По повод предстоящото връчване в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на "Кнауф България" еоод гр. София на сертификат за инвестиция клас а за инвестиционния проект „Завод за гипсови мазилки Марица ii”Дата27.10.2018
Размер20.76 Kb.
ИНФОРМАЦИЯ
По повод предстоящото връчване в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на "Кнауф България" ЕООД - гр. София на сертификат за инвестиция клас А за инвестиционния проект „Завод за гипсови мазилки Марица II”
Визитка на компанията
Дружеството "Кнауф България" ЕООД е регистрирано в София през м. октомври 1993 г. с учредител “Кнауф” ГмбХ – Австрия и разполага към настоящия момент с повече от 190 служители.
"Кнауф" е фамилна фирма, основана от братята д-р Алфонс и Карл Кнауф през 1932 г. в гр. Ипхофен, Германия. Концернът, специализиран в производството на строителни материали, присъства в цял свят. Продуктите, които предлага, влючват системи от гипскартон и гипсфазер за окачени тавани, предстенни обшивки, леки преградни стени, повдигнати и сухи подове; мазилки и мазилкополагаща техника, строителна химия, както и циментови плоскости Aquapanel. Всички етапи на производствения процес като проучване и развитие, производство и пласмент са сертифицирани съгласно ISO 9001:2008 .
Инвестиции в България


  1. Завод за гипсфазерни плоскости във Видин

Приватизиран през 1997 година и е един от най-големите работодатели в района.

Производство : годишно ок. 3 млн. кв. м гипсфазерни плоскости за сухи подове и стени.

Размер на инвестицията : 20 млн евро.

Към най важните клиенти се числи индустрията за готови дървени и сглобяеми къщи в Австрия, Швейцария и Италия. 90 % от продукцията се експортира в тези държави.
  1. Завод за гипскартонени плоскости, с. Медникарово, община Гълъбово

2007 година – първа копка, 2010 година – официално откриване на завода.

Размер на инвестицията: 62 млн. евро.

Суровина: технически гипс (REA) от сероочистващите инсталации на ТЕЦ Марица Изток 3 (ново наименование: ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3”).

Капацитет: 30 млн.кв. м плоскости, 30 % от продукцияте се изнася за Южна Румъния.

В края на 2006 г. „Кнауф България” получи за този проект сертификат за инвестиция

I-ви клас.


Новата инвестиция

Кнауф възнамерява да разшири инвестицията на територията на завода в Медникарово, община Гълъбово. Стъпка в тази посока е новият инвестиционен проект, състоящ се в изграждането и пускането в експлоатация на нов завод „Марица II” с обща площ 1595 кв.м за производство на гипсови мазилки и лепила в непосредствена близост до действащия завод за гипскартон „Марица I”.


Съгласно изготвеният проект общата стойност на инвестицията възлиза на 32 млн. лв., като се очаква да бъдат разкрити 30 нови работни места. Инвеститорът е заявил желанието си да ползва следните насърчителни мерки по Закона за насърчаване на инвестициите:

Knauf Bulagria EOOD, – 1618 Sofia, Angelov vrah str. 27

Tel.: + 359 2 9178910, Fax.: + 359 2 9178943; e-Mail: info@knauf.bg

Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница