Програма на бки прага за месец август 2011 24. 28. 2011



Дата01.01.2018
Размер15.81 Kb.
#39538
ТипПрограма
Програма на БКИ – Прага за месец август 2011
24.-28. 8. 2011
Българско участие на 8то поредно издание на Международния филмов фестивал Fresh Film Fest с игралния филм TILT.

Място: Palác Akropolis, Kubelíkova 27, Praha 3

Организатор: Фестивал Fresh Film Fest, www.freshfilmfest.net
TILT, 2010, 97 минути; сценарист: Борислав Чучков, Виктор Чучков; режисьор: Виктор Чучков; в ролите: Жорета Жорета, Филип Аврамов, Александър Сано, Ивайло Драгиев, Ованес Торосян, Радина Кърджилова, Явор Бахаров.
В началото на 90те години, четирима приятели търсят начин да спечелят пари , за да отворят собствен бар, който ще се казва TILT. При случайна среща на Сташ(Явор Бахаров) и Беки(Радина Кърджилова) се стига до страстна любовна авантюра. Внезапно бандата е заловена в нелегално разпространение на порно филми. Бащата на Беки действащ полковник, лично се заема със случая и ги заплашва със затвор. Единствения начин да ги остави на мира е Сташ и Беки да спрат да се виждат. Групата решава да избяга в малък немски град. Като бедни емигранти те попадат в поредица смешни и абсурдни ситуации. Сташ прави непрекъснати , но безуспешни опити а се свърже с Беки, накрая бандата решава да се прибере обратно. През това време България се е променила изцяло - Беки също...


Fresh Film Fest е международен филмов фестивал, който е насочен към студентски и дебютни филми. По време на фестивала ще бъдат представени 150 филма от цял ​​свят, като 50 от тях са включени в официалните състезателните секции на фестивала.


27. 8. 2011, 14.00-22.00 ч.

Българско участие на 7то поредно издание на мултикултурния фестивал “Цветна девятка”.



Място: Park v Podviní, Praha 9
Фестивалът дава възможност да се представят близки и далечни страни и етнически малцинства, живеещи в Чешката република. Допринася за взаимното опознаване и подпомага безпроблемовото съжителство между мнозинството и малцинствата в ЧР.

Страните са представени чрез музика, танц, визуални изкуства, семинари и не на последно място дегустация на традиционни ястия и напитки.

Входът е свободен.



Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница