Програма 4 дни / 3 нощувки 30. 12. 2017 02. 01. 2018



Дата23.10.2018
Размер67 Kb.
#93962
ТипПрограма

НОВА ГОДИНА ВЪВ ВЪРНЯЧКА БАНЯ
Автобусна програма 4 дни / 3 нощувки
30.12.2017 - 02.01.2018
Сред зелените хълмове на Централна Сърбия е разположен идиличният спа курорт Върнячка баня. Минералните води на това място са били известни с лечебните си свойства още от римско време, а през XIX век княз Милош изгражда тук спа курорт, който съперничи на най-големите спа центрове в Европа. Това, от своя страна, води след себе си аристократичната класа, която изгражда във Върнячка баня впечатляващи ваканционни вили. Районът на Върнячка баня е известен и с лозята и винопроизводството, както и с китните селца със съхранени традиции. Днес Върнячка баня е добре развита туристическа дестинация не само сред местните, но и сред чуждестранните гости, които идват тук, за да се възползват от лечебните спа процедури или просто да се насладят на ваканция сред природата.
Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки със закуски, 1 стандартна вечеря, 1 празнична новогодишна вечеря на 31.12.2017, 1 празнична вечеря на 01.01.2018, празничен СПА пакет в уелнес-центъра на хотела*, богата екскурзоводска програма в Крушевац, Върнячка баня и Ниш, и факултативна програма до манастира Жича, Кралево и манастира Любостиня. Настаняването е в хотел Merkur 3* във Върнячка баня.

ПРОГРАМА


30.12.2017 – 04:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 07:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Отпътуване по маршрут София – Ниш – Крушевац - Върнячка баня (около 270 км). По пътя - пешеходна разходка в Крушевац – град, дълбоко белязан от управлението на княз Лазар, който през 1371 г. го превръща в своя столица: археологическия парк „Лазарев град“ със запазените останки от стените на средновековния град, църквата „Лазарица“, отбранителната кула и Националния музей, градския център с емблематичния паметник на Косовските герои. Пристигане във Върнячка баня - най-популярния спа курорт на Сърбия, в ранния следобед. Настаняване. Пешеходна разходка в курорта - Върнячката променада, Двореца на културата, изграден в края на XIX век, и в който днес се помещават етнографския музей и галерията, столетния парк и термалните извори, старите сгради на Чайкиното възвишение, храмът на Рождението на Пресветата Богородица, моста на любовта на р. Върнячка. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
31.12.2017 - Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание - екскурзия до манастира Жича, Кралево и манастира Любостиня – с доплащане 15 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; екскурзията се провежда при минимум 20 участника. Манастирът Жича, основан от първия сръбски крал Стефан през 1217 г., е първо седалище на Сръбската епископия и място на коронясване на сръбските владетели. Кралево, наричан „градът на кралете“, е културен, образователен и икономически център. Манастирът Любостиня, основан през XIX век, е прочут със степонипсите си, изобразяващи княз Лазар, княгиня Милица и техните синове в цял ръст, а името му на църковнославянски означава „място на любовта“. Завръщане във Върнячка баня. Празнична новогодишна вечеря (4-степенно меню) в ресторанта на хотела с музика на живо, неограничена консумация на сръбски алкохолни и безалкохолни напитки и лотария. Нощувка.
01.01.2018 – Късна закуска. Свободен ден за ползване на услугите на хотела. Празнична вечеря (4-степенно меню) в ресторанта на хотела с музика на живо и неограничена консумация на сръбски алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.
02.01.2018 - Закуска. 09:00 ч. - отпътуване за Ниш. Пешеходна разходка в центъра на града: площад „Крал Милан” с паметника на освободителите на града, пешеходната търговска улица „Обреновичева”, Казанджийското сокаче, университета, кметството, крепостта. 15:00 ч. - отпътуване за България. Вечерта пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.
*Празничният СПА пакет в уелнес-центъра на хотела включва: три посещения на СПА център „Water fall“ (вътрешен минерален басейн с температура на водата 27оС, сауна парк, джакузи, подгреваеми столове и др.); три посещения на фитнес центъра; три процедури каране на колело под вода (под наблюдение от специалист); едно посещение на уелнес-център „Fons Romanus“ (сауна парк, вътрешен басейн с температура на водата 28 - 32оС, турска баня, солна пещера, тепидариум - топло помещение с подово отопление и подгреваеми седалки, и др.).
ЦЕНА: 495 лв.




Цена за деца до 6 г. в стая с 2-ма възрастни: 245 лв.

Цена за деца от 7 до 12 г. в стая с 2-ма възрастни: 399 лв.

Намаление за деца в стая с 1 възрастен - няма.

Доплащане за индивидуална стая: 40 лв.

Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист: 75 лв.


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕКСКУРЗИЯТА:
Маршрут: София – Крушевац – Върнячка баня – Кралево – Ниш – София

Пакетните цени са на човек в двойна или тройна стая и включват транспорт с автобус, настаняване в хотели на база нощувка, закуска и вечеря, екскурзоводските услуги по описаната програма.


Пакетните цени не включват таксите за вход в музеи, билети за корабчета, слушалки по време на екскурзоводските беседи и пр, както и някои посещения и екскурзии, специално упоменати, че са с доплащане.
Медицинските застраховки за акутни заболявания не са включени в пакетната цена и са с доплащане по 2 лв на човек на ден, като полицата е с общо покритие 10 000 евро и включен асистанс.
При цените за деца и младежи, формулировката дете/младеж + един или двама възрастни означава дете/младеж с един или, съответно, двама възрастни в стая.
Автобусите тръгват от София. Безплатен трансфер се организира за пътуващите от Пловдив.
Туристите могат да носят следния багаж: 1 брой багаж с тегло до 25 кг в багажника на автобуса и до 5 кг ръчен багаж в салона. В автобуса не се пуши и е забранено да се храните.
Почивки по време на пътуването се правят през 3 – 4 часа на удобни места.

Настаняването е в хотели 2 или 3 звезди – стаите са двойни или тройни със собствен санитарен възел и в повечето случаи – телефон и телевизор.


Туристите, пътуващи сами, трябва да доплатят за индивидуална стая, ако желаят да ползват такава. Ако не желаят да доплащат за индивидуална стая, те ще бъдат комбинирани с други пътуващи сами туристи от същия пол в двойна или в тройна стая (в случай че пътуващите сами туристи са четно число, те ще бъдат настанени в двойни стаи, в случай обаче че са нечетно число, се налага да бъдат настанени в тройна стая).
При настаняване в тройна стая, понякога третото легло е допълнително. TO не може да гарантира, че при всички настанявания в тройни стаи, трите легла ще са с еднаква големина.


Каталог: cms -> user -> offers
offers -> Израел и йордания – докосване до древността 6 дни / 5 нощувки 5 закуски / 5 вечери
offers -> Програма със самолет на невероятна цена
offers -> Програма Пролет / Есен 2017 г. София Катания Джойоза Мареа Месина Палермо
offers -> Дубай златен блясък и пустинно очарование 7 нощувки / 8 дни включена екскурзия на Дубай Дата Есен 2017
offers -> Цена на човек в двойна стандартна стая: 1980 лв. Доплащане за единична стая – 323 лв
offers -> Почивка портокаловият бряг 2017, коста азаар испания


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница