Професионално резюме на изпълнителите Лиу ШунДата19.05.2017
Размер68.63 Kb.
Професионално резюме на изпълнителите


Лиу Шун
Лиу е музикален директор и диригент на Камерния оркестър на Забранения град и Националния китайски младежки оркестър, професор в Китайската консерватория и ръководител на аспиранти. Той се посвещава на изучването и наследяването на националната музика, както и изследването на нейните новаторски практики посредством асимилиране естеството на традиционната култура и многобройни проучвания, последвани от видни постижения, които са признати на национално и международно ниво. Лиу е дизайнер и художествен директор на множество важни културни дейности и е дирижирал концерти на Националния китайски младежки оркестър, Националния оркестър към Китайската консерватория, Новия музикален оркестър на Китайската консерватория, Ансамбъла за традиционна музика на провинция Гуандун, Китайския оркестър на Сингапур, Китайския оркестър на Хонконг, Руския национален оркестър и др. Продуцира и записва музикални албуми и музикални телевизионни програми. Посещавал е редица страни и региони.

Ян Дзин
Ян е известен виртуозен изпълнител на пипа (китайска лютня), професор в Китайската консерватория и ръководител на аспиранти, зам.- председател на Централния съвет по пипа на Китайския съвет за инструментална народна музика, ръководител на учебна дейност на висшите училища в Пекин, както и председател на Камерния оркестър на Забранения град.

Ценена като „виртуозът на пипа с най-голямо очарование на театралната сцена в съвременната ера”, Ян печели множество награди в национални състезания за изпълнение на пипа. Посещавала е над 40 страни и региони и е присъствала на десетки международни музикални фестивали и важни музикални събития. Свирила е редом с множество китайски и западни оркестри, и е издавала богат репертоар от музикални творби. В ролята си на преподавател по свирене на пипа публикува научни трудове и обучава голям брой изключителни студенти, които са носители на награди от национални състезания по пипа. От 80-те години насам, е виден музикален деец в редица дейности свързани с развитието и приложението на китайската камерна музика както в страната, така и в чужбина.Шън Чън
Шън Чън е известен виртуоз на хуцин, професор в Китайската консерватория, ръководител на аспиранти, член на Комитета по народна музика на Китайската асоциация на музикантите, зам.-председател на Централния комитет на изпълнителите на хуцин на Оркестровото общество на китайските националности и президент на средно училище към Китайската консерватория.

Години наред Шън участва активно в национални и междуародни музикални програми, печели златни награди в национални конкурси, посещава над 30 страни, сътрудничи си с видни оркестри и присъства на много музикални фестивали в страната и чужбина. Освен дългогодишната си практика в музикалното обучение, Шън взема участие в различни академични дейности на национално и международно ниво и журира в музикални състезания. Автор е на множество музикални творби, редица учебници и научни трудове. Основател е на Китайския национален младежки оркестър и дава своя впечатляващ принос в сферата на образованието по китайска национална музика. Удостоен е с награда за отлични постижения като Преподавател на начални ученици на Пекин и Награда за изключителен преподавател, а също и с наградата Оу Юнси за музикални постижения дадена му от Министерството на културата на Китайската народна република.
Джан Дзунлиен
Той е известен майстор на ърху, професор, ръководител на аспиранти и зам.-декан на Катедрата по национална музика на Китайската консерватория, както и зам.-директор на Централния комитет на изпълнителите на хуцин на Оркестровото общество на китайските националности.

Ентусиазмът му за музика и благоразумността в лекциите му характеризират неговия творчески стремеж към съвършенство. Неговото прецизно разбиране на духа на традиционната музика и новаторска интерпретация на модерните творби подчертава проницателния му и артистичен стил на изпълнение. С години наред посещава десетки страни и гостува на много световноизвестни музикални фестивали. Развива таланта на отлични изпълнители на ърху, които печелят наградaтa Златна камбана (Golden Bell Awards), Наградата на академия Уънхуа, както и призовете на телевизионното състезание по народни инструменти на CCTV и други важни събития. Изнася соло концерти, но също и сборни с участието на негови студенти. Има издадени музикални албуми.Джао Чънуей
Джао е прочут виртуоз на сансиен (триструнен музикален инструмент), членува в Китайската асоциация на музикантите и Оркестровото общество на китайските националности, в Професионалните изпълнители на сансиен и Китайския национален експертен комитет за оценяване на професионалните умения. В момента е професор в Китайската консерватория, ръководител на аспиранти и директор на учителската стая за струнни щипкови инструменти на Катедрата по национална музика.

Изпълненията му не само интерпретират по един съвършен начин традиционното съдържание и звукови белези на сансиен, но и представят чара на този старинен китайски инструмент на целия свят чрез редица международни сътрудничества и изпълнения на камерна музика. Сърдечните покани за участие го правят гост на множество изпълнения и академични обмени, измежду които Международния фестивал за съвременна музика в Париж, Международния фестивал за съвременна музика в Лион, Международния фестивал за съвременна музика в Лисабон, Музикалния фестивал в Окланд и Музикалния фестивал „Джордже Енеску”. Посещавал е десетки страни и региони в Европа, Азия, Свеврна и Латинска Америка и Африка.


Уей Уей
Тя е известен майстор-изпълнител на лиуцин и жуансиен, професор в Китайската концерватория, ръководител на аспиранти, директор на Централния комитет на изпълнителите на жуансиен, Оркестровото общество на китайските националности и изпълнителен съветник на Централния комитет на изпълнителите на лиуцин.

В качеството си на забележителен виртуоз на жуансиен печели награди за соло изпълнения на китайски инструмент. Дебютира на международната сцена като солов и ансамбълов изпълнител на жуансиен през 1985, като член на Инструменталния квинтет за китайска музика на щипкови инструменти. През 1999 основава Камерен оркестър за изпълнения на жуансиен и организира множество концерти. Посещава десетки страни, в които изнася концерти с цел да обогати творческите прояви на този инструмент и популяризира развитието му, както и култивира таланта на именити изпълнители, които печелят призове на важни музикални конкурси.Дзяо Шанлин
Той е известен виртуозен перкусионист и преподавател в Китайската консерватория. Специалист е по множество китайски и западни ударни инструменти, с които демонстрира завидни всестранни и умели техники на изпълнение. Често гостува на международни музикални фестивали за барабанна и ударна музика. Провежда индивидуални соло концерти и мастър класове по ударни инструменти в Китай, Испания и Франция. Предприема важни междутериториални сътрудничества с редица колективи. В допълнение към честите си международни колаборации и изпълнения, той взема активно участие в популяризирането на обмените за ударна музика и развитието й на национално и международно ниво.

Ян Лин
Ян е прочута виртуозна изпълнителка на джън, преподавател в Китайската музикална консерватория, член на Китайската асоциация на музикантите и Академията Джън в Пекин, и е директор на Централния комитет на Кунхоу на Китайското национално оркестрово общество.

Благодарение на автентичната и уникална изразност и интерпретация на традиционния чар и модерна конотация на джън музиката, изпълненията й печелят награди в категории за соло изпълнения на китайски инструмент. Студентите й печелят награди от големи национални състезания, като по този начин засвидетелстват невероятния й успех като преподавател. През 2005 основава оркестъра по джън „Шъджъ Лиенхуа” (Лотус в пръстите) на Китайската консерватория за дейности, свързани с изкуството и образованието, като получава впечатляващи постижения в обогатяването и развитието на изкуството. Оркестърът печели златния приз за национално изпълнение на инструмент на наградите на колежа „Уънхуа” на III-те държавни награди за китайска култура и изкуство през 2008.
Луо Юен
Луо е известен виртуозен изпълнител на цимбал (янцин), препдоавател в Китайската музикална консерватория и директор на Централния комитет на изпълнителите на цимбал на Китайското национално оркестрово общество.

Нейният разбираем, изискан и величествен стил й носи награди в много състезания по свирене на цимбал. Организира соло изпълнения в Пекин и Хонконг. Изнася концерти в много страни и региони, а студентите й печелят награди в национални конкурси. Кариерата й е фокусирана върху изследването на изкуството за изпълнение на цимбал и образователната практика.Уан Хуа
Уан е именит майстор на флейта сяо (вертикална бамбукова флейта) и работи в Китайската опера и Танцов драматичен театър.

Като изпълнител с широк спектър от практики и стермеж към новаторство, той печели сребърния приз в националния конкурс за концертна инструментална музика в Тайпей през 2001. сътрудничи си с инструментални групи, които изпълняват различни стилове и е изнасял множество нови творби с известни оркестри от страната и чужбина. Сътрудничил си е с Китайския филхармоничен оркестър, за да изсвири 8-а симфония на Пендерецки като дебютно изпълнение. Изнася концерти в много страни и региони в Европа, Азия и Свеверна Америка. Издава книги и дискове с изпълнения на духови инструменти.Сяо Ма
Сяо е солист, удостоен със званието първи тенор на Китай, както и бележит пианист, надарен с очарователен глас и изключителна музикална дарба, с която не само участва в концерти като глас-тенор в чуждестранни опери, но също може да се похвали и с високи постижения в операта, артистичните песни и музикални театри. Успехът му попълва празното място в изпълнителите с висок мъжки глас на Китай. Освен това притежава и уникален стил на изпълнение на музикални творби, който съчетава елементи на класическа и модерна популярна музика. Печели награди в Международния музикален конкурс - Сеул, 64-ти Международен музикален конкурс в Женева (Швейцария) и Националния музикален конкурс на Министерство на културата на Китайската народна република. Сътрудничи си с известни театри, оркестри и диригенти от страната и чужбина, с които представя „Свватбата на Фигаро”, концерти за Бароков оркестър и др. Участва в множество музикални дейности както в страната, така и по света и получава високи отличия от медиите и публиката.


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница