Програма 12 дни/10 нощувки 18. 03 29. 03. 2012 / 30. 09 11. 10. 2012Дата18.10.2017
Размер49.78 Kb.
КЛАСИЧЕСКА ИНДИЯ
Самолетна програма 12 дни/10 нощувки
18.03 – 29.03.2012 / 30.09 – 11.10.2012

Цена: 1499 евро

1 ДЕН Отпътуване с микробус за Истанбул в 3:00ч. Пристигане на летището в Истанбул в 11:30ч. Излитане в 14:20ч. по следния маршрут:

Истанбул - Бахрейн 14:20 19:20

Бахрейн - Делхи 22:30 04:40 (на 03.03)

2 ДЕН Посрещане на летище от местната фирма представител. Трансфер до град Джайпур (265 км). Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Следобед, обиколка на град Джайпур. Градът е основан през 18в по време на царуването на Джай Сингх II, който се възкачил на престола през 1699г. Въпреки, че се е превърнал в процъфтяващ метрополис, градът е съхранил и спомените от миналото. Джайпур често е наричан „Розовият град” заради розовата мазилка на сградите, имитираща розов пясъчник, изрисувана в чест на посещението на английската кралица Виктория. Градът запленява още с масивните си крепости, великолепните дворци, изящните храмове и тучните градини. Главни туристически агракции са Градският дворец с прекрасната си колекция от платове, костюми и оръжия, както и Дворецът на ветровете, проектиран във формата на короната на Кришна. Махараджа Джай Сингх II е бил един от видните астролози за времето си. Той е построил 5 космичести обсерватории, най-голямато от които, Джантар Мантар, се намира именно в Джайпур. Вечеря. Нощувка в хотела.

3 ДЕН Закуска. Посещение на Крепостта Амбър, изкачването до която е на гърба на слон. Раджа Ман Сингх, командирът на армията на Амбър, е конструирал крепостния дворец в края на 16в. Крепостта е прекрасен пример за Раджпутската архитектура, разположена на висок хълм, с езглед към езерото. Сградата е известна с уникалния си артистичен стил, съчетаващ хиндуистки и мюсюлмански елементи, както и с невероятната си орнаментика. Крепостта лежи на изкуственото езеро Маота, което отразява в целия му блясък  забележителната  архитектура.Свободно време.Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН Закуска. Отпътуване за град Агра.По пътя – посещение на Фатехпур Сикри (построен от император Акбар през 1569г. и изоставен след 15 години поради недостига на вода. Сградите да построени от червен пясъчен камък с преплитащи се хиндуистки и мюсюлмански елементи. Пристигане в Агра. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН Закуска. Посещение на Тадж Махал – едно от 7-те чудеса на света, построено от шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. Строителството му започва през 1631г. и завършва през 1651г. Често описван като най-величественият паметник на любовта, Тадж Махал е изграден изцяло от бял мрамор. За негов създател се смята персийският архитекс Устад Ахмад Лахаури. Следва посещение на крепостта Агра, построена от император Акбар през 1565г.

Вечеря. Нощувка.


6 ДЕН Закуска. Отпътуване за град Орча. Настаняване в хотела. Посещение на крепостта Орча (прекрасен образец на средновековен крепостен дворец). На терирторията му се намират три отделни дворцови постройки - Джахангир Махал (построена през 1606г по случай посещението на император Джахангир), Радж Махал (построена от Махукар Шах и украсен с цветни степописи отвътре) и Рай Превийн Махал (двуетажна тухлена постройка, разположена сред градините на Ананд Махал). От многото храмове в пределите на крепостта, най-известни са Рам Раджа Мандир (първоначално дворцова постройка, храмът сменя предназначението си по чиста случайност), Чатурбудж и Лакшминараян. Нощувка.
7 ДЕН Закуска. Отпътуване за Каджурахо. Настаняване в хотела. Посещение на храмовете в Източен и Запазен стил (известни с изобилието си от еротични скулптури, за които се смята, че се повлияни от Кама Сутра. Храмовете са строени в продължение на 100 години, от 950г до 1050г. Само 22 от първоначално построените 85 храма са оцелели до днешни дни, като всеки един от тях е разположен върху висока платформа. Всеки храм се сестои от 3 основни части – вход, зала и олтар). Нощувка.
8 ДЕН Закуска. Трансфер до летището. Полет от Каджурахо до Варанаси. Посрещане на летището и трансфре до хотела. Вечерно посещение на р. Ганг за ритуала Аарти (индуиски ритуал за поклонение). Нощувка.
9 ДЕН Закуска. Разходка с лодка по водите на р.Ганг на изгрев слънце, когато поклонниците се къпят в реката и извършват молитвените си ритуали. Следва екскурзия до Сарнат (едно от трите най-свещенни града според будизма. Тук Буда е изнесъл първата си проровед през 528г. пр. Хр. Сарнат е известен и с многото си храмове, като будизма е доминираща религия. Тук се намира и стълбът на Ашокан, на върха на който е имало капител от 4 лъва, обрънати с гръб един към друг и гледащи в четирите посоки на света. Това изображение се е превърнало в емблема на Индийския съюз, а самия капител се намира в сградата на Археологическия музей. Следва обиколка на града – подещение на известния индуиски университет Баранас, храмовете Тулси Манас и Бхарат Мата, както и модерен олтар, построен по идея на Махатма Ганди, който се отличава с огромна релефна карта на Индия, показваща всички реки, планини и свети места за поклонниците. Връщане в хотела. Нощувка

10 ДЕН Закуска. Трансфер до летището и полет за Делхи. Настанявяне в хотела. Обиколка на града – преминаване покраи Червената крепост, Сребърния пазар и пазарът за подправки Кхари Баоли. Посещение на една от тай-големите джамии в света, „Джама Масджид”, Радж Гет - мемориалът на Махатма Ганди, където след убийството му тялото му е кремирано, Кутаб Минар” - комплекс от сгради от началото на мюсюлманско управление в Индия; гробницата на Хумаюн - построена от съпругата на Хумаюн - вторият моголски крал, ярък пример за моголската архитектура; „Индия гейт” - 42 метра високата каменна „триумфална арка”, издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война. Преминаване през „Раджпат” – най-известният церемониален булевард в Индия. Храмът „Лаксми Нараян”, построен в чест на индуистката богиня на богатството и нейният съпруг Нараяна. Храмът „Лотос” - в сърцето на новия град храм във формата на лотос коренно променя концепцията за поклонение.Вечеря. Нощувка.
11 ДЕН Закуска. Свободно време в Делхи. Вечеря. Нощувка.
12 ДЕН Нощен трансфер в 3:00ч до летището в Делхи. Излитане в 05:30ч по следния маршрут:
Делхи - Бахрейн 05:30 07:30

Бахрейн - Истанбул 10:05 13:35
Пристигане в Истунбул. Трансфер до София.


Възрастен в двойна стая

Единична стая

Възрастен в тройна стая

1499 евро

1784 евро

1461 евроЦената включва:

 • трансфер София – Истанбул - София

 • самолетен билет Истанбул – Делхи - Истанбул без летищни такси

 • 8 нощувки на база полупансион в хотели 4*

 • Всички необходими трансфери

 • медицинска застраховка

 • транспорт по описания маршрут

 • описаната туристическа програма с местен екскурзовод;

 • входни такси за обектите по маршрута;

 • придружител от Емералд Травел;

Цената не включва:

 • летищни такси от порядъка на 270 евро;

 • напитки по време на изхранването;

 • виза за Индия – 105 лева;

 • лични разходи;


Условия на записване:

 • депозит от 30% евро при направа на резервациите;

 • пълно плащане до 24.02.2012;

 • екскурзията ще се осъществи при миниммум 10 записани туристи;


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница