Община Кирково е №1 в България подала е 10 проекта във фонд „Регион“, всичките 10 са одобрени! Областта печели 25 от 28 възможнистраница1/6
Дата02.06.2018
Размер0.8 Mb.
  1   2   3   4   5   6
19.03.2014

НСОРБ
Община Кирково е №1 в България - подала е 10 проекта във фонд „Регион“, всичките 10 са одобрени! Областта печели 25 от 28 възможни

rodopi24.blogspot.com/вторник, март 18

Премиерът на България, който е помагал най-много на регион Кърджали, от 1989 година насам, се казва Пламен Орешарски. Това става ясно от данни на Националното сдружение на общините.

Три от 28-те области в страната се отличават с изключително висок коефициент на успеваемост в кандидатстването за пари от правителствения фонд "Региони". Това са Кърджали, Търговище и Кюстендил. Почти 100% от подадените от тях проекти са одобрени от кабинета при средно ниво на одобрение около 33%. Това става ясно от данни, публикувани от Националното сдружение на общините в България.

Общият брой на подадените проекти е 2197, от които 735 са получили финансиране. Най-много предложения има от област Пазарджик - 88, от които 22 са одобрени. Следват Пловдив с 83 проекта и Софийска област - със 79.

Най-големи късметлии при раздаването на милионите обаче са областите Кърджали (с 25 одобрени от общо 28 подадени проекта), Кюстендил (10 от 12) и Търговище (17 от 19), пише „Труд". На другия полюс са Монтана, получила зелена светлина само за 3 от общо 31 проекта и Силистра с 4 от 25.

Най-успешният кандидат пред фонд "Региони" е кърджалийската община Кирково (ДПС) с упеваемост 10 от 10 проекта. Конкуренти са благоевградските Гоце Делчев (БСП) с 6 от 6 проекта и Сатовча (ДПС) с 15 от 17, както и търговищката Омуртаг (ДПС) с 10 от 11 и разградската Лозница (ДПС) с 6 от 7 проекта.

Тоталните аутсайдери са старозагорската община Павел баня (земеделци и социалдемократи) и Бяла Слатина (ГЕРБ), Врачанско, подали по 21 проекта, но получили пари за 0.


Джакпотът от фонд "Региони" - за Кърджали, Търговище и Кюстендил

trud.bg | 18.03.2014 20:53 | Цветелина Йорданова

Три от 28-те области в страната се отличават с изключително висок коефициент на успеваемост в кандидатстването за пари от правителствения фонд “Региони”. Това са Кърджали, Търговище и Кюстендил. Почти 100% от подадените от тях проекти са одобрени от кабинета при средно ниво на одобрение около 33%. Това става ясно от данни, публикувани от Националното сдружение на общините в България.

Общият брой на подадените проекти е 2197, от които 735 са получили финансиране. Най-много предложения има от област Пазарджик - 88, от които 22 са одобрени. Следват Пловдив с 83 проекта и Софийска област - със 79.

Най-големи късметлии при раздаването на милионите обаче са областите Кърджали (с 25 одобрени от общо 28 подадени проекта), Кюстендил (10 от 12) и Търговище (17 от 19). На другия полюс са Монтана, получила зелена светлина само за 3 от общо 31 проекта и Силистра с 4 от 25.

Най-успешният кандидат пред фонд “Региони” е кърджалийската община Кирково (ДПС) с упеваемост 10 от 10 проекта. Конкуренти са благоевградските Гоце Делчев (БСП) с 6 от 6 проекта и Сатовча (ДПС) с 15 от 17, както и търговищката Омуртаг (ДПС) с 10 от 11 и разградската Лозница (ДПС) с 6 от 7 проекта.

Тоталните аутсайдери са старозагорската община Павел баня (земеделци и социалдемократи) и Бяла Слатина (ГЕРБ), Врачанско, подали по 21 проекта, но получили пари за 0.

Други общини с висока активност, но лош късмет, са Карлово (СДС, ДСБ), Панагюрище (ГЕРБ), Симитли (БСП, ВМРО), Созопол (ГЕРБ), Благоевград (ГЕРБ), Костинброд (ГЕРБ).


Община Гълъбово с награда

novini.stara-zagora.org/19 март 2014

Община Гълъбово е с награда Най-активна община от Първата националната среща на общинските експерти по образование

Участието на община Гълъбово в Националната среща на общинските експерти по образование, провела се през изминалата седмица във гр. Велико Търново от НСОРБ (Националното сдружение на общините в Република България) и донесе награда за Най- активна община.

В тази среща Община Гълъбово бе представена от Заместник-кметът на гълъбовска община г-н Димитър Василев и Председателят на Постоянната комисия по образование към Общински съвет – Гълъбово г-жа Нели Кючукова, която също е и Директор на най-голямото училище в община Гълъбово СОУ „Васил Левски”.

Г-жа Нели Кючукова бе водеща на Дискусионен форум в залата на община Велико Търново на тема „Проблеми и посоки за развитие на общинското образование. Учредяване на мрежа на общинските експерти по образование”. Тази изява на г-жа Кючукова донесе наградата на община Гълъбово за „Най- активна община”.

На тази Първа национална среща лектори бяха също Заместник- министърът на образованието и науката Мукаддес Налбант и Гинка Чавдарова – изпълнителен директор на НСОРБ (Националното сдружение на общините в Република България). Участие, като лектори взеха още експерти от МОН (Министерството на образованието и науката) и МФ (Министерството на финансите), както и Заместник-кметове на общините Свищов, Бургас, Директорът на Дирекция Образование, младежка дейност и спорт” към община В. Търново и др.

„Любезните домакини от община Велико Търново, начело с Кмета Даниел Панов, който е и член на НСОРБ откриха 3 дневната среща и се бяха постарали с високо ниво на организация, дори бяха организирали посещение с организиран транспорт за представяне на добри практики, на общината домакин”- сподели Зам-кметът на Гълъбово г-н Василев, за впечатлението си от програмата.


Национален златен приз „Човешки ресурси “

personal-konsult.com, Сряда, 19 Март 2014

Национален златен приз „Човешки ресурси“ се присъжда от фондация „Човешките ресурси в България и евроинтеграцията”, Национално сдружение на организациите за социални услуги и списание „Човешки ресурси” на тези, които в сферата на своята професионална дейност имат най-голям принос за непрекъснатото професионално усъвършенстване и ефективното управление на човешкия потенциал, за внедрените иновации в тази област и за подобряване качеството и производителността на труда в звената и институциите, които ръководят.

Целта на наградите е да се утвърди разбирането, че хората са най-ценният капитал, да се насърчат добрите практики в сферата на управлението и развитието на човешките ресурси.

Всеки мениджър може да кандидатства в съответната категория или да номинира свой колега.

Юбилейната десета официална церемония по връчване на приза, организирана от фондация „Човешките ресурси в България и евроинтеграцията”, Национално сдружение на организациите за социални услуги и списание „Човешки ресурси”се състоя на 16 януари 2014 г. от 19 часа в Интер Експо Център. Събитието са осъществи и с подкрепата на ЕТ „Персонал Консулт - Ганчо Попов” и Интер Експо Център.

Носители на Националния златен приз „Човешки ресурси 2013”:

Категория „Наука и образование”

- проф.д-р инж. Марин Христов, ректор на Технически университет – гр. София

- Венцислав Станев, директор на СОУ „Цар Симеон Велики” - град Видин

Категория „Мениджър човешки ресурси”

- Биляна Георгиева – мениджър Човешки ресурси на Нестле България

Категория „Общини”

- Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на Национално сдружение на общините в Република България

- Румен Панайотов – Кмет на Община Нови пазар, за реализирани проекти по развитие на човешките ресурси и административен капацитет

- Доктор Красимир Мирев – Кмет на Община Търговище, за въвеждане на съвременна структура на управление на човешките ресурси със средства по европейски проекти

Категория „Предприятия”

- инж. Цветко Стоименов, президент на „ФИАЛ“ ООД, за мотивиране на персонала

- Буркхард Гезенхюс-Хюбентал, Изпълнителен Директор на "СЕ Борднетце - България" ЕООД. за най-много наети на работа младежи

- Димитър Колев, управител на „Калея - 2010” ООД за разкрити нови работни места

Категория „Мениджър на дом за социални услуги”

- Стилиян Стойчев – ръководител на Дома за деца лишени от родителски грижи „Димчо Дебелянов“

- Доктор Здравко Марков – Дом за възрастни с умствени увреждания – Подгумер

- Валентина Йончева – Столичен общински дневен център за социална интеграция на инвалиди

Категория „Неправителствена организация”

- Фондация Пиа Матер, доставчик на социални услуги

- Негово превъзходителство посланика на Финландия г-н Харри Салми
Комисията по икономическа политика подкрепи промени в Закона за туризма

Новини 19 март 2014, 19:27 1170Сподели

Комисията по икономическата политика и туризъм подкрепи и предлага на Народното събрание да приеме на първо четене промени в Закона за туризма, внесени от Министерски съвет.

Деветима народни представители гласуваха за измененията, а петима се въздържаха, съобщиха от НС.

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев отбеляза при представянето на промените в Закона за туризма, че с тях се цели да се опростят и намалят съществуващите административни режими в посока облекчаване на бизнеса и да се усъвършенства действащата нормативна уредба.

С измененията отпада изискването за категоризация на самостоятелните заведения за хранене и развлечения. Премахването на възприетата в момента в България 5-звездна категоризационна система ще допринесе за значително облекчаване на туристическия сектор, ускоряване на процедурите и намаляване на разходите за бизнеса, отбелязва в мотивите си вносителят. Предвижда се режимът да отпадне от 1 януари 2015 г., заради необходимостта от промяна и в Закона за местните данъци и такси относно размера на патентния данък за заведения за хранене и развлечения.

С предлаганите промени се облекчава режимът за регистриране на туроператори и туристически агенти. Сроковете за разглеждане на документите и за извършване на регистрацията на туроператорите и туристическите агенти се намаляват от 2 месеца на един месец, което ще допринесе за цялостно ускоряване и облекчаване на регистрационния режим. При липса на мотивиран отказ за извършване на регистрация след изтичане на регламентирания срок ще се прилага принципът на мълчаливото съгласие, като лицето ще се вписва в регистъра и ще му се издава удостоверение за регистрация по съответния ред, посочва вносителят.

Създава се възможност на общински предприятия по смисъла на Закона за общинската собственост да могат да кандидатстват, респективно да извършват туроператорска и туристическа дейност. Предвижда се и създаването на нов раздел, свързан с организирания детски и ученически отдих и туризъм. Целта е да се регламентират с по-голяма точност обществените отношения, свързани с организацията и провеждането на детски и ученически отдих и туризъм.

С измененията в Закона за туризма се облекчават собствениците на къщи за гости от строгите изискванията на Закона за храните и регламентите от хигиенния пакет за този вид обекти. Създава се правна възможност чрез прецизиране на съществуващ текст за разписване на правила, свързани с изграждането и експлоатацията на басейни и водни атракциони в туризма, посочва вносителят.

При обсъждането заместник-министърът на финансите Людмила Петкова отбеляза, че на базата на категоризацията се определя патентният данък на заведенията за хранене и то за тези, които са с оборот до 50 000 лева от предходната година. С отпадането на категоризацията и то само за самостоятелните заведения ще се получи нееднакво третиране на заведения, които са самостоятелни и такива, които са към определени обекти. С промените в данъчните закони, които ще влязат в сила от 1 януари 2015 г., ще предложим работещ режим, който да не затруднява общините при определяне на патентния данък, заяви тя.

От Министерството на образованието и науката възразиха срещу текста от промените, според който всички форми на детски и ученически отдих и туризъм се организират и провеждат по договор с туроператор. Според заместник-министър Мукаддес Налбант разпоредбата противоречи на принципа за свобода на договарянето, но и не отчита спецификите и характера на много от случаите на организирането на детски отдих и туризъм. Съгласно предложения режим ще бъде задължително например да се сключва договор с туроператор, ако учениците от София направят екскурзия до Витоша. От министерството смятат и че предложените часови ограничения до 20,00 ч. в периода октомври – март и до 22,00 ч. в периода април – септември не гарантират пътувания на деца и ученици в светлата част на деня.

От Българската стопанска камара отбелязаха, че подкрепят облекчаването на административната тежест за бизнеса. Кметът на община Банско Георги Икономов заяви, че Националното сдружение на общините в България благодари за възможността общинските предприятия да извършват туристическа и туроператорска дейност. От Сдружението обаче са против отпадането на категоризацията на самостоятелните заведения за хранене и развлечения, защото това ще създаде неравнопоставеност между тях и обектите, които са в хотелски комплекси. Според Българската асоциация на туристическите агенции в закона трябва да остане, че дейност може да извършват само фирмите, които са регистрирани по Търговския закон, т.е. фирмите, които работят по закона за общинската собственост както досега да извършват своята дейност, но не като туроператори и турагенти.

От ПГ на ПП ГЕРБ заявиха, че ще се въздържат при гласуването на промените, защото се засягат изключително чувствителни теми. /БГНЕС /
ОБЩИНИ

ФОКУС
Определени са органите за управление, контрол, одит и изпълнение на програмите на ЕС за териториално сътрудничество за 2014-2020 г.

19 Март 2014 | 11:22 | Агенция "Фокус"

София. Министерският съвет определи административните структури и звена, които ще бъдат органи за управление, контрол, одит и изпълнение на програмите на Европейския съюз за териториално сътрудничество, в които България ще участва в следващия програмен период 2014-2020 г., съобщиха от правителствената информационна служба. За всяка от двустранните програми за трансгранично сътрудничество по външните граници на ЕС на България със Сърбия, Турция и Република Македония, управляващ орган ще бъде Главна дирекция „Управление на териториалното сътрудничество” в МРР, сертифициращ орган – дирекция „Национален фонд” в Министерството на финансите, а одитен орган – ИА „Одит на средствата от ЕС”. ГД „Управление на териториалното сътрудничество” ще бъде също национален орган по двустранните програми за трансгранично сътрудничество по вътрешните граници на ЕС на България с Гърция и Румъния, както и на програмите „Черноморски басейн 2014-2020”, „Дунав” и „Балкани – Средиземно море”. Дирекцията е национален орган и национално звено за контакт по оперативните програми за междурегионално сътрудничество „ИНТЕРРЕГ Европа”, „ИНТЕРАКТ ІІІ”, „ЕСПОН след 2013” и „УРБАКТ ІІІ”. Решението на Министерския съвет осигурява условия за подготовка, навременно стартиране и ефективно управление и изпълнение на програмите. То е основание за стартиране на процеса по разработване на системите за управление и контрол за следващия програмен период, най-вече за структурите, които ще подлежат на оценка на съответствието.
Община град Добрич е реализирала приходи от концесионна дейност през 2013 повече от предвиденото, сочи доклад

19 Март 2014 | 11:32 | Агенция "Фокус"

Добрич. Готов е отчетът на Община град Добрич за концесионната дейност през миналата година. Той ще бъде разгледан на предстоящото редовно заседание на Общинския съвет (ОбС) във вторник, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Разчетите за 2013 година показват очаквани 230 000 лв. На практика приходите за миналата година възлизат на 249 345 лв. За тази година се очакват приходи в размер на 228 000 лв. През 2013 година са проверени всички обекти, предосатвени на концесия, е посочено в отчета. Инвестирани са общо 905 072,47 лв. на територията на общината. Разкрити са 21 нови работни места, запазени са 200 постоянни и 27 сезонни работни места. Установено е, че в проверените обекти концесионерите спазват задължението си за поддържане им. С решение на ОбС през миналата година в Добрич са прекратени три договора за предоставяне на концесия, един договор е продължен. Този вторник ОбС на Добрич ще разгледа и едно предложение за прекратяване на договор за концесия за Спортния комплекс „Русалка”. В докладна записка от кмета на града Детелина Николова е посочено, че към 28 февруари 2014 година концесионерът има задължения за тази и предходната година в размер на 35 508 лв. Според условията на договора, концесионерът е задължен да заплаща дължимите концесионни плащания, също лихви, неустойки и санкции при условията и в сроковете, описани в договора за предоставяне на концесия. Към това се добавя задължение да заплаща всички припадащи се данъци и такси според нормативната уредба у нас за своя сметка. В договора е записано още, че при неизпълнение или забавено изпълнение на задължения за плащане по договора за повече от 30 дни, концесионерът дължи неустойка в размер на 0,5% на ден, а за повече от 60 дни – договорът може да бъде прекратен, без да се дължат неустойки или обезщетения на концесионера. ОбС ще разгледа предложение да бъде даден едномесечен срок на концесионера да изплати задълженията си, както и дължимите данъци и такси по Закона за местните данъци и такси в размер на 41 111 лв. Срокът ще започне да тече от датата на получаване на писменото уведомление от страна на общината. СК „Русалка” разполага с плувен басейн и зали за спортни занимания. Миналата година комплексът беше изцяло обновен и официално открит след дълъг период, в който той не функционираше. /Жулиета НИКОЛОВА
Общински съвет – Смолян ще проведе редовното си заседание на 20 март

19 Март 2014 | 12:08 | Агенция "Фокус"

Смолян. Общински съвет – Смолян ще проведе редовното си заседание на 20 март от 10.00 ч., съобщиха от пресцентъра на община Смолян. В предварителния дневен ред са включени общо 26 точки. На вниманието на общинските съветници ще бъде предложено одобряване на бюджетна прогноза за местни дейности за периода 2015 – 2017 г. на Община Смолян, приемане на Наредба за условията и реда за съставяне на бюджетна прогноза за местните дейности за следващите три години, за съставяне, приемане и отчитане на бюджета на Община Смолян. Общинските съветници ще обсъждат приемането на отчета за касово изпълнение на бюджета на Община Смолян за 2013 година и други важни за жителите на община Смолян теми.
Общинският съвет на Добрич ще гласува предложение за предоставяне на кредит за реконструкция на НЧ „Йордан Йовков-1870 година”

19 Март 2014 | 12:16 | Агенция "Фокус"

Добрич. Ръководството на Народно читалище (НЧ) „Йордан Йовков-1870 година” в Добрич очаква следващата седмица Общинският съвет на града да приеме предложение за вземане на кредит в размер на 273 438 лв. от Фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници” (ФЕЕВИ), предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Миналата година читалището кандидатства за финансиране на проект „Енергийно-ефективна реконструкция на сградата на Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година” по Първа ос на Национална схема за зелени инвестиции към Национален Доверителен Екофонд (НДЕФ). Това е посочено в докладна записка от кмета на Добрич Детелина Николова. Проектът е свързан с усилията на ръководството за повишаване енергийната ефективност на читалищната сграда. Предвидени са следните дейности: топлинно изолиране на външни стени, покриви и подове, прилагане на енергоспестяващи мерки по осветление и подмяна на отоплителни инсталации. Финансовата стойност на проекта, която се осигурява от НДЕФ, е 1 334 400 лв. с ДДС. Финансовото участие на НЧ „Йордан Йовков – 1870 година” е 200 160 лв. с ДДС. Невъзстановими от НДФЕ са разходите за инвестиционно проектиране по Закона за устройство на територията и за изготвяне на обследване за енергийна ефективност по смисъла на Закона за енергийната ефективност. За осигуряване на тези средства читалището кандидатства за кредит в размер на 273 438 лв. пред Фонда. В докладната записка е посочено още, че Управителният съвет на ФЕЕВИ е поставил изрично условие за да бъде сключен договор с читалището, Община град Добрич да даде своето съгласие като собственик на сградата за предоставяне на кредита, необходим за ремонтни дейности. /Жулиета НИКОЛОВА
Сливенската делегация, която ще присъства на церемонията на "Европейско дърво на годината 2014", ще се срещне с българската диаспора в Брюксел

19 Март 2014 | 12:19 | Агенция "Фокус"

Брюксел. Сливенската делегация, която ще присъства на церемонията по награждаването на победителя в конкурса "Европейско дърво на годината 2014", ще се срещне с българската диаспора в Брюксел. По време на срещата специална програма ще изпълни Ансамбълът за народни песни и танци Сливен, предаде репортер на Радио „Фокус”-Сливен. Официалните резултати ще бъдат представени в Европейския парламент в Брюксел. Церемонията по награждаването започва в 19.00 ч. местно време или около 20.45 часа българско време. В надпреварата участваха дървета от десет европейски държави - Чехия, Унгария, Словакия, Ирландия, Полша, Шотландия, Франция, Италия, Уелс и България. Победителят се определя от резултатите от електронното гласуване, в което се включиха десетки хиляди българи и приятели на България, за да подкрепят символа на Сливен, превръщайки инициативата в общонационална кауза. Стария бряст се намира в центъра на Сливен. Дървото е природен феномен на възраст около 1100 години от вида Ulmus kampestris (полски бряст). Той е обявен за защитен обект. Обиколката му при корена е над 5.65 метра, а височината му достига 10 метра. Брястът е остатък от вековна гора, простирала се от Родопите до Черно море, а според преданията Сливен възниква на мястото на тази стара гора. Поради множество събития станали при бряста, през 1970 г., той е обявен за историческо място. Етнологът д-р Владимир Демирев посочва, че за хората на Сливен и Сливенско наименованието „Старият бряст” е носител на определен енигматичен смисъл и изпълнява центроорганизиращи функции в социокултурното пространство на града. При Стария бряст е измервана някога надморската височина на Сливен – 265,75 м. /Валя МАРЕВА
Населените места от Област Кюстендил имат сформирани доброволни противопожарен отряд

19 Март 2014 | 13:55 | Агенция "Фокус"

Кюстендил. Населените места от област Кюстендил имат сформирани доброволни противопожарен отряд. Това каза директорът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Гроздан Христов, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Комисар Христов представи част от анализа за дейността на управлението през 2013 година, по време на работната среща с ръководителите на териториалните звена на изпълнителната власт, кметове на общини и представители на бизнеса. „Ние сме единствената област в България, при която във всяко едно населено място е сформиран доброволен противопожарен отряд, извършен е първи етап на подготовка, екипирани са и вече голяма част от тях ги ползваме при ситуация”, каза комисар Гроздан Христов. През изминалата година управлението е имало няколко приоритета: защитите на населението и на обектите от критичната инфраструктура при възникване на бедствени ситуации, развитие и утвърждаване на доброволните формирования, повишаване ефективността на превантивната дейност и усъвършенстване на системата за ранно предупреждение и оповестяване. /Венцеслав ИЛЧЕВ
До края на годината трябва да приключи реконструкцията на общинската онкологична болница в София

19 Март 2014 | 14:09 | Агенция "Фокус"

София. До края на годината трябва да приключи реконструкцията на общинската онкологична болница в София, това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Проектът се движи по график, очаквам до края на годината да бъде изцяло завършен. Реконструирането на болницата е струвало над 5 680 000 лева, от които само 70 000 са били за сметка на Столична община. Останалите средства са отпуснати по Оперативна програма "Регионално развитие". Зедно с Йорданка Фандъкова, ремонтът в общинската болница по онкология провери и заместник-кметът на Столична община с ресор "Здравеопазване" Стоян Тонев. /Василена ЙОРДАНОВА
Галина Стоянова: Казанлък е градът, който предпочитат японците

19 Март 2014 | 14:19 | Агенция "Фокус"

Казанлък. Казанлък е градът, който предпочитат японците.Това каза пред Агенция „ Фокус” Галина Стоянова, кмет на Община Казанлък. „Вече дълги години Казанлък е побратимен с Япония и с няколко японски града. С това си приятелство, Казанлък стана познат и известен за хората в „другия свят”, както казваме, в света на японците,в Източния свят. Те не само идват в града ни като туристи, а наистина го търсят и посещават, като място, в което могат да намерят спокойствие . Тук откриват онзи аромат на розата, на цветето, което те боготворят, както и ние казанлъчени. Тук намират и равновесието в живота си, което търсят, като нация и като ценности през целия си живот. Има нещо, което свързва казанлъчени и японците. Една от легендите е: японците вярват, че когато в началото са създавали своя свят, те са посрещали слънцето от една далечна страна, от едно далечно място, от където то е греело най-силно. Не зная защо, но в поверието им, те обръщат погледа си към България и виждат за това място – България”, каза Галина Стоянова.

„Онова, което ще символизира бъдещата скулптура „Японката”, това е признателността на Казанлък към обичта и добрите нрави, на които японците ни учат към приятелството. Поколенията напред, нека да помнят, да пазят, да знаят и да умножават това приятелство. Сметките и информация за извършването на плащанията към дарителската кампания за изграждане на статуята, могат да се намерят на сайта на Община Казанлък”, допълни още тя./Ива САПУНДЖИЕВА


Каталог: uploads -> tinymceup -> files -> News
News -> Новини за общините 11. 06. 2014 г. Бнр 1040 лева отгоре за Йорданка Фандъкова
News -> Нсорб кметът на Троян към министър Михайлова: „Не ни взимайте довеждащите водопроводи!“
News -> Г. Фокус Има сключен договор с фирма-изпълнител, която ще изгради новата улица до рибарското пристанище в Бургас
News -> Нсорб кметове се съмняват в лобизъм
News -> Нсорб оценяват категоризирането на общините и населените места в България
News -> Нсорб община получи почетна грамота
News -> Осми клас остава в основните училища amalipe com/14. 03. 2014
News -> Нсорб до края на 2015 г. Опак има амбициите да усвои
News -> Нсорб цветлин Йовчев: Сътрудничеството на мвр с местната власт трябва да е в полза на обществото
News -> Нсорб стартира третата поред процедура за присъждане на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво


Поделитесь с Вашими друзьями:
  1   2   3   4   5   6


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница