Програма 28. 12. 2010 07. 01. 2011 28 декември 2010 Истанбул/ДубайДата05.03.2018
Размер105.92 Kb.

ФИЛИПИНИ

НОВА ГОДИНА

НА О-В БОРОКАЙ


НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА

28.12.2010 – 07.01.2011
28 декември 2010 Истанбул/Дубай

Излитане от Истанбул за Дубай в 19.10 часа с полет на Emirates Airlines.


29 декември 2010 Дубай/Манила

Кацане в Дубай в 01.15 часа. Полет за Филипините в 03.45 часа. Кацане на международното летище в Манила в 15.45 часа. Посрещане от фирмата партньор на Марбро Турс. Трансфер до хотела. Настаняване в Sofitel Philippine Plaza 5* . Свободно време за почивка. Вечерта по желание вечеря в местен ресторант с шоу програма. Нощувка.


30 декември 2010 Манила/остров Боракай

Закуска. Сити тур на Манила – разглеждане на Intramuros, най-старата част на Манила, построена от испанците през 16 век, представляваща един от най-добре запазените средновековни градове в света; Форт Сантяго, с подземен затвор и зала за мъчения, където политическите затворници от Испания и Япония са били измъчвани и екзекутирани. Ще разгледаме също и църквата Сан Агустин, една от четирите барокови църкви във Филипините, която е в списъка на световното наследство на Юнеско, както и Катедралата на Манила, със своите каменни фризове, стъклени мозайки и розови прозорци.

Трансфер до летище и полет до Катиклан. Кацане и трансфер до избрания хотел. Нощувка.
31 декември 2010 остров Боракай

Закуска. Свободно време за плаж, развлечения и подготовка за празничната новогодишна гала вечеря. Новогодишна гала вечеря. Нощувка.


1 – 3 януари 2011 остров Боракай

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Нощувка.


4 януари 2011 остров Боракай/Манила/Дубай

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище и полет за Манила. Кацане в Манила и полет за Дубай в 17.50 часа. Кацане в Дубай в 22.55 часа. Посрещане и трансфер до хотел Excelsior Creek. Нощувка.


5 януари 2011 Дубай

Закуска. Сити тур на Дубай. Свободно време за плаж, развлечения или шопинг. Нощувка.


6 януари 2011 Дубай

Закуска. Свободно време за плаж, развлечения или шопинг. Нощувка.


7 януари 2011 Дубай/Истанбул

Закуска. Освобождаване на хотела до обяд. Трансфер до летището. Отпътуване за Истанбул с невероятни спомени от Филипини и Дубай в 14.50 часа. Кацане на летище Ататюрк в 17.40 часа.Пакетни цени на човек в евро:
ХОТЕЛ

*****

БАЗА

ТУРИСТ В DBL

3-ти ВЪЗРАСТЕН

ТУРИСТ В SGL

ДЕТЕ (0-5)

ДЕТЕ (6-12)

Sofitel Philippine Plaza

5*

BB
1885


1835

2435
1635


1635

Boracay Regency

4*

BB

Excelsior Creek Dubai4*

BB

Sofitel Philippine Plaza5*

BB

23952345

2945


2095

2095


Shangri La Boracay Resort & Spa

5*

BBExcelsior Creek Dubai

4*

BB
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Двупосочен самолетен билет Истанбул–Манила-Дубай-Истанбул

 • Всички трансфери летище - хотел - летище

 • 1 нощувка със закуска в хотел 5* в Манила

 • 6 нощувки със закуска в избрания от вас хотел на остров Боракай

 • 3 нощувки със закуска в хотел 4* в Дубай

 • Сити тур на Манила

 • Сити тур на Дубай

 • Медицинска застраховка за целия престой

 • Водач


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Летищни такси – около 30 евро

 • Допълнителните екскурзии

 • Новогодишна гала вечеря

 • Трансфер и 1 нощувка в Истанбул на отиване – организира се по желание на туриститеТУРЦИЯ - Кападокия - кратък вариант

СОФИЯ – КАПИТАН АНДРЕЕВО – ОДРИН - ИСТАНБУЛ – АНКАРА – КАЙМАКЛЪ - АВАНОС – ЗЕЛВЕ - ПАШАБАA - ЮРГЮП - ГЬОРЕМЕ – УЧХИСАР – ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
5 нощувки / 5 закуски / 3 вечери
от 05 септември до 10 септември 2010 г.

1 ден

София – Пловдив – Хасково – Капитан Андреево – Капъкуле - Одрин - Истанбул

Отпътуване от София в 07.00 ч. от пл. “А. Невски”, от Пазарджик в 08.30ч., от Пловдив в 09.00 ч. за Истанбул. Кратък престой в Одрин с посещение на българската църква Св. Георги и джамията Селемие. Пристигане в Истанбул и настаняване в хотел (възможност за доплащане за вечеря – 8 EUR). Нощувка.2 ден

Истанбул – Анкара

Закуска. Отпътуване за Анкара. Пристигане и начало на туристическата програма с обиколка на града с местен екскурзовод, включваща Мавзолея на Ататюрк (“баща на турците”), Националния площад с конната статуя на Ататюрк. Възможност за разглеждане на Музея на Анадолските цивилизации, в който се съхранява уникална по рода си колекция от експонати от палеолита и неолита, както и находки, свързани с хетите, с фригийците и с римската цивилизация. Настаняване в хотел в турската столица. Вечеря. Нощувка.3 ден 

Анкара – Кападокия (Каймаклъ)

Закуска. Отпътуване за Кападокия. По пътя фотопауза на Соленото езеро (Тузгьол), разположено на 905 м надморска височина. Пристигане и посещение с местен екскурзовод на подземния град Каймаклъ – най-големият в Кападокия, възникнал вероятно в края на второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80 м дълбочина и е съставен от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения на няколко нива свързани с тунели. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.

 


4 ден 

Кападокия (Аванос – Зелве - Пашабаa - Юргюп - Гьореме – Учхисар)

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане полет с балон над Кападокия (мероприятието се провежда рано сутринта около 05.30 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат. Кападокия е смятана за най-впечатляващото и вълнуващо място за полет с балон). Начало на туристическата програма, включена в пакетната цена с местен екскурзовод. Разглеждане на произведения на местни грънчари в Аванос /наричан в древността Венеса/, изработени по традиционен начин, запазен още от времето на хeтите. Посещение на емблематичната местност Зелве – с три долини и с няколкото селища от жилища в скалните комини, в които също са живели ранни християни, намерили тук убежище от гоненията на римските войници, а според преданията преди тях те са били обитавани от добри духове. Програмата продължава с Пашабаa - район със скални пирамиди сред лозови масиви, известен в миналото като Долината на монасите. Следва разглеждане на Юргюп – едно от най-старите селища в района, известно с винарството си и с традициите си в ръчното тъкане на килими. Посещение на долината на Гьореме(UNESCO), изпъстрена с характерните за цяла Кападокия скални пирамиди и няколко църкви, издълбани в скалите от първите християни, установили се в района по време на Римската империя - Църквата с ябълката, Църквата Света Варвара и др. Отпътуване към град Учхисар с неговата цитадела, от върха на която човешкия поглед може да обхване цялото вълшебство на околния пейзаж. Връщане в хотела. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане – посещение на представление с ориенталски танци или шоу на “Въртящите се дервиши “. Нощувка.

 


5 ден 

Кападокия - Истанбул

Закуска. Отпътуване за Истанбул. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.


6 ден

Истанбул – София

Закуска. Начало на панорамна автобусна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод - Синята джамия (отвън), византийската базилика Св. София (само отвън), египетският пазар, моста Галата, кулата Галата, двореца Долмахбахче(отвън), преминаване по моста над Златния рог, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над залива Босфора - чудо на строителната техника, фото-пауза на хълма Йеди тепе - една от най-високите точки на Истанбул и връщане в европейската част. В 12.30 ч. отпътуване за България. Пристигане вечерта.

 


 


ЦЕНА: 485 лв.

.
Време : Същото като българското.

Национални особености : По мюсюлманските традиции, влизайки в джамия или частна къща, трябва да си свалите обувките. Турците се отличават със честност и вежливост. Беседата не трябва да започва от основната тема, трябва да проявите сдържаност. На турците им е приятно, ако някои фрази бъдат произнесени на родния им език.

География : Турската република заема територия от 780576 кв. км. На север е Черно море, на юг - Средиземно море, на запад - Егейско море и Мраморно море. В Европа Турция има граници с България на север, Гърция на запад, Грузия и Армения в Кавказ, и с Иран и Ирак на изток, и със Сирия между реките Тигър и Ефрат. На турското крайбрежие можете да видите всички видове плажове, започвайки от необятни пясъчни и се стигне до малки каменисти заливи.

Климат : Субтропичен средиземноморски - горещо лято (между +23 С и +33 С ) и топла зима (меджу +13 С и +15 С). Най-добре е да пътувате за Турция през пролетта или есента - от април до юни и от септември до октомври.

Население : около 63 млн. души. По-голямата част от населението е турско, около 10 милиона кюрди, 1 млн. араби, някойко десетки хиляди гърци, арменци и евреи.

Език : Турски. В градовете и туристическите центрове също така се употребяват английски, немски и френски.

Религия : По-голямата част от населението са мюсюлмани - сунити. Голяма част от населението е религиозна и много сфери от обществения живот с пропити с исляма.

Валута : Турска лира (YTL). В обращение са банкноти от 5, 10, 20, 50 и 100 нови турски лири

Валутен обмен : Можете да обмените валута в обменните бюра и в банките, както и в хотелите. Банките обикновено са отворени в делнични дни от 8 :30 до 17 часа. Почивката е от 12 до 13 :30.

В случай, че си изгубите паспорта, или багажа, Ви молим незабавно да информирате за това представителя на агенцията, който ще Ви помогне да решите възникналия проблем.Полезни телефони : относно всички възникнали въпроси по време на Вашия престой в Турция се обръщайте към Вашия гид, чийто мобилен телефон може да намерите на информационния стенд.

Хотел : освобождаването на стаите в деня на заминаване трябва да бъде до 12:00 ч. Багажа си можете да оставите в багажното отделение на хотела. Заплащането на допълнителните услуги (телефон, мини бар, ресторант и т.н.) трябва да се осъществи преди пристигането на автобуса за трансфера.

Митнически правила : Вносът на каквато и да валута в Турция е свободен, износът е ограничен : можете да изнасяте турски лири само в еквивалент, равен на $1000. Турската валута е много неустойчива, затова не обменяйте валута до пристигането си в страната, не обменяйте веднага всичките си пари, не приемайте банкноти и монети с по-малка стойност от гореизброените - всичко останало вече е извън обращение.

На летището в Турция задължително посочете в декларацията всяко електронно оборудване, антикварни предмети и скъпоценности (наличието им може да бъде проверено при напускане на страната). Безмитен внос: 200 цигари или 50 пури, или 200 грама тютюн, 5 (по 1000 мл) или 7 (по 700 мл) бутилки спиртни напитки, от които не повече от 3 могат да бътат от един вид, одеколон - 2 литра, парфюми - 1 литър, подаръци на стойност не по-голяма от 500 $, хранителни продукти за лично ползване. Забранен е вносът на наркотици и лекарства, съдържащи голяма доза наркотични вещества и оръжия. Разрешен е износът на:

Подаръци: нов килим с документ, доказващ покупката, старинни предмети, за тях се изисква документ от съответния музей;

- износът на антики от Турция е забранен;- ценни лични предмети могат да бъдат изнесени от страната, ако са били декларирани при внасянето им или ако се покаже документ, потвърждаващ легалното им придобиване в Турция.

Транспорт : Автобусът е най-популярното превозно средство в пределите на Турция. Средната стойност на билета в градовете е 200 хиляди турски лири - половин USD долар. Средната стойност на 1 км. превоз с такси е 1,5 US долара. Нощно време - от 24 :00 до 06 :00 часа работят с фиксирана сума за превоз. В малките градове като Белек движението на транспорта приключва към 20 :00. Във всеки град има и характерния транспорт - долмуш (маршрутно такси), което пътува по определен маршрут, без да има установени спирки, а шофьорът спира на необходимото място по молба пътниците.

Електричество : 220 V.

Връзка : Всички видове телефонна връзка са платени. Разговорът от хотел излиза доста по-скъпо, отколкото от уличен телефон. Уличните телефони са разположени в близост до хотелите, във всички курортни градове. Кодът на България е 359, на София - 2.

Магазини : Евтините изделия от кожа, памук, украшенията от злато, оникс и мед, са направили Турция една от най-привлекателните страни за покупки. Освен това, нефиксираните цени на стоките позволяват на туристите да се пазарят с продавачите. Магазините обикновено работят от 9 :30 до 19 часа. Почивката е от 13 до 14 часа. Почивен ден - неделя. Покритият базар в Истанбул работи от 8 до 19 часа всеки ден, освен в неделя.

Водопроводната вода е годна за пиене, но препоръчваме да се употребява бутилирана. Тя може да се купи във всеки магазин.

Бакшиш : Бакшиш се дава на носачите, камериерките, гидовете ( в пределите на 1$), за сервитьорите - 10% от стойността на поръчката ( в по – скъпите ресторанти – до 20 % ) . На таксиметровите шофьори обикновено не се дава бакшиш, но сметката се закръгля към по – високата стойност.

Спешни телефони : Полиция - 155, Бърза помощ - 112, Противопожарна охрана - 110, Информация - 118, Пощенска информация - 161.База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница