Посланикът на Франция у нас н пр. Ерик Льобедел заяви в студиото на „Тази сутрин, че вчера до късно са празнували в посолството победата на СветовнотоДата16.10.2018
Размер48.5 Kb.
16 юли 2018 г.

ТЕМА: ФРЕНСКИ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ

(към 14:00 часа)

Съдържание:


www.btv.bg 1

www.actualno.com 2
www.btv.bg , 16.07.2018 г.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/poslanikat-na-francija-pobedata-razvalnuva-cjala-evropa.html
Посланикът на Франция: Победата развълнува цяла Европа
Според н. пр. Ерик Льобедел с Русия трябва да се води диалог, запазвайки ценностите и твърдостта
Посланикът на Франция у нас н. пр. Ерик Льобедел заяви в студиото на „Тази сутрин“, че вчера до късно са празнували в посолството победата на Световното.

По думите му титлата е развълнувала не само Франция, а цяла Европа, а още от 1998 г. са я очаквали,

Льобедел коментира, че в първото полувреме са доминирали хърватите, но са допуснали грешки, с което са дали предимство на Франция във второто полувреме. Присъствието на президента Макрон и подкрепата на 60 млн. французи, както и присъствието на хърватския президент, допринесоха за силния дух на футболистите, смята той.

Посланикът е категоричен, че с Русия трябва да се води диалог, запазвайки ценностите и твърдостта. По думите му Макрон вероятно е говорил за Украйна, за Иран и Сирия с руския президент. Според него днешната среща с Тръмп ще продължи в същата посока.

Льобедел коментира, че американският президент предпочита двустранните отношения и не харесва много комуникацията с големи обединения като ЕС, НАТО. Така има по – голям шанс да налага сила в решенията, които се взимат, подчерта той.

Франция и всички наши партньори смятат, че българското председателство беше реалистично и се отличи с два много успешни приоритета – цифровата икономика и Западните Балкани. По думите му президентът Макрон винаги е вярвал в България и я е оценявал като партньор. Посланикът подчерта, че Шенген в момента не се развива добре и се нуждае от реформи, и България трябва да бъде част от този нов блок, защото участието й като външна граница е много важно.

Според Франция България изпълнява всички критерии, за да стане част от ERM2 и в последствие да се присъедини към еврозоната.

По думите му няма „План Макрон“, а просто има обединение между 12 страни, които искат работата, условията на труд и почивка на превозвачите да са едни и същи и по този начин защитават интереса си. Според него се е постигнало решения около пакета „Мобилност“, така че да всички да се удовлетворени.


Снимка - без текст
Видеоматериал
www.actualno.com, 16.07.2018 г.

https://www.actualno.com/politics/frenskijat-poslanik-u-nas-prezidentyt-makron-vinagi-e-vjarval-v-bylgarija-news_685114.html
Френският посланик у нас: Президентът Макрон винаги е вярвал в България
Франция и всички наши партньори смятат, че българското председателство беше реалистично и се отличи с два много успешни приоритета – цифровата икономика и Западните Балкани. Това заяви в ефира на bTV н. пр. френският посланик в Република България Ерик Льобедел.

По думите му президентът Макрон винаги е вярвал в България и я е оценявал като партньор. Посланикът подчерта, че Шенген в момента не се развива добре и се нуждае от реформи, и България трябва да бъде част от този нов блок, защото участието ѝ като външна граница е много важно.

Според Франция България изпълнява всички критерии, за да стане част от ERM2 и в последствие да се присъедини към еврозоната.

Льобедел подчерта, че няма „План Макрон“, а просто има обединение между 12 страни, които искат работата, условията на труд и почивка на превозвачите да са едни и същи и по този начин защитават интереса си. Френският посланик счита, че са се постигнали решения около пакета „Мобилност“, така че да всички да се удовлетворени.

Посланикът е категоричен, че с Русия трябва да се води диалог, запазвайки ценностите и твърдостта. По думите му Макрон вероятно е говорил за Украйна, за Иран и Сирия с руския президент. Според него днешната среща с Тръмп ще продължи в същата посока.

Льобедел коментира, че американският президент предпочита двустранните отношения и не харесва много комуникацията с големи обединения като ЕС, НАТО. Така има по-голям шанс да налага сила в решенията, които се взимат, подчерта той.Посланикът каза, че вчера до късно са празнували в посолството за победата на Световното.

По думите му титлата е развълнувала не само Франция, а цяла Европа, а още от 1998 г. са я очаквали. Льобедел коментира, че в първото полувреме са доминирали хърватите, но са допуснали грешки, с което са дали предимство на Франция във второто полувреме. Присъствието на президента Макрон и подкрепата на 60 млн. французи, както и присъствието на хърватския президент, допринесоха за силния дух на футболистите, подчерта дипломатът.
Каталог: media
media -> Български футболен съюз правилник за статута и трансферите на
media -> Curriculum vitae Georgi Merdzhanov
media -> Отчет на разходите за държавно подпомагане на филмовата индустрия по бюджета на иа "нфц" за 2010 г
media -> Организират четвърта Национална експертна среща
media -> До районен прокурор гр. Казанлък м о л б а
media -> Програма „Околна среда 2007-2013г. Bg161PO005/10 11/03/19
media -> Музеят за история на София открива изложбата "Среща с египетски жрец" в новата си сграда


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница