О к р ъ ж е н с ъ д г а б р о в о на 23 юни 2015 г от 14,30 ч в зала 1 на Съдебната палата в Габрово ще се проведе симулиран съдебен процесДата21.01.2018
Размер10.2 Kb.
О К Р Ъ Ж Е Н С Ъ Д - Г А Б Р О В О

На 23 юни 2015 г. от 14,30 ч. в зала 1 на Съдебната палата в Габрово ще се проведе симулиран съдебен процес с участие на ученици от Национална априловска гимназия, ПМГ „Академик Ив. Гюзелев” и ПГТ „Пенчо Семов” в Габрово.

Събитието е инициирано от Габровски окръжен съд и се осъществява съвместно с Общинския съвет по наркотични вещества – Габрово. Учениците ще влязат в ролите на съдии, прокурори, адвокати, свидетели и подсъдим, който е обвинен в държане с цел разпространение и разпространение на наркотични вещества.

Целта на инициативата е насочена към промяна в мисленето на нашето общество по въпросите свързани с функционирането на съдебната система, което да допринесе и за повишаване на доверието в нея. Конкретната инициатива е насочена и към превантивното въздействие върху младите хора по отношение употребата и разпространението на наркотични вещества.

Подготовката на учениците за симулирания процес е осъществена от наказателните съдии Диана Василева и Благовеста Костова от Окръжен съд – Габрово и Павел Неделчев от Севлиевски районен съд.

Връзки с обществеността 18 юни 2015 г.e-mail: pr@court-gbr.com


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница