Програма на бки, братислава юли – август 2012



Дата24.10.2018
Размер25.71 Kb.
#96793
ТипПрограма
ПРОГРАМА НА БКИ, БРАТИСЛАВА

ЮЛИ – АВГУСТ 2012
До 31.7.2012, БКИ, ул. „Йесенскехо” 7, Братислава

Продължава откритата на 28.6.2012 изложба на Кирил Матеев и Венцислав Марков в рамките на XVII Международна изложба „Пластика и обект”.

Международната изложба „Пластика и обект” в продължение на шестнайсет години утвърди своето място в културния живот на Братислава през лятото, предлагайки скулптури на творци от различни страни. Произведенията на изкуството могат да се видят в различни галерии, както и на открито.
До 9.9.2012, Галерия на художниците на Спиш, Спишска Нова Вес

Продължава изложбата на Райна Власковска „Мисъл без обектив”.

След гостуването си в Братислава и Банска Бистрица изложбата на българската фотографка Райна Власковска „Мисъл без обектив” (“Lensless mind”състояща се от 24 поставени в рамки фотографии, гостува и в Спишска Нова Вес.

Изложбата е цикъл за отдавна изминалото време, от което осъзнаваме само една малка част, оставаща в мислите ни. Времето е относително и това е една от причините, поради която можем да работим и да се изразяваме посредством фотографията. Фотографиите от тази изложба са реализирани с фотоапарат тип camera obscura.



www.obscurography.com
30.6-7.7.2012, Образователен институт, ЦООП, гр. Михаловце

Участие на български творци в XVII Mеждународен художествен симпозиум „Културното наследство на св. св. Кирил и Методий”.


4.7.2012, 17.30-19.00 ч., Културен център „Дунай”, ул. „Недбалова” 3, ет. 4, Братислава

Кафене на езиците. Среща разговор на хората, които се интересуват от чужди езици. Обичате да говорите чужди езици? В приятна обстановка може да рзговаряте на български или на някой друг език с представителите на чуждестранните културни институти в Братислава, като по този начин упражните езиковите си способности.

Организатори: EUNIC в Словакия – сдружение на културните и езиковите чуждестранни институти на европейските страни в Братислава, Руският културен център и посолствата на Япония, Сърбия и Хърватска.


7-15.7.2012, IV Международен пленер на художниците, Пенинска Пасовачка

Творчески срещи на словашки и чуждестранни творци в забележителния горалски край в подножието на връх Бабия хора.
2.8.2012, 17.30 ч., БКИ, ул. „Йесенскехо” 7, Братислава

Изложба графика на Камен Старчев.

Камен Старчев е роден, живее и твори в София. Завършил е Художественото училище в София, а през 1997 г. и Националната художествена академия, специалност скулптура. Има много самостоятелни изложби в София, Прага, Берлин.

Изложбата ще продължи до 2.9.2012
24-26.8.2012, гр. Кремница

Участие на българския карикатурист Ивайло Цветков в XXXII Международен фестивал на хумора и сатирата „Кремницке гаги”.

Българският карикатурист Ивайло Цветков е роден през 1964 г. в София, завършил е Нционалното училище по изкуствата в София. Участвал е в редица фестивали за карикатуристи в България и чужбина (Франция, Белгия, Румъния, Колумбия, Русия, Словакия и др.), където е удостоен с много отличия и награди.

Фестивалът на хумора и сатирата „Кремницке гаги” е утвърдена културна проява с дългогодишна традиция, специфичен характер, стабилна организационна и творческа позиция. Търси и успешно представя нетрадиционни, нови и вдъхновяващи произведения, които въздействат с неподправен и стойностен хумор, художествена сатира, предлагат оригиналност и находичвост.
24.8.2012, 15.00 ч., Музей на монетите и медалите, гр. Кремница

Изложба на номинирани произведения на карикатуристи от различни страни, в това число и от България.

Изложбата ще продължи до 25.9.2012.


октомври, БКИ, „Йесенскехо” 7, Братислава

След лятната ваканция курсовете по български език за начинаещи и напреднали ще започнат отново през м. октомври.


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница