Офис на Член на Европейския парламентДата05.10.2016
Размер19.69 Kb.
Офис на Член на Европейския парламент

8000 Бургас Ул. „Фердинандова” № 5

Сграда на Водна палата, ет.5, ст.507

ml_eu_inf_center@abv.bg
www.bs-ml.eu

Изх№ 16/17.08.2007 г.

ДО

МИНИСТЪРАНА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

ПРОФ. РАДОСЛАВ ГАЙДАРСКИ

УВАЖАЕМИ Г-Н МИНИСТЪР,

Обръщам се към Вас по повод разпространението на напитка „ Swiss Cannabis Ice Tea”, чиято реклама стои на големи билбордове по автомагистрала „Тракия”.

Възможно е да нямам достатъчно информация за промени , ако има такива, по отношение политиката на МЗ във връзка с употребата на наркотични вещества, но доколкото ми е известно, у нас употребата на канабис не е легализирана. Това би следвало да се отнася и за продукти, които го съдържат. Също доколкото ми е известно, съществува Национална програма за превенция, лечение и рехабилитация на наркоманиите в България. Доброто развитие на програмата включва редица мерки за борба с употребата на наркотични вещства, в това число и канабис. Наясно съм с някои тенденции за легализиране употребата на „меки наркотици”, но на този етап считам, че това не е политиката, която следва България.

Пътувайки по автомагистрала „Тракия” , с огромно смущение видях билбордове, на които се рекламира напитка, съдържаща канабис. Ето част от нейното съдържание:

..................

Swiss Cannabis Ice Tea

Drink it!

Fantastic natural Feeling

Симек Трейд ЕООД

София, 1113, ул. „Тодор Стоянов” 20

тел.359 2 8736460

факс 359 2 8723410

Не познавайки този продукт, не желая да го коментирам, но считам , че освен всичко друго , това се явява пряка реклама на канабис, поради което се обръщам към вас с няколко въпроса:

1.Разрешавано ли е на фирма Симек Трейд ЕООД да разпространява продукта „ Swiss Cannabis Ice Tea”?

2.Разрешавано ли е на същата фирма да осъществява реклама на този продукт ?

3.Как се свързва изпълнението на Националната програма с разпространението и рекламата на канабис?

4.Считате ли, че в момент, когато употребата на наркотични вещества, алкохол и тютюн, особено сред младите, започва да се превръща в сериозен проблем на обществото, подобни действия са адекватни на държавната политика ?

Искрено се надявам в отговорите, които ще получа, да срещна намеренията на Министерството на здравеопазването за противодействие на разпространението и употребата на канабис.

За достоверност, прилагам снимка на билборда с въпросната реклама.

С уважение,Маруся Любчева

Член на Европейския парламент


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница