Посланикът на Франция връчи наградата "Кавалер на академическите палми" на Стоян Стоянов учител по френски език в гпзе „Захарий Стоянов”Дата12.03.2018
Размер15.33 Kb.
Посланикът на Франция връчи наградата "Кавалер на академическите палми" на Стоян Стоянов - учител по френски език в ГПЗЕ „Захарий Стоянов”- Сливен.На 22 януари 2015 година Негово превъзходителство Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на Република Франция в България връчи наградата „Кавалер на академическите палми на Стоян Стоянов - учител по френски език в ГПЗЕ „Захарий Стоянов”- Сливен.

Отличието се присъжда за дългогодишна преподавателска дейност и за принос в популяризирането на френския език и на франкофонските култури. Стоянов е дългогодишен преподавател по френски език, има множество стажове и курсове във Франция, квалификации, участие в проекти, свързани с френския език, и е носител на редица награди. Стоян Стоянов има дипломи и сертификати, вкл. от Сорбона Париж - Diplôme de didactique des langues, CAVILAM – Виши – Concepteur de materiel didactique /Съставител на дидактически материали/ и от Университет на Франш Конте, CLA Безансон  - Diplôme FORM /Диплом Квалификатор на учители по френски чужд език/. Автор е на методически разработки на уроци по различни теми, изработвани по време на обучението му за методист, с проекта “CIRC”, за модулите които е водил на летните квалификационни курсове; методически разработки по теми от личния му проект за диплома FORM, за модулите от летните курсове и за регионалните квалификации. Автор е на тестове за четене с разбиране и слушане с разбиране за базата данни на МОН за ДЗИ по френски език; тестове и изпитни материали за олимпиади, за завършване на 8 квас, за поправителни и приравнителни изпити.

Посланик Дьо Кабан се обърна към наградения, като заяви, че с неговото отношение е предопределил мястото на френския език в този град.


От своя страна Стоянов каза, че този ден е върхът в професионалната му кариера и благодари на посолството, на своите ученици и колеги. Преди церемонията по награждаването посланикът благодари за съпричастността на българската нация към трагедията от атентатите във Франция. Той подари на директора на гимназията и на кмета на Сливен последния брой на "Шарли ебдо".
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница