Програма " Бохемски замъци и най- доброто от Чехия"Дата19.07.2018
Размер119.67 Kb.
ОБИКОЛНА ПРОГРАМА
Бохемски замъци и най- доброто от Чехия“
Прага – Замък Конопище – Ческе Будейовице – *Чешки Крумлов – *Замък Хлубока– Телч – Требон – Бърно – замък Леднице – *Кромержиж – *Оломоуц – *Замък Бузов Храд – *Троянски дворец – Кутна Хора – *замък Карлщейн
8 дни / 7 нощувки
Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база нощувка и закуска, с включени летищни такси.

Период


Човек в двойна /тройна стая

Единична стая

Дете 2-11.99г в стая с 2 възрастни

05.10-12.10

1130

1520

1080


Цената е в ЛЕВА, на човек и включва:

 • Самолетен билет София – Прага – София с България Ер;

 • Летищни такси;

 • Регистриран багаж 23 кг и 10 кг ръчен багаж с макс. размери 55x40x20;

 • Хотелско настаняване както следва:

 • 1 нощувка със закуска в хотел Dap 3* или подобен в Прага;

 • 2 нощувки със закуски в хотел Amadeus 3* или подобен в района на Ческе Будейовице;

 • 2 нощувки със закуски в хотел Campea Aparthotel 3* или подобен в Бърно;

 • 2 нощувка със закуска в хотел Dap 3* или подобен в Прага;

 • Обзорна обиколка на Прага с екскурзоводско обслужване на български език;

 • Посещение на замъка Конопище с екскурзоводско обслужване на

български език;

 • Обзорна обиколка на Ческе Будейовице с екскурзоводско обслужване на български език;

 • Обзорни обиколки на Телч и Требон с екскурзоводско обслужване на български език;

 • Обзорна обиколка на Бърно с екскурзоводско обслужване на български език;

 • Посещение на замъка Леднице с екскурзоводско обслужване на български език;

 • Посещение и обзорна обиколка на Кутна Хора с екскурзоводско обслужване на български език;

 • Транспорт с луксозен 3*/ 4* ;

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

 • Представител от България по време на пътуването.


В цената не е включено:

 • Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание

 • Увеличение на летищни или горивни такси – ако има такова се заплаща задължително

 • Лични разходи.Резервации:

Депозит: 350 лв на човек при записване

Доплащане: 31 дена преди дата на тръгване
Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: 100лв/ човек
от 60 до 31 дни: 350лв/човек
от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa.

Разписание на плетите:

София – Прага : Излита в 10:20 / Каца в 11:15

Прага – София: Излита в 12:10 / Каца в 15:00
*разписанието е дадено в местни часове
Забележки


 • Седалките в полета и стаите в хотела са гарантирани.

 • Целодневна екскурзия “Великоморавски исторически градове (Кромержиж - Оломоуц- Бузов храд)-108 лева / 58 лева (дете 2 – 11,99 г), с транспорт, екскурзовод на български език и включени входни билети в архиепископската резиденция и замъка Бузов Храд.

 • Целодневна екскурзия “Златните замъци на рода Шварценберг“(Хлубока - Чешки Крумлов)- 127 лева / 78 лева (дете 2 – 11,99 г) , с транспорт, екскурзовод на български език и включени входни билети за замъка Хлубока и замъка Чешки Крумлов.

 • Целодневна екскурзия “Околностите на Прага(Карлщейн- Троянски дворец- Валдщейнски дворец)- 88 лева / 48 лева (дете 2 – 11,99 г) , с транспорт, екскурзовод на български език и включени входен билет за замъка Карлщейн.

 • Входна такса за катедрлата Св. Варвара и костницата Вси Светии се заплаща на място само в чешки крони 220KC за възрастни и 110 KC за деца до 14,99)

 • Минимален брой за провеждане на допълнителните екскурзии е 20 пълноплащащи

 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.Допълнителни екскурзии


Екскурзия


Вид

Цена за възрастен/ евро

Цена за дете 2-11.99 г.ц/евро

Eкскурзия “Златните замъци на рода Шварценберг“(Хлубока и Чешки Крумлов)

целодневна
65


40

Екскурзия “Великите градове на Моравия“ (Кромериж- Оломоуц- Бузов храд)

целодневна
55


30

Целодневна екскурзия “Околностите на Прага“(Карлщайн- Троянски дворец- Валдщейнски дворец)

целодневна
4525

Max Trip (всички екскурзии)
150

80

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.


Целодневна екскурзия „Великолепните замъци на рода Шварценберг“(Хлубока - Чешки Крумлов)

127 лева / 78 лева (дете 2 – 11,99 г)

Ако има замък, който олицетворява красотата на всички бохемски замъци, то това е Хлубока.

По време на своето над 7 вековно съществуване е сменил 26 собственика, но от 17 век до 1945 година е собственост на рода Швраценберг.

Последното му преустройство е в псевдоготически стил. Впечатление правят изящните дърворезби, кристалните полилеи и скъпа мебелировка от началото на 19 век. Посещението на замъка включва разглеждане на покоите на принцеса Елеонора, пищните приемни зали с портрети на представители от рода Шварценберг, богато декорирана библиотека и оръжейна зала.

Градът Чешки Крумлов, е като изваден от някой романтичен рицарски роман. Построен е около меандрите на река Вълтава и е известен със своя замък-крепост, който е втория по големина в Чехия след Пражкия.

Градът е под защитата на ЮНЕСКО. По време на обиколката ще направим панорамни снимки на града от високо, ще имаме свободно време за разходка из колоритните средновековни улички. В цената на обиколката е включен и вътрешен тур на замъка, който върви по така наречената “Ренесансова пътека“ в която ще видим “Коридора на Розенбергови“, помещения с мебелировка от 16 век., бароковите покои на Шварценбергови и др.
Цената включва: транспорт, входни билети за замъците Хлубока и Чешки Крумлов

Цената не включва:  разходи от личен характер.

Целодневна екскурзия „Великите Градове на Моравия“ (Кромериж - Оломоуц- Бузов храд)

108 лева / 58 лева (дете 2 – 11,99 г)

Ще посетим Архиепископския дворец в Кромериж. Ще се насладим на прекрасната феерия от цветове в градините му. Вътрешният тур, включен в цената, ще ни позволи да се докоснем до миналото на мястото. Тронната зала, царските покои, музикалната зала, епископските кабинети, асамблейната зала и др.

Продължаваме към гр. Оломоуц. Обзорната ни обиколка включва двата главни площада (Horní a dolny náměstí ), астрономическия часовник, сградата на кметството, арионския фонтан и една от най-впечатляващите колони на чумата в Европа.

Бузов храд е едно приятно отклонение, пренасящо ни в края на 12 век, когато е построен в романски стил. Бил е собственост на ордена на Тевтонските рицари, които оставят в историята му безброй легенди и мистерии. Ще научим за тях разхождайки се по тайните коридори на замъка.
Цената включва: транспорт, входни билети за архиепископския дворец в Кромериж и замъкът Бузов Храд, екскурзоводска беседа в Оломоуц.

Цената не включва:  разходи от личен характер.
Целодневна екскурзия “Околностите на Прага(Карлщейн- Троянски дворец- Валдщейнски дворец)

88 лева / 48 лева (дете 2 – 11,99 г)

Несъмнено най-известният замък в Чехия е Карщейн.

Той е запазил архитектурата си от 14 век, когато е построен по нареждане на най-големия крал на Чехия и император на Свещената Римска империя, Карл IV. Разхождайки се из помещенията на Карлщейн ще видим безброй запазени през вековете съкровищата - бижута, корони, рицарски доспехи и др.

Троянския дворец е италианска ренесансова сграда, единствена по рода си северно от Алпите. Тя наподобява италианско фамилно имение и е била собственост на фамилията Щернберк. Останала е в историята като любимото място за отсядане на Мария Тереза, когато е посещавала Прага. По време на посещението ще имаме възможност да се полюбуваме на фантастичната фасада, доминирана от бароково стълбище и да се разходим сред симетрично проектираните градини на двореца.

Валдщейнския дворец е седалище на Сената на Чехия. Той е райско място, скрито в суматохата на едномилионния град.Ще видим великолепната и богато изрисувана с фрески Sala terrena (Външна Зала), скулптури от времето на барока, фонтани и тайнствена grota – пещета, чийто смисъл ще ви обясни екскурзоводът.

Цената включва: транспорт, входен билет за замъка Карлщейн и Чешки Крумлов, екскурзоводска беседа в градините на Троянския дворец и Валдщенския палат.

Цената не включва:  разходи от личен характер.
Обзорна обиколка на Прага

Обиколката на златния град включва разходка по кривите средновековни улички на Старе Место (Стария град), които водят до Староместске намести (Стария градски площад) с Тинския храм, църквата „Свети Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството и един от символите на Прага – световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. (“Орлой”).Унгелт – най-старата митница на града, импозантната църква Свети ЯкубПрашна брана (Барутната кула), великолепният Пражки общински дом (Обецни дум)Карловият университет (най-стария в Централна Европа) и театърът, посрещал самия Моцарт са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей.
Обзорна обиколка на Ческе Будейовице

Градът е родно място на известната чешка бира Будвайзер. Ческе Будейовице е типичен красив чешки град, който се радва на огромен туристически интерес. Това е така защото неговият исторически център е изпълнен със сгради в стил бел епок и с богати образци на архитектурата от Средновековието, Ренесанса, ранния и късния барок. От издигащата се на 72 м височина Черна кула, построена през 16 век, се разкрива панорама към най-големия площад в Чехия, посветен на чешкия крал Пршемисъл Отакар , обвит с лабиринт от улици, които рано или късно стигат до него. (Входната такса за Черната Кула се заплаща на място само в чешки крони 30KC за възрастни и 20 KC за деца до 14,99)Обзорна обиколка на Кутна Хора.

Само на 60км от Прага се намира вторият по важност град в Бохемия – Кутна Хора. Ще се разходим из този красив град, който по нищо не отстъпва на Прага със своята архитектура и култура. Обиколката ще започне от прочутата костница „Вси Светии“ – единствената по рода си църква с уникален интериор от човешки кости,  след това продължаваме към величествената катедрала „Света Барбара“. Завършваме обиколката на „Готическия каменен Фонтан“ – единствения такъв в цяла Бохемия и оставяме свободно време за лична програма. (Входната такса за катедрлата Св. Барбара и църквата Вси Светии се заплаща на място само в чешки крони 220KC за възрастни и 110 KC за деца до 14,99)Обзорна обиколка на Телч и Требон

В малкото градче Требон ще имаме панорамна обиколка, по време на която ще видим кметството на града, паметника на Якуб Крчин, крайбрежната алея на езерото “Свет“, резиденцията на фамилията Роженбер (отвън). Кратко свободно време за снимки на градския площад и продължаваме към красивия град Телч, който е под защитата на ЮНЕСКО.

Град Телч е известен с малките си къщички представители на ренесансовата архитектура, всички те са заобиколили площада “Захариаш“. Ще видим църквите: Света Анна и св. Дух.

През свободното време ще се снимаме пред замъка на Телч и руйните на старите крепостни стени.Посещение с включени входни такси на замъка Леднице

Замъкът Леднице е неоготическа прелест насред природен парк “Валтице-Леднице“.

Целият архитектурен ансамбъл от сгради е смесица от готически, бароков и класически стилове.

Впечатление правят зъберите, балконите, местата за наблюдение, малките кули и комини. От интериора на Леднице  ще видим витата стълба в библиотеката и дървеният таван от липа в т.нар. синя стая, както и чарът на украсата от слонова кост и мрамор.Посещение с включени входни такси на замъка Конопище

Конопище е дворцов комплекс, любимото място на последния наследник за Австро- унгарската корона- Франц Фердинанд I.

Сградата е в стил френски средновековен замък, ще разгледаме едно от крилата му, в което се помещава най-богатата оръжейна в Чехия, също така семейния параклис, както и асансьор от началото на 19 век.

Ще имаме и свободно време за снимки сред градините от рози, по които необезпокоявано се разхождат пауни.
ПРОГРАМА
ДЕН-1

София- Прага

Събиране на летище София (T.2) 2 часа преди полета до Прага.

Кацане на летището. Трансфер до хотел Dap 3* или подобен.

Обзорна обиколка на град Прага.

Нощувка.


ДЕН-2

Прага – замъкът Конопище – Ческе Будейовице
Закуска. Напускане на хотела и потегляне към един от най- романтичните замъци в Бохемия- Конопище(Konopiště ), който е бил резиденция на ерцхерцог Франц Фердинанд, ерцхерцог Франц Фердинанд д´Есте, чието убийство стартира Първата световна война. В обиколката е включено разглеждане на интериора на замъка, както и свободно време в парка.

Продължаваме към легендарния град Ческе Будейовице, център на пивоварството в Чехия. Пешеходна обзорна обиколка на града. Свободно време за бира “Budweiser в някоя от безбройните бирарии по главната улица “Ланска Трида“: • Възможност за качване на върха на “Черната Кула“, от която се вижда целия град.(Входната такса се заплаща на място само в чешки крони 30KC за възрастни и 20 KC за деца до 14,99)

Настаняване в хотел Amadeus 3* или подобен в района на Ческе Будейовице.

ДЕН-3

Ческе Будейовице – Чешки Крумлов – замък Хлубока

Закуска. Свободно време или екскурзия по желание: • Целодневна екскурзия „Великолепните замъци на рода Шварценберг“, включваща разглеждане на интериора и градините на замъците „Хлубока“ и „Чешки Крумлов“.

Нощувка.

ДЕН-4

Ческе Будейовице – Телч – Требон – Бърно

Закуска. Напускане на хотела.

Потегляне към втория по големина град на Чехия- Бърно.

Преди това ще разгледаме малкото средновековно градче Требон или на немски- Wittingau. Кратко свободно време за снимки на централния площад и продължаваме към град Телч.

Разглеждане на ренесансовия център на Телч, който е под защитата на ЮНЕСКО.

Пристигане в Бърно и обзорна обиколка на града.Настаняване в хотел Campea Aparthotel 3* или подобен в гр. Бърно.

ДЕН-5

Бърно – Кромериж – Оломоуц

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия: • Целодневна екскурзия „Великите градове на Моравия” с разглеждане на резиденцията на моравските епископи в гр. Кромериж, панорамна обиколка на гр. Оломоуц и обзорен тур на средновековната крепост Бузов Храд.

Връщане в хотела в Бърно.

Нощувка.


ДЕН-6

Бърно – замък Леднице – Кутна Хора - Прага

Закуска. Напускане на хотела.

Преди да се насочим към Кутна Хора и Прага, ще направим отклонение към един от най-впечатляващите аристократични архитектурни ансамбли в Чехия. Това е замъкът Леднице, известен с това, че е бил седалище на рода Лихтенщайн.

Продължаваме към град Кутна Хора, който е бил център на сребродобива в Чехия, ще направим пешеходна обиколка в стария град: • Посещение на зловещата костница, декорирана с човешки кости в Седлец и катедралата Св. Варвара (Входната такса се заплаща на място само в чешки крони 220KC за възрастни и 110 KC за деца до 14,99)

Пристигане в Прага и настаняване в хотел Dap 3* или подобен.
ДЕН-7

Прага- Троянски дворец - Карлщейн

Закуска. Свободно време в Прага или екскурзия по желание: • Целодневна екскурзия „Околностите на Прага“ с вход за замъка „Карлщейн“, посещение на градините на бароковия Троянски дворец и райски красивите цветни килими на Валдщейнския палат.

Връщане в хотела в Прага.

ДЕН-8

Прага- София

Закуска. Напускане на хотела и трансфер до Летище Вацлав Хавел“, Прага.Директен полет до летище София, Т2.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница