Отговорен редактор: Стефка Стойчева – Пловдив Редакционен съветстраница1/4
Дата22.01.2019
Размер469.96 Kb.
  1   2   3   4

благодат,бр.3,2014г.

Благодат


Християнско тримесечно списание за търсещи читатели

Издава, отпечатва и разпространява

Християнски център за хора с увреждания „Благодат"

Брой 3 (49) есен 2014


Отговорен редактор:

Стефка Стойчева – ПловдивРедакционен съвет:

Иво Фердинандов – Годеч

Илияна Киркова – Враца

Мукадер Яшарова – София

Негослав Събев – Трявна

Николай Георгиев – Самоков

Павлина Тачева – Цюрих Швейцария
Използваните стихове от Библията са от издание 1938 г. и превод от New international version.

Издава се на брайл, аудио, електронен вариант и на шрифт, подходящ за зрително затруднени.


Коректор на брайловото издание:

Керанка МилушеваКоректор и предпечат за уголемен шрифт:

Мария КостоваТехническа обработка:

Здравко ЛекишевЧетец на аудиоварианта:

Мария КостоваАудиообработка:

Джеваатин Мустафа

Контакти на координатора за София, Мукадер Яшарова:

Тел.: 02/827-09-85, GSM: 0898-48-39-43Адрес на редакцията:

Пловдив 4006 ул. Ландос 24

Пощенска кутия 11

Тел./факс: 032/28-11-37,

GSM: 0898-54-71-16

E-mail: stefka@gracebg.org

Web: www.gracebg.org


С Ъ Д Ъ Р Ж А Н И Е


С няколко думи……………………………………..…..3
05 ноември 2008………………………………….…….5

Джил Остийн


Из книгата «Пленителна»………………………...…22

Джон и Стейси Елдридж


Из Брак и семейство…………………………………33

Рекс Джаксън


От Затворници за затворници………………………49
Удивителни факти…………………………………….57
Божидара Ангелова……………………………..……60
Водното конче и зеленият жабок……………..……62

Таня Стоянова


Аз имам две ръчички…………………………..……67

Божият свят……………………………………………68

* * *


За да можем да издаваме списание „Благодат” и да разпространяваме християнска литература, ние се нуждаем от вашата подкрепа.Всички от екипа на Благодат работим като доброволци и не получаваме финансово възнаграждение за труда си.

Благодарим на всички, които подкрепят с молитви, труд и финансови средства Божието дело. Господ ще ги възнагради богато.

Който има желание да подкрепи служение Благодат с финансови средства може да ги изпраща на следния пощенски адрес:

Стефка Йорданова Стойчева

Ул. Ландос 24 п.кутия 11 Пловдив 4006

***


Слава да бъде на нашия Господ Исус Христос! Той е главният Редактор на списанието и Ръководител на служението ни. Алелуя!

«Защото Ти ми стана прибежище, Яка кула за закрила от неприятеля.

В шатъра Ти ще обитавам винаги; Ще прибягна под покрива на Твоите крила.»

(Псалом 61 3-4)


С няколко ду


Здравейте приятели!

При вас е вече новия трети брой на списание „Благодат“, което вярвам, че очаквате с нетърпение.

И в този брой ще намерите интересни и полезни материали, чрез които Бог ще говори на сърцата и умовете ви. Ще опознавате Божиите пътища повече и повече, а това ще ви приближава до Него. Да опознаваме Бог е страхотно преживяване. Да общуваме с Него като с наш баща и Господ. Да знаем, че Той е нашето прибежище и винаги можем да се скрием под крилата Му. Това може да става само, ако общуваме с Него в молитва и четем постоянно словото Му т.е. Библията. Не се отказвайте да четете Библията всеки ден и да заставате в молитва по няколко пъти на ден. По този начин ще се изпълваме със Святия Му Дух, който ще ни води по правите пътеки на Бог.

Нека се молим за България. Целият народ и управниците да се смирят, да се покаят и да се обърнат към Бога. Нека с пост и молитва да стоим пред Бог за благоденствието на нашата родина.

Бъдете благословени!

Стефка Стойчева


Събудете се, Девори, събудете се! –


05 Ноември 2008

Джил Остийн

Превод: Дани Казанджиева
Тялото на Христос е във време на радикална промяна, дължаща се на глобалното разтърсване, което се случва по целия свят. Ускорението и напредъка на радикалния ислям по земята, новото надигане на Хамас и критическата опасност, която среща Израел всеки ден ще бъдат спечелени само на нашите колене.

Интимността с Бога е най-висшата цел, с която сме създадени, но търсим ли НАИСТИНА Неговата висша цел за нашия живот? Ако наистина разбирахме Божията любов и сърце към нас, ние бихме правили радикални избори, за да сме с Него повече, отколкото да извършваме всяка друга дейност в живота ни! Ако имахме откровение за Неговата истинска ревност да има постоянно време с нас, ние бихме преобърнали света, както Неговите ученици го направиха!

Но вместо това, ние сме се приспали или сме се влюбили в дребните украшения на живота, докато пропускаме истинските съкровища на Бога. Много вярващи изпитват „отлаганата надежда, която отслабва сърцето”, така че те са напуснали църквата, понеже нямат повече страст, нямат цел, нито сила, нито усещат Неговото присъствие, но също така нямат и свят живот с Бога!

Дали трябва да дойде криза, за да ни накара да имаме интимни взаимоотношения с Исус?

Какво направи Девора, за да привлече погледа на Бога? Нейното безкомпромисно посвещение раздвижи сърцето на Бога и Той промени сърцето на Девора. Тя прекарваше ТОЛКОВА много време в храма в молитва и поклонение, че беше напоена и от нея капеше масло. Заради това, тя можеше да чуе гласа на Господа ясно, действайки в интензивно разпознаване за времената и сезоните, през които минаваше, както и за ежедневните решения с хората и когато дойде призивът за битка, тя беше абсолютно готова!

Девора се беше приготвяла за битка в тайното си място! Точно там истинската победа се взима като общуваме с Него лично – аз и Той. Това е нашето място на сигурност и истина!

Време е да спрем да говорим за интимност с Бога – време е НАИСТИНА да започнем да го правим!

Коя беше Девора?

Представете си едно момиче – тийнейджърка – да бъде избрана за Папа и без чужда помощ да събори всички стени на разделение между католицизма и протестантството. Трудно ни е дори да проумеем тази възможност, нали?

Сега си представете една еврейка – на средна възраст, майка, домакиня, с посивяла коса– живяла преди 3 000 години да води Израел в една от най-невероятните военни победи в историята!

Позволете ми да ви представя нашия най-невероятен кандидат и герой на вяра: Девора. Чувала съм много малко да се говори за нея. Винаги слушам за Гедион, Самуил и някои други съдии, но когато изучавах Девора, аз се влюбих в нея. Девора е уникална и малко се спори за нея, защото е била жена, която е заемала най-висшия административен офис в земята на Ханаан или Израел по него време.

Една древна Жана Дарк, Девора се явява в свещените летописи на Израелската история като 4-тия съдия на нацията, третата жена-пророчица (след Мириам и Рахил) и освободител на Божия народ. Девора имаше своя собствена класа; нейната водаческа роля беше невиждана и безподобна! Тя беше жена, която поведе един народ към победа противно на всичко. И тя го направи в една патриархална ера, където няма прецедент за жена водач.

Цикли от бунт и освобождение за Израел

Цялата книга Съдии покрива приблизително 325 години. След като Израилтяните влизат в Обещаната земя, Исус Навин и стареите умират и 12-те племена на Израел са разпръснати в земята Ханаан. Трагичният модел в книгата Съдии е следният: хората се разбунтуваха – покланяха се на други богове и се женеха за жени от езически племена.

Господ доведе съд над тях. Те извикаха към Бога за освобождение. Господ издигаше съдия, имаше битка, Израел биваше освободен и мир наставаше за един сезон. След като съдията умреше, хората отново се разбунтуваха и Господ отново донасяше тежко угнетяване. Този цикъл се завърташе шест пъти!

Гуен Шоу много точно описва това в книгата си „Девора и Яил”:

„Домовете им бяха нападани и обирани, реколтата беше ограбвана, девойките – изнасилвани, бащите им – осмивани и синовете им – убивани. Хората не са могли повече да ходят по главните пътища. Те са били заключени по домовете си и някои дори са трябвали да забравят своите земи и жилища, защото врагът е взимал техните притежания. Те живеели в пещери и дупки. Козите и овцете им били открадвани от тях; реколтата им била отнемана веднага след прибирането й. Те изгубвали маслините, смокините, фурмите, гроздето, житото, ечемика и нара. Така те оставали гладни, мизерстващи и отчаяни. Те изключили Бог от училищата си, от законите си, от сърцата и от живота си, твърдейки, че нямат нужда от Него. Но когато били в беда, те се чудели къде е Той и защо не ги спаси и не предотвратява трагедията.”

Господ толкова ревнува за всеки един от нас да Го обичаме и да Го познаваме. Когато започнем да се движим настрани от Него, Той позволява на злите царе да ни потискат. Словото ни казва, че Бог е този, който определя злите царе и съдии, но също така Той издига богоугодни съдии и царе!

Девора беше четвъртия съдия и за първите 20 години от нейното 40-годишно управление, народът беше потиснат от един от най-жестоките и властни от Ханаанските царе: Явин и неговия хитър военен командир – Сисара (вижте Съдии 4:1-4).
Девора хвана погледа на Бога

Това, което е поразително, че Господ издигна една жена да освободи нацията! Което е особено поразително е, че това се случи в Близкия изток преди хиляди години! Девора не беше само съпруга, майка, ходатай и пророчица, но и съдия и освободител на нацията. Това не е лошо резюме за една жена на средна възраст, живееща в потискащата култура на Близкия изток.

Противно на всяко неравенство, Бог я използва мощно. Девора разчупи пределите на своята култура, но не беше в бунт, тя беше в покорство на своя Бог. Тя беше използвана радикално и освободи своите хора и хората я обичаха. Това е прекрасна история за вяра в Бога и нейните шампиони – мъже и жени – партнирайки си заедно във война за спасението на народа си от голямото потисничество.

Когато четем за тези радикални пророчици и съдии, те разширяват нашата теология за жените, на които е позволено да водят управленчески. Но аз наистина усещам, че Бог издига общество от Девори на последното време. Има голямо глобално разтърсване, което едва започва и Господ призовава не само мъжете, но и жените на Бога! Господ казва:

„Събуди се, Девора, и бъди част от армията на Господа!”

Божиите очи търсят насам и натам по земята, да намерят едно сърце, което напълно Му принадлежи (вижте 2 Летописи 16:9).

Какво е хванало погледа Му, когато е дошъл при Девора? Дали е бил безкомпромисния огън от святост, непоколебима вяра или неотслабваща любов, която я е отличавала от другите? Или е било нещо от цялостния й характер, духовната й мъдрост или богатството на нейната доброта, която породила доверие в мъжете и жените?

Еврейската дума за „освещавам” има два корена: naver (отделям от) и kadesh (отделям за). Девора, като другите шампиони на вяра, беше отделена от света за Бога. Тя не направи нищо от себе си, но само това, което Бащата я научи. Ето къде се крие истинската победа – да слушаме Него.


Обобщение на образа на Девора

Ние сме склонни да мислим за многото задачи като феномен на 21-ви век, но Девора функционираше в 5 главни роли – ходатай, съдия, пророчица, майка на Израел, освободител/военен стратег.

Нека ги разгледаме по отделно:

1. Ходатай.

Много учени вярват, че една от ролите на Девора, преди да стане съдия беше да бъде „да поддържа лампите” в храма. В Библията, маслото често е символ на Святия Дух. Девора беше омъжена за Лафидот, чието име означава да свети, лампа, пламък, горяща лампа, осветявам, факла. Не е ли интересно това? Той също беше лампа с масло!

Девора беше пазител на маслото и светлината, внимателно обслужваща лампите. Това ни показва, че тя беше жена, която страстно прекарваше дълго време в храма.

Тя беше жена на молитва и поклонение. Тя живееше между две селища – Рама и Ветил – в Ефраим, което означава долината на плодородието. Библейските имена често имат проницателно пророческо значение.

Древното селище Рама е било познато като седалище на прелюбодействие. Ветил бил познат като дом на Господа с отворени Небеса, където Яков имаше своето преживяване със стълбата в Битие 28 глава. Девора застана в прелома, за да ходатайства за мястото на голямо прелюбодействане и езическо поклонение и дома на Ветил с отворени Небеса.

Сега метафорите стават малко по-ясни: Девора беше възпитана от Бог да ходатайства срещу идолопоклонството (Рама). Тя искаше да обърне сърцата на децата на Израел към дома на Бога (Ветил), за да наследят двойна част от плода (Ефраим).

Взаимоотношението на Девора с Господа беше много скъпоценна и дълбока интимност. Аз вярвам, че през тези 20 години на пленничество, Девора стоеше в пролома и ходатайстваше за промяна в курса на Израел. Бог обеща на Авраам в Битие 18, че Той ще спаси нацията заради 10 праведни човека. Аз вярвам, че праведната молитва на Девора беше от голяма полза!

Тя се покланяше и имаше дълбок ходатайствен живот с Бога. Тя отиваше в храма и пълнеше лампите с масло, молеше Бог за откровение за хората около нея, стоящи в голяма тъмнина. Тя беше приготвяна в тайно място, като стоеше в пролома в радикално ходатайство за своята нация. Тя чуваше от Бог и освобождаваше велика мъдрост и съвет. Прекарваше дълги часове в храма. Това посвещение задвижи сърцето на Бога и промени сърцето на Девора. Той водеше, тя следваше. Тя водеше, Израел следваше.

Често ние не разбираме, че поклонението е просто 30-минутен прозорец преди проповедта, когато пеем песни на посвещение на Бога. Това е част от поклонението.

Но вършейки малки неща с огромна любов към Него – ето това е да живеем живот на посвещение. Девора беше поклонник, който обичаше маслото на лампите – Святия Дух.

Ние трябва да бъдем като Девора – хора на молитва. Искрената и страстната молитва е ключът към отключване на нашето взаимоотношение с Всемогъщия Бог. Мнозина се борят с молитвата, защото чувстват, че ходатайството им не е нищо повече от празни викове към невидимия Бог, който изглежда толкова отдалечен. Ние мислим, че молитвите ни отскачат от тавана и се връщат без отговор при нас нечути. Но, възлюбени, Бог обича да общува с нас! Той е обещал, че ще ни чуе и ще ни отговори! Отнема само няколко секунди да се срещнем с Бог лице в лице, за да промени курса на човешката история за вас, вашия град и вашата нация.

Всъщност, общението с Бога е най-висшата цел, с която вие сте били създадени! „Това е вечен живот – да Ме познавате” (Йоан 17:3, перифразирано). Нашият глад за Бога е това, което зарежда молитвения ни живот. Когато Неговото присъствие е нашата страст и нашия глад е за Неговото сърце, можем да доближим трона на Бога смело с увереност, че нашият Тати обича нашите молитви; но е много важно да имаме тази първа любов.

Ходатайството за Девора беше диалог, в който Той започна да поставя стратегически военни планове, отпечатъци от небето и ключове за отваряне на врати, които никой човек не може да затвори и за затваряне на врати, които никой човек не може да отвори (вижте Исая 22:22). Как иначе тя можеше да съди мъдро толкова много граждански дела между Израиляните?

2. Съдия

Аод беше третият съдия на Израел. След неговата смърт, Израел остана без силен водач и отново паднаха в идолопоклонство и сексуална перверзия. Те отчаяно се нуждаеха от богоугодно водачество. Това беше ролята на съдиите – да чуват и да разрешават споровете на хората, но съща така се опитваха да опазят нацията от идолопоклонство (вижте Изход 18:20; Съдии 2:17), поучаваха Божието Слово и ходатайстваха за своите хора (вижте Второзаконие 9:18-20; 10:10).

Писанието ни казва, че съдиите са издигнати от Бога за този пост (вижте Съдии 2:16). Всички съдии преди и след Девора бяха мъже. Така че Девора трябва да е имала доста необичайна и уникална благодат, за да бъде избрана като естествен и духовен водач на Израел. Словото казва, че тя била съдия 40 години.

Тя съдела под палмовите дървета, което представлява праведност.

В културата на древен Израел нямало разделяне на църквата от държавата, както сега съществува в нашата държавна инфраструктура. Да бъдеш посочен като съдия над нацията било равно на това да бъдеш поставен и като духовен глава над държавата. Голямата власт идва с голяма отговорност. Тя се грижеше за гражданските спорове на мъже, жени и деца. Ние не говорим просто за местния съдия в съда. Говорим за главния водач на цялата нация на Израел. Тя водеше Израел (вижте Съдии 4:4-5).

3. Пророчица

Девора действаше в небесното измерение с дух на мъдрост и откровение. Това е почти като Бог свръхестествено да имплантира божествен компас в нея, който винаги я води към Него. Тя вървеше в такава зависимост от Всемогъщия за всяка своя стъпка. Отсъжданията, с които Девора се справи толкова добре, бяха поради нейния дар като пророчица. Тя можеше да взима мъдри решения, понеже можеше да вижда добре в Духа. Въпреки, че не е сигурно, много теолози мислят, че Девора е била от племето на Исахар, което означава, че тя е познавала времената и сезоните. Самуил беше единствения друг съдия, споменат като пророк.

В „Коментарите на Матю Хенри” се казва:

„Тя беше жена на величие и озаряване, изключителна познавачка, мъдра и така стана прочута и прославена. Тя интимно познаваше Бога, беше пророчица и наставница с божествено знание чрез вдъхновението на Духа на Бога. Имаше дарбата на мъдрост, която не беше придобила по обичаен начин; тя чуваше думите на Бога и вероятно имаше видения за Всевишния. Тя беше напълно посветена на Израел. След Йехова, Израел беше нейната първа любов.”

Девора означава „пчела” или „оса” или „пчела кралица”. Тя би поставила нещата в ред и би носила мед, но също има и жило, когато е необходимо. Един основен принцип в духовното воюване е, че нивото ни на атака срещу дявола трябва да бъде напълно свързано с нивото ни на власт и интимността в отношенията ни с Бога.

Девора получи свеж мандат от небето и въпреки, че знаеше колко зле беше гнета на цар Явин, тя също така знаеше, че с Бог всичко е възможно! Нещо в Девора знаеше как да издърпа ресурсите от Небето, как да застане в съвета на Господа (вижте Еремия 23) и как да отвори устата си и да позволи на Него да я изпълни (вижте Псалм 81:10).

4. Майка на Израел

Какво направи тази жена майка на Израел? Девора обичаше добре. Господ трябва да е надничал от балкона в Небето, през прозорците на времето и да е гледал начина, по който тя толкова нежно е спирала заради Единствения. Представете си да гледате безкрайна редица от хора, нуждаещи се от докосване от Небето.

Аз си представям уморените й очи, вперени в лицата на Неговото творение, чувствайки болката в сърцата им по Бога. Те са дошли от толкова далеч, как ще си отидат с празни ръце? Останалите единадесет племена на Израел са вървели километри и буквално са рискували живота си по опасните пътища, докато са се стремили да чуят от Бога чрез гласа на Девора.

„Пътищата бяха изоставени и пътниците вървяха по обиколни пътеки. Секна живота в селищата, в Израил, секна докато се въздигнах аз, Девора, въздигнах се майка в Израил. Избраха си нови богове; тогава настана бой в портите…” Съдии 5:6-8.

Аз вярвам, че Девора можеше да чува стенанията на израеляните, които бяха под робство 20 години и можеше да почувства тоновете болка в Божието сърце за греха и гнета на Неговия народ. Вярвам, че беше във възможностите й да чуе Неговото сърце как бие, което й позволяваше да спаси нацията в един ден. Девора управляваше с меч на пророк, но и с гегата на пастир – тя истински обичаше Божия народ. Тя винаги водеше добре. Тя водеше като обичаше.

5. Освободител/Военен стратег

Девора беше повече от съдия, тя беше използвана да освободи Израел от второто по времетраене робство. Като пророчица и военен стратег, тя събра народа за война. Тя беше стратег, който не само царуваше с ръката на Бога, но също така и действаше от сърцето на Бога. Вижте, Девора беше освободител! Тя обичаше хората и те я обичаха. Тя ги освободи от великия враг.

Господ буквално пусна чисто пророческо слово, за да призове Варак – израелския командир, да събере останалите войски за битка срещу непреодолимо превъзходство.

Евреите нямаха никакви оръжия- нищо. Оръжията им бяха конфискувани от ханаанците.

Известния историк Йосиф пише за вражеските войски:

„Главнокомандващия генерал Сисара имаше 300 хил. пешаци, 10 хил. конници и 900 железни колесници. Тези колесници не само контролираха главните и всички останали пътища в страната, но можеха и да участват в армията и с мечове на колелата можеха да отрязват краката на най-силните и най-смелите войници. Те бяха страховити, като днешните танкове. Хората в Израел нямаха отговор за тези смъртоносни оръжия за масово унищожение, изковани в недрата на ада.”

Бог й показа откровения за това как да победи в битката. Виждайки в небесата и действайки с пророческо оповестяване, тя освободи военните ангели на Господа да се бият с древните демонични князе. Тя знаеше плановете на врага и помогна да се разреши войната в небесата, унищожавайки врага. Тя спомогна за свято обръщане на злите планове. Нейните молитви и военно-управленческо водачество промени курса на историята и спаси народа на Израел. Когато портите на града бяха във война, Девора се изправи - майката на Израел, желаеща да положи живота си за Бога и страната.

Божието Слово носи промяна в ролите Девора изпрати Варак и му каза, че Господ му заповядва да вземе 10 000 мъже от Нафталим и да ги поведе към планината Тавор. Там Господ щеше да примами Сисара, началника на Явиновата армия, с неговите колесници и войски към реката Кисон и щеше да го сложи в ръцете му. Варак беше военния командир на Израел.

Той беше военен мъж, но му липсваше смелост.

„А Варак й каза: Ако дойдеш ти с мене, ще отида! Но ако не дойдеш с мене, няма да отида!

А тя рече: Добре тогава, ще дойда с тебе, но понеже отиваш по този начин, почестите няма да бъдат твои, защото Господ ще предаде Сисара в ръката на жена.”

(перифразирано, вижте Съдии 4:9).

Той се справяше с тежкото тегло и нямаше вяра да го направи. Използва Девора като свое спасение, защото нямаше да може да застане на мястото на своя призив.

Колко от вас искат да бъдат Девори, за да помогнат на Варак да застане на мястото на управление?

И така, Девора отиде с Варак до Кадеш, където той събра Завулон и Нефталим. Десет хиляди мъже ги последваха. Вижте, тя даде пророческо слово и то започна да изпълнява, променя и намества не само съдбата на Варак и на Израел, но и нейната съдба. То я премести не само от това да седи под палмите и да пали свещниците в шатрата. Изведнъж тя се оказа на кон и беше тласната към предната линия на битката.

Съживлението и войната са спаринг партньори.

Когато се борим с такъв голям гнет в земята, когато извикаме за съживление, ние трябва да разберем, че съживлението и войната вървят ръка за ръка. Съживлението и войната са спаринг партньори. Нашето ходатайство и молитвите ни накланят купите на правосъдието в небето и огънят се излива долу. Когато викате за свобода и пробив, вие накланяте купите в небесата, съдържащи справедливост. Така че от една страна, ние виждаме мощното изливане от Бога, което освобождава хората, но от друга страна – когато вие викате отчаяно в молитва за съживление и посещение, викате да се излее и за Божията справедливост.

Те се нуждаеха от чудо и викаха от своята съкрушеност. С 10 000 войници те отиваха на самоубийствена мисия. Но Девора застана като пророчески символ; пътепоказател като жена, която беше слаба, но имаше словото на Бога! Тя имаше история – да влиза и да пали свещниците. Имаше история на чуване на Божия глас в скришно място. И изведнъж, когато дойде нейния час буквално да отиде на война, като Жана Дарк – тя беше готова. Беше на място, където можеше да каже „да”, защото познаваше гласа на своя Бог. Тя знаеше, че има живото слово на своя Господ и 10 000 мъже повярваха в нея и също рискуваха живота си.

Ние сме в сезон на велика битка, но по средата й, би ли бил като Девора – да чуеш Божия глас и да дадеш радикални заповеди на мъже, жени и деца в такова време?

Обичаш ли Господа толкова много, че когато чуеш вика на страдащите и угнетените около теб, да кандидатстваш за майка на Израел?

Има ли в тебе вик, който казва: „Желая да застана срещу порнографията, греха и аборта? Искам да се изправя в дома на молитва с ангелите – възкачващи и слизащи. Аз ще бъда жена, която ще стои в прелома и пред Бога и ще ходатайствам.”

Нека се молим: Господи, ние се нуждаем от съживление! Господи, ние се нуждаем Царството на Бога да пробие с възкресенската сила на живота! Това е призив за война! Това е призив за вас да кажете, че се нуждаете да чуете Божия глас в тайното място. Господи, ние искаме да направим нов свят завет с Теб. Искаме да се движим като святи революционери, но със чистота и смирение. Искаме да бъдем тези, които ще излязат от тайните места и ще се борят със свята ярост и ще влязат във войната.

Пътуването на Девора е свидетелство за силата на само ЕДИН живот, напълно отделен за Бога. Нека нейната песен да бъде покана за вас, че революцията е започнала – с един човек.
Източник: http://www.elijahlist.com

Master Potter MinistriesКаталог: spisanie
spisanie -> Отговорен редактор: Стефка Стойчева – Пловдив Редакционен съвет
spisanie -> Отговорен редактор: Стефка Стойчева – Пловдив Редакционен съвет
spisanie -> Благодат християнско тримесечно списание за търсещи читатели Лято 2007 Брой 2 (20)
spisanie -> Отговорен редактор: Стефка Стойчева – Пловдив Редакционен съвет
spisanie -> Отговорен редактор
spisanie -> Отговорен редактор
spisanie -> Наредба държавно първенство 2017 г. Деца, юноши, девойки, младежи
spisanie -> Отговорен редактор
spisanie -> Толерантност, приятелство, красота Организационен етап


Поделитесь с Вашими друзьями:
  1   2   3   4


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница