наше виждане за този проект. В момента се изпълнява и искрено се надявам, да се финализира проекта, който се прави от Министерство на транспорта за 50 услуги в София пилотния проект. Освен това залагаме 1 милион лева за развитие на стратегията „Електронна община”, като основните задачи, които си поставяме тази година е изграждането на електронен портал. И за мен най-важният – електронният регистър за обществените поръчки, за да можем да гарантираме още по-голяма прозрачност при избиране на фирмите, които участват”, допълни кметът. /Инна ПОГЛУБКО
Владимир Кисьов: Политиците предизборно говорят за децентрализация, а след като вземат властта – централизират всичко в собствени ръце

6 Февруари 2014 | 14:01 | Агенция "Фокус"

София. Основните предимства на бюджета на Столична община за 2013 година са, че след дълги години вече се появява бюджет, който е по-близо програмното бюджетиране. За първи път се появява и преглед на ревизорен отчет – касовото изпълнение на бюджета за миналата година. Това каза пред журналисти Столичният общински съветник Владимир Кисьов, избрани с листата на СДС и ДСБ, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Капиталовата програма е с над 200 милиона лева повече. Основните приоритети за развитието на София са залегнали в бъдещето развитие на града”, подчерта Кисьов. По повод отделените средства от правителството за Столична община Кисьов каза, че политиците винаги предизборно говорят за децентрализация, а след като след като вземат властта – централизират всичко в собствени ръце и раздават по неясни критерии финансовите средства за общините, което се случва и в момента. Не може в един град, в който живеят между 25 – 30% от населението на страната, да не получава като капитал еквивалента от общите пари, отпускни от държавата, каза още Владимир Кисьов./Инна ПОГЛУБКО
Дончо Барбалов: Рекордна е инвестиционната програма на Столична община за 2014 година – 716 милиона лева

6 Февруари 2014 | 14:48 | Агенция "Фокус"

София. Благодаря на общинските съветници, че приеха бюджета на Столична община за 2014 година – бюджетът е рекорден – над 1,4 милиарда лева, рекордна е инвестиционната програма – 716 милиона лева. Това каза за Агенция „Фокус” заместник-кметът на Столична община по направление "Финанси и стопанска дейност" д-р Дончо Барбалов. „Винаги има нечии искани, които не могат да бъдат приети, както и бюджетът не можа да задоволи абсолютни всички интереси, но за съжаление това е обективна реалност”, подчерта той. Барбалов допълни, че е направено максималното – да се постигне добър баланс, да бъдат финансирани добре всички приоритетни области, както и да не се почувства недостиг на средства. Той смята, че е постигнат един добър бюджет за софиянци. По думите му, никой от присъстващите на обсъждането на бюджета не е поставил под въпрос, дали бюджет за 2014 година е изпълним, по-скоро е имало амбиции за осигуряване на допълнителни средства в различни области. „Това е добре, но стига да се намери откъде да си привлече такъв финансов ресурс”, каза още Дончо Барбалов.

/Инна ПОГЛУБКО


47 промени са осъществени в Бюджет 2013 на Община Велико Търново през годината

6 Февруари 2014 | 15:37 | Агенция "Фокус"

Велико Търново. 47 промени са осъществени в Бюджет 2013 на Община Велико Търново през годината. Това каза по време на представянето на касовото изпълнение на бюджета на общината за изминалата година Мариян Маринов, директор Дирекция ''Бюджет и финанси'' в местната администрация, предаде репортер на Радио ''Фокус'' – Велико Търново. Бюджетът бе приет на 7 февруари 2013 година, а първоначалният размер беше 57 870 000 лева. Преходният остатък за делегирани дейности към 31 декември 2013 година е в размер на 5 043 000 лева. Тези преходни остатъци са заложени в новия бюджет за 2014 година по съответните дейности. При съпоставка между отчета за 2012 и отчета за 2013 година се забелязва, че трансферите са по-малко с близо 1 млн. Собствените приходи също са по-малко. Забелязва се увеличение на приходите от данък недвижими имоти – 4 193 000 лева през 2012 година спрямо 4 547 000 лева през 2013 година. За 2014 година Община Велико Търново предвижда още по големи приходи от данъка върху недвижими имоти. Намалели са и приходите от туристическия данък, но основна причина за това е фактът, че през 2013 година туристическия данък не е функционирал. През изминалата година са събрани около 120-130 000 лева. Намаление бележи и патентният данък. Като причина за това главният финансист на общината посочи затварянето на много от малките магазинчета на територията на общината. Приходите от доходи от собственост бележат ръст, а от общински такси – намаление. Приходите от глоби, санкции и наказателни лихви се запазват през последните 4-5 години – между 430 – 470 000 лева.

През 2014 година Община Велико Търново ще продължи тенденцията на устойчивост на събиране на общинските приходи. ''Стремежът на екипа на общината е да компенсира тези приходи, които бяха отменени по различни съдебни решения, с повишена събираемост на приходи и в експедитивно въвеждане в експлоатация на сгради, които са построени'', посочи Мариян Маринов. /Надежда КРЪСТЕВА


Общината оспорва изцяло претенциите на мюсюлманското изповедание по отношение на четири имота в Пловдив

6 Февруари 2014 | 15:54 | Агенция "Фокус"

Пловдив. Общината оспорва изцяло претенциите на мюсюлманското изповедание по отношение на четири имота в Пловдив. Това каза за Радио „Фокус” – Пловдив юристът в Община Пловдив Мирослава Сукарева, адвокат по делото. Сред претендираните имоти са Чифте баня, или „Баня Старинна”, Турското гробище, паркинга на Съдебната палата и имот срещу Водната палата. Делото ще се гледа утре сутринта, от 10.00 часа, в Окръжен съд в Пловдив. Това е второ заседание по делото. На първото заседание ищецът е имал доказателствени искания, назначена е експертиза, а утре ще доведе и свидетели. Целта на мюсюлманското вероизповедание е да докаже, че имотите са техни. Според Сукарева, имотите се водят общински открай време. Адкокат Сукарева не пожела да коментира повече конкретика, докато процесът е висящ. Турският вицепремиер Бекир Боздаг бе гост на мюсюлманския празник Рамазан в Пловдив, в края на миналата година. Ден след това стана ясно, че той е оглеждал имоти в цялата страна, свързани с османския период у нас.

Една ценова оферта беше отворена в Община Благоевград по проект "Долината на Струма"

6 Февруари 2014 | 16:19 | Агенция "Фокус"

Благоевград. В Община Благоевград отвориха ценовите оферти на участниците в открита процедура ''Осъществяване на дейности за публичност по проект „Долината на Струма'', предаде репортер на Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин. От двете фирми, кандидатствали по проекта, само една беше допусната до днешната процедура. Единият от участниците, подали документи миналия месец не е спазил изискванията по проекта и отпадна от участие. Предложената цена е на стойност 3 720 лева без ДДС или 4 464 лева с ДДС, при 20% авансово плащане и 80% междинно.

Проект „Долината на Струма” е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 година. Неговата стойност е 500 000 лева, като Община Благоевград е водеща организация. Партньори по проекта са общините Симитли и Кочериново. „Долината на Струма” цели да увеличи интереса към конкурентоспособни туристически ресурси на територията на трите общини чрез конкретни дейности в областта на маркетинга и рекламата. Те ще допринесат за диверсификация на туристическия продукт, намаляване на териториалната концентрация и по-равномерно разпределение на ползите от туризма. /Антония СУКАЛИНСКА


4 800 000 лева е дългът на Община Велико Търново до 31 декември 2013 година

6 Февруари 2014 | 16:36 | Агенция "Фокус"

Велико Търново. Общински дълг на Община Велико Търново за периода до 31 2013 година е 4 800 000 лева. Това информира по време ан представянето на касовото изпълнение на бюджета на общината за изминалата година Мариян Маринов, директор Дирекция „Бюджет и финанси” в общината, предаде репортер на Радио „Фокус” – Велико Търново. Изплатените главници за 2013 година са 5 546 000 лева, от които за сметка на собствени приходи са върнати 1 152 000 лева, а за сметка на постъпили плащания от управляващи органи 4 400 000 лева. Изплатените лихви за периода са 119 000 лева, а изплатените такси и са 10 700 000 лева. Общо капиталовите разходи за миналата година са били 34 милиона лева спрямо 9 милиона в 2012 година. Разходите за общодържавни дейности бележат ръст с 8,21%. Общо разходите за местните дейности са се увеличили със 7,27%. „Целта, която имаме е да се опитаме да запазим нивото на разходи от миналата година, като успеем да съберем същите приходи и малко повече спрямо минлата година от обичайните тежести без да се увеличава данъчната тежест. Пуснахме на частни съдия изпълнители много от нашите длъжници, в резултат на което се забелязва константно увеличение на дневния ни приход от гарантирани плащания”, отбеляза Мариян Маринов./Надежда КРЪСТЕВА
Д-р Таня Андреева: Около 30% от болниците, които работят по планове за оздравяване, вече имат по-добър резултат

6 Февруари 2014 | 18:40 | Агенция "Фокус"

Около 30% от болниците, които работят по планове за оздравяване, вече имат по-добър резултат – за последното тримесечие на 2013 година. Това каза д-р Таня Андреева, министър на здравеопазването, на блицконтрол на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Има болници с лоши финансови резултати. Те изготвиха план за оздравяване с мерки. Повечето направиха и план за погасяване на задълженията си. Много от лечебните заведения имат поставени задачи да оправят неработещите си планове за оздравяване и по-добър финансов резултат”, обясни министър Андреева.

„По-малките болници в малки населени места, които нямат друг начин на финансиране освен чрез НЗОК, ще продължава тяхното затъване. Има лечебни заведения, които общините финансират и заделят капиталови разходи и спестяват средства на самото лечебно заведение”, добави министърът.

Таня Андреева обясни, че министерството участва с 2 проекта за фонда за публични инвестиции – за стартиране на процеса на изграждане на електронно здравеопазване и за развитие и модернизация на Спешната помощ, като за двата проекта са предвидени по 12 млн. лв.

Димитър Димов от „Атака” обяви, че партията е против задължителното ваксиниране на децата с оглед на смъртните случаи в следствие на ваксиниране. По думите му, консултантите са лобисти на отделни медикаменти и поиска да вземе предвид мнението на родителите. "Атака" ще внесат законопроект за промяна на задължителността на ваксиниране. Министърът отговори, че има редица заболявания са предотвратими чрез прилагане на ваксини. „Знам за безпокойството на родителите. Ще се радвам ако на такъв дебат поканите консултанти, експерти. Има само един случай на починало бебе, което е било и ваксинирано в един период, съвпадащ с вирусно заболяване. Но няма доказана връзка между ваксинацията и смъртта на детето”, добави министър Таня Андреева. /Мария КАЛОЯНОВА


РАДИО ФОКУС

Каталог: uploads -> tinymceup -> files -> News
News -> Новини за общините 11. 06. 2014 г. Бнр 1040 лева отгоре за Йорданка Фандъкова
News -> Нсорб кметът на Троян към министър Михайлова: „Не ни взимайте довеждащите водопроводи!“
News -> Г. Фокус Има сключен договор с фирма-изпълнител, която ще изгради новата улица до рибарското пристанище в Бургас
News -> Нсорб кметове се съмняват в лобизъм
News -> Нсорб оценяват категоризирането на общините и населените места в България
News -> Нсорб община получи почетна грамота
News -> Осми клас остава в основните училища amalipe com/14. 03. 2014
News -> Нсорб до края на 2015 г. Опак има амбициите да усвои
News -> Нсорб стартира третата поред процедура за присъждане на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво
News -> Г бнр деница Караджова: Около 90 милиона евро са замразените от ек средства по оп "Регионално развитие"


Поделитесь с Вашими друзьями:
  1   2   3   4   5   6   7   8


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница