Пресинформация 3 декември, 2014 година Новият Opel karl – малък, изискан, просто превъзходен!Дата09.04.2018
Размер56.43 Kb.

Пресинформация

3 декември, 2014 годинаНовият Opel KARL – малък, изискан, просто превъзходен!


  • Просто достъпен – базов модел на Opel за по-малко от 10 000 евро

  • Просто вдъхновяващ – последно поколение еднолитров трицилиндров двигател за икономично пътуване

  • Просто изключителен – KARL демонстрира технологии и удобства от по-висшите пазарни сегменти

  • Просто практичен – пет врати и пет места независимо от компактните външни размери

  • Просто привлекателен – отличената с многобройни награди стилистична линия на Opel се представя в малкия автомобилен клас

Рюселсхайм. Малък, но просторен, със страхотна външност и преди всичко невероятно достъпен – това е предложението на марката Opel към клиентите на базовия сегмент от пазара, което ще бъде на тяхно разположение от лятото на 2015 година. Новият модел се нарича просто KARL – име, с което се отдава почит на основателя на компанията. Клиентите ще могат да поръчат привлекателния автомобил с пет врати, обща дължина 3.68 метра и достатъчно пространство за до петима пътници на цена под 10 000 евро. Освен това новото попълнение в семейството на марката Opel може да бъде оборудвано с многобройни технологии за осигуряване на безопасност, комфорт и инфоразвлечения, които ще бъдат извън конкуренция в този пазарен сегмент. За задвижване на KARL ще се използва свръхмодерен еднолитров трицилиндров бензинов двигател от последно поколение. От лятото на 2015 година моделите KARL, ADAM и Corsa ще формират най-силната гама от автомобили в малкия клас в историята на Opel, която ще бъде и от най-младите модели на пазара. На този фон едва ли ще останат неудоволетворени желания.


”Компактен, свеж и с ярък характер – името KARL отразява изцяло най-силните му страни. Новият базов модел на марката Opel е пълноценен автомобил, способен да грабне както сърцето, така и разума,” сподели главният изпълнителен директор на Opel Group д-р Карл-Томас Нойман. “KARL предлага типичните за марката Opel предимства – започвайки от високотехнологичния и тих еднолитров трицилиндров двигател и стигайки до – но в никакъв случай не на последно място – нашата отличена с множество награди инфоразвлекателна система IntelliLink. Opel KARL е идеалният избор за клиентите, които държат на цената и търсят автомобил, който да съчетае удобството при всекидневна употреба с комфорт и модерни технологии.”
Отчетливи линии с характер
Предната част на KARL се отличава с типичната за автомобилите на Opel усмивка, очертана от динамичната форма на хромираната лайстна, носеща марковата емблема. Страничният профил на най-малкия модел на Opel на свой ред се характеризира с три прецизни, отчетливи линии. Емблематичното „острие” в страничния профил личи в оформлението на вратите и отразява стилистичната философия на Opel с нейните пластични и прецизни решения. Двете отчетливи линии, преминаващи през дръжките на вратите подчертават допълнително динамичния характер и високото качество на изпълнението на модела. Големите предни и задни светлини също имат своя принос за бляскавото представяне на новия модел, cъздавайки цялостен дизайн с изключително внимание към детайла – нещо нетипично за автомобил от този клас.
Teхнологии и удобства, които ще грабнат сърцата на собствениците на малкия модел
Но най-важното е, че Opel KARL не само изглежда добре отвън, а впечатлява и с вътрешните си качества. Под предния капак моделът може да предложи последното поколение задвижващи технологии на марката Opel. Свръхмодерният еднолитров трицилиндров бензинов двигател в лицето на новия 1.0 ECOTEC със 55 кВт/75 к.с., който демонстрира впечатляващи работни характеристики и забележителна икономичност, е разработен специално за използване в KARL. Водачите имат възможност да управляват с перфектна точност тягата, разчитайки на модерната петстепенна трансмисия с нейната изключително мека работа. Ходовата част и кормилната уредба на KARL са разработени така, че да осигурят върхово ниво на безопасност и комфорт в този автомобилен клас.
В съответствие с това, KARL може да бъде оборудван с многобройни мерки за повишаване на безопасността и удобствата, каквито клиентите не биха очаквали от модел в тази ценова категория, а марката Opel за пореден път доказва реномето си, предоставяйки свръхмодерни технологии на достъпни ценови равнища. Наред със серийната програма ESP със система за контрол на сцеплението, ABS с електронно разпределение на спирачното усилие и системата за подпомагане на потеглянето по наклон HSA (Hill Start Assist), която предотвратява нежеланото потегляне назад по стръмен участък, към оборудването на KARL може да бъде добавен и още един ярък акцент по отношение на безопасността – системата за предупреждение за неволно напускане на лентата за движение LDW (Lane Departure Warning). С помощта на видеокамерите за следене на пътното платно, системата известява водача със звуков сигнал и мигаща жълта светлина на арматурното табло в случаите, в които регистрира неволно отклонение от лентата за движение.
KARL предлага също и специалния градски режим (City mode), при който усилието във волана намалява и улеснява маневрите само с натискане на бутон на таблото – също както и при ADAM и Corsa. От друга страна, системата за подпомагане на паркирането (Park Assist) предотвратява нежеланите удари и повредите при паркиране, подавайки звуков предупредителен сигнал за наближаващи препятствия при движение на заден ход . Крузконтролът с ограничение на скоростта дава възможност за задаване на безопасна скорост, което е изключително полезно в условия на натоварен градски трафик или при движение по улици в жилищни квартали с постоянно ограничение на скоростта до 30 км/ч. Светлините за мъгла гарантират много по-добро осветяване на пътното платно при лоши метеорологични условия, докато вградената функция за осветяване на кръстовища позволява извършването на безопасни за водача, пътниците и останалите участници в движението маневри на лошо осветени кръстовища.
Списъкът от предлаганите в новия KARL системи за осигуряване на комфорт, безопасност и за подпомагане на водача може да бъде продължен още. Допълнително предлаганото отопление на предните седалки заедно с отоплението на облицования с кожа волан създават топлина и уют през зимните месеци. Летните дни на свой ред стават още по-приятни благодарение на включения в гамата на допълнителното оборудване на модела люк на покрива.
Практично симпатичен – симпатично практичен
Малкият Opel KARL е напълно пораснал не само по отношение на комфорта и безопасността – неговият просторен интериор и ориентираното към водача арматурно табло дават възможност на водача и неговите спътници да се насладят на усещане за простор, качество и любов към детайла, които доскоро се срещаха единствено при много по-скъпи автомобили. Собствениците на KARL ще имат възможност да останат и в постоянна връзка с глобалната мрежа и околния свят благодарение на отличената с многобройни награди инфоразвлекателна система IntelliLink на Opel, която позволява безпроблемно свързване и интеграция на функциите на устройства с операционна система Apple iOS и Android и разкрива света на вашия смартфон в автомобила.
В допълнение към ултрамодерните възможности за свързване, KARL демонстрира и изключителна практичност, предлагайки извънредно просторно за компактните си външни размери купе. Още от първия поглед отвън, KARL впечатлява с десетте си различни цвята на лаковото покритие и различните възможности за оформление на колелата с размери от 14 дo 16 цола. От тази гледна точка, най-малкият модел на Opel, който през следващото лято ще придаде завършен вид на гамата на компанията в малкия автомобилен клас, е най-доброто от двата свята - практично симпатичен и симпатично практичен. При това на цена под 10 000 евро.
За връзка:
Люба Ганчева

PR мениджър

тел +359 ( 0) 2 969 3051

Mobile: +359 (0) 88 831 8090

ljuba.gancheva@opel.com


Допълнителна информация и снимки можете да намерите в интернет на адрес media.opel.com


Opel Southeast Europe media.opel.com

Търговско представителство за България
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница