Описание на екскурзиите, невключени в пакетната цена: Екскурзия до Вулкана и горещите извориДата16.10.2018
Размер38.95 Kb.
Описание на екскурзиите, невключени в пакетната цена:
Екскурзия до Вулкана и горещите извори

През 1400 пр.н.е. вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на Санторини полетяла във въздуха. На нейно място се образувал огромен кратер, наречен калдера, който се запълнил с морска вода. Днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в калдерата, има активен вулкански кратер. При тази екскурзия ще посетите кратера на вулкана и горещите извори, които се намират в близост до него. За тази екскурзия е препоръчително да имате удобни обувки, слънчеви очила и шапка.Продължителност: 3 ч. Цена: 28 EUR
Еднодневен обиколен тур на Санторини

При тази екскурзия ще разгледаме градовете: Тира, Ия, Пиргос, изкачване на най-високия връх на острова с манастира на пророк Илия.

Ще посетим най – старата и прочута винарска изба на острова, която предлага специфични вина. Освен интересната беседа и дегустацията ще може да си закупите бутилка вино от специалната селекция – чудесен сувенир от Санторини.

Над скалистия бряг на Калдерата се вият стръмни улички, а сред тях се гушат малки снежнобели къщи със загадъчната архитектура на цикладската строителна традиция. Това е най-големият град на острова – Тира.

Ия се намира в най - северната част на острова. Оттук можете да наблюдавате световно известният залез на Санторини, който е една от големите атракции на острова.

МУЗЕЙ НА ВИНОТО

Единствения в света подземен музей на виното е разположен на 8 метра под земята и има формата на лабиринт. В него е представена историята на виното и живота на винопроизводителя от Санторини, от 1660 година до 1970 година.

Музеят е  създаден от любовта и желанието, от традицията да се  произвежда вино, която я има и до днес.
За създаването на музея на виното са били нужни цели 21 години здрава работа с търпение и настойчивост. Финансирането е станало изцяло от семейството на собствениците. Музеят е бил създаден с ръчен труд, без помоща на тежки машини, тъй като пространството не го позволява. Било е много тясно и тавана е бил много нисък.
Всички инструменти и машини, които ще видите в музея са автентични и редки експонати. Машините, които са работили за миналите поколения, са останали да витаят в пространството.

В музея всички експонати са подредени хронологично. Стадиите на винопроизводството, както и всичкитмашини са в хронологичен ред. Редките експонати от машини и инструменти за винопроизводство, ще върнат посетителя в минала епоха, като обиколката ще приключи в кабинета на създателя на винарната Григориос Куцоянопулос, с всичките му лични вещи и специално бюрото му от 1870 година.Накрая посетителя ще има възможност в специално обособено място за дегустация, да се наслади на три от най-добрите вина, които произвежда винарната днес. По този начин може да се каже, че всеки един гост на винарната взима със себе си впечатления от миналото, от гръцко-цикладската култура и доста впечатления от продукта наречен ВИНО.

Продължителност: 8 ч. Цена: 39 EUR с включени дегустация на вино и беседа във винарска изба.

Екскурзия до южната  част на острова
Тази екскурзия се организира в последният ден преди заминаването,за да могат туристите да видят и останалите забележителности на Санторини. По време на нея се разглеждат град Месария с уникалната, по-строена през 1864 година църква „Свети Димитър“ и Архонтската къща на Георгиус Аргиру, построена в неокласически стил през 1888 година. Град Емборио, с обиколка на старата му част, едно удивително място, което оставя туристите без дъх и ги връща във времената на Веницианското владичество на острова. И не на последно място, град Периса, разположен от южната част на планината Месо Вуно, където могат да се видят руините на византийската базилика  „Агия Ирини“, дала името си на остров Санторини.
Продължителност: 3 часа Цена: 12 EUR
Екскурзия до Имеровигли
Следобед възможност за допълнителна екскурзия до Имеровигли - намиращ се на най-високата част на калдерата, от където се открива великолепна гледка към столицата и Фиростефани. Разположен срещу останки от замъка  Скарос.
Продължителност: 3 ч. Цена: 10 EUR

Гръцка вечер с богата фолклорна програма, включено вино и плодова салата
Продължителност: 3 часа
Цена: 15 EUR
Литийно шествие по случай Разпети петък

Събитието обаче, което туристите могат да видят само на Санторини и само в град Пиргос е на Разпети петък. Организацията за този празник започва няколко дни предварително, като в нея взимат дейно участие всички мъже и младежи от градчето. Те подготвят хиляди малки метални кутии с вместимост 1-2 литра, които пълнят със специална горивна смес и така при запалването им се получават фенери. След това ги подреждат на всички равни и високи места из града,по стените на крепостта и на къщите,по парапетите на прозорците. Вечерта след 21.00 часа, от най-голямата църква в крепостта на Пиргос - „Успение Богородично“, потегля литийно шествие,начело с иконата на Богородица,след нея се носи голям дървен кръст и носилка със Светата плащеница или както гърците я наричат, “То Епитафио“.При самото потегляне започват да бият всички камбани в града и това е сигнал за младежите , по най-бърз начин да загасят лампите навсякъде и да запалят предварително поставените фенери. Получава се уникална гледка, за която колкото и да се пише,не може да се обясни, човек трябва да присъства там и в този момент, за да усети това невероятно изживяване. Църковната процесия обикаля град Пиргос, като спира за малко пред всяка една църква по пътя си. Цялото шествие е придружено с много църковни песни и хвърляне на цветя от присъстващите,а когато се стигне до площада,всички спират и носилката с плащеницата се вдига, за да могат вярващите да минат под нея с пожелание за здраве. Цялата церемония е уникална, осветения град може да се види от много места на острова,понеже е построен на висок хълм, а фенерите са многобройни. Всичко това се организира от около 20 години, но е много рекламирано и привлича хиляди посетители.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница