Период на пътуване: 01. 09 – 08. 09. 2017



Дата11.02.2018
Размер57.26 Kb.
#57963
Екскурзия до Санкт Петербург и Москва



Цена

2195 лв



Период на пътуване:
01.09 – 08.09.2017

20.09 – 27.09.2017

1920 лв

8 дни / 7 нощувки/ 7 закуски



1-ви ден: София – Санкт Петербург

Отпътуване от летище София в 12:30 часа с полет до Москва с а/к Аерофлот. Кацане в Москва в 15:35. След кратък престой в 17:15 следва полет Москва – Санкт Петербург. Кацане в Санкт Петербург в 18:35 часа. Посрещане, трансфер и настаняване в  хотел 3*+. Нощувка.
2-ри ден: Санкт Петербург

Закуска. Панорамна полудневна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език, като по време на екскурзията ще получите обща представа за града, ще видите прочути паметници на архитектурата и известни булеварди на Петербург - Невский проспект, център на социалния и културен живот на града, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь, Кузнечний пазар, кварталът на Достоевски, Казанската катедрала, храмът „Възнесение Христово“ и др.

Продължаваме с разглеждане на Юсуповски дворец. Дворецът е уникален архитектурен ансамбъл от XVIII-XX в., исторически и културен паметник от федерално значение, носещ славата си на "енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор. Докато преминаваме през изящно декорираните коридори на Двореца, пред вас се разкрива и цялата история на загадъчното убийство на Распутин. Нощувка.

3-ти ден: Санкт Петербург

Закуска. Автобусна екскурзия до Царское село / Пушкин – комплексът е разположен на 25 км от града, едно от извънградските имения на династия Романови, според някои то превъзхожда по величие и изключителност френския Версай. Най - впечатляващото място е Екатеринския дворец, който е блестящ образец на руския барок, забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, в него се намира прочутата Кехлибарена стая, ще разгледаме и парка на двореца.

Следобед продължаваме с обзорна екскурзия в Ермитажа - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева. Колекцията му се слави с около 3 милиона произведения на изкуството. Изложбите вземат място в Зимния дворец, както и в „Малкия”, „Стария” и „Новия Ермитаж”. В колекцията на музея има само оригинали. Нощувка.

4-ти ден: Санкт Петербург

Закуска. Екскурзия до Петерхоф / Петродворец– извънградската лятна резиденция на Петър Първи, разположена на брега на Финския залив, включен в Списъка на световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Главна украса се явяват стотици фонтани, с прекрасни паркове и градини, преливащи една в друга и великолепни каскади. Безспорно главната атракция на двореца е Голямата каскада, която е съставена от няколко водопада и десетки фонтани, и позлатени статуи. Връщане в Санкт Петербург.

5-ти ден: Санкт Петербург - Москва

Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до жп гарата. Отпътуване с високоскоростния влак САПСАН за Москва /около 4 часа/. Настаняване в хотел 3*+. Следва да се запознаем със забележителностите на града на борда на корабче по река Москва. Разходката продължава около час и половина и е атрактивен начин за разглеждане на забързаната руска столица. Ще имаме погле върху историческия център - Кремъл, Покровския събор, Парка на Културата, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, др. Нощувка.

6-ти ден: Москва

Закуска. Туристическа обиколка на Москва. Руската столица впечатлява с внушителните си сгради, разнообразието от цветове и колорита на своите жители. Москва е най-скъпият град в света, но това не спира потока от хиляди туристи от цял свят, които искат да се насладят на разкоша му. Ще видите най-популярните и атрактивни места в космополитна Москва - Червения площад, Манежния площад, Московския държавен университет, Болшой театър, възстановения храм на Христос Спасител – най-голямата руска катедрала, моста Багратион, Новодевическия манастир, Воробьовые горы, Парк Победы, Поклонная гора, Мосфилм, Патриаршеския мост, моста Багратион, Белия дом, Деловия център.

Следва обиколка на територията на Кремъла и Кремълските катедрали. Символът на Москва впечатлява с просторните си площади, парадните дворци и златоглави храмове. Уникалността на Кремъл се изразява в това, че на неговата територия се съхраняват царски дворци в староруски стил и дворци от Новото време, тук се намира и резиденцията на президента на Русия. Катедралният площад е ограден от катедралите Успенски събор, Камбанарията „Иван Велики“, Благовещенски събор, Катедралата “Архангел Михаил” и Катедралата на Дванадесетте апостола. Това са най-известните отворени за посетители храмове. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“. Нощувка.

7-ми ден: Москва

Закуска. Днес ни очаква посещение на Третяковската галерия – централния московски музей, където е събрана най-богатата колекция от картини на руските майстори от началото на 10 в. до началото на 20 в., изложени са шедьоври, превърнали се в символ на цели епохи. Една от емблематичните творби е потрета на руския цар Иван Грозни, който показва руския владетел посърнат от угризения след като е убил собствения си син. Третяковската галерия сама по себе си е красива сграда - национален дворец на изкуството. Фасадата напомня за руските народни приказки и е дело на известния руски художник Виктор Васнецов. Следобедът остава свободен за шопинг в последния момент. Нощувка.

8-ми ден: Москва - София

Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището за директен полет в 08:20 часа от Москва, кацане в София в 11:35 часа.



Цени на човек


Дата

Настаняване в двойна стая

Единично настаняване

01.09.2017

20.09.2017

2195 лева

2650 лева


Цената включва:

  • Самолетен билет София – Санкт Петербург – Москва – София

  • Летищни такси

  • 4 нощувки със закуска в хотел 3+* в Санкт Петербург

  • 3 нощувки със закуски в хотел 3+* в Москва

  • Трансфери летище – хотел – летище;

  • Билет за високоскоростния влак Сапсан

  • Описаните екскурзии по прорамата;

  • Входни такси за посещаваните обекти;

  • Водач на български език по време на цялото пътуване;

  • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 70 г. за застрахователна сума 30 000 евро и покрити основни рискове;



Цената не включва:

  • Туристическа виза за Русия и такса за обслужване на Визовия център - от 120 лева - срок за издаване минимум 14 календарни дни /необходим е задграничен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България/

  • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 70г. – 20 лева

  • Разходи от личен характер;


Примерни хотели по програмата:

Санкт Петербург – IBIS 3*+

Москва – GODUNOV 3+*

Условия и Забележки:

  • При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване;

  • Офертата важи за група от 25 човека.

  • Възможни са промени по последователността на екскурзиите и посещаваните обекти по програмата.

Каталог: cms -> user -> offers
offers -> Израел и йордания – докосване до древността 6 дни / 5 нощувки 5 закуски / 5 вечери
offers -> Програма със самолет на невероятна цена
offers -> Програма Пролет / Есен 2017 г. София Катания Джойоза Мареа Месина Палермо
offers -> Дубай златен блясък и пустинно очарование 7 нощувки / 8 дни включена екскурзия на Дубай Дата Есен 2017
offers -> Цена на човек в двойна стандартна стая: 1980 лв. Доплащане за единична стая – 323 лв
offers -> Почивка портокаловият бряг 2017, коста азаар испания


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница