Проект bg051PO001 03-0974-C0001 „Подобряване условията на труд за работещите в Маркан оод” европейски социален фонд 2007 – 2013Дата13.10.2017
Размер360.16 Kb.

ПРОЕКТ BG051PO001-2.3.03-0974-C0001

Подобряване условията на труд за работещите в Маркан ООД”ЕВРОПЕЙСКИ СОЦИАЛЕН ФОНД 2007 – 2013

МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА

ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ”

ПМС 69/11.03.2013

Образец на публична поканаПУБЛИЧНА ПОКАНА

номер 01-01/ дата 19.02.2014г.
наименование: ИЗБОР НА ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ДЕЙНОСТ: ЗАКУПУВАНЕ НА РАБОТНО ОБЛЕКЛО и ЛИЧНИ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА”

РАЗДЕЛ 1: ДАННИ ЗА БЕНЕФИЦИЕНТА
I.1) Наименование, адреси и лица за контакт


Официално наименование: „Маркан” ООД

Пълен адрес: Цариградско шосе 115 Н 1784 София, България

Офис-сграда MHQ ,ет.4Град: София

Пощенски код: 1784

Лице/а за контакт: Диана Стефанова

Телефон: +359 2 970 58 20

Електронна поща: d.stefanova@markan.bg

Факс: +359 2 970 58 40

Интернет адрес/и www.markan.bg
Допълнителна информация може да бъде получена на:

 Съгласно І.1)

 Друго: моля, попълнете Приложение А.I


Публичната покана и документация за участие (спецификации и допълнителни документи) могат да бъдат получени на:

Съгласно І.1)

 Друго: моля, попълнете Приложение А.ІІ


Офертите трябва да бъдат изпратени на:

Съгласно І.1)

 Друго: моля, попълнете Приложение А.ІІІ
РАЗДЕЛ ІІ.: ОБЕКТ НА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛІІ.1) Описание


ІІ.1.1) Обект на процедурата и място на изпълнение на строителството, доставката или услугата(Изберете само един обект – строителство, доставки или услуги, който съответства на конкретния предмет на вашата процедура)

Строителство (СМР) 

Доставки

Услуги

Място на изпълнение на строителството (СМР):

Място на изпълнение на доставка:

Цариградско шосе 115 Н 1784 София, България

Офис-сграда MHQ ,ет.4


Място на изпълнение на услугата:


ІІ.1.2) Описание на предмета на процедурата:

ЗАКУПУВАНЕ НА РАБОТНО ОБЛЕКЛО и ЛИЧНИ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА”Всички материали, от които са произведени работните облекла и личните предпазни средства е необходимо да отговарят на основните изисквания за безопасност, залегнали в точки 10 и 11 на Европейската директива 89/686 EEC, да са с минимално негативно въздействие върху хората, околната и работната среда.


по ред

Наименование на материала

Изисквания, на които следва да отговарят артикулите

1.

Сигнално яке водо и студоустойчиво

Работно ватирано яке със свалящи се ръкави изработено от лицева тъкан 100% полиестер с рефлекторни свойства, сигнален цвят, промазана с полимер за водоустойчивост, минимум 245 гр/м2. Да бъде водо- и студозащитно, с четири джоба върху предницата – два горни и два долни. Върху горния десен джоб да има допълнителен джоб за мобилен телефон и три отделения за писалки. Капаците на джобовете да се закопчават посредством велкро. Върху левия ръкав да има джоб, който се закопчава с цип. Якето да бъде със светлоотразителни ленти – 2 бр. със ширина 5 см. минаващи по цялата обиколка на торса и ръкавите.


2.

Защитна каска бяла

Защитна каска, изработена от полиетилен с висока плътност (HDPE). Да бъде вентилирана, чрез минимум шест вентилационни отвора. Текстилна околожка с минимум 6-точково закрепване. Регулиране на размера чрез винтов механизъм. Да има абсорбираща потта лента. Да има възможност за поставяне на подбрадник, лицев щит и антифони. Цвят – бял.

3.

Светлоотразителен елек жълт

Светлоотразителен елек изработен от тъкан 100% полиестер в сигнално жълт цвят с рефлекторни свойства. Да бъде с две сигнални ленти с ширина 5 см., минаващи по цялата обиколка на торса. Закопчаване с велкро, позволяващо регулиране на размера до 5 см.

4.

Обувки цели - композитно бомбе

Работни обувки, цели, изработени от водоотблъскваща естествена кожа. Клас на защита – S3. Да бъдат с антиалергична, абсорбираща потта подплата. Стелка – подвижна, абсорбираща влага. Грайферно ходило – двойно полиуретаново, антистатично,, масло- и киселинно устойчиво, противохлъзгащо. Да бъдат с неметално бомбе, изработено от композитен материал и неметална пластина в ходилото, устойчива на пробождане.

5.

Обувки цели - метално бомбе

Работни обувки, цели, изработени от водоотблъскваща естествена кожа. Клас на защита – S3. Да бъдат с антиалергична, абсорбираща потта подплата. Стелка – подвижна, абсорбираща влага. Грайферно ходило – двойно полиуретаново, антистатично,, масло- и киселинно устойчиво, противохлъзгащо.

6.

Водозащитно облекло

Водозащитно облекло – костюм, състоящ се от шуба и панталон. Материал – полиестер/ полиуретан. Шубата да се закопчава с цип, покрит с пластрон с тик-так копчета. Да има качулка с възможност за пристягане и два долни джоба, покрити с пластрон, защитаващ от проникване на вода. Панталонът да бъде с ластик и две тик-так копчета, които позволяват регулиране на размера и улесняват обличането. Да има гайки за поставяне на колан. Ръкавите и крачолите на изделието да имат ластици от вътрешната страна, осигуряващи плътно прилепване по китките и краката.

7.

Ботуши-гума

Работни ботуши, изработени от нитрил/ гума, клас на защита S5, с метално бомбе и метална пластина, устойчива на пробождане. Да бъдат с антистатично, масло- и киселинно устойчиво, грайферно ходило. Дължина – 38 см. Цвят – жълт.

8.

Сигнална шуба водо и студозащитна

Сигнална шуба, водо- и студозащитна, състочща се от две части – неватирана водозащитна шуба, която се прикрепя посредством цип към ватирано яке със свалящи се ръкави. Шубата да има 1 бр. сигнална лента в областта на кръста, минаваща по цялата обиколка на торса и ръкавите; 1 бр. сигнална лента в областта на гърдите, минаваща по цялата обиколка на торса и ръкавите; 2 бр. вертикални сигнални ленти, минаващи през раменете на шубата – върху предницата и върху гърба на изделието. Цвят – сигнален. Якето да има 1 бр. сигнална лента в областта на гърдите, минаваща по цялата обиколка на торса; 2 бр. вертикални сигнални ленти Ширина на сигналните ленти – 5 см. Материал – 100% полиестер с рефлекторни свойства.

9.

Водозащитно облекло - наметало

Водозащитно облекло – наметало Наметало с качулка, прибираща се в яката, изработено от ПВЦ/ полиамид. Да има два предни джоба, защитени от проникване на вода. Двуслойно закопчаване посредством тик-так копчета, покрити с пластрон. Ръкавите на изделието да имат ластици от вътрешната страна, осигуряващи плътно прилепване по китките.

10.

Ватиран комплект - яке и полугащеризон зимно

Ватиран комплект – зимно яке и полугащеризон. Конструкцията на зимното работно облекло комплект да отговаря на ергономичните изисквания и изискванията осигуряващи защита съгласно БДС ЕN 342. Зимното работно облекло комплект да бъде с размери по БДС. Зимното работно облекло е предназначено да предпазва от студ – ниска температура на въздуха, влажност на въздуха над 75% и вятър, както и от вредности и опасности при работа. Конструкцията на модела да дава възможност на работника да работи в изправена и клекнала поза и да позволява свобода на движенията на горните и долните крайници. Зимното работно облекло да бъде изработено в основен цвят кралско син с лимонено жълта гарнитура.

 1. Описание на зимно яке:

 2. Якето е право, предниците са съставени

 3. от платка и основна част. Платките са от

 4. гарнитура, предниците са оформени с

 5. три джоба-един нагръден вътрешен с две

 6. филетки от гарнитура и закопчаващ се с

 7. цип и два долни вътрешнопришити с

 8. филетки и торби като филетките са от

 9. гарнитура. Гърба на якето се състои от

 10. платка в цвета на гарнитурата и основна

 11. част. Ръкавите са цели, закопчаващи се с

 12. маншет с тик-так копче. В областта на

 13. талията якето е оформено с колан,

 14. частично ластично пристягане от двете

 15. страни. Якето е със скрито закопчаване с

 16. цип до горе и пластрон в два цвята с три

 17. броя тик-так копчета.

 18. Ватата е прикрепена към хастара и на

 19. лява предна част има вътрешен джоб.

Якето да бъде изработено от плат 100% памук, със специфична площна маса минимум 240 гр/м2, хидрофобиран и санфоризиран. Подплатата да бъде от 100% полиестер със специфична площна маса 200гр/м2 на предна и задна част на якето и 120гр/м2 на ръкавите. Хастара на якето да бъде от 100% памук със специфична площна маса минимум 120 гр/м2 .

Описание на зимен полугащеризон:

- Полугащеризонът се състои от панталон с удължен гръб и нагръдник с презрамки. Панталонът е прав с четири джоба. Предната част е с два джоба, външноприкачени (тип бригадирски), прави с обикновено коланче. Задната част е оформена с един заден джоб, закопчаващ се с илик и копче и един инструментален. В областта на талията в предната си част полугащеризона е оформен с колан, в задната си част е изцяло пристегнат с ластик. Нагръдника е с джоб с цип и парче за цип в друг цвят. Полугащеризона се закопчава отстрани с две копчета и отпред с шлиц с три копчета. Ватата е прикрепена към хастара. Презрамките са с частичен ластик и се закопчават с катарами.

Полугащеризона да бъде изработен от плат 100% памук, хидрофобиран и санфоризиран, със специфична площна маса минимум 240 гр/м2. Подплатата да бъде от 100% полиестер със специфична площна маса 120гр/м2. Хастара да бъде от 100% памук със специфична площна маса 120 гр/м2.


11.

Защитна каска жълта

Защитна каска, изработена от полиетилен с висока плътност (HDPE). Да бъде вентилирана, чрез минимум шест вентилационни отвора. Текстилна околожка с минимум 6-точково закрепване. Регулиране на размера чрез винтов механизъм. Да има абсорбираща потта лента. Да има възможност за поставяне на подбрадник, лицев щит и антифони. Цвят – жълт.

12.

Светлоотразителен елек оранж

Светлоотразителен елек изработен от тъкан 100% полиестер в сигнално оранжев цвят с рефлекторни свойства. Да бъде с две сигнални ленти с ширина 5 см., минаващи по цялата обиколка на торса. Закопчаване с велкро, позволяващо регулиране на размера до 5 см.

13.

Яке и полугащеризон-100% памук лятно

Лятно работно облекло - комплект яке и полугащиризон. Конструкцията на лятното работно облекло комплект да отговаря на ергономичните изисквания и изискванията осигуряващи защита съгласно БДС ЕN 340.

Лятното работно облекло комплект да бъде с размери по БДС. Лятното работно облекло е предназначено да защитава тялото от замърсявания с нетоксични вещества и небактериални агенти, както и от вредности и опасности при работа. Конструкцията на модела да дава възможност на работника да работи в изправена и клекнала поза и позволява свобода на движенията на горните и долните крайници. Лятното работно облекло да бъде изработено в основен цвят кралско син с лимонено жълта гарнитура. 1. Описание на лятно яке:

 2. - Якето е право, предниците са съставени от платка и основна част. Платките са от гарнитура, предниците са оформени с четири джоба - два нагръдни и два предни долни с капаци, закопчаващи се посредством две тик-так копчета. Капачетата са изработени от два цвята (долната част на капачето е от гарнитура). Четирите джоба са оформени с фалди с цвета на гарнитурата. Гърба на якето е цял. Ръкавите са цели, закопчават се с маншет с тик-так копче. В областта на талията якето е оформено с колан, който е изцяло пристегнат с ластик в задната част и частично в предната. Якето е със скрито закопчаване с цип до яката и пластрон в два цвята с три броя тик-так копчета.

 3. Якето да бъде изработено от плат 100% памук със специфична площна маса 240 гр/м2, санфоризиран и хидрофобиран.

 4. Описание на летен полугащеризон:

 5. - Полугащеризонът се състои от панталон с удължен гръб и нагръдник с презрамки. Панталонът е прав с пет джоба. Предната част е с два външни джоба с по две ленти в цвета на гарнитурата. Задната част е оформена с един заден джоб, който се закопчава с илик и копче и два инструментални закопчаващи се с капак с тик-так копче. Капачетата са от гарнитура. В областта на талията в предната си част полугащеризона е оформен с колан, в задната си част е изцяло пристегнат с ластик. Нагръдника е с джоб с цип и парче за цип в цвета на гарнитурата. Полугащеризонът е с един страничен и преден шлиц, закопчаващи се с копчета. Презрамките са с частичен ластик. Полугащеризона да бъде изработен от плат 100% памук със специфична площна маса 240 гр/м2, санфоризиран и хидрофобиран.

14.

Водозащитно облекло - яке и панталон

Водозащитен костюм, състоящ се от яке и панталон, изработен от ПВЦ/ полиамид. Якето да има качулка прибираща се в яката. Да има два долни джоба, защитени от проникване на вода. Закопчаване посредством цип, защитен от проникване на вода. Панталонът да бъде с ластик. Ръкавите и крачолите на изделието да имат ластици от вътрешната страна, осигуряващи плътно прилепване по китките и краката.

15.

Очила предпазни

Предпазни очила с прозрачен поликарбонатен визьор, регулируеми рамки. Да осигуряват механична защита. Да бъдат неизпотяеми, недраскаеми, да осигуряват UV защита.

16.

Очила предпазни тип маска

Очила предпазни тип маска

- тип: очила-маска;

- удароустойчиви;

- с регулируеми ремък за глава и рамки

- с противонадраскващи и незапотяващи се прозрачни поликарбонатни лещи;

- с вентилационни отвори за циркулация на въздух, устойчиви на проникване на прах и течности;

- с увеличено зрително поле;

- с анатомична форма за отлично прилягане към лицето.

- да отговарят на EN 166.1.F.


17.

Полумаска с едно филтърно гнездо

Гумена полумаска с едно филтърно гнездо за сменяем защитен филтър. Да има удобна, регулируема сбруя за поставяне върху главата.

18.

Предпазител на слуха

Антифони предназначени за монтиране върху каска. Да бъдат с комфортни миди с двойни стени. Тегло – максимум 180 гр. Средна норма на заглушаване – минимум 25 dB.

19.

Позициониращ колан раменно-бедрен

Позициониращ колан раменно-бедрен

- да бъде комплектован с комфортен позициониращ колан с 3 позициониращи точки (лява, дясна и коремна) и държачи за аксесоари;

- раменните и бедрените колани да са с комфортни подложки и улеснено регулиране, с разпределителна ударопоглъщаща пластина на гърба;

- да има две предпазни точки по една на гърба и една на гърдите (D-образни метални пръстени)


20.

Ръкавици студеноустойчиви

Работни ръкавици изработени от петконечно памучно трико, пръсти длани топени в латекс. Да имат топла студозащитна подплата. Да бъдат в сигнално жълт цвят.


21.

Ръкавици заваръчни

Ръкавици за заварчици, изработени от първокачествена цепена телешка кожа, допълнително обработена за по-добра гъвкавост, пришити със специални конци за по-висока здравина и устойчивост на пламък. Да имат абсорбираща потта подплата, осигуряваща допълнителна изолация. Дължина – 35 см.

22.

Ръкавици антивибрационни

Ръкавици изработени от плетено, безшевно, памучно трико. Върху дланите и пръстите да имат специално покритие от латекс, осигуряващо антивибрационни свойства.


23.

Ръкавици предпазни - полиестерно трико

Работни ръкавици, изработени от плетено, полиестерно, безшевно трико. Длани и пръсти топени в латекс, дишащ гръб, ластичен маншет.

24.

Ръкавици предпазни - памучно трико

Работни ръкавици, изработени от плетено, памучно трико. Длани и пръсти топени в латекс, дишащ гръб, ластичен маншет.

25.

Ръкавици предпазни - плетено трико

Работни ръкавици, изработени от плетено, памучно, безшевно трико. Длани и пръсти топени в латекс, дишащ гръб, ластичен маншет.

26.

Въже позициониращо с абсорбер

Описание на въжето с енергиен абсорбатор:

- енергийния абсорбатор да снижава ударната сила под 6 kN;

- енергийния абсорбатор в единия си край да бъде свързан с въжето, а в другия да завършва с ухо за карабинер и стоманен карабинер със заключващ пръстен;

- въжето да бъде с дебелина ø12 mm и дължина 1,5 метра;

- въжето в единия си край да бъде свързано с енергийния абсорбатор, а в другия му край да завършва с ухо за карабинер и стоманен карабинер със заключващ пръстен;


27.

Комбиниран филтър

Комбиниран филтър, в съответствие с дихателна полумаска с едно гнездо. Тип на филтъра – A1B1E1K1.
ІІ.1.3) Обособени позиции: да не

(за информация относно обособените позиции използвайте Приложение Б толкова пъти, колкото е броят на обособените позиции)

Ако да, офертите трябва да бъдат подадени (отбележете само едно):

само за една обособена позиция 

за една или повече обособени позиции

за всички обособени позиции

ІІ.2) Количество или обем на обекта на процедурата

Общо количество или обем (включително всички обособени позиции, когато е приложимо)


по ред

Наименование на материала

Единица мярка

Количество

1

Сигнално яке водо и студоустойчиво

бр.

13

2

Защитна каска бяла

бр.

29

3

Светлоотразителен елек жълт

бр.

43

4

Обувки цели - композитно бомбе

бр.

26

5

Обувки цели - метално бомбе

бр.

167

6

Водозащитно облекло

бр.

23

7

Ботуши-гума

бр.

186

8

Сигнална шуба водо и студозащитна

бр.

14

9

Водозащитно облекло - наметало

бр.

9

10

Ватиран комплект - яке и полугащеризон зимно

бр.

167

11

Защитна каска жълта

бр.

167

12

Светлоотразителен елек оранж

бр.

321

13

Яке и полугащеризон-100% памук лятно

бр.

161

14

Водозащитно облекло - яке и панталон

бр.

154

15

Очила предпазни

бр.

27

16

Очила предпазни тип маска

бр.

8

17

Полумаска с едно филтърно гнездо

бр.

27

18

Предпазител на слуха

бр.

27

19

Позициониращ колан раменно-бедрен

бр.

22

20

Ръкавици студеноустойчиви

бр.

906

21

Ръкавици заваръчни

бр.

3

22

Ръкавици антивибрационни

бр.

22

23

Ръкавици предпазни - полиестерно трико

бр.

138

24

Ръкавици предпазни - памучно трико

бр.

864

25

Ръкавици предпазни - плетено трико

бр.

900

26

Въже позициониращо с абсорбер

бр.

22

27

Комбиниран филтър

бр.

27
 

 

Прогнозна стойност в лева, без ДДС (ако е приложимо)

(в цифри) : 54 196.44 лв /петдесет и четири хиляди сто деветдесет и шест лева и 44 стотинки/РАЗДЕЛ ІІІ: ЮРИДИЧЕСКА, ИКОНОМИЧЕСКА, ФИНАНСОВА И ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ
ІІІ.1) Условия свързани с изпълнението на обекта на процедурата


ІІІ.1.1) Изискуеми гаранции (когато е приложимо) НЕПРИЛОЖИМО

1.1.а Гаранция за участие (не повече от 1 на сто от прогнозната стойност на договора):

1.1.б Гаранция за добро изпълнение (не повече от 3 на сто от стойността на договора за изпълнение):

ІІІ.1.2) Условия и начин на финансиране и плащане и/или препратка към съответните разпоредби, които ги уреждат:
Плащането по изпълнение на договора ще се извърши по банков път от страна на Възложителя по банковата сметка на Изпълнителя в лева в 100 % размер до 7 /седем/ работни дни след подписване на приемо-предавателен протокол за извършената доставка срещу издадена от страна на Изпълнителя фактура, в която е посочен номера на договора за безвъзмездна финансова помощ.


ІІІ.1.3) Други особени условия (когато е приложимо) да не

Ако да, опишете ги:
А)Бенефициентът отстранява от участие в процедурата:

Съгласно чл. 22, ал. 1 от ПМС № 69 от 11.03.2013 г.кандидат, който е: 1. осъждан, освен ако е реабилитиран, за някое от следните престъпления по Наказателния кодекс:

  1. престъпления против финансовата, данъчната или осигурителната система, включително изпиране на пари;

  2. подкуп;

  3. участие в организирана престъпна група;

  4. престъпления против собствеността;

  5. престъпления против стопанството.

 2. обявен в несъстоятелност;

 3. в производство по ликвидация или се намира в подобна процедура съгласно законодателството на страната, в която лицето е установено или регистрирано.


Б)Бенефициентът отстранява от участие в процедурата и кандидат/и, който/ито:

 1. не отговаря/т на обявените условия за икономическо и финансово състояние и технически възможности и/или не е представил/не са представили документи за удостоверяване на тези условия, представил/и е/са непълна оферта или оферта неотговаряща на предварително обявените условия и в указания от Бенефициента срок, не е отстранил констатираните нередовности/представил липсващи документи.

 2. чиято оферта надвишава обявения финансов ресурс.

Съгласно чл. 22, ал. 5 от ПМС № 69 от 11.03.2013 г. договори не могат да се сключват с кандидати, които са свързани лица по смисъла на § 1, ал. 1 от Допълнителните разпоредби на Търговския закон с лицето по чл. 1, ал. 2 или с член на управителен или контролен орган на лицето по чл. 1, ал. 2.


Когато кандидатът предвижда участието на подизпълнители, изискванията към участниците се прилагат и за подизпълнителите.
В случай, че кандидатът е чуждестранно физическо или юридическо лице, то не се допуска за участие в процедурата за определяне на изпълнител, ако са налице обстоятелствата, еквивалентни на посочените в чл. 22, ал. 1 от ПМС № 69 от 11.03.2013 г., съгласно законодателството на страната, в която лицето е установено или регистрирано. Документите, удостоверяващи липсата на обстоятелствата по чл. 22, ал. 1, се представят в превод на български език, извършен от заклет преводач.
Липсата на обстоятелствата по чл. 22, ал. 1 се доказват от кандидатите с декларации при подаване на заявления за участие и с документи, издадени от съответните компетентни органи преди сключването на договора.
Забележка:

Съгласно чл. 22, ал. 3 от ПМС № 69 от 11.03.2013 г., когато кандидатите са юридически лица, по-горните изисквания се прилагат, както следва:

1. при събирателно дружество - за всеки съдружник или друго лице, които имат право да управляват и/или представляват дружеството;

2. при командитно дружество - за неограничено отговорните съдружници;

3. при дружество с ограничена отговорност - за управителя или управителите, а ако такива не са определени при еднолично дружество с ограничена отговорност - за едноличния собственик на капитала;

4. при акционерно дружество - за овластените от устава, съвета на директорите, съответно от управителния съвет с одобрение на надзорния съвет, едно или няколко лица от съставите им да представляват дружеството, а при липса на изрично овластяване - за всички членове на съвета на директорите, съответно на управителния съвет;

5. при командитно дружество с акции - за един или няколко изпълнителни членове, на които съветът на директорите е възложил управлението на дружеството;

6. във всички останали случаи - за лицата, които представляват кандидата.

======================================================================= • До 5 календарни дни преди изтичането на срока за подаване на офертите или заявленията лицата могат да поискат писмено от бенефициента разяснения по документацията за участие. Бенефициентът е длъжен да отговори в тридневен срок от постъпване на искането.

 • Разясненията (при наличие на такива) се публикуват на интернет адреса на бенефициента, на интернет адреса на Договарящия орган и на интернет адреса на Единнияинформационен портал за обща информация за управлението на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз на Република България в срок до 2 дни преди изтичане на срока за подаване на офертите.

 • Бенефициентът може по всяко време да проверява заявените от кандидатите данни, да иска разяснения относно офертата и представените към нея документи, както и да изисква писмено представяне в определен срок на допълнителни доказателства за обстоятелствата, посочени в офертата.

 • Кандидатите следва да спазват изискванията за публичност и информация, както и текстовите и графичните елементи на ОП „Развитие на човешките ресурси 2007 – 2013 г.”.

 • Кандидатите следва да имат предвид, че срокът на валидност на офертите е времето, през което те са обвързани с условията на представените от тях оферти.

 • Лице, което е дало съгласие и фигурира като подизпълнител в офертата на друг кандидат, не може да представи самостоятелна оферта.

 • Лице, което участва като съдружник/партньор, част от обединение/консорциум, не може да предостави самостоятелна оферта.

 • Оферти, които са представени след изтичане на крайния срок за получаване или в незапечатан или скъсан плик, не се приемат от бенефициента и не се разглеждат.


 • В случай, че бъде определен за изпълнител, кандидатът следва да представи към момента на подписване на договора следните доказателства за декларираните обстоятелства:

 • Свидетелство/а за съдимост на лицето/ата, които са овластени да представляват юридическото лице, издадено/и от съответния компетентен съд не по-рано от 6 (шест месеца) преди датата на сключване на договора – оригинал или нотариално заверено копие.

 • Удостоверение за актуално състояние (ако е приложимо), издадено от съответния компетентен съд не по-рано от 3 (три) месеца преди датата на сключване на договора – оригинал или нотариално заверено копие.

 • Удостоверение от компетентния съд, че кандидатът не е в процедура по несъстоятелност или ликвидация, издадено не по-рано от 3 (три) месеца преди датата на сключване на договора – оригинал или нотариално заверено копие.

 • Удостоверение, че кандидатът няма задължения към държавата и съответната община (или надлежно одобрен план за разсрочено плащане на задължения, в случай че такива съществуват), издадени не по-рано от 3 (три) месеца преди датата на сключване на договора – оригинали или нотариално заверено копие.

Когато избраният изпълнител е обединение, посочените документи се представят за всеки един член на обединението.


При сключване на договор с кандидат чуждестранно физическо или юридическо лице, определен за изпълнител, същият е длъжен да представи документи за удостоверяване на горепосочените обстоятелство, издадени от компетентен орган, или извлечение от съдебен регистър, или еквивалентен документ на съдебен или административен орган от държавата, в която е установен или регистриран. Когато в съответната чужда държава не се издават горепосочените документи или когато те не включат всички случаи по чл. 22 на ПМС № 69 от 11.03.2013 г., кандидатът представя клетвена декларация, ако такава декларация има правно значение пред съответния национален закон. Когато клетвената декларация няма правно значение според съответния национален закон, кандидатът представя официално заявление, направено пред съдебен или административен орган, нотариус или компетентен професионален или търговски орган в държавата, в която той е установен или регистриран. Всички упоменати документи следва да бъдат представени в превод на български език, извършен от заклет преводач.ІІІ.2) Условия за участие


ІІІ.2.1) Правен статус

Изискуеми документи:

 1. Документи за регистрация на кандидата и удостоверяване на статута си и представляващите ги – удостоверение за актуално състояние / Документ за самоличност на кандидата, ако е физическо лице- копия, заверени от кандидата с „Вярно с оригинала”.

 2. Декларация по чл. 23, ал. 4, от ЗТР

 3. Декларация по чл. 22, ал. 2, т. 1 и ал.5 от Постановление № 69 / 11.03.2013 на Министерския съвет – оригинал;

 • При хипотеза за кандидат – обединение - договорът за създаване на обединението, което следва да се има в предвид, че ако участникът е съвместно дружество, консорциум от две или повече лица или друг вид обединение, офертата трябва да бъде една, с цел осигуряване на един договор. Всяко лице трябва да подпише офертата и всички лица ще бъдат солидарно и поотделно обвързани от офертата и от всеки последващ договор, съгласно българското законодателство. Тези лица трябва да определят едно от тях, което да се явява водещ партньор и да е упълномощено да обвърже съвместното дружество или консорциума. Съставът на съвместното дружество или консорциума не може да бъде променян без предварително писмено съгласие на Бенефициента. Офертата може да бъде подписана от представител на съвместното дружество или консорциума, само ако той е бил изрично и писмено упълномощен за това от членовете на съвместното дружество или консорциума;

 • При хипотеза кандидат – юридическо лице с нестопанска цел, освен актуално състояние се изисква решене за първоначална регистрация.

 • При хипотеза кандидат – чуждестранно лице – документ за регистрация на чуждестранно лице съобразно националното му законодателство, в официален превод превод*. Чуждестранните юридически лица прилагат и еквивалентен на удостоверението за актуално състояние документ на съдебен или административен орган от държавата, в която са установени.

 • При хипотеза кандидат – физическо лице – документ за самоличност.

*официален превод е превод, извършен от преводач, който има сключен договор с Министерство на външните работи за извършване на официални преводи.


ІІІ.2.2) Договор не може да се сключва с кандидат който е (чл. 22, ал. 1 и ал.5):

 1. осъждан, освен ако е реабилитиран, за някое от следните престъпления:

 1. престъпления против финансовата, данъчната или осигурителната система, включително изпиране на пари;

 2. подкуп;

 3. участие в организирана престъпна група;

 4. престъпления против собствеността;

 5. престъпления против стопанството;

 1. обявен в несъстоятелност;

 2. в производство по ликвидация или се намира в подобна процедура съгласно законодателството на страната, в която лицето е установено или регистрирано.

 3. свързано лице по смисъла на § 1, ал. 1 от Допълнителните разпоредби на Търговския закон с бенефициента или с член на управителен или контролен орган на бенефициента.

ІІІ.2.3) Икономически и финансови възможности (по чл. 13, ал. 4 и ал.5)

Изискуеми документи и информация:

Минимални изисквания (когато е приложимо):

1. Отчет за приходи и разходи и Баланс за последните три приключени финансови години (2011, 2012, 2013), в зависимост от датата, на която е учреден и/или е започнал дейността си, заверени от кандидата с подпис, печат и текст „Вярно с оригинала”.
В случай, че участникът е физическо лице се представят копия от годишните данъчни декларации за последните три приключени финансови години (2011, 2012, 2013), заверени от кандидата с подпис и текста “Вярно с оригинала“.

В случай, че кандидатът е обединение, горепосочените документи се представят от всеки един член в обединението.

1. Кандидатът трябва да има оборот за последните три приключени финансови години (2011, 2012, 2013), в зависимост от датата, на която е учреден и/или е започнал дейността си, 161 000 лв.


Оборотът за физически лица е доходът им по смисъла на ЗДДФЛ или съответния национален закон (в случай, че лицата са чуждестранни граждани).


В случай, че кандидатът е обединение, критерият се счита за изпълнен, когато обединението като цяло отговаря на него, т.е. един или няколко или всички негови членове общо.

ІІІ.2.4) Технически възможности и квалификация (по чл. 13, ал. 6)

Изискуеми документи и информация

Минимални изисквания (когато е приложимо):

 1. Списък на изпълнени договори с предмет на дейността, аналогичен на предмета на процедурата, за която кандидатът е подал оферта за последната приключена финансова година (2013), и/или в зависимост от датата, на която е учреден и/или е започнал дейността си,оригинал, подписан и подпечатан от кандидата.


В случай, че кандидатът е обединение, горепосочените документи се представят от поне един от участниците в обединението.


 1. Кандидатът следва да има изпълнени минимум по:

  • 2 (два) договора

за последната приключена финансова година (2013), и/или в зависимост от датата, на която е учреден и/или е започнал дейността си по дейности, свързани с извършване на доставка на ЛПС и работно облекло.


В случай, че кандидатът е обединение, критерият се счита за изпълнен, когато обединението като цяло отговаря на него, т.е. един и/или няколко и/или всички негови участници общо.

 1. Референции от Възложители по изпълнени договори - копия, заверени с текст „Вярно с оригинала“, подпис и печат на кандидата.

 1. 2. Кандидатът следва да предостави минимум 1 (една) референция за изпълнени договори с идентичен предмет на изпълнение.
3. Мостри на отделните артикули, предмет на настоящата процедура.


 1. 3. Кандидатът следва да представи по 1 (един) брой мостра за всеки един от артикулите, предмет на настоящата процедура в съответствие с изискванията на Възложителя.

4. Документи, удостоверяващи съответствие на оферираните от кандидата артикули с посочените от страна на Възложителя стандарти за конкретния артикул на български език – оригинал и/или копие, заверено с подпис, печат и текст „Вярно с оригинала”.

4. Предложените от кандидата артикули следва да съответстват на стандартите, изискани за всеки един артикул от Възложителя, описани в Публичната покана.


РАЗДЕЛ ІV ПРОЦЕДУРА
ІV.1) Критерий за оценка на офертите


Критерий за оценка на офертите(моля, отбележете приложимото)

най-ниска цена

или

икономически най-изгодна оферта
 показатели, посочени в документацията

Показатели

1. Цена

2. Срок на доставка

Тежест

50%

50%

(Бенефициентът няма право да включва като показатели за оценка на офертата критерии за подбор, представляващи минимални изисквания за икономическо и финансово състояние, професионална квалификация и технически възможности на кандидатите.)


ІV.2) Административна информация


ІV.2.1) Срок за подаване на офертите

До дата: 27/ 02/ 2014г (дд/мм/гггг) Час: 15:00ІV.2.2) Интернет адреси, на които може да бъде намерена поканата и документацията към нея:

1.http://www.eufunds.bg - интернет адреса на Единния информационен портал за обща информация за управлението на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз на Република България

2. www.markan.bg - (интернет адреса на бенефициента в случай, че има такъв)
ІV.2.3) Срок на валидност на офертите

До в месеци: 3 или дни: 90 (от крайния срок за получаване на оферти)
РАЗДЕЛ V: СПИСЪК НА ДОКУМЕНТИТЕ, КОИТО СЛЕДВА ДА СЪДЪРЖАТ ОФЕРТИТЕ ЗА УЧАСТИЕ
1. Оферта по чл. 14;

2. Декларация по чл. 22, ал. 2, т. 1 и ал.5 от Постановление № 69 / 11.03.2013 на Министерския съвет;

3. Документи, доказващи икономическото и финансовото състояние на кандидата по т. ІІІ.2.3 от настоящия пояснителен документ (Важно: документите, посочени в тази точка трябва да съответстват на тези, изброени в т.ІІІ.2.3.) ако е приложимо;

3.1. Отчет за приходи и разходи и Баланс за последните приключени финансови години (2011, 2012, 2013);

4. Документи, доказващи, техническите възможности и квалификацията на кандидата по т.ІІІ.2.4 от настоящия пояснителен документ (Важно: документите, посочени в тази точка трябва да съответстват на тези, изброени в т.ІІІ.2.4.) ако е приложимо:

4.1. Списък на изпълнени договори с предмет на дейността, аналогичен на предмета на поръчката, за които кандидата е подал оферта за последната година (2013 г.), и/или в зависимост от датата, на която е учреден и/или е започнал дейността си,оригинал, подписан и подпечатан от кандидата.

4.2. Референции от Възложители по изпълнени договори - копия, заверени с текст „Вярно с оригинала“, подпис и печат на кандидата.

4.3. Мостри на отделните артикули, предмет на настоящата процедура.

4.4. Документи, удостоверяващи съответствие на оферираните от кандидата артикули с посочените от страна на Възложителя стандарти за конкретния артикул на български език – оригинал и/или копие, заверено с подпис, печат и текст „Вярно с оригинала”.

5. Документ за гаранция за участие в размер съгласно документацията за участие (ако е приложимо) – в оригинал; НЕПРИЛОЖИМО

6. Декларация за подизпълнителите, които ще участват в изпълнението на предмета на процедурата и дела на тяхното участие (ако кандидатът е декларирал, че ще ползва подизпълнители); НЕПРИЛОЖИМО

7. Декларация, че в предложената цена е спазено изискването за минимална цена на труда (ако процедурата за определяне на изпълнител е с обект строителство) ; НЕПРИЛОЖИМО

8. Други изискуеми от кандидата документи;

РАЗДЕЛ VI: ПРИЛОЖЕНИЯ КЪМ НАСТОЯЩАТА ПУБЛИЧНА ПОКАНА:


  1. Форма на оферта по чл. 14 от Постановление № 69/ 11.03.2013 г. на Министерския съвет;

  2. Форма на декларация чл. 22, ал. 2, т. 1 и ал.5 от Постановление № 69 / 11.03.2013 на Министерския съвет;

  3. Изисквания към офертите

  4. Технически спецификации / задания / КСС (ако е приложимо) НЕПРИЛОЖИМО

  5. Методика за оценка и класиране на офертите

  6. Проект на договор.

  7. Образец на автобиография по образец на бенефициента. НЕПРИЛОЖИМО

  8. Декларация за валиден ЕИК номер по образец на бенефициента;

  9. Решение за откриване на процедура с публична покана.

  10. Проект на заповед за оценители

  11. Регистър на оферти

  12. Декларация за безпристрастност

  13. Покана за договор

  14. Уведомление за резултат

  15. Разписка оферти

  16. Декларация изпълнени договориПРИЛОЖЕНИЕ А - НЕПРИЛОЖИМО

ДОПЪЛНИТЕЛНИ АДРЕСИ И ЛИЦА ЗА КОНТАКТ

(Различни от посочените в Раздел I точка 1 от Пояснителния документ)

І) Адреси и лица за контакт, от които може да се получи допълнителна информация

Официално наименование:

Адрес:

Град

Пощенски код:

Държава:

За контакти:

Лице/а за контакт:Телефон:

Електронна поща:

Факс :

Интернет адрес (URL):ІІ) Адреси и лица за контакт, от които може да се получат публичната покана и документацията за участие - спецификации и допълнителни документи

Официално наименование:

Адрес:

Град

Пощенски код:

Държава:

За контакти:

Лице/а за контакт:Телефон:

Електронна поща:

Факс :

Интернет адрес (URL):


ІІІ) Адреси и лица за контакт, на които трябва да бъдат изпратени офертите за участие.

Официално наименование:

Адрес:

Град

Пощенски код:

Държава:

За контакти:

Лице/а за контакт:Телефон:

Електронна поща:

Факс :

Интернет адрес (URL):

ПРИЛОЖЕНИЕ Б НЕПРИЛОЖИМО

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ОБОСОБЕНИ ПОЗИЦИИ

(Попълва се само в случай, че в раздел II точка 1.3 сте посочили наличие на обособени позиции)Обособена позиция № ������ Наименование___________________


1) Кратко описание

________________________________________________________________________


2) Количество или обем

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

Прогнозна стойност без ДДС (ако е приложимо) (в цифри): ________ лева3) Допълнителна информация

_________________________________________________________________________

(Използвайте това приложение толкова пъти, колкото са обособените позиции)

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски Социален Фонд. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от „Маркан” ООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.Инвестира във вашето бъдеще!


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница