Програма " Бохемски замъци и най- доброто от Чехия"Дата19.07.2018
Размер119.01 Kb.
ОБИКОЛНА ПРОГРАМА
Бохемски замъци и най- доброто от Чехия“
Прага – Замък Конопище – Ческе Будейовице – *Чешки Крумлов – *Замък Хлубока– Телч – Требон – Бърно – замък Леднице – *Кромериж – *Оломоуц – *Замък Бузов Храд – *Троянски дворец – Кутна Хора – *замък Карлщайн
8 дни / 7 нощувки
Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база нощувка и закуска, с включени летищни такси, за резервации до 04.05.2018г.

Период


Човек в двойна /тройна стая

Единична стая

Дете 2-11.99г в стая с 2 възрастни

01.06-08.06

1180

1570

1130

05.10-12.10

1130

1520

1080Цената е в ЛЕВА, на човек и включва:

 • Самолетен билет София – Прага – София с България Ер;

 • Летищни такси;

 • Регистриран багаж 23 кг и 10 кг ръчен багаж с макс. размери 55x40x20;

 • Хотелско настаняване както следва:

 • 1 нощувка със закуска в хотел Dap 3* или подобен в Прага;

 • 2 нощувки със закуски в хотел Amadeus 3* или подобен в района на Ческе Будейовице;

 • 2 нощувки със закуски в хотел Campea Aparthotel 3* или подобен в Бърно;

 • 2 нощувка със закуска в хотел Dap 3* или подобен в Прага;

 • Обзорна обиколка на Прага с екскурзоводско обслужване на български език;

 • Посещение на замъка Конопище с екскурзоводско обслужване на

български език;

 • Обзорна обиколка на Чешке Будейовице с екскурзоводско обслужване на български език;

 • Обзорни обиколки на Телч и Требон с екскурзоводско обслужване на български език;

 • Обзорна обиколка на Бърно с екскурзоводско обслужване на български език;

 • Посещение на замъкът Леднице с екскурзоводско обслужване на български език;

 • Посещение и обзорна обиколка на Кутна Хора с екскурзоводско обслужване на български език;

 • Транспорт с луксозен 3*/ 4* ;

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

 • Представител от България по време на пътуването.


В цената не е включено:

 • Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание

 • Увеличение на летищни или горивни такси – ако има такова се заплаща задължително

 • Лични разходи.Резервации:

Депозит: 350 лв на човек при записване

Доплащане: 31 дена преди дата на тръгване
Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: 100лв/ човек
от 60 до 31 дни: 350лв/човек
от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa.

Разписание на плетите:

София – Прага : Излита в 10:20 / Каца в 11:15

Прага – София: Излита в 12:10 / Каца в 15:00
*разписанието е дадено в местни времена
Забележки


 • Седалките в полета и стаите в хотела са гарантирани.

 • Целодневна екскурзия “Великоморавски исторически градове (Кромериж - Оломоуц- Бузов храд)-108 лева / 58 лева (дете 2 – 11,99 г), с транспорт, екскурзовод на български език и включени входни билети в архиепископската резиденция и замъкът Бузов Храд.

 • Целодневна екскурзия “Златните замъци на рода Шварценберг“(Хлубока - Чешки Крумлов)- 127 лева / 78 лева (дете 2 – 11,99 г) , с транспорт, екскурзовод на български език и включени входни билети за замъкът Хлубока и замъкът Чешки Крумлов.

 • Целодневна екскурзия “Околностите на Прага(Карлщайн- Троянски дворец- Валдщейнски палат)- 88 лева / 48 лева (дете 2 – 11,99 г) , с транспорт, екскурзовод на български език и включени входен билет за замъкът Карлщейн.

 • Входна такса за катедрлата Св. Барбара и църквата Вси Светии се заплаща на място само в чешки крони 220KC за възрастни и 110 KC за деца до 14,99)

 • Минимален брой за провеждане на допълнителните екскурзии е 20 пълноплащащи

 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.Допълнителни екскурзии


Екскурзия


Вид

Цена за възрастен/ евро

Цена за дете 2-11.99 г.ц/евро

Eкскурзия “Златните замъци на рода Шварценберг“(Хлубока и Чешки Крумлов)

целодневна
65


40

ЕкскурзияВеликоморавски исторически градове(Кромериж- Оломоуц- Бузов храд)

целодневна
55


30

Целодневна екскурзия “Околностите на Прага“(Карлщайн- Троянски дворец- Валдщейнски палат)

целодневна
4525

Max Trip(всички екскурзии)
150

80

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.


Целодневна екскурзия “Златните замъци на рода Шварценберг“(Хлубока - Чешки Крумлов)

127 лева / 78 лева (дете 2 – 11,99 г)

Ако има замък, който описва цялата красота на всички бохемски замъци, то това е Хлубока.

За времето на своето над 7 вековно съществуване е сменил 26 собственика, но от 13 век до 1945 година е бил собственост на рода Швраценберг.

Последното му преустройство е в псевдоготически стил. Впечатление правят изящните дърворезби, скъпа мебелировка от началото на 19 век. Посещението на замъка включва разглеждане на оръжейната зала, покоите на принцеса Елеонара, пищните приемни зали с портрети на представители от рода Шварценбергови.

След прекрасната Хлубока следва градът Чешки Крумлов, който е като декор от приказка. Градът е построен на меандрите на река Вълтава и е известен със своя замък-крепост, който е втория по големина в Чехия след Пражкия.

Градът е под защитата на ЮНЕСКО. По време на обиколката ще направим панорамни снимки на града от високо, ще имаме свободно време за разходка из кокетните средновековни улички. В цената на обиколката е включен и вътрешен тур на замъка, който върви по така наречената “Ренесансова пътека“ в която ще видим “Коридора на Розенбергови“, помещения с мебелировка от 16 век., бароковите покои на Шварценбергови и др.
Цената включва: транспорт, входни билети за замъците Хлубока и Чешки Крумлов

Цената не включва:  разходи от личен характер.

Целодневна екскурзия “Великоморавски исторически градове(Кромериж - Оломоуц- Бузов храд)

108 лева / 58 лева (дете 2 – 11,99 г)

Това е екскурзия-история, разказваща за изгубената вече държава Моравия.

Ще посетим Архиепископския дворец в Кромериж. Ще се насладим на прекрасната феерия от цветове в градините му. Вътрешния тур, включен в цената, ще ни позволи да се докоснем до миналото на това място. Тронната зала, царските покои, музикалната зала, епископските кабинети, асамблейната зала и др.

Продължаваме към гр. Оломоуц, който е бил столица на Моравия. Обзорната ни обиколка включва двата главни площада (Horní a dolny náměstí ), астрономическия часовник, сградата на кметството , арионския фонтан и една от най-големите колони на чумата в Европа.Бузов храд е едно приятно отклонение, пренасящо ни в края на 12 век, когато е построен в романски стил. Бил е собственост на ордена на Тевтонските рицари, които оставят в историята му безброй легенди и мистерии. Ще научим за тях разхождайки се по тайните коридори на замъка.
Цената включва: транспорт, входни билети за архиепископския дворец в Кромериж и замъкът Бузов Храд, екскурзоводска беседа в Оломоуц.

Цената не включва:  разходи от личен характер.
Целодневна екскурзия “Околностите на Прага(Карлщайн- Троянски дворец- Валдщейнски палат)

88 лева / 48 лева (дете 2 – 11,99 г)

Несъмнено най-известният бохемски замък, това е замъкът Карщайн.

Той е запазил архитектурата си от 14 век, когато бил построен по нареждане на Великия Император Карл IV. Разхождайки се из помещенията на Карлщейн ще видим куп ценности: бижута, корони, рицарски доспехи и др.

Троянския дворец е италианска ренесансова сграда, която е единствена по рода си северно от Алпите. Тя наподобява италианско фамилно имение и е била собственост на фамилията Щернбергови. Останала е в историята като любимото място за отсядане на Мария Тереза, когато е посещавала Прага. По време на посещението ще имаме възможност да се полюбуваме на фантастичната фасада, доминирана от бароково стълбище и да се разходим сред симетрично проектираните градини на двореца.

Валдщейнския палат е седалище на Сената на Чехия. Той е райско място, скрито в суматоха на едномилионния град. Ще видим “Природната стена“, “Звънящият фонтан“, басейна със златни рибки и др.

Цената включва: транспорт, входен билет за замъка Карлщейн и Чешки Крумлов, екскурзоводска беседа в градините на Троянския дворец и Валдщенския палат.

Цената не включва:  разходи от личен характер.
Обзорна обиколка на Прага

Обиколката на златния град включва разходка по кривите средновековни улички на Старе Место (Стария град), които водят до Староместске намести (Стария градски площад) с Тинския храм, църквата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството и един от символите на Прага – световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. (“Орлой”).Унгелт – най-старата митница на града, импозантната църква Свети ЯкубПрашна брана (Барутната кула), великолепният Пражки общински дом (Обецни дум)Карловият Университет (най-стария в Централна Европа) и театърът, посрещал самия Моцарт са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей.
Обзорна обиколка на Ческе Будейовице

Градът е родно място на известната чешка бира Будвайзер. Ческе Будейовице е типичен красив чешки град, който се радва на огромен туристически интерес. Това е така защото неговият исторически център е изпълнен със сгради в стил бел епок и с богати образци на архитектурата от Средновековието, Ренесанса, ранния и късния барок. От издигащата се на 72 м височина Черна кула, построена през 16 век, се разкрива панорама към най-големия площад в Чехия “Отокар Премисъл“, обвит с лабиринт от улици, които рано или късно стигат до него.(Входната такса за Черната Кула се заплаща на място само в чешки крони 30KC за възрастни и 20 KC за деца до 14,99)Обзорна обиколка на Кутна Хора.

Само на 60км от Прага се намира вторият по важност град в Бохемия – Кутна Хора. Ще се разходим из този красив град, който по нищо не отстъпва на Прага със своята архитектура и култура. Обиколката ще започне от прочутата църква „Вси Светии“ – единствената по рода си църква с уникален интериор от човешки кости,  след това продължаваме към величествената катедрала „Света Барбара“. Завършваме обиколката на „Готическия каменен Фонтан“ – единствения такъв в цяла Бохемия и оставяме свободно време за лични интереси. (Входната такса за катедрлата Св. Барбара и църквата Вси Светии се заплаща на място само в чешки крони 220KC за възрастни и 110 KC за деца до 14,99)Обзорна обиколка на Телч и Требон

В малкото градче Требон ще имаме панорамна обиколка, по време на която ще видим кметството на града, паметника на Якуб Крчин, крайбрежната алея на езерото “Свет“, резиденцията на фамилията Роженбер (отвън). Кратко свободно време за снимки на градския площад и продължаваме към красивия град Телч, който е под защитата на ЮНЕСКО.

Град Телч е известен с малките си къщички представители на ренесансовата архитектура, всички те са заобиколили площада “Захариаш“. Ще видим църквите: Света Анна и св. Дух.

През свободното време ще се снимаме пред замъка на Телч и руйните на старите крепостни стени.Посещение с включени входни такси на замъка Леднице

Замъкът Леднице е неоготическа прелест насред природен парк “Валтице-Леднице“.

Целият архитектурен ансамбъл от сгради е смесица от готически, бароков и класически стилове.

Впечатление правят зъберите, балконите, местата за наблюдение, малките кули и комини. От интериора на Леднице  ще видим витата стълба в библиотеката и дървеният таван от липа в т.нар. синя стая, както и чарът на украсата от слонова кост и мрамор.Посещение с включени входни такси на замъка Конопище

Конопище е дворцов комплекс, любимото място на последния наследник за Австро- унгарската корона- Франц Фердинанд I.

Сградата е в стил френски средновековен замък, ще разгледаме едно от крилата му, в което се помещава най-богатата оръжейна в Чехия, също така семейния параклис, както и асансьор от началото на 19 век.

Ще имаме и свободно време за снимки сред градините от рози, по които необезпокоявано се разхождат пауни.
ПРОГРАМА
ДЕН-1

София- Прага

Събиране на летище София (T.2) 2 часа преди полета до Прага.

Кацане на летището. Трансфер до хотел Dap 3* или подобен.

Обзорна обиколка на град Прага.

Нощувка.


ДЕН-2

Прага – замъкът Конопище – Ческе Будейовице
Закуска. Напускане на хотела и потегляне към един от най- романтичните замъци в Бохемия- Конопище(Konopiště ), който е бил резиденция на средновековната фамилия- Бенешовичи и Щернбергови. В обиколката е включено разглеждане на интериора на замъка, както и свободно време в уханните розови градини с пауни.

Продължаваме към легендарния град Ческе Будейовице, център на пивоварството в Чехия. Пешеходна обзорна обиколка на града. Свободно време за бира “Budweiser в някоя от безбройните бирарии по главната улица “Ланска Трида“: • Възможност за качване на върха на “Черната Кула“, от която се вижда целия град.(Входната такса се заплаща на място само в чешки крони 30KC за възрастни и 20 KC за деца до 14,99)

Настаняване в хотел Amadeus 3* или подобен в района на Ческе Будейовице.

ДЕН-3

Ческе Будейовице – Чешки Крумлов – замъкът Хлубока

Закуска. Свободно време или екскурзия по желание: • Целодневна екскурзия “Златните замъци на рода Шварценберг“, включваща разглеждане на интериора и градините на замъците “Хлубока“ и “Чешки Крумлов“.

Нощувка.

ДЕН-4

Ческе Будейовице – Телч – Требон – Бърно

Закуска. Напускане на хотела.

Потегляне към втория по големина град на Чехия- Бърно.

Преди това ще разгледаме малкото средновековно градче Требон или на немски- Wittingau. Кратко свободно време за снимки на централния площад и продължаваме към град Телч.

Разглеждане на ренесансовия център на Телч, който е под защитата на ЮНЕСКО.

Пристигане в Бърно и обзорна обиколка на града.Настаняване в хотел Campea Aparthotel 3* или подобен в гр. Бърно.

ДЕН-5

Бърно – Кромериж – Оломоуц

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия: • Целодневна екскурзияВеликоморавски исторически градове“ с разглеждане на резиденцията на моравските епископи в гр. Кромериж, панорамна обиколка на гр. Оломоуц и обзорен тур на средновековния замък Бузов Храд.

Връщане в хотела в Бърно.

Нощувка.


ДЕН-6

Бърно – замъкът Леднице – Кутна Хора- Прага

Закуска. Напускане на хотела.

Преди да се насочим към Кутна Хора и Прага, ще направим отклонение към един от най-впечатляващите аристократични архитектурни ансамбли в Чехия. Това е замъкът Леднице, известен с това, че е бил седалище на камарата на Лихтенщайн.

Продължаваме към град Кутна Хора, който е бил център на сребродобива в Бохемия, ще направим пешеходна обиколка в стария град: • Посещение на зловещата черква с интериор от човешки кости в Седлец и катедралата Св. Барбара(Входната такса се заплаща на място само в чешки крони 220KC за възрастни и 110 KC за деца до 14,99)

Пристигане в Прага и настаняване в хотел Dap 3* или подобен.
ДЕН-7

Прага- Троянски дворец - Карлщейн

Закуска. Свободно време в Прага или екскурзия по желание: • Целодневна екскурзия “Околностите на Прага“ с вход за замъка “Карлщайн“, посещение на градините на бароковия Троянски дворец и райско красивите цветни килими на Валдщейнския палат.

Връщане в хотела в Прага.

ДЕН-8

Прага- София

Закуска. Напускане на хотела и трансфер до Летище “Вацлав Хавел“, Прага.Директен полет до летище София, Т2.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница