Porsche купил още дял във VolkswagenДата31.07.2017
Размер10.42 Kb.
Новина
Porsche купил още дял във Volkswagen
Делът на Porsche във Волфсбург нарасна на 27,4%, а съветът на директорите е дал съгласието за купуването на допълнителен пакет, с който ще придобие собственост от 29,9 на сто от VW.
Източник: Reuters
Германският производител на спортни автомобили Porsche увеличи дела си в компанията Volkswagen на 27,4 от 21,2%, съобщава Reuters. Съветът на директорите на Porsche също така е дал одобрението си за покупка на допълнителен пакет от собствеността, с което акциите ще се увеличат до 29,9%.

Според Porsche обаче няма да бъдат закупени повече от 30 на сто от Volkswagen, защото все още нямат готовност за подобен ход.

Според местното законодателство в Долна Саксония, където е разположена щаб-квартирата на Volkswagen във Волфсбург, която е вторият по големина акционер в компанията, само правителството на провинцията има право да използва над 20% от гласовете при взимане на стратегически решения. От Porsche вече работят по отменянето на този закон.

Според анализатори развитието на интеграцията между Porsche и Volkswagen се ръководи от доскорошния представител на надзорния съвет на VW – Фердинанд Пийх, внук на основателя Фердинанд Порше. Наскоро шефът на концерна от Волфсбург Бернд Пишетсридер подаде оставка и ще бъде сменен с Мартин Винтеркорн, протеже на Пийх. Основната цел според анализаторите е обединение на двете компании.


Агенция Speed-Press


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница