Почивка на канарски острови: остров тенерифе – хотел checkin concordia playa 4* Maршрут: София – Тенерифе – Пуерто де ла Крус – вулканът „Тейде” – национален парк „Тейде” – скалните образувания „Рокес де Гарсия“ – наблюдателната площадка в долинатаДата10.02.2018
Размер118.43 Kb.
ПОЧИВКА НА КАНАРСКИ ОСТРОВИ: остров ТЕНЕРИФЕ – хотел CHECKIN CONCORDIA PLAYA 4*
Maршрут: София – Тенерифе – Пуерто де ла Крус – вулканът „Тейде” – национален парк „Тейде” – скалните образувания „Рокес де Гарсия“ – наблюдателната площадка в долината „Уканка” – Център за проучване и изследване на атмосферата – град Есперанса – Икод де лос Винос – Гарачико – Плая де лас Америкас – град Канделария – Ла Лагуна – Санта Круз – Сан Себастиян де Ла Гомера – Лас Росас – Агуло – Атлантически океан – Лоро парк – София
Дати: 05.07.2017г.; 12.07.2017г; 19.07.2017г.; 26.07.2017г.; 02.08.2017г.; 09.08.2017г.; 16.08.2017;
8 дни / 7 нощувки
КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ (на испански Islas Canarias) са архипелаг в Атлантическия океан с обща площ 7 273 км. Те са и една от автономните области на Испания и най–далечният регион на Европейския съюз. Разположени са на около 100 км от Африканския континент и са испанско владение от 1405 год. Според легенди и предания на местни жители от древността, на най–високия вулканичен връх „Тейде” – 3 717 метра живеел богът създател на седемте острова. Сянката на този планински колос се отразява на цели 200 км. навътре в океана. Мнозина наричат тези острови "миниатюрния контитнет", поради невероятното разнообразие от колоритни пейзажи, микроклимати и историческо наследство.
ТЕНЕРИФЕ е най–големият и най–населен остров – площ 2 034 кв.км. и население 908 555 души (2011 год). Тук е и най–високият връх „Тейде” на общата територия на Испания. Поради мекия си тропичен климат, Тенерифе е считан за "островът на вечната пролет". Дневните температури през зимния период рядко падат под 20С, а през лятото – също толкова рядко са над 30С. Този климатичен режим се определя от океанско течение, което поддържа почти постоянни температури без ниски и високи екстремни величини. Средните максимални температури през летния сезон са за м.юни – 25.30С, за м.юли – 27.50С, за м.август – 28.40С, като в този сезон валежите са нещо повече от рядкост. Средната годишна температура е 24С. Поради силно изразения планински релеф, повечето от градовете и малките населени места са разположени по бреговата ивица, където климатът е топъл и сух. Във високите планински части е хладно и влажно. Горските масиви са гъсти и съставени главно от иглолистни видове. Растителността в крайбрежните зони е предимно от палми, цитруси, различни видове храсти и цветя. Основно перо в икономиката на Тенерифе е туризмът – с ежегодни посещения от над 5 млн. души. Основната цел за посещения е плажният морски туризъм, вулканът „Тейде”, старинна архитектура, голф и др. За разлика от други екзотични острови, тук няма насекоми и диви животни опасни за хората. Както всеки от Канарските острови и Тенерифе е частично безмитна зона.
1 ден: София – Тенерифе
За нашата почивка на Канарски острови ще отпътуваме от летище София с директен чартърен полет. Ще пристигнем на летището в Тенерифе. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря и нощувка.
2 ден: Пуерто де ла Крус
Закуска. Информационна среща. По време на слънчевата ни почивка в Пуерто де ла Крус ще направим панорамна пешеходна обиколка, която е включена в цената. Пуерто де ла Крус е един от основните туристически курорти на Канарските острови. Старият град привлича със своята неповторима атмосфера, многобройни ресторантчета, магазинчета и красиво оформени площади. Ще се разходим по тесните калдаръмени улички на рибарското пристанище, за да се насладим на старинната архитектура, чийто най– ярки образци са къщата „Миранда”, къщата „Консисториалес”, параклиса „Свети Телмо”, крепостта „Сан Фелипе” и кметството, и ще стигнем до основната забележителност – църквата „Нуестра сеньора ла Пеня”. В нея се намира покровителката на града – „Девата Кармен”. В Пуерто де ла Крус се намира и един от най– екзотичните комплекси за отдих – изкуственото езеро – плаж „Лаго Мартианес”. Обяд. Свободно време за плаж. Вечеря и нощувка.
3 ден: Пуерто де ла Крус – вулканът „Тейде” – национален парк „Тейде” – скалните образувания „Рокес де Гарсия“ – наблюдателната площадка в долината „Уканка” – Център за проучване и изследване на атмосферата – град Есперанса – Пуерто де ла Крус
Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание: Вулканът „Тейде” (полудневна екскурзия). Вулканът „Тейде” е една от най– големите геоложки забележителности в света. Пътят ни ще мине през типични местни селца, красиви борови гори, сменяйки пейзажите от тропическа растителност към алпийска, за да стигнем до „Национален парк Тейде”. Там ще имате свободно време, за да се насладите на един от най– впечатляващите вулканични пейзажи. Ще продължим към скалните образувания „Рокес де Гарсия“ и наблюдателната площадка в долината „Уканка”. На връщане ще минем покрай Центъра за проучване и изследване на атмосферата и през град Есперанса, за да се приберем в Пуерто де ла Крус. Обяд. Вечеря и нощувка.
4 ден: Пуерто де ла Крус – Икод де лос Винос – Гарачико – Плая де лас Америкас – град Канделария – Пуерто де ла Крус
Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание: Днес, по средата на нашата почивка на остров Тенерифе, ще направим обиколка на острова (целодневна екскурзия). Нашето запознанство с острова започва с посещение на градчето Икод де лос Винос – известен винарски район, където се намира дървото, символ на Канарските острови – „Драго – Миленарио”. Маршрутът ни ще продължи към град Гарачико и внушителните скали познати като „Гигантите”. Ще спрем за свободно време и разходка в Плая де лас Америкас – един от основните туристически центрове на острова. След почивката продължаваме към град Канделария, за да посетим покровителката на Канарските острови – „Девата на Канделария”. Обяд. Вечеря и нощувка.
5 ден: Пуерто де ла Крус – Ла Лагуна – Санта Круз – Пуерто де ла Крус
Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание: Ла Лагуна и Санта Круз (полудневна екскурзия). В първата част от нашата екскурзия до Ла Лагуна и Санта Круз ще разгледаме Ла Лагуна – главен град през 15 в., привличащ днес със своята старинна колониална архитектура. Ще видим площад „Аделантадо” и Църквата „Сантисимо Кристо де ла Лагуна”, и ще посетим стария град, за да усетим духа на миналото. Продължаваме с екскурзия до Санта Крус – настоящата столица на Тенерифе. С панорамна обиколка ще видим най–емблематичните части на града, като „Площад Испания, „Площад Канделария”, операта „Аудиторио”, пристанището, улица „Кастило”. Свободно време за разходка. Обяд. Вечеря и нощувка.
6 ден: Пуерто де ла Крус – Сан Себастиян де Ла Гомера – Лас Росас – Агуло – Пуерто де ла Круз
Закуска. Свободно време за плаж или по желание целодневна екскурзия до Ла Гомера. Трансфер до пристанището на Лос Кристиянос и отпътуване с ферибот до Сан Себастиян де Ла Гомера – столицата на острова. От там започва нашата екскурзия до парка „Гаранхой” – природен резерват и нацинално наследство в списъка на ЮНЕСКО. Ще минем през градчетат Лас Росас и Агуло, а след обяда ни в местен ресторант, ще се върнем през долината Хермигуа до Сан Себастиян де ла Гомера, където ще видим църквата „Успение” и кулата „Ел Конде”. Свободно време за разходка. Обяд. Вечеря и нощувка.
7 ден: Пуерто де ла Круз – Атлантически океан – Пуерто де ла Круз
Закуска. Свободно време за плаж или по желание ще направите екскурзия в Атлантическия океанразходка с катамаран (на английски език). Автобусът ще ви отведе до пристанището на Пуерто Колон, откъдето ще се качите на катамаран. Една от атракциите на тази екскурзия са делфините, които ще срещнете по пътя, плувайки в естествената им среда. Ще се насладите на красиви гледки към бреговете на острова, докато стигнете до изключително красив залив, целият обкръжен с огромни скали, известни като „Гигантите”, където ще спрете за да поплувате. Привечер, автобусът ще ви върне в хотела. Обяд. Вечеря и нощувка.
8 ден: Пуерто де ла Круз – Лоро парк – София
Закуска. Нашата почивка на Канарските острови и остров Тенерифе е към своя край. Трансфер до летището. Поради късния час на излитане, ще имаме възможност, по желание да организираме екскурзия до Лоро парк. Това е едно от най екзотичните места на Тенерифе. Ще имате възможността да се разходите през ботаническа градина разположена на 135 000 кв.м, да видите горили, леопарди, тигри, черни пантери, крокодили, пингвини, розово фламинго и много други морски, и сухоземни обитатели. „Планетата на Пингвините” – най–големият пингвинариум в света е една от атракциите на Парка, а в аквариума освен да се порадвате на многобройните му обитатели ще можете да минете и под тунела на акулите. Различните шоу спектакли с папагали, делфини, тюлени и косатки ще допълнят приятните ви емоции, и изживявания в парка. Отпътуване за България с директен чартърен полет. Пристигане на летище София.
За да се реализират допълнителните екскурзии по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Дните на провеждане на съответните екскурзии се потвърждават след пристигане на място от обслужващия представител. Тук по-горе в програмата са примерно разположени!
Организаторите запазват правото си да внасят промени в предварителната програма по часове и дни.
хотел CHECKIN CONCORDIA PLAYA 4*

http://www.checkinconcordiaplaya.com/en/


ПЕРИОДИ


ЦЕНА

на лице в двойна стая

ЦЕНА с вкл. намаление от 30.00 левана лице в двойна стая

КОНТИНГЕНТ

28.06 – 05.07.2017

1395.00 лева

1365.00 лева

няма места

05.07 – 12.07.2017

1399.00 лева

1360.00 лева

няма места

12.07 – 19.07.2017

1429.00 лева

1385.00 лева

няма места

19.07 – 26.07.2017

1459.00 лева

1410.00 лева

няма места

26.07 – 02.08.2017

1470.00 лева

1440.00 лева

няма места

02.08 – 08.08.2017

1485.00 лева → 1095.00 лева

1455.00 лева → 1065.00 лева

органичени места

09.08 – 16.08.2017

1490.00 лева → 1190.00 лева

1460.00 лева → 1160.00 лева

ограничени места

16.08 – 23.08.2017

1499.00 лева → 1222.00 лева

1469.00 лева → 1192.00 лева

ограничени места


Цената включва:

 • Самолетен билет за директен полет София-Тенерифе-София с а/к Bulgaria Air с вкл. всички необходими такси;

 • Ръчен салонен багаж с размери 56/45/25 см (до 5 кг) и Чекиран багаж - до 15 кг;

 • Трансфер летище – хотел – летище;

 • 7 нощувки на база обогатен пълен пансион на блок маса (закуска, обяд и вечеря + 1/4 вино и мин. вода за обяд и вечеря ) в избрания хотел;

 • Панорамна пешеходна обиколка в централната част на Пуерта де ла Круз с екскурзовод на български език;

 • Туристическо обслужване от местен представител, на български език по време на престоя;

 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро;


Цената не включва:

 • Допълнителни екскурзии:

 • Полудневна екскурзия Вулканът Тейде: 66.50 лева / деца до 10г.: 33.25 лева;

 • Целодневна екскурзия Обиколка на Острова: 94 лева / деца до 10г.: 47 лева;

 • Полудневна екскурзия Ла Лагуна и Санта Круз: 59 лева / деца до 10г.: 30 лева;

 • Целодневна екскурзия Ла Гомера: 129 лева / деца до 10г.: 64.50 лева;

 • Разходка с катамаран в Атлантическият океан (на английски език): 102 лева /деца до 10г.: 51 лева;

 • Лоро парк: 73 лева / деца до 10г.: 45 лева;

 • Пакет от 3-те екскурзии - Национален парк “Тейде”, Ла Лагуна и Санта Круз, и Обиколка на острова: 184 лева / деца до 10г.: 92 лева;

 • Разходи от личен характер;

 • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт;

 • Туристическа такса - в случай, че бъде въведена такава;

 • Такса „гориво и вредни емисии” - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

 • Доплащане за настаняване в единична стая: 285 лева;

 • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лева; от 76 г. нагоре: 25 лева;


Намаления:

 • Намаление при настаняване на 3-ти възрастен на доп. легло: 20 лева;

 • Намаление за дете от 2 до 11.99 години с двама възрастни в стая: 150 лева;


Забележки:

 • Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане;

 • За да се реализират допълнителните екскурзии по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации;

 • Организаторите запазват правото си да внасят промени в предварителната програма по часове и дни;

 • Всички часове са местни;

 • За определени периоди авиокомпанията може да направи промени в часовете на излитане и кацане на полетите;

 • Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e– mail);


Важно:

 • Цените и  датите в сайта: WWW.BULCOMTOUR.COM подлежaт на препотвърждение преди резервация.

 • Цените на ранни записвания гарантират местата ви по програмата, но не гарантират най-ниската цена при наличие на оферта за "last minute".

 • Резервации направени по ранни записвания не могат да бъдат променяни по оферта на "last minute".


Условия за резервации и анулации:

 • При потвърдена резервация се заплаща депозит в размер на 500 лева на лице;

 • Пълната сума по заявената и потвърдена резервация се заплаща най-късно 30 дни преди датата на заминаване;

 • Валидни и приложими са следните неустойки за анулация:

 • 0% - до 45 дни преди заминаване;

 • 30% - между 44-31 дни преди заминаване;

 • 50% - между 30-21 дни преди заминаване;

 • 75% - между 20-8 дни преди заминаване

 • 100% - между 7-0 дни преди заминаване (No show);

 • Смяна на име на пътник за самолетния билет без неустойка е възможна най-късно 10 дни преди датата на пътуването;

 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 50 туриста. Крайният срок за уведомяване на потребителите, в случай че минималният брой туристи не е набран, се определя на 7 дни преди началната дата на пътуването, в този случай се възстановяват всички внесени суми;

 • Обявените цени по ПРОМОЦИОНАЛНИТЕ И LAST MINUTE ОФЕРТИ се заплащат с пълната им стойност, ако няма друга информация / условия или приложими изисквания;


Полетна информация (подлежи на препотвърждение):

 • ДИРЕКТЕН ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ СОФИЯ - ТЕНЕРИФЕ СЕВЕР - СОФИЯ НА А/К BULGARIA AIR;

 • САМОЛЕТ AIRBUS A320;

 • Разписание на полетите:

 • Полет № FB 5467 излитане София (SOF) 14.45 ч./18.35 ч. кацане Тенерифе север (TFN);

 • полет № FB 5468 излитане Тенерифе север (TFN) 19.35 ч./02.25 ч.*кацане София (SOF);

 • *На следващия ден /обявените часове са в местно време;

 • Полетите се изпълняват всяка седмица в ден 03 - сряда в периода от 28 юни до 16 август 2017 г.;

 • Aвиокомпанията си запазва правото да прави промени в часовете на полетите;


Хотел:

 • Хотел CHECKIN CONCORDIA PLAYA 4* (http://www.checkinconcordiaplaya.com/en/):

 • Като част от веригата Checkin Hotels & Suites, този 10 етажен хотелски комплекс предлага 236 стаи;

 • Има превилигирована позиция само на 2 - 3 минути от крайбрежната плажна зона и най-популярната централна част на Пуерто де ла Круз - с множество заведения - кафенета, ресторанти и магазини. От тук може да направите своя избор как да прекарате деня си - на великолепните местни плажове, в уникалния плажен комплекс със соленоводни басейни на Lago Martiánez , на открития хотелски басейн или пък да участвувате в програми на предлаганите екскурзионни турове;

 • Вечeрта може да посетите и се забалявате в многобройните нощни заведения също в непосредствена близост;

 • Хотелът предлага ресторант с различни варианти за хранене със сервиране на бюфет маса и "show cooking" (показна кулинария) за приготвяне на местни специалитети, лоби бар с вечерна анимация, безплатен Wi-Fi в общите помещения;

 • Стаите са с балкон със страничен изглед към океана. TV, телефон, баня (с вана-душ);

 • Почти пред хотела има спирки на обществения автобусен транспорт, който може да ползвате, ако планирате някои самостоятелни посещения в района;

 • Разстояниетo до летище Tenerife North e 20 км,;


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница