Обиколка на япония – мистиката на самураите в модерния свят на технологиитеДата07.05.2017
Размер111.62 Kb.
ОБИКОЛКА НА ЯПОНИЯ –

мистиката на самураите в модерния свят на технологиите

Маршрут: КИОТО – ОСАКА – КАНАЗАВА – ТАКАЯМА – ТОКИО – ЙОКОХАМА – КАМАКУРА – ХАКОНЕ И ПЛАНИНАТА ФУДЖИ

10.04 – 20.04.2016

8 нощувки, 11 дни

Цена с всички такси: 2899 евро/5670 лвДен 1 - 10.04.2016 / София - Истанбул

Излитане от София в 21:45 ч. с Turkish Airlines. Кацане в Истанбул в 23:10 ч. Кратък престой на летище Истанбул.


Ден 2 – 11.04.2016 / Истанбул - Киото

Излитане от Истанбул в 00:55 ч. за Киото. Кацане на летище Kansai, Киото в 17:55 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотел в центъра на Киото (около 1,30ч). Настаняване в хотел Karasuma Kyoto Hotel 3* (или подобен). Свободно време. Нощувка


Ден 3 - 12.04.2016 / Киото – Осака (57км, около 0,50ч трансфер) – Киото

Закуска в хотела.Целодневна обиколка на Осака (08:30 – 17:30ч) с включен обяд в местен ресторант. Обиколката на Осака започва с посещение на замъка Осака – един от най-известните японски замъци и квартала на развлеченията Дотомбори. Ще обядваме типичното за Осака Okonomiyaki (зелев омлет) в местен ресторант. Продължаваме към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building. Последната ни спирка днес е най-известният пазар в града – Kurormon Market, от който може да си купите всичко от плодове до дрехи и обувки. Това е най-оживеното място в града, където можете да видите хора от всички социални групи на населението. Тук е и най-вкусната и прясна риба, подобно на Tsukiji fish market в Токио.

Връщане в хотела в Киото. Нощувка.


Ден 4 - 13.04.2016 / Киото

Закуска в хотела.

Днес ни предстои целодневна обиколка на Киото (09:00 – 16:30ч).

Започваме с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Последната ни спирка е Императорският Дворец на Киото, който служи за резиденция на императора преди тя да се премести в Токио през 1868г. Всичи церемонии по стъпване в длъжност на императорите на Япония в наши дни са провеждани в този замък, като само настоящият император Акихито е бил коронясан в Императорския дворец в Токио. (Посещението на двореца зависи от възможностите да се поеме групата в деня на екскурзията, поради ограничени бройки за посещение на ден. Поради тази причина местата се запазват до 30 дни преди посещението с имената на всички участници. Имената на хората от групата не подлежат на промяна веднъж подадени към музея и билетите не подлежат на възстановяване при анулация на пътуването, независмо от причината).

Последната ни спирка днес е един от най-красивите будистки храмове в Киото, в който ще взезем участие в традиционна чаена церемония.
Следобеда свободно време (след 16:30ч). Нощувка в Киото.

Ден 5 - 14.04.2016 / Киото – Каназава (260км, трансфер: 2ч с влак)

Ранна закуска в хотела. Напускане на хотела в Киото и отпътуване за Каназава.

(Турстите се умоляват да приготвят двудневен багаж за пребиваването си в Каназава и Такаяма, тъй като багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Токио).

След пристигането в Каназава – посрещане от местния екскурзовод и полудневна обиколка на града (12:00 – 17:00ч). Ще започнем с една от най-красивите традиционни японски градини - Kenrokuen Garden. Тук можете да видите майсторството на японските градинари и да пиете чай в някоя от многобройните чайни в парка.

Един от най-добре запазените райони с типични самурайски къщи в страната, е следващата ни спирка. Разположен в район Nagamachi в билзост до замъка на Каназава, Nomura е една от добре запазените самурайски къщи на просперираща самурайска фамилия от времето на периода Мейджи в Япония. Ще видите къде и как са живели самурайските семейства, ще се докоснете да тяхното ежедневие и бит.

Последната ни спирка днес с цел да се потопим в местната атмосфера, е най-големия пазар в Каназава – Omicho, който е притегателен център за местни и туристи за обяд или вечеря в някое от живопистните ресторантчета или просто за пазаруване.

Настаняване в хотел Garden Hotel Kanazawa 3* (или подобен) в Каназава. Нощувка.

Ден 6 - 15.04.2015 / Каназава – Такаяма (138км, около 2,3ч с автобус)

Закуска в хотела в Каназава. Целодневна екскурзия до Такаяма (08:30 – 17:30ч).

Днешната ни обколка започва с посещение на типично японско планинско градче - Ogimachi, част от световното наследство на ЮНЕСКО в местността Shirakawago. Намира се високо в планината Хаку, по пътя между Каназава и Такаяма. В района има около 200 къщи, които са с над 250 годишна история. Характерната за тях архитектура - Gassho-zukuri са стръмните стигащи до земята покриви на къщите. Gassho-zukuri означава „посторени като ръце за молитва“) – т.е. имитират начина, по който будистките монаси са събирали ръцете си, за да произнесат молитва. Всъщност, тяхното предназначение е да издържат големите и силни снеговалежи през зимата. Обиколката започва от панорамната тераса над Ogimachi. Ще посетим къщата Wada (най-голямата къща от музея на открито), принадлежала на най-богатата фамилия в Ogimachi, която днес е превърната в музей.

Продължаваме към Такаяма. Ще посетим сградата Yatai Kaikan, където могат да се видят 11 от известните и добре запазени фестивални платформи в Япония, които и днес се използват по време на третия по големина фестивал в Япония – Takayama Festival, който се провежда ежегодно на 14 и 15 април. Ще имате възможност да вземете участие във фестивала и да се насладите на шедьоврите на японските занаяти.

Обяд в местен ресторант с най-вкусно приготвеното традиционно телешко в страната.

Продължаваме с посещение на старата част на града и добре запазените сгради от периода 1600-1868г, когато Такаяма е бил водещ занаятчийски и търговски център. Ще влезем в стара японска къща от времето на периода Едо, на една от най-известните фамилии занаятчии в Такаяма – Kusakabe. Ще надникнете в къщата, в която те успешно са развивали своя бизнес – лихварство.

Настаняване в хотел Hida Hotel Plaza 3* (или подобен) в Такаяма.

*Хотелът разполага със СПА център с минерална вода и няколко джакузита на открито (работно време 06:00 – 24:00ч). Нощувка.

Ден 7 - 16.04.2016 / Такаяма – Токио (около 530км, трансфер около 5ч с влак)

Закуска в хотела. След закуска - пешеходна обиколка на Такаяма (08:30 – 10:30ч). Денят ни ще започне с посещение на един от двата традиционни дневни пазара в Такаяма – сутрешният. Тук ще можете да си закупите сувенири произведени в града, както и ще видите доста ръчно изработени предмети.

Продължаваме към старата част на града и улица Sannomachi – най-известната улица в старата част на града, която и днес приютява множество добре запазени стари къщи, магазини, чайни, пивоварни за саке, някои, от които работят от векове. Тук ще видим и рикши теглени от хора, които могат да се наемат от туристите за приятна разходка в занаятчийското градче.

В 11:24ч отпътуваме от Такяма към Нагоя и след това прехвъряне на влака стрела за Токио. Пристигане на гарата в Токио в 16:23ч и посрещане от представител на местния партньор. Трансфер и настаняване в хотел Monterey Hanzomon 3* (или подобен) в центъра на Токио. Нощувка.
Ден 8 - 17.04.2016 / Токио

Закуска в хотела.Полудневен панорамен тур на Токио (08:30 – 14:30ч) – ще видим най-високата сграда в столицата – Tokyo Tower, Императорският дворец – тихо и спокойно кътче в забързания град; Асакуса Канон – най-старият храм в Токио и разходка по улицата със сувенири Накамисе. Ще обядваме в местен лресторант, предлагащ традиционното японско ястие – Tempura (вид панирана риба). На връщане ще минем покрай Акихабара (Акиба) – електронният квартал на Токио. Продължаваме тура като минаваме покрай сградата на парламента на Япония (National Diet Building); Одайба – квартал, създаден върху огромен изкуствен остров в залива и Гинза – най-богатият квартал в града.

Връщане в хотела в 14:30ч. Свободно време в японската столица.

Нощувка.

Ден 9 - 18.04.2016 / Токио – Хаконе и Фуджи – Токио ( 110км, около 1,3ч трансфер с автобус)

Закуска в хотела.Целодневна екскурзия до Хаконе (08:30-18:30ч), част от националния парк Фуджи-Хаконе-Изу (включена в пакетната цена). Целодневният тур с автобус включва слизане с въжена линя до връх Комагане; разходка с корабче по езерото Аши; посещение на Owakudani – вулканичната равнина покрита с множество горещи извори; музея за изкуствата Narukawa, откъдето се открояава прекрасен изглед към Хаконе. Обяд в местен ресторант по традиционно японско меню (вкюлчено в цената).

Връщане в Токио. Нощувка


Ден 10 - 19.04.2016 / Токио – по желание Йокохама и Камакура (67км, около 0,50ч трансфер с автобус)

Закуска в хотела.

Напускане на хотела в 11:00 ч. Свободно време до 19:00 ч или еднодневен тур (08:00 – 18:00ч) до Камакура – една от старите столици на Япония (срещу допълнително заплащане) и Йокохама.

Камакура - град, който се намира югозападно от Токио , в чийто район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е не само исторически град, но и популярен със своите плажове и фестивалът Kamakura Matsuri - най-големият фестивал в Камакура, който обикновено се провежда през април месец. Продължаваме обиколката с храма Котоку-ин (Kotoku-in Temple) - известен със своята бронзова статуя на „Великия Буда“; храмът Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието.

Йокохама е вторият по големина град в Япония и най-голямо пристанище, което е и първото, което се отваря за търговия след като страната излиза от своята междунадорна изолация през 1859г.

Обиколката ще започне с градините Sankeien, прочути с целогодишната си красота. Тук има и доста стари традиционни японски постройки (пагоди и къщи), донесени и запазени от различни краища на страната. Най-известната е къщата на прочутата фамилия Hara, които са се занимавали с търговия на коприна. Ще се разходим сред цъфналите пролетни дървета, по прекрасните изкуствени мостове и цветни лехи.

Последната ни спирка днес е големият китайски квартал на Йокохама. Той се развива бързо като търговски център след като през 1859г Япония отваря пристанищата си за международната търговия. В центъра на квартала ще видите най-големия храм Kaneibyo посветен на бога на просперитета и добрия бизнес. Ще се разходим по пъстрите улици осеяни с магазини и ресторантчета, с което е и най-известен днес квартала. Връщане в Токио.
Трансфер до международното летище Нарита в 18:30ч (около 1,30ч трансфер). Полет от Токио за Истанбул в 22:30ч.
Ден 11 - 20.04.2016 – Токио – Истанбул - София

Пристигане в Истанбул в 05:10 ч. Полет от Истанбул за София в 07.30 ч. Пристигане в София в 08:45 ч.


Край на програмата!

Човек в двойна стая

Единично настаняване

Пакет с включени летищни такси

2899 евро / 5670 лв

3162 евро / 6184 лв


Цената е в евро/лева на човек и включва:

 • Самолетен билет София-Истанбул-Киото/Токио-Истанбул-София с включени летищни такси на авиокомпания Turkish Airlines;

 • Трансфери летище-хотел-летище както е описано в програмата;

 • 3 нощувки в Киото в хотел Karasuma Kyoto Hotel 3* (или подобен);

 • 1 нощувка в Каназава в хотел Garden Hotel Kanazawa 3* (или подобен);

 • 1 нощувка в Такаяма в Hida Hotel Plaza 3* (или подобен);

 • 3 нощувки в Токио в Monterey Hanzomon 3* (или подобен);

 • 8 закуски в хотелите в Киото, Каназава, Такаяма, Токио;

 • 4 обеда по програмата – в Осака, Такаяма, Токио и Хаконе и планината Фуджи (японска кухня);

 • Целодневна обиколка на Осака (с включен обяд);

 • Полудневна пешеходна обиколка на Киото;

 • Полудневна обиколка на Каназава с автобус;

 • Целодневна обиколка на област Shirakawago и Такаяма с автобус (с включен обяд);

 • Полудневна пешеходна обиколка на Такаяма (старият град и сутрешният пазар);

 • Полудневна панорамна обиколка на Токио (с включен обяд);

 • Целодневна екскурзия до Хаконе (Hakone), част от националния парк Фуджи-Хаконе-Изу (с включен обяд);

 • Участие в чаена церемония в Киото;

 • Билет за високоскоростния влак от Киото до Каназава (западната линия Thunderbird);

 • Билет за високоскоростния влак от Такаяма до Нагоя (линия Wideview-Hida);

 • Билет за влака стрела от Нагоя до Токио (Nozomi);

 • Екскурзоводско обслужване на английски и превод на български от водача на групата;

 • Входни такси на посещаваните обекти по програмата;

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗД „Евроинс”;

 • Водач на групата от туроператора при минимум 15 човека;


Цената не включва:

 • Целодневна обиколка на Камакура и Йокохама с автобус (с включен обяд) – 110 евро/216 лв. на човек (при минимум 15 човека) - по желание, заявява се и се заплаща при закупуването на пакета от България;

 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;

 • Лични разходи и напитки по време на храненията;


Анулации:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки: • до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;

 • от 59 дни до 31 дни-депозита;

 • от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор.


Разписание на полетите:

10/04 СОФИЯ 21:45 ИСТАНБУЛ 23:10

11/04 ИСТАНБУЛ 00:50 КИОТО 17:55

19/04 ТОКИО 22:30 ИСТАНБУЛ 05:10 (кацане на 20.04.2016)

20/04 ИСТАНБУЛ 07:30 СОФИЯ 08:45

Важна информация:


 • Цената е валидна при група от минимум 15 туриста.

 • Пътуването до Япония е безвизово и не са необходими спациални ваксини.

 • Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 21 дни преди заминаването.

 • Доплащането става в срок до: 10.03.2016г.

 • Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/, подписан договор за организирано пътуване и депозит в размер на 1000 евро/ 2000 лева.

 • Плащането се извършва в брой или по банков път.

 • Цените са изготвени при курс 100¥=1.3465 ЕUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.

 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;


Вид използван транспорт:
Самолет
Автобус
Ферибот

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация можете да получите в офиса на фирмата или на интернет страницата ни


Информация и общи условия на застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „Евроинс” - повече информация можете да получите в офиса на фирмата или на интернет страницата ни
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100000665 на ЗД „Евроинс”.


Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
PROGRAMI -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
PROGRAMI -> 1 ден: Казабланка
PROGRAMI -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
PROGRAMI -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
PROGRAMI -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница