Поправяне на областти от изображение с инструмента Clone Stamp Инструментът Clone StampДата19.11.2018
Размер453.5 Kb.
Поправяне на областти от изображение с инструмента Clone Stamp
Инструментът Clone Stamp ( Клониращ печат ) ( ) използва пиксели от една област на изображението, за да замени пиксели в друга част на изображението. Със този инструмент можете не само да премахнете нежелани обекти от вашите снимки, но и да запълвате липсващи части във фотографиите, които сканирате от повредени оригинали.
В тази част от упражнението ще замените откъснатия ъгъл на фотографията от файла Delfin_start.jpg с клонинг на вода, взета от друга област на изображението.

1. Изберете инструмента Clone Stamp ( ).

2. В лентата с опции от локалната палитрата Brush изберете средно голяма четка с меки контури - Soft Round 21. Включете опцията Aligned ( Подравнено ).

3.Поставете показалеца на инструмента в средата на изображението, така че да е на едно хоризонтално ниво с горния край на откъснатия ъгъл. След това натиснете клавиша Alt, за да се превърне показалеца в кръстовиден курсор и щракнете, за да вземете мостра.

4. Започвайки от горния край на откъснатия ъгъл на фотографията, влачете инструмента Clone Stamp върху липсващата част на изображението. Кръстчето , което се вижда вдясно от инструмента следва движенията на четката при рисуване и показва мястото, което инструмента Clone Stamp ползва, за да рисува.

5. Когато завършите клонирането на малка част от липсващия ъгъл, отпуснете бутона на мишката, преместете показалеца на друго място в липсващия ъгъл и започнете отново да влачите.

6. Продължете да клонирате водата докато целия липсващ ъгъл се запълни с вода.
Ако повърхността на водата трябва да се смеси по-естествено с останалата част на изображението, можете да настроите клонирането, като вземете образец от друго място и клонирате отново.


Поправеното изображение след прилагане на инструмента Clone Stamp

Нека сега използваме отново инструментът Clone Stamp ( Клониращ печат ) ( ) ,но този път ще поставим още един делфин в изображението.

1. Изберете инструмента Clone Stamp

2. Изберете отново мека четка от палитрата Brush.

3. Поставете показалеца на инструмента в главата на делфина. След това натиснете клавиша Alt, целта е да вземете мостра от единя край на тялото на делфина.

4. Кликнете в долния десен ъгъл на изображението и влачете с мишката. Следвайте извивките на тялото докато се открие цялия делфин.

5. Когато сте удовлетворени от работата си изберете File > Save.


Клонираният делфин след прилагане на инструмента Clone Stamp
Вмъкване на част от друго изображение чрез инструмента Clone Stamp и създаване на светлинен ефект
1. Използвайте инструмента Lasso Tool ( ), за да селектирате небето в изображението.

2. Нека сменим цвета на небето като зададем преливащ градиент. Изберете Image > Adjustment > Gradient Map

3. В прозораеца Gradient Map кликнете два пъти в показния градиент. Отваря се прозореца Gradient Editor, от който можете сами да създадете градиент.

4. Кликнете върху десния индикатор на показания градиент.Нека зададем син цвят за целта изберете Color, за да се отвори палитрата с цветовете и задайте R70G123B195. По същият начин задайте за лявия индикатор на градиента тъмно син цвят R7G41B87.

5. Изберете OK и след това Select > Deselect, за да видите резултата.


В тази част от упражнението ще използваме луна от друго изображение и ще я поставим на мястото на нашата луна, ще и зададем сияние и ще осем небето със звезди.

1. Отворете файла Luna.jpg в Adobe PhotoShop CS.

2. Изберете на инструмента Clone Stamp и задайте мека четка с диаметър 78.

3. Кликнете в луната като едновременно натискате бутон Alt, така че диаметърът на избраната четка да съвпада с диаметъра на луната.

4. В изображението с делфините създайте нов слой и в него приложете Clone Stamp.

5. Сега ще зададем сияние на луната. Изберете менюто Layer > Layer Style > Outer Glow.
След прилагането на клониращия печат и външен ореол трябва да получите следния резултат:

Остава само да поставим звезди на небето и изображението е готово.

1. Преди да пристъпим към създаването на звезди слейте даватa слоя Layer > Marge Down.

2. Изберете менюто Filter > Render > Lens Flare. Задайте тип на светлината 105mm Prime и Brightness 10%.

3. Позиционирайте звездата там където искате да бъде върху небето и дайте OK.

4. Повторете командата още няколко пъти като поставяте всяка една звезда на различно място.

5. Създадайте и няколко по ярки звезди като увеличите Brightness 10% в порозореца Lens Flare на 20%.След ретуширане и поправка нашето изображение трябва да изглежда по този начин:Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница