Предложението на ту-габрово бе прието като полезно за фирмите и уточнени бъдещи съвместни действияДата19.10.2018
Размер9.84 Kb.
С Ъ О Б Щ Е Н И Е

На 26-ти февруари т.г. в гр.Казанлък се проведоха срещи за изясняване възможностите и ползата за фирмите от въвеждането на дуално обучение при подготовката на бакалаври в областта на хидравликата. През последните години специалността „хидравлика“ се изучава в ТУ-Габрово само задочно, а за учебната 2016/2017г. се възстановява и редовната форма на обучение. Възстановяването е по предложение на фирма „М+С Хидравлик“, направено по време на реализирането на проект за привеждане на учебните планове и програми за машиностроителни специалности в ТУ-Габрово в съотвествие с потребностите на практиката.

Посетени бяха „Капрони“ и „М+С Хидравлик“, водещи в производството на хидравлични изделия фирми у нас и в региона. От страна на ТУ-Габрово участваха ректорът проф.Райчо Иларионов и зам.-ректорът доц.Илия Железаров, от страна на „Капрони“ – изпълнителният директор Любомир Дянков и ръководителят на направление Дило Дилов, а от „М+С Хидравлик“ – ръководителят на фирмата Владимир Спасов и заместникът по техническите въпроси Георги Георгиев. В обсъжданията участва и председателят на браншовата камара Илия Келешев.

Предложението на ТУ-Габрово бе прието като полезно за фирмите и уточнени бъдещи съвместни действия.Предстоят посещения на други фирми за уточняването на друга, особено важна машиностроителна специалност, за която също да започне подготовка за пилотно въвеждане.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница