Пол Ди Феличе идва в България за третото експериментално издание на Европейски месец на фотографиятаДата01.02.2018
Размер14.16 Kb.


Пол Ди Феличе идва в България за третото експериментално издание на Европейски месец на фотографията

Световноизвестният теоритик в областта на визуалните изкуства Пол Ди Феличе идва в България за третото експериментално издание на Европейски месец на фотографията в София, което ще се проведе между 6-26 ноември 2014 г. Освен гост за откриването на събитието, той ще изнесе и лекция на тема: „Промяна на фотографията: От пластичната фотография към пост-фотографията.  Промени във фотографията. Перспективи” в Национална Художествена Академия на 07.11. 2014 г. / петък/ от 11:00 ч. Всички желаещи могат да посетят лекцията напълно безплатно.

Пол ди Феличе е Доктор на визуалните изкуства, старши преподавател по история на изкуството и педагогиката  в Университета в Люксембург. Неговата област на научни изследвания е представянето и деконструкцията в съвременната фотография.

От 1998 г. насам  е ръководител на уъркшоповете на годишния Арт семинар, организиран от Казино Люксембург – Форум за съвременно изкуство, в сътрудничество с университета в Люксембург. Феличе работи като художествен критик и независим куратор на международни съвременни фотографски изложби. Той е активен член на AICA ( международна асоциация на художествените критици)  и е съорганизатор на Европейския месец на фотографията. От 1984 г. той е редактор и съиздател на „Café Crème“- издание за международно изкуство и фотография. Той е често канен куратор на международни срещи по фотография и член на журито за изложби и биеналета за съвременно.


Европейски месец на фотографията в София се организира от Френският институт в България, Фондация Изиарт, Националната художествена академия и Столична община. Изложбите, част от фотографския месец, ще са разположени в Музея за история на София, а част от експозициите ще могат да се разгледат и на спирките на метрото.

Повече информация за събитието можете да откриете на : http://mephotosofia.wix.com/meps3Facebook: https://www.facebook.com/eumfs?fref=ts


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница