Нсорб кметът на Троян към министър Михайлова: „Не ни взимайте довеждащите водопроводи!“страница1/4
Дата01.06.2018
Размер0.61 Mb.
  1   2   3   4
08.04.2013

НСОРБ
Кметът на Троян към министър Михайлова: „Не ни взимайте довеждащите водопроводи!“

lovechmedia.com/07/04/2014

Инициирана от Министерството на околната среда и водите и в. „Стандарт“, днес, 7 април, в София се проведе среща на тема „Реформа в управлението на водите“.

Кметът на Община Троян Донка Михайлова представи позицията на Националното сдружение на общините в Република България относно Стратегията за развитие на водния сектор в страната. На срещата присъстваха: министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, народни представители, заместник министри, хора, заети в управлението на водния сектор и представители на бизнеса.

Донка Михайлова остро възрази срещу намеренията за промяна на собствеността на ВиК-активи , разположени на територията на повече от една община от общински в държавни. За община Троян това означава одържавяване на част от водоснабдителните системи на Черни Осъм, Априлци и Топля. Михайлова е категорична, че това действие не е в интерес на жителите на общините и ще ограничи общинските ВиК оператори в тяхната самостоятелност на управление на дружествата.

Битката за общинското ВиК дружество бе поведена през 2012 година от кмета на Троян Донка Михайлова, от няколко кмета от страната и няколко управители на ВиК дружества, убедени че това е битка в името на гражданите.

Троянският кмет разчита на подкрепата на общинските съветници от Троян, в чиито правомощия е разпореждането с активите на дружеството.
Школата под катинар от обяд в деня за размисъл

varnautre.bg, 08 април 2014, 06:22Помислили са за малките ученици, не за зрелостниците, беснеят директори

Училищните дворове ще бъдат заключени след 13 часа в деня за размисъл преди евровота на 25 май. Това на практика означава, че абитуриентите с бал на Деня на славянската писменост ще трябва да се събират за изпращането на други места.Такова решение беше взето вчера на среща между представители на министерствата на образованието и вътрешните работи, Националното сдружение на общините и Централната избирателна комисия (ЦИК). Срещата беше насрочена след запитване на просветното ведомство до ЦИК дали училищните дворове могат да се използват за събиранията на абитуриентите. От Изборната комисия миналата седмица обявиха, че това е решение на кметовете.

Според изпълнителния директор на Сдружението на общините Гинка Чавдарова в много населени места няма балове на 24 и 25 май. Проблем с датите имало единствено в големите градове. Ето защо представителите решиха да не опорочават празненствата за Деня на славянската писменост, както и празника на абитуриентите.

„Шествия за 24 май ще има. Училищните дворове ще бъдат отворени до 13 ч. на празника и съответно вече на 26-и. Там, където в тези дни има балове, кметовете, шефовете на Регионалните инспекторати по образование и директорите на училища ще определят къде да се събират абитуриентите. МВР ще се грижи както за сигурността на завършващите, така и за правилното протичане на изборите”, обяви за „Монитор” просветният министър проф. Анелия Клисарова след срещата.

Решението на изборната администрация обаче провокира недоволството на директорите на столичните школа.

„При положение, че балът започва в 19 ч., няма никакъв смисъл да се събираме преди обяд в училище. Това е вариант за тържества на малките ученици. Помислено е за тях, но не и за големите”, обяви шефът на 9-а Френска гимназия Емилия Богданова. Тя обяви, че тепърва ще разговаря със зрелостниците, за да се търсят варианти за събиране. В същата ситуация са и от 23-то СОУ. Директорът Нина Чанева заяви, че е разочарована и изненадана от решението за затваряне на дворовете.

„Ние имаме 4 секции и нямаше да е сериозен проблем, ако ни бяха разрешили да влезем в двора. Полицаите са в училището, секциите са запечатани, а и не са в цялото училище”, обясни тя. Чанева ще предложи на абитуриентите си да се събират направо на паркинга пред хотел „Хилтън”, където е празненството, или на площада пред НДК.
Руска делегация от общински съветници и кметове посети Казанлък

rusofili.bg 08.04.2014 at 10:11 Олга Гурска

Петима представители на руски общини, победители във второто издание на организирания в Русия конкурс „Открита община“, посетиха Казанлък за обмяна на добри практики с местната власт и възможности за сътрудничество. Центърът на промишлеността на България в Русия организира за победителите в конкурса за прозрачна община посещение в България, като Казанлък бе една от избраните български общини наред с Пловдив, Стара Загора, София, както и Националното сдружение на общините в Република България.

Делегацията в състав Алла Анатолиевна Поспелова – заместник-кмет на Дмитровски общински район, Московска област;Иван Михайлович Нежельский – кмет на град Богучар, Богучарски общински район, Воронежка област; Александър Василиевич Давидов, кмет на с. Красночикойское, Кросночикойски район, Забайкалие; Вадим Дмитриевич Покаместов, заместник-кмет на градската администрация на гр. Стародуб, Брянска област; Григорий Анатолиевич Вержицкий – председател на Кемеровски градски съвет на народните депутати в южната част на Западен Сибир, бе придружена от Росен Андонов, главен експерт в Министерството на икономиката и енергетиката на Р България. Гостите бяха посрещнати от заместник-кметовете на община Казанлък Петър Косев, Даниела Коева и Лилия Цонкова и заместник-председателя на Общинския съвет Нено Влайков. В срещата участваха още представители на бизнеса – Танчо Михайлов – „Гуала клоужърс България“, Янко Запрянов и Цветан Шиков – „Арсенал“ АД, Галин Иванов от „Юнимет“, Димитринка Грозева от „М+С Хидравлик“, Николай Спиров – „ЮМТ“.

Представителите на местната власт на Русия запознаха домакините с особеностите на своите райони в икономически и културно-исторически аспект, като подчертаха желанието за по-активно сътрудничество и установяване на двустранни връзки между Казанлък и техните градове и населени места. Заместник-кметът Петър Косев направи презентация на Община Казанлък с акцентите в нейното икономическо развитие, машиностроене, лека промишленост, култура и туризъм. Всеки от представителите на казанлъшкия бизнес презентира съответната фирма и подчерта наличието на добри бизнес контакти с руски партньори.

След приключването на срещата в Община Казанлък руската делегация посети „Кълвача груп“ по покана на Стойчо Кълвачев.

Гостите от различни краища на Русия разгледаха Казанлък, трезора и експозициите в ИМ „Искра“ и Художествената галерия. На раздяла със своите домакини от Община Казанлък, те споделиха своето възхищение от града и неколкократно подчертаха: „Казанлък е много хубав град, хората са красиви и сърдечни“.

ОБЩИНИ

ФОКУС
Представят подробности по проект „Иновативни политики за развитие на предприемачеството в занаятчийския сектор” в Бургас

8 Април 2014 | 09:08 | Агенция "Фокус"

Бургас. Ще бъдат представени подробности по проект „Иновативни политики за развитие на предприемачеството в занаятчийския сектор (INNOCRAFTS)”, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. По този повод от 13.00 часа в зала „Петя Дубарова“ в Културен център „Морско казино“ ще се проведе пресконференция по проекта по програма INTERREG IVC и съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз. На срещата ще бъдат представени партньорите по проекта на Община Бургас и изпълнените до момента дейности по проекта.
В Община Казанлък ще бъде подписан договор за втори проект за общинската болница

8 Април 2014 | 11:05 | Агенция "Фокус"

Казанлък. В Община Казанлък ще бъде подписан договор за втори проект за общинската болница, съобщиха от пресцентъра на общината. На 10 април, четвъртък, в 12.00 часа в Заседателната зала на Община Казанлък ще бъде подписан договорът между Община Казанлък и изпълнителя на проекта „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” ЕООД-Казанлък”. Изпълнителят е „Девня трейд“, избра след проведена обществена поръчка за дейностите. Проектът се финансира от Националния доверителен екофонд.
Община Бургас прави уведомление във връзка с провеждането на Европейски избори на 25 май 2014

8 Април 2014 | 12:40 | Агенция "Фокус"

Бургас. Община Бургас прави уведомление във връзка с провеждането на Европейски избори на 25 май 2014, съобщиха от пресцентъра на общината. До 14 април включително гражданин на друга държава - членка на Европейския съюз, който отговаря на условията - навършил 18 години към изборния ден включително, живял най-малко през последните 3 месеца в Република България или в друга държава - членка на EС, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода и желае да бъде вписан в избирателен списък, представя декларация по образец Приложение № 13 в общинската администрация по адреса на пребиваване, съобщават от община Бургас. Декларациите се подават, както следва: за град Бургас на адрес - ул. „Александровска” № 26 в Центъра за административно обслужване, гишета № 1 и № 2 - отдел ГРАО. За останалите населени места на територията на Община Бургас - в съответните кметства и кметски наместничества.
В Кюстендил беше открита новоизградена детска площадка в реновирания градски парк пред балнеолечебницата

8 Април 2014 | 13:51 | Агенция "Фокус"

Кюстендил. В Кюстендил беше открита новоизградена детска площадка в реновирания градски парк пред балнеолечебницата, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. На откриването присъстваха кметът на община Кюстендил Петър Паунов, заместниците му Росица Плачкова и Виктор Янев, председателят на Общински съвет – Кюстендил Иван Андонов, директорът на общинския театър Чавдар Ненов и възпитаници на Обединено детско заведение „Славейче”. Малчуганите поздравиха гостите с песни и стихотворения и имаха възможността първи да изпробват новата придобивка. Детската площадка е предназначена за деца от 3 до 12 години. Тя е оградена с дървена ограда и предлага разнообразни детски съоръжения и кътове за сядане на придружителите. Монтирани са люлки, пързалки, катерушки, въртележки, изграден е пясъчник, поставени са и гумирани плочки, които предпазват децата от нараняване, при падане. „Децата са щастливи и за нас това е най-важното. Седем са обектите, които се работят. Празникът се получи, децата са невероятни. Кюстендил и децата го заслужават. Показваме как се изпълняват и европейски програми, защото от тези, които са одобрени по тази мярка, Кюстендил е отново първият град, който най-вероятно ще приключи обектите”, заяви Петър Паунов. „Показахме, че когато местната и законодателната власт работят заедно, нещата се получават. Благодаря на кмета и на общинската управа, че осигурените средства се оползотворяват по най-разумния начин и по предназначение”, каза народният представител Кирил Калфин. „Няма нищо по-хубаво от това, когато едно общинско ръководство се грижи за подрастващото поколение и затова поздравявам кмета и ръководството. Общинският съвет винаги ще стои зад Паунов, когато става въпрос за нещо хубаво, полезно и градивно за Кюстендил”, каза председателят на Общинския съвет Иван Андонов. Новата детска площадка е само част от проекта, реализиран от общината – „За устойчиво и интегрирано развитие на град Кюстендил, чрез благоустрояване и озеленяване на градската среда”. Детската площадка се намира в благоустроения парк в центъра на града, който е продължение на структурата от градски градини от Централната градина и градината около художествената галерия и граничи с Балнеоложкия комплекс. Паркът е с площ от близо 12 декара. По проекта е възстановена централната двойна алея, която е обогатена с четири композиционни кръгли елемента с цветни лехи. В централната част е възстановена старата чешма, изградени са пейки за отдих и почивка. Обновени са и вътрешните съществуващи алеи, изградена е и тренировъчна площадка за кучета. Във всички участъци на парковата среда е осигурена възможност за достъпна архитектурна среда, монтирано е ново енергоспестяващо осветление с ниски и високи тела. /Венцеслав ИЛЧЕВ
Елен Герджиков: Битката за Общинска банка продължава

8 Април 2014 | 14:55 | Агенция "Фокус"

София. Битката за Общинска банка не е приключила, каза председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Знаете, че има дело, то беше насрочено за 4 февруари 2015 година, дело във Върховният Административен съд (ВАС), на 3-членен състав.”, каза още Гердиков и поясни, че делото е върнато от 5-членен състав. Причината за това са процесуални забележки, коментира Орлин Алексиев, председател на финансовата комисия към Столичен общински.

„Делото не е гледано по същество на 5-членния състав на ВАС”, каза още Герджиков. „Днес разбираме, че по искане на отсрещната страна делото е пренасочено за 21 май 2014 година.т.е. е изтеглено с повече от шест месеца”, заяви Герджиков. Тепърва трябва да продължим да водим борбата за контрола върху банката.

На въпрос, как това ще кореспондира на решението на СОС да потърси консултант за намиране на варианти за приватизацията на банката, Герджиков заяви, че процедурата по приватизация ще бъде съобразена с тази в съда. „След като 3-членният състав беше отсъдил в полза на БЕХ, и 3-членният състав беше дал ход на делото, без да се допускат нови доказателства, нормално беше да решат, че е приключило делото, така че ние си продължаваме процедурата”, каза Орлин Алексиев и допълни, че присъдата на 3-членен състав не е окончателна. „Делото се гледа от 3-члене състав, след това 5-членен състав трябва да го гледа и след това ще бъдат размразени едни дела, които са в Градския съд и т.н.”

По думите му, на 15 април на закрито заседание ще се събере Председателския съвет, комисията по финансите и комисията по стопанска политика отново в същия състав, за да се решат какво ще се прави с процедурата и с делото. На срещата няма да присъстват представители от мениджмънта на банката, допълни Алексиев. /Василена ЙОРДАНОВА


Екобулпак” АД въвежда система за разделно събиране и оползотворяване на отпадъци в Община Казанлък

8 Април 2014 | 15:13 | Агенция "Фокус"

Казанлък. „Екобулпак” АД въвежда система за разделно събиране и оползотворяване на отпадъци от опаковки в Община Казанлък, съобщиха от пресцентъра на общината. Новият проект ще допринесе за устойчивото развитие и опазването на околната среда в района на Казанлък. Според сключения с общината договор, „Екобулпак” АД разполага и обслужва два типа контейнери: жълти за събиране на опаковки от хартия, пластмаса и метал и зелени - за стъклени опаковки. Моделът за разделно събиране включва добавяне само на два контейнера към наличните за битови отпадъци. Това улеснява гражданите при разделянето на отпадъците, както и не затруднява излишно придвижването на автомобилите и пешеходците по улиците. „Екобулпак“ АД осигурява събирането и транспортирането на отпадъците, след което материалите се сортират на специализирана сепарираща инсталация и се предават за рециклиране. В момента на територията на Община Казанлък се разполагат цветните контейнери. Ще бъдат поставени общо 186 бр. жълти и 186 бр. зелени контейнери за разделно събиране. Контейнерите могат да се използват и за разделно събиране на рециклируеми отпадъци, направени от хартия, пластмаса, метали и стъкло – например, вестници, списания, легени, метални прибори за хранене, стъклени чаши и др. „Екобулпак“ АД организира информационно-образователна кампания за населението с цел разясняване на ползите от разделното събиране и рециклирането на отпадъци. Досега организацията има изградени системи за разделно събиране на отпадъците в над 40 общини в цялата страна - Пазарджик, Велинград, Търговище, Ямбол, Габрово, Сливен и други.
Община Бургас обменя добри практики с европейски партньори по проект

8 Април 2014 | 15:50 | Агенция "Фокус"

Бургас. По проекта „Иновативни политики за развитие на предприемачеството в занаятчийския сектор са предвидени посещения в общинското социално предприятие „Морски знаци” за изработка на сувенири, носещи бургаския дух и марка. Тази вечер предстои откриване на изложба , посветена на зараждането на занаятите. За утре е предвидено посещение в етнографския комплекс „Генгера” край Айтос. Там партньорите по проекта ще се запознаят с най-типичните за този край занаяти, предаде репортер на Радио „Фокус” -Бургас. Проектът е започнал през 2012 година и ще приключи в края на тази година. Община Бургас представя като добри практики в сферата на занаятчийството Младежката предприемаческа борса в Бургас и работата в учебни предприятия в Търговската гимназия. „Младежката предприемаческа борса се проведе през септември 2013 година. Това беше проект, който продължи 3 месеца. Инициативата даде възможност на млади хора да представят и развият своя бизнес идея, като в рамките на Младежката предприемаческа борса се проведоха практически работилници , в които участниците получаваха знания и умения, свързани със започването, управлението и реализацията на даден бизнес проект. Бяха предвидени и срещи с предприемачи в съответната бизнес сфера, които консултираха участниците в различните етапи от работата. Инициативата е на „Бизнес инкубатор- Бургас” в партньорство с община Бургас, Областна администрация, Висшето училище "Международен колеж”- Бургас и Американски информационен и бизнес център”, каза по време на провелата се пресконференция Женя Георгиева от община Бургас. Другата добра практика в сферата на предприемачеството сред младите хора в Бургас, която е била представена тази сутрин, е работата в учебно предприятие, която е част от учебната програма на Търговска гимназия или учене чрез действие. То се осъществява с учениците от 11 и 12 класове. „В групи от 14-15 души те създават свое предприятие, като сами избират обхвата на дейността. Формално те организират и регистрират това предприятие, като преминават през всички задължителни процедури по създаването на собствен бизнес, което е много добър метод да развият предприемачески дух и мислене. Работата в учебното предприятие е модел на реално предприятие без стоките и услугите”, обясни още Георгиева. /Мария РУСЕВА
Общински съвет - Благоевград ще заседава извънредно в петък

8 Април 2014 | 16:30 | Агенция "Фокус"

Благоевград. Общински съвет - Благоевград ще заседава извънредно в петък, предаде репортер на Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин. В дневният ред на заседанието са включени четири точки, които не търпят отлагане, заради изтичащи срокове по европроекти. Очаква се общинските съветници да одобрят нов Подробен устройствен план за сметището край село Бучино. Като първа точка в дневния ред на извънредната сесия на Общинския съвет - Благоевград е заложено разглеждане на предложение за прехвърляне на непарична вноска към капитала на специализираната болница за лечение на онкологични заболявания. Непаричната вноска представлява новоизградени помещения и ново медицинско оборудване на лечебното заведение, доставено по европейски проект. Проектът “Ремонт и оборудване на СБАЛО “Свети Мина” град Благоевград” се финансира по ОП “Регионално развитие” и е на стойност е 6 305 793 лева. Бенефициент по него е община Благоевград и това налага прехвърляне на оборудването и помещенията към активите на болницата като по този начин ще бъде увеличен капиталът на дружеството. Благоевградските съветници ще разгледат и нов Подробен устройствен план за терена на сметището край село Бучино. Одобряването на новия ПУП на практика ще означава, че се променя статутът на сега действащото сметище в бъдещо депо, без която промяна не могат да започнат никакви строителни дейности в района. Ще бъде разгледан и ПУП за съседен на сметището имот с цел промяна на предназначение, тъй като на терена трябва да бъдат изградени трафопост, сондажни кладенци и помпена станция за нуждите на бъдещото депо. Очаква се на заседанието в петък кметът Атанас Камбитов да запознае общинските съветници с изпълнението на концесионните договори на община Благоевград. /Лора КАЛЧЕВА
Заместник – министър Валентина Маринова ще участва в работна среща за сформирането на Регионален консултативен съвет за Черно море на 9 април

8 Април 2014 | 17:32 | Агенция "Фокус"

София. Заместник-министър д-р инж. Валентина Маринова ще участва в работна среща във връзка със сформирането на Регионален консултативен съвет за Черно море в гр. Бургас хотел “Аква” на 9 април от 13.00 часа, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните. Срещата се организира съвместно от евродепутат Илияна Йотова и Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/.

От 12.30 ч. преди началото на срещата е предвидена пресконференция за медиите.


РАДИО ФОКУС
Община Благоевград ще представи програмата на "Спортувай в твоя град 2014"

08.04.2014 09:04 / Благоевград / Новини

Благоевград. Община Благоевград ще представи програмата на масовия регионален празник "Спортувай в твоя град 2014",съобщиха от пресцентъра на общината. Пресконференцията ще се проведе от 11.00 часа в зала 101 на община Благоевград.
Кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов ще отрие нова детска градина

08.04.2014 08:29 / Сливен / Новини

Твърдица. Кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов ще отрие нова детска градина, съобщиха от администрацията. Официалното откриване на филиал към обединено детско заведение „Щастливо детство” в сградата на ул. „Нов живот” № 13 е на 8 април от 16.00 ч. Със средства от бюджета на Община Твърдица филиалът на първия етаж бе ремонтиран и обзаведен .
В община Казанлък ще се проведе публично обсъждане на вариантите за обходен път на града

08.04.2014 15:14 / София / Новини

Казанлък. В община Казанлък ще се проведе публично обсъждане на вариантите за обходен път на града, съобщиха от пресцентъра на общината. На 10 април от 17.30 часа в Заседателната зала № 6 на община Казанлък ще се проведе публично обсъждане на предложените вариантни трасета на обходния път на град Казанлък, чието изграждане е свързано със строителството на тунела под връх Шипка. Община Казанлък настоява пред Агенция „Пътна инфраструктура“ за изграждане на обходен път на Казанлък, тъй като предварително такъв бе предвиден само за град Габрово. След проведена от АПИ процедура по Закона за обществените поръчки бе избран изпълнител за изработване на Идеен проект с парцеларен план за обект „Обходен път на град Казанлък, свързващ път I-5 и I-6”. Фирмата, спечелила обществената поръчка, е „Рутекс“ ООД. Тя предлага два варианта на възможни решения, по които Община Казанлък да даде своето становище. Насроченото за този четвъртък обществено обсъждане цели представяне на тези варианти пред обществеността и вземане предвид на направените предложения. Напомняме, че в хода на проучванията и проведените срещи и съгласувания с Министерството на отбраната проектантите са установили, че съгласно Постановление № 44 от 19 март 2010 година на МС е налице територия, която е забранена за въздухоплаване и за разполагане на граждански съоръжения в нея. Именно тя ограничава възможностите за източен обход, но в изпълнение на техническото задание „Рутекс“ ООД предлага два варианта – източен и западен. При първия вариант – източен обходен път, екипът от проектанти е разработил три възможни трасета, отбелязани с червен, розов и зелен цвят. Според „Рутекс“ ООД най-логично е трасето с червена линия, чиято дължина е 9.550 км, но то пресича посочената по-горе забранена територия. Трасето в розов цвят преминава през регулацията на града, а северното трасе – в зелено, изисква значителни капиталовложения, поради значително по-голямата дължина – 13.050 км, и тунелно решение с дължина над 1500 м. При втория вариант – западен обходен път, отбелязан със синьо, дължината на трасето е 3.160 км. Предвижда се връзка на път I-5 с I-6, западно от Казанлък, заобикаляйки военното поделение. В сравнение с първия вариант се запазва транзитното движение по сегашния южен обход на град Казанлък. Предвид редицата предимства на западен обходен път становището на АПИ, на проектанта „Рутекс“ ООД и на Община Казанлък е да се разработи и реализира западният обход на Казанлък, във връзка с изграждането на тунела под връх Шипка.
Около 1500 души от разградското село Дянково са зад граница, по думите на кмета

08.04.2014 17:43 / Шумен / Новини

Шумен. Много са гурбетчиите от разградското село Дянково в Турция и в Европа, каза пред Радио „Фокус”-Шумен кметът Вейсал Османов. По думите му, около 1500 души са зад граница, основно в Германия, Белгия и Холандия, като са заети предимно в строителството. Голяма част от търсещите препитание в чужбина се връщат, но все повече стават и тези, които вземат със себе си, не само съпругите и децата си, но и възрастните. Вейсал Османов обясни, че селото наброява около 4100 души и второ по големина в Североизточна България, след село Айдемир, област Силистра. Безработицата в Дянково е голяма, въпреки че са разкрити две мандри, цех за тенекиен амбалаж, фурна и няколко магазина. Местните средства на общината са малко и не достигат за населените места, трудно и дори почти не се инвестира в инфраструктурата в селата. Нулев е балансът по показатели раждаемост и смъртност в селището, каза още Вейсал Османов. Той обясни, че данните от последните пет години сочат, че ражданията са средно около 40-45 за година, също толкова са и смъртните случаи. /Ивелина ИВАНОВА
ДАРИК НЮЗ


Каталог: uploads -> tinymceup -> files -> News
News -> Новини за общините 11. 06. 2014 г. Бнр 1040 лева отгоре за Йорданка Фандъкова
News -> Г. Фокус Има сключен договор с фирма-изпълнител, която ще изгради новата улица до рибарското пристанище в Бургас
News -> Нсорб кметове се съмняват в лобизъм
News -> Нсорб оценяват категоризирането на общините и населените места в България
News -> Нсорб община получи почетна грамота
News -> Осми клас остава в основните училища amalipe com/14. 03. 2014
News -> Нсорб до края на 2015 г. Опак има амбициите да усвои
News -> Нсорб цветлин Йовчев: Сътрудничеството на мвр с местната власт трябва да е в полза на обществото
News -> Нсорб стартира третата поред процедура за присъждане на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво
News -> Г бнр деница Караджова: Около 90 милиона евро са замразените от ек средства по оп "Регионално развитие"


Поделитесь с Вашими друзьями:
  1   2   3   4


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница