Нсорб министър Андреева: Осигурени са средства за болниците в Крумовград, Момчилград и Ардиностраница1/6
Дата08.06.2018
Размер0.77 Mb.
  1   2   3   4   5   6
24.03.2014

НСОРБ
Министър Андреева: Осигурени са средства за болниците в Крумовград, Момчилград и Ардино

rodopi24.blogspot.com/понеделник, март 24

Болниците в Ардино, Крумовград и Момчилград ще получат допълнителни средства, съобщи в Кърджали здравният министър Таня Андреева. Правителството е осигурило 6 млн. лева за дофинансирането на 51 малки болници, сред тях са и трите здравните заведения в Източните Родопи, поясни министър Андреева. Това се прави по методиката за спешната помощ, изработена от Националното сдружение на общините в България и здравното ведомство.

„Фокусирането върху здравеопазването в малките общини е сред основните ангажименти на правителството. Ако здравните заведения надхвърлят този ресурс , ще бъдат отпуснати още средства от централния бюджет", каза поясни министърът.


Георги Тодоров, заместник-министър на транспорта и съобщенията: “Старата поща във Велико Търново ще се продава на търг”

24 март 2014 в 12:30 Здравка МАСЛЯНКОВАГеорги Тодоров е заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Роден е на 6 май 1972 г. Завършил е право в УНСС в София. През 2000 г. става експерт в правната дирекция на Министерството на транспорта. През 2004 г. става директор на дирекция “Концесии” в същото министерство. Бил е член на Одитния комитет на “Пристанище Бургас” ЕАД, председател на Съвета на директорите на “Български пощи” ЕАД и член на Съвета на директорите на “България Ер”. От 2010 г. до юли 2013 г. е директор на дирекция “Транспортна инфраструктура” в Столична община. Владее руски и английски език.

- Г-н Тодоров, решен ли е вече проблемът на хората, които останаха без телевизия след старта на цифровизацията?

- Проектът за цифровизация е дългогодишен и смятам, че на тази си фаза той приключи много успешно. По данните, които имаме от мултиплекс операторите, покритието на станата по отношение на брой жители е малко над 96 %. Знаем, че поради особения релеф на държавата в някои области не навсякъде имаме 100 процентово покритие. Великотърновска област е една от тези, в които има недостатъчно покритие. От икономиите, които бяха направени през миналата година, в края на 2013 година Министерски съвет взе решение да бъдат отпуснати 660 хил. лв. за тези общини. Информацията за тях бяхме получили предварително от кметовете на общините и населените места.

- На 84 общини дадохте пари за решаване на проблема. Контролирате ли как и за какво се харчат тези пари?

- Във Велкотърновска област по 9900 лева за решаване на проблема бяха дадени на общините Велико Търново, Златарица, Сухиндол, Елена. Имаме интензивна комуникация с Националното сдружение на общините в Република България и Министерството на финансите за начина на изразходване на отпуснатите средства, за да се постигне задоволяване на потребностите на социално нуждаещите се и на хората в неравностойно положение.

- По предназначение ли харчат кметовете парите?

- Когато кметовете приключат със своите инвестиции, защото при изразходването на тези средства те трябва да следват принципа на технологична неутралност, не могат да избират една платформа или по един и същ начин да задоволяват правото на информация на гражданите си. След като направят разходите, естествено, че ще контролираме кметовете. Те са свободни да търсят технологични варианти за снабдяване с телевизионен сигнал в зависимост от местоположението и релефа.

- 11 телевизионни програми се разпространяват безплатно с цифровата телевизия, но често има сривове на сигнала. Какво се прави за подобряване на качеството и разширение на броя на безплатните канали, включително и за интернет връзка?

- Комисията за регулиране на съобщенията като специализиран орган по отношение на регулацията в сферата на съобщенията, в това число и качеството на телевизионния сигнал, правят съответни мониторинги в различни точки на страната, следят за качеството на услугата. Когато установят лошо качество, дават предписания на съответните оператори за подобряване.

- От години има инвестиционен интерес за покупката на Старата поща във Велико Търново. Предвижа ли се Министерството на транспорта и съобщенията да я продава?

- Много добре съм запознат с лошото състояние на тази знакова за града сграда. От години тя не се използва по никакъв начин от “Български пощи”. Тя е неоперативен актив. Няма смисъл по никакъв начин дружеството да акумулира разходи за нея. След решение на Министерски съвет и след търг, проведен от Агенцията за приватизация, ще бъдат предложени няколко имота за продажба. Приходите от тези имоти влизат в сметките на “Български пощи”. Старата поща във Велико Търново вече е предложена за продажба на Агенцията за приватизация. Чакаме да преминат съответните анализи, които правят в Агенцията, и ще бъде пусната на търг за продажба.

- До къде стигна разплащането от държавата към “Български пощи” за социалната им функция? От дължими 22,5 млн. лв. компанията получи само 9,5 млн. лв.

- Да ви припомня, че в държавния бюджет за 2013 г. бяха предвидени едва 2 милиона лева. С усилията на министър Данаил Папазов и с цялото разбиране на Министерски съвет и след вътрешни икономии в системата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на два пъти тази сума беше увеличавана, за да достигне числото от 9,5 милиона лева. За тази година нещата съвсем не стоят така. В републиканския бюджет са заложени 12 милиона лева, които се изплащат периодично. Дружеството в момента няма затруднения по отношение на паричния си поток. Снижило е санитарни минимуми там, където е имало просрочия на задължения към контрагенти. Парите са осигурени. Тук няма никакъв проблем.

- Предвижда ли се закриване на пощенски станции през тази година?

- “Български пощи” тази година чества 135 години и е едно от най-старите дружества в държавата. По силата на Закона за пощенските услуги и на индивидуалната лицензия дружеството е задължено да предоставя универсална пощенска услуга и в икономически неизгодни региони и при икономически неизгодни условия. Поради тази причина “Български пощи” получават компенсация, в случай че докажат тази своя неефективност в отдалечени, високопланински райони. Търсят се много варианти за разширяване на портфолиото от услуги, които предлага дружеството. В края на миналата година “Български пощи” получи лиценз от Министерството на финансите за оператор за разпространение на ваучери за храна. Това е нова пазарна ниша, където дружеството може да се позиционира добре, използвайки широката си клонова структура. “Булпост” има големи резерви, защото това е бизнес услугата в областта на пощенските услуги. Правим всичко това, за да повишим финансовото състояние на дружеството. При всички случаи това ще рефлектира върху възнагражденията на хората. Нужни са много инвестиции, за да изглеждат всички офиси в цялата страна добре. Няма да спрем до тук. Ще търсим възможности за рехабилитация, реновация на офисите.

- Колко селища в България нямат достъп до пощенски услуги?

- “Български пощи” има близо 3000 пощенски офиса. Има населени места, в които няма магазин, няма кръчма, не може да стигне линейка, но със сигурност има поща.
Общинската болница в Дупница ще получи допълнително финансиране от държавата

blagoevgradutre.bg 24 март 2014, 19:40

Съобщи народният представител от БСП д-р Иван Ибришимов. Лечебното заведение е сред 25-одобрени в страната. Те са подбрани чрез нова методика на здравното министерство за субсидиране, на база обслужени по спешност пациенти. Дупнишката болница е включена в списъка с активното съдействие на председателя на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова и на министър Таня Андреева. Средствата за първото тримесечие ще бъдат получени в края на март със задна дата, съобщи Радио Благоевград. След това ще бъдат превеждани регулярно ежемесечно, увери д-р Ибришимов.
ОБЩИНИ

ФОКУС
В Казанлък се открива Дневен център за възрастни хора с увреждания

24 Март 2014 | 07:59 | Агенция "Фокус"

Казанлък. Базата на Дневен център за възрастни хора с увреждания ще бъде открита от 14.00 часа в Казанлък. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Центърът е резултат от съвместен проект на Община Казанлък и Фондация „Сийдър”, финансиран по Програмата за Хуманитарна помощ на Отдел за Военно сътрудничество към Посолството на САЩ в Република България.

Дневният център ще предоставя услуги на хора с увреждания на възраст от 18 до 35-годишшна възраст и е разположен в общинската сграда, където от 5 години е открит и успешно работи Дневният център за деца с увреждания от 3 до 18 години. Сградата се намира на ул. „Петьо Ганин“ 41 в Казанлък.

Материалната база на Дневния център за лица с увреждания над 18 години е напълно изградена и завършена. Стойността на проекта е 130 000 щатски долара, като финансирането е от Европейското командване на Военноморски сили на САЩ, Хуманитарна програма за помощ EUCOM, без съфинансиране. Базата е изградена в завършен вид, модерна и отговаряща на всички изисквания. Центърът е оборудван със зала за трудотерапия, кабинет за психологични и социални консултации, кухненски кът за придобиване на полезни умения, многофункционална зала с различни кътове - за почивка и отдих със съоръжение за повдигане на лежащи, кът за социални контакти, кът за рехабилитация, кът за ежедневни дейности. Съществува пряк достъп до дворното пространство, което ще подпомогне развиване на дейности като градинарство. Амбицията на ръководния екип е през 2014 г. да бъде обособена и дърводелска работилница. Дворът на Дневния център е направен с необходимата достъпност за хората, придвижващи се с помощни средства.

С дейността си Дневният център за възрастни хора с увреждания с капацитет 15 потребители и 6 души персонал ще надгражда съществуващата услуга, която предлага Дневният център за деца с увреждания. Центърът ще позволи на потребителите да продължат да ползват дневни грижи и рехабилитация, както и възможност техните семейства да водят активен социален живот и да бъдат трудово заети. До този момент за лица с увреждания над 18 години в община Казанлък не е налична социална услуга, която да гарантира тяхното равноправно положение, да спомогне за преодоляване на социалната изолация и придобиване на полезни умения с цел повишаване качеството им на живот. Потенциални потребители са и младежите от съществуващото Защитено жилище в с. Овощник, а през 2014 г. предстои разкриването на още едно Защитено жилище. Така необходимостта от услугата, която подкрепя процесите на деинституционализация и подпомага тяхното развитие и преодоляване на социалната изолация, става още по-голяма.


Община Бургас и фирма „Титан Бургас” съгласуваха график за основно измиване на главните пътни артерии

24 Март 2014 | 10:04 | Агенция "Фокус"Бургас. Община Бургас и фирма „Титан Бургас” съгласуваха график за основно измиване на главните пътни артерии след изтеклата зима, чието изпълнение започна, съобщиха от пресцентъра на общината. Общината напомня, че на посочените дати да се освободят личните автомобили съответната локация, за да бъде свършена работата качествено. Основните планирани дейности са следните: миене на улици дневна смяна 24 - 28 март – понеделник 24 март от 05.00 часа до 14.00 часа ТД „Освобождение”. Пресечки и улиците от ул. „Тракия” към ул. „Проф. Якимов”, с граници: улицата на Учителски институт (без нея), ул. „Проф. Якимов” с ръкава до колелото на ВХТИ, бул. „Ст. Стамболов” (без нея), и ул. „Тракия” (без нея). Вторник 25 март – 05.00 часа до 14.00 часа. ТД „Освобождение”. Ръкав на ул. „Проф. Якимов’ (от пресечката на бл. 38 до бензиностанцията към кръстовище на КАТ, ТД „Освобождение”, бл. 38,37,36, улицата на Учителския институт (от ул. „Проф. Якимов” до ул. „Тракия”, ул. „Тракия” (от бл. 46 до ул. „Янко Комитов”). Сряда 26 март – 05.00 часа до 14.00 часа ТД „Освобождение” - ул. „Г. Минков” (от х. „Мираж” до ул. „Тракия”), ул. „Тракия” (бл. 44 до бул. „Ст. Стамболов”). Вътрешни улици и пресечки на бл. 58,59,60,61 и 62. Вътрешни пресечки на бл. 1а,1б, 1в, бл.2 и 3. Четвъртък 27 март – 05.00 часа до 14.00 часа ТД „Освобождение” - ул. „Лазар Маджаров”, ул. „Яни Попов”. Пресечка и улици бл. 5,6,7,8, и 9. От бл. 68,14,13,12 и 10. От бл. 65,21,20 и 19. Петък 28 март – 05.00 часа до 14.00 часа. ТД „Освобождение” - от бл. 46, бл. 47, посока ул. „Янко Комитов”, бл. 64, 28, 27, 26, 22, 23. Улицата от бл. 64, бл. 70 и бл. 63. Пресечките от бл. 70, посока ул. „Янко Комитов”, От бл. 63 и посока ул. „Янко Комитов”. Нощна смяна миене на улици от 24 март до 28 март. Понеделник 24 март от 22.00 часа до 05.00 часа. ТД „Освобождение” - надлез „Вл. Павлов” - ул. „Проф. Яким Якимов” към ул. „Одрин” (по посока на движението), ул. „Одрин”. ТД „Приморие” - ул. „Ал. Богориди”. Вторник 25 март от 22.00 часа до 05.00 часа. ТД „Освобождение”, надлез „Вл. Павлов”. ТД „Приморие” - ул. „Александровска”. Сряда 26 март от 22.00 часа до 05.00 часа. ТД „Освобождение” - бул. „Ст. Стамболов”, от х. „Мираж” до колелото на ВХТИ (срещу движението). Бул. „Ст. Стамболов”, от х. „Мираж” посока ул. „Струга”. ТД „Приморие”. Бул. „Демокрация”, ул. „Булаир”, Гаров площад. Четвъртък – 27 март от 22.00 часа до 05.00 часа. ТД „Освобождение” - ул. „Проф. Якимов” - бл. 38 (посока ул. Одрин) срещу движението, ул. „Проф. Якимов” - от бл. 38 (посока колело на ВХТИ) срещу движението. ТД „Приморие” - ул. „Хр. Ботев”, ул. „Цар Петър”. Петък 28 март от 22.00 часа до 05.00 часа - ул. „Янко Комитов” - по и срещу движението, ул. „Струга” - по и срещу движението. Кръстовище „Трапезица” - ул. „Т. Александров” - от кръстовище „Трапезица” до надлез „Вл. Павлов”. ТД „Приморие” - бул. „Сан Стефано”, бул. „Мария Луиза”.
Община град Добрич предвижда разходите й годишно да не надвишават 18 340 000 лв., според бюджета за периода 2014-2017 година

24 Март 2014 | 10:08 | Агенция "Фокус"

Добрич. Готови са разчетите за приходи и разходи годишно на Община град Добрич за местни дейности за периода 2014-2017 година. Според бюджетната прогноза разходите годишно няма да надвишават 18 340 000 лв., предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. На предстоящото утре редовно заседание на Общинския съвет (ОбС) ще бъде разгледана и гласувана бюджетната прогноза, която се изготвя в съгласие с изискванията на Закона за публичните финанси. Предвиденият общ размер на разходите за тази година е 18 327 829 лв., за следващата – 18 242 720 лв. Разходите включват заплати и възнаграждения на персонал, издръжка, осигурителни вноски, данъци, такси и административни такси, субсидии за нестопански предприятия, плащане на лихви по заеми, придобиване на дълготрайни материални и нематериални активи, резерв за непредвидени и неотложни разходи и други. Общият размер на приходите годишно за прогнозния период е изчислен да не надвишава 17 640 700 лв. За тази година размерът на очакваните приходи е 17 123 000 лв., за следващата година – малко по по-висок 17 420 200 лв. Изготвянето на бюджетната прогноза е съобразено с изискванията на нормативната уредба у нас, това е посочено в докладна записка от кмета на Добрич Детелина Николова. Прогнозата за местните приходи е съставена на база реална оценка и анализ на възможностите за събираемост в предходните няколко години. Акцент е поставен на постъпленията от продажба на нефинансови активи, които са повлияни от финансово-икономическата криза и имат непостоянен характер. Прогнозите за приходите са съобразени също с приетите и прилагани стратегически документи и програми на общината. Пълна информация за прогнозните разчети по години и дейности е публикувана на сайта на Община град Добрич. Гражданите имат възможност и да проследят утрешното заседание на ОбС, което е отворено за тях. /Жулиета НИКОЛОВА
Намаляване нивата на замърсителите в атмосферния въздух е сред приоритетите на Община град Добрич в опазване на околната среда

24 Март 2014 | 10:59 | Агенция "Фокус"Добрич. Община град Добрич отчита дейностите си по Програмата за опазване на околната среда за миналата година, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Пет са приоритетите в работата. На първо място е намаляването на нивата на замърсителите в атмосферния въздух, за да бъдат достигнати установените норми за вредни вещества. През последните три години общината изпълнява мерки в тази насока. През 2011 г. дните с измерени средно дневни концентрации над допустимите на фини прахови частици са 144, през 2012 г. – 89 дни, а през миналата – 20 дни. Въпреки че през 2013 г. дните с превишени концентрации на фини прахови частици не надминават нормативно допустимите, по указания на Министерство на околната среда и водите Община град Добрич е разработила нова програма за подобряване качеството на атмосферния въздух с период на действие 2014 – 2017 г. В периода 2011 – 2013 г. година мерките от страна на общината са били насочени към ограничаване на емисиите от транспортния поток чрез подобряване състоянието на пътните настилки, повишаване качеството на почистване и миенето на уличната мрежа и обществените места в град Добрич, също чрез намаляване на емисиите от битовото отопление. Към това се добавя дългогодишната работа по проекти за постигане на енергийна ефективност на сгради, чрез обновяването им. Това е посочено в доклада за общинските дейности по програмата за опазване на околната среда за 2013 година. Утре предстои Общинският съвет да гласува отчета. Поддържането и обогатяването на така наречената зелена система на града е друг приоритет. През миналата година са засадени 118 иглолистни дървета, 171 широколистни дървета и 2170 листопадни храста. Извършено е зацветяване в представителни части на града и Градски парк „Св. Георги” с 83 936 многогодишни, двугодишни и едногодишни цветя. Паркът е момента е в процес на реконструкция с финансиране по Оперативна Програма „Регионално развитие”. Планирано е обновяването на около 226 дка паркова площ. Ремонтните работи обхващат трите части на езерото, алеи, тревни площи и декоративна растителност, както и мемориалния комплекс „Хан Аспарух”. Там ще бъде направен ремонт на настилки, водна площ, осветление, включително и художествено осветление на композицията. Проектът на общината предвижда изграждане на скейтпарк, арт площад, рок сцена, водна серпентина с водопад и други обекти, също монтиране на паркови аксесоари, като например пейки, осветителни тела, фонтани. Непрестанното подобряване на състоянието на коритото на река „Добричка” е също приоритет в общинската програма. През 2013 година са приключени дейностите по проекта за укрепване, корекция и прочистване на дерето на река „Добричка” в участъка от Околовръстния път, през местността „Гаази Баба” , бул. „Русия” до вливането на дере „Сердика”. Изградени са два плочести водостока. В различни зони на града са почистени 10 микросметища. Община град Добрич работи усилено и за подобряване ефективността на дейностите по управление на отпадъците. Изградена е общинска система за разделно събиране на. Събраните количества за 2013 г. са: 100 603 кг хартия, 46 843 кг пластмаси и 57 575 кг стъклени опаковки. Излязлото от употреба електическо и електронно оборудване също се събира, транспортира и предава за оползотворяване. Събраното количество за миналата година е 5 820 кг. Разделно събраните батерии за годината са 105 кг, е посочено в доклада. В процес на изграждане е регионална система за управление на отпадъците в регион Добрич. В момента се строят депо край село Стожер и две претоварни станции край градовете Балчик и Тервел. Община град Добрич е водещ партньор по този мащабен проект. Регулярно се почистват от отпадъци и замърсявания околностите на града и междублокови пространства. Общо извозени са 4030 м3 отпадъци през 2013 година, стойността на извършените почиствания е в размер на 50 000 лв. По друг приоритет – подобряване състоянието на водопроводната и канализационна система на Добрич, общината е разработила най-мащабния си проект. По него е предвидено да бъде извършена рехабилитация или реконструкция на водопроводна мрежа – 77,3 км, на канализационна мрежа – 0,3 км, и на канализационни колектори – 4 600 м, модернизация на Пречиствателна станция за отпадни води. Освен това през 2013 г. към новоизградения „Център за настаняване от семеен тип” е изградена канализация за отпадни води с дължина 157 м.

/Жулиета НИКОЛОВА


В Ямбол ще се проведе редовно заседание на Общински съвет

24 Март 2014 | 14:10 | Агенция "Фокус"

Ямбол. На 26 март ще се проведе 33-тото редовно заседание на Общински съвет-Ямбол, съобщиха от пресцентъра на общината. В проекта за дневен ред са залегнали 26 точки. Сред акцентите в дневния ред на сесията са предложения за приемане на Наредби за изменение и допълнение на Наредбата за управление и разпореждане с общински жилища и на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на Община Ямбол. Предвидено е и обсъждането на годишен план за дейността по вътрешен одит в Община Ямбол за 2014 година. На сесията ще бъде гласувано и предложение за продажба на 32 общински имота по Закона за общинската собственост. Заседанието на Общински съвет-Ямбол ще започне в 9.00 часа.
Въжен град”, разположен на път за Кози грамади, ще привлича туристите в карловското село Климент

24 Март 2014 | 14:19 | Агенция "Фокус"

Карлово. „Въжен град” ще привлича туристите в карловското село Климент. Това каза за Радио „Фокус” –Пловдив Мано Манов, кмет на селото. Атракцията ще бъде изградена чрез проект по програма „Младежта в действие“ на Националния център „Европейски младежки програми и инициативи“. Това е последна фаза от програмния период. По тази дейност са били одобрени общо шест проекта в България, един от тях е бил този на село Климент, който е спечелил и най-много средства, каза Манов. Стойността на проекта е 4 100 евро. Идеята е запустялата сега хижа „7-те партизани“, която се намира на 8 км от селото в „Средна гора, да бъде превърната в любимо място за развлечение и отдих за местни и туристи. През тази хижа минава и 18-километрова екопътека, която свързва Климент с местността Кози грамади. Тя също бе изградена по проект от доброволци от селото преди около 2 години”, каза Манов. Работата по настоящия проект е стартирала преди дни, в нея са се включили младежи доброволци от селото. В момента се ремонтира бунгалото на хижата, което ще бъде превърнато в Туристически информационен център. По проекта ще се изгражда и Въжен град със съоръжения и препятствия за катерене в района на хижата, които ще са достъпни за всеки. „Заготовките на тези въжени атракции се правят в селото, а след това ще се качват и монтират на място. Това са въжени съображения, мрежи, въздушни мостове, препятствия в тунели, стрелба с лъкове. Те ще са монтиране на открито и ще са достъпни за всички и обезопасени. Няма да са много високи, за да се избегнат падания, каза Манов. Ще има и инструктор, който ще помага на туристите. В районна на хижата вече има изградено игрище за масов спорт и класна стая на открито”, добави Манов. „В хижата се провеждат всяка година лагери, тип пионерски, с деца от селото и околните населени места. Там ще стане добро место за летуване на малки и големи”, смята кметът. Проектът ще трябва да бъде приключен до пролетта на 2015 година. Близо до хижата ще бъде облагородена и една папратова поляна. Тя ще бъде залесена с дървета и билки. /Цветана ТОНЧЕВА
Административен съд – Благоевград насрочи делото за касиране на изборите в село Изгрев на 26 март

24 Март 2014 | 14:53 | Агенция "Фокус"

Благоевград. Административен съд – Благоевград насрочи делото за касиране на изборите в село Изгрев на 26 март от 11.00 часа, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Жалбата беше внесена от общинската структура на ГЕРБ, според които в деня за размисъл – 15 март, погазвайки законовите изисквания, жители на село Изгрев са били заставяни да гласуват за кандидата на БСП Йордан Китанов и заплашвани, че в противен случай няма да получат дърва. В акцията е участвал и горски служител. В изборния ден партийни активисти на БСП са плащали за телефонно заснет вот, описан в жалба, внесена в Общинската избирателна комисия. В по-късните часове, със забранени за този ден партийни обозначения, двама членове на БСП са агитирали в района на кметството и периодично са искали сведения от СИК за избирателната активност. В единствената СИК обработката на изборните резултати е продължила до 23.00 часа, при наличието на около 50 спорни бюлетини, включително с намеса и консултация на място от уведомените за проблема членове на ОИК. Кандидатът на ГЕРБ Валентин Георгиев загуби вота в благоевградското село Изгрев, като получи 159 гласа спрямо 192 гласа за Йордан Китанов. По време на изборния ден Мария Деянска, кандидат на НДСВ, бе подкрепена от 18 души, а за Гроздан Безински гласуваха 13 от имащите право на глас.

До частични избори в селото се стигна след като предишният управник Николай Безински бе отстранен за документално престъпление.


Каталог: uploads -> tinymceup -> files -> News
News -> Новини за общините 11. 06. 2014 г. Бнр 1040 лева отгоре за Йорданка Фандъкова
News -> Нсорб кметът на Троян към министър Михайлова: „Не ни взимайте довеждащите водопроводи!“
News -> Г. Фокус Има сключен договор с фирма-изпълнител, която ще изгради новата улица до рибарското пристанище в Бургас
News -> Нсорб кметове се съмняват в лобизъм
News -> Нсорб оценяват категоризирането на общините и населените места в България
News -> Нсорб община получи почетна грамота
News -> Осми клас остава в основните училища amalipe com/14. 03. 2014
News -> Нсорб до края на 2015 г. Опак има амбициите да усвои
News -> Нсорб цветлин Йовчев: Сътрудничеството на мвр с местната власт трябва да е в полза на обществото
News -> Нсорб стартира третата поред процедура за присъждане на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво


Поделитесь с Вашими друзьями:
  1   2   3   4   5   6


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница