Програма от Макади, Сафага, Сахал Хашиш от 01. 06. 2008



Дата09.03.2017
Размер183.94 Kb.
#16451
Екскурзионна програма от » Макади, Сафага, Сахал Хашиш от 01.06.2008

Екскурзия

Ден от седмицата

Час

начало / край

Цена в $

Възрастни Деца

(до 12 г.)

Описание на екскурзиите

Вам пригодится

ЕГИПЕТ. РАЗКАЗВА ТАЙНИ ОТ МИНАЛИ ВРЕМЕНА...


Кайро

(самолет)

Срsда

04:00

20:00

275 $
260 $


Ще посетите Цитаделата Cалах Ел Дина, Алебастровата джамия на Мохамед Али, Египетския национален музей, ювелирен магазин и фабрика за парфюми. Ще се снимате на фона на пирамидите, Сфинкса и панорамната гледка на Кайро. Обедът е включен в цената.

Паспорт

вода

видеокамера

фотоапарат шапка


пари

«Перлите на Южен Египет»

(Луксор - Абу Симбел – Асуан, 2 дена)



Четвъртък

04:00

на следв. ден - 22:30


320 $ - DBL,
165 $ - SGL
85 $
85 $

Легендите на Южен Египет в един екскурзионен маршрут. Ще посетите известни паметници на древноегипетската архитектура: храма в Луксор и в Карнак, ще Ви заведат в Музея на папирусите. Обядът влиза в цената. След екскурзията – настаняване в хотел 4 * в Асуан, вечеря в хотела. Рано сутринта ще отидете в Абу Симбел, където ще видите уникалния храм на фараон Рамзес II и по-малкия на жена му Нефертари, изсечени в скалите през XIII век пр.н.е. В рамките на екскурзията ше се запознаете с грандиозния и смел проект – Асуанската язовирна стена.


Кайро и Александрия

(2 дена)


Сряда, Неделя

01:30

следващия ден - 22:30


320 $ - DBL,
165 $ - SGL
85 $
85 $

Първият ден е предвиден за разглеждане на Кайро (по еднодневната програма). През втория ден ще посетите красивия парк на дворца Монтаза на брега на Средиземно море, Помпейската колона, ще се насладите на панорамната гледка на новопостроената Александрийска библиотека и Цитаделата Кайт Бей, построена върху останките на фара на остров Фарос (одно от 7 чудеса на света).

Кайро

Всеки ден

01:30

22:30

85 $
45 $


Съхранените ценни предмети от Древен Египет и Гръко-римския период ще видите в Египетския музей. Очакват Ви единствените запазили се чудеса на света – пирамидите в Гиза и величествения Сфинкс. Ще посетите фабрика за ароматни масла и ювелирен магазин. Обедът е включен в цената.

Вода

видеокамера

фотоапарат шапка


пари

Луксор

Всеки ден

05:15

22:30

80 $
40 $


В древната столица на египетските фараони ще посетите грандиозния храмов комплекс в Карнак, храма на царица Хатшепсут – единствената жена-фараон, долината на Фараоните с изключително красиви гробници, колосите на Мемнон, алеята на сфинксите, алебастрова фабрика, музей на папируса. Ще минете с кораб по Нил. Срещу допълнително заплащане ще можете да посетите гробницата на Тутанкамон. Обедът е включен в цената.

Дендера-Луксор

Понеделник

05:15

22:20

95 $
50 $


Храма на Дендера е разположен на 60 км северно от Луксор и на 8 км от Кена. Този великолепен храм се е съхранил практически неповреден, благодарение на това, че е бил под пясък до средата на XIX век. Храмът е бил реконструиран по времето на фараона от IV династия Хуфу. Храмът на Дендера е бил център на поклонение на Хатхор – богинята на любовта и небето. Тук са се провеждали култови празнества. В програмата са включени разходка по Нил, посещение на музея и храма в Луксор, музея на Папируса. Обяд.

Манастирите Св. Антоний и Св. Павел

Неделя

01:30

18:00

60 $
30 $


Атмосферата на древните манастири предава духа на великите сподвижници на християнството. Ще видите уникални икони и най-голямата сбирка на коптски стенописи от XII - XVI век и богата старинна библиотека с ръкописи от IV-XIV век. Обедът е включен в цената.

Манастира Св. Екатерина

(ферибот)



Сряда

03:30

20:00

175 $
90 $


Манастирът е разположен в долина на височина 1570 м, на мястото, където по преданието Бог е разговарял с Моисей. Атмосферата от 4 в.пр.Хр. се пресъздава от уникалната колекция икони, ръкописи и мозайка (единствена в света). Има възможност да се присъства на служба и да се вземе пръстен за спомен. Обедът е включен в цената.

Паспорт

вода

видеокамера

фотоапарат шапка

през зимата – топли дрехи


пари

Йерусалим

(1 ден, самолет до Таба)



Сряда, Неделя

20:00

след ден - 01:00


380$
330$

Посещение на Вечния град - наистина незабравимо впечатление. Всяка от забележителностите на Светия град Йерусалим, която ще посетите, е свързана с историята и събитията, случвали се в течение на хилядолетия: Стената на Плача и Виа Долороиа, Храма на Гроба Господен, стаята на Тайната Вечеря, църквата Успение Богородично и гробницата на цар Давид. Също така ще имате възможност да се изкъпете в Мъртво море. Обедът е включен в цената. В разписаниета на самолетите могат да настъпят промени.

Обзорна екскурзия

на гр. Хургада

Всеки ден

12:30

18:00

15 $
10 $


Прекрасна възможност да се започнаете с града-курорт Хургада, да посетите неговите основни забележителности и да се върнете с отлични покупки. Екскурзията предполага посещение на сувенирни магазини, текстилен център, фабрика за лековити масла.

Видеокамера

фотоапарат


пари

Круиз по Нил

Среда,

Недела


4 дена 3 нощувки
520 $ DBL

320 $

SGL
50% скидка

Идеалния способ да усетите атмосферата на Египет и добре да си починете на кораба. Круизите по Нил от Луксор, този уникален грандиозен музей под открито небе, до Асуан, най горещия град в Египет.Ще посетите храма Карнак, Долината на Кралете, Храма на Хатшепсут и Колосите на Мемнон, храма на Хорус, храма на Собек

Паспорт

вода

видеокамера

фотоапарат шапка

през зимата – топли дрехи


пари

ЕГИПЕТ. ФОЕРВЕРКИ ОТ НЕЗАБРАВИМИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ...


Джип сафари

Всеки ден

13:00

19:00

40 $
20 $

С джип ще стигнете там, където няма нищо, освен слънце и изпепелена земя. Ще видите как живеят бедуините: техните къщи и бит, ще пояздите камила, ще се насладите на залеза на слънцето в планината. Очаква Ви вечеря и танци с бедуините. По обратния път ще видите зведното небе на Африка.

Видеокамера

фотоапарат удобни обувки

дъги панталони кърпа/шал шапка слънчеви очила


пари

Мега сафари

Всеки ден

12:00

19:00


60 $

30 $

След увлекателната разходка с джипове ще отидете на гости при бедуините, където ще се запознаете с техния бит и ще почувствате националния колорит, ще чуете увлекателни истории за живота им, ще пояздите камили, ще се повозите на квадроциклети, ще посетите терариум и музей за насекоми, ще посрещнете залеза на слънцето и ще вземете участие във фолклорното шоу под открито небе. Ще наблюдавате звездите с телескоп. В цената на екскурзията влиза вечеря на свещи в пустинята.

Сахара парк

Всеки ден

11:00

20:00


65 $

35 $

Разходка с джипове в пустинята, камили и квадроциклети, запознаване с живота на бедуините в пустинята, посещение на мини зоопарк и терариум, грънчарско ателие, фолклорно шоу, наблюдаване на звездите през телескоп – всичко това в една екскурзия! Вечеря в пустинята.

Бедуинско селище

Всеки ден

12:00

20:00


65 $

35 $

Уникална възможност да посетите бедуинско селище, да почувствате властта над най-опасния вид змии (Кобра шоу), да изпитате силата на духа и волята на арабския йога (Факир шоу), да наблюдавате ориенталски танц, да се насладите на истинско джип сафари. Ще пояздите камила и ще посрещнете залеза на слънцето в пустинята. Вечеря в пустинята.

Мото-сафари (следобед)

Всеки ден

13:30

19:00

60 $
-


През втората половина на деня, към залез слънце, излизате в пустинята с квадроциклетите. На тази екскурзия ще можете да се насладите на неповторимата красота на залеза в пустинята, да вечеряте и потанцувате с бедуините.

Мото-сафари (сутрешна програма)

Всеки ден

09:00

12:30

50 $
-

На гости при местните жители, бедуините, може да се отиде с мотоциклети на четири колела - квадроциклети. Ще се насладите на завлядяващото пътуване в пустинята. В бедуинското селище ще можете да пообщувате с бедуините и да опитате вкусния национален чай.


Пеещи фонтани и 1001 нощ

Четвъртък, Петък, Неделя

19:30

23:30


50 $

25 $

Оцветените в различни цветове струи на фонтаните под съпровода на класическа музика, променяйки своята посока, форма и цвят, извивайки се, се устремяват нагоре…

1001 нощ - източен приказен замък, който ще Ви пренесе във времената на фараоните и Шехерезада. Ще видите горди арабски скачачи, акробати, ориенталски танц и фолклорно шоу.

Видеокамера

Фотоапарат


пари

Турска баня - Хамам

Сряда, Петък, Неделя

16:30

20:00


45 $

15 $

Прекрасна възможност «приятно и лесно» да се отървете от умората и нервното напрежение, да се освободите от различни болежки и да се почувствате здрави и щастливи.

ЧЕРВЕНО МОРЕ. НА ВЪЛНАТА НА УДОВОЛСТВИЕТО…



Дайвинг


Понеделник, Четвъртък

08:00

17:00


65 $

-

Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен, и затова още по-привлекателен. Дайвингът е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, естетическа наслада, романтика от пътешествията, себеопознаване и разбира се – безкрайно удоволствие. В цената е включена задължителната застраховка за дайвинга, обяд и напитки.

Видеокамера

фотоапарат

кърпа

бански

шапка


слънцезащитен крем

слънчеви очила

вода

пари


Курс по дайвинг

Понеделник, Четвъртък

08:00

17:00


285$

-

Обучението по дайвинг се осъществява по международна система с даване на сертификат на завършилите курса и се провежда от опитни инструктори. Наемът на екипировката за дайвинг влиза в цената. Сертификатът и учебните приспособления се заплащат допълнително. Курсът е с продължителност 4 дена.

Рибилов

Вторник, , Петък

08:00

17:00


50 $

30 $

Имате възможност да се насладите на екзотичен риболов в открито море и на обратния път да видите удивителния коралов свят на Червено море (с шнорхели). Ще Ви бъдат раздадени въдици и стръв за риболов. Обяд и напитки на кораба.

Коралови рифове

Понеделник, Четвъртък

08:00

17:00


35 $

20 $

Тази морска разходка дава възможност да плувате с шнорхел, да се насладите на подводните коралови рифове с различна флора и фауна и да обядвате на катера в открито море.

Източна морска разходка

Вторник, Четвъртък,, Неделя

08:00

17:00

50 $
25$


Пригответе се да прекарате деня забележително, пътувайки с яхта! В програмата: риболов с въдици, плуване с шнорхел, почивка на плажа на остров Хифтун, по пътя на връщане Ви очаква незабравимо източно шоу. На борда ще Ви предложат обяд на шведска маса, състоящ се от разнообразни блюда. Екипировката за риболов и плуване с шнорхел, обядът и разхладителните безалкохолни напитки влизат в цената.

Райски остров

Понеделник, Четвъртък

08:00

17:00


50 $

25 $

По пътя за райския остров, наслаждавайки се на морските и планински гледки, ще имате възможност да се попечете на слънце. След това с лодка ще Ви закарат до екзотичния Райски остров, където ще можете да се попечете на слънце върху белоснежния пясък, да си направите незабравими снимки. Обедът на острова е включен в цената.

Аквапарк «Титаник»

Понеделник, Четвъртък

10:00

17:00


35 $

25 $

Върнете се отново в детските години и се потопете в морето от удоволствие и приятни емоции в аквапарка «Титаник». На територията на аквапарка има 25 пързалки, 12 от които детски, басейн с приливна вълна, пързалки за сърфинг, а също така и река! В цената не влиза трансфера.

Аквапарк

«Синбад»

Понеделник, Сряда

10:00

17:00


40 $

25 $

«Синбад» Аквапарк предполага безплатно използнане на всичко на територията на парка (всичко включено)и отговаря на международни стандарти по безопстност и сервиз. На територията на парка работят 10 атракциона( 7 пързалки, минипързалки и басейн за деца) Разнообразие на закуски,напитки и храна са достърни за всички желаещи през целия ден в ресторанта и бара на територията на Аквапарка. Трансфера не влиза в цената . Деца от 4 до 16 год.

Морска разходка

Ел Гуна

Вторник, Четвъртък,, Неделя

08:15

17:00


50 $

30 $

Наричат Ел Гуна «Венеция на Червено море» - уютните къщички са разположени на острови, съединени помежду си с мостчета и преходи. По каналите циркулират малки лодки, заради които града прилича на Венеция. По време на пътуването се организира риболов, къпане и обяд на кораба.

Подводна лодка

Вторник,, Събота

09:30

14:00


55 $

30 $

Ще видите великолепния подводен свят на Червено море от истинска подводница. Тя е в открито море и се потапя на голяма дълбочина. До нея ще ви откара специална моторна яхта.

Видеокамера

фотоапарат вода

шапка


пари

Батискаф

Всеки ден

08:15

11:30


50 $

30 $

Предоставя Ви се възможност да вземете участие в морско пътешествие, по време на което ще можете да се насладите на слънцето и морето. През специални стъкла на лодката, приближаващи обектите на 6 метра, могат да се разледат уникални видове риби и разнообразни коралови рифове.

Лодка с прозрачно дъно(Trimaran)

Понеделник, Сряда, Събота

09:00

12:15


40 $

20 $

През огромен прозорец дълъг 8 м и широк 4 м можете да се насладите на главозамайващото представление на морските обитатели, играещи в кораловите гори. Открийте всички тайни на подводния свят и се насладете на пътуването на слънчевата палуба на кораба.

НЕЩО ЕКСТРЕМНО…


Полет на парасейлинг

Всеки ден

Втората пол. на деня

50 $

55 $

Макади

Сафага

Почувствайте скоростта, вятъра и двойната свежест, които ще Ви подарят морето и въздуха, при полета с парашут, теглен от катер. Ще се издигнете над лазурното море далеч от шума и суетата. Специални умения не се изискват, всеки може да го направи самостоятелно или с партньор.

Видеокамера

фотоапарат вода


пари

Забележка: Попитайте Вашия Екскурзовод относно отстъпките (освен при екскурзиите до Кайро (със самолет), Св. Екатерина, Подв. лодка, Аквапарк «Титаник», Аквапарк «Синбад»,,Йерусалим, Круиз по Нил, Парасейлинг, обзорна екскурзиа на града, Уроци по дайвинг, Автомобила-паяк, Турска баня).Детски билет от 3 до 11,99. Безплатно -деца от 0 до 2,99. За деца отстъпки няма.
Каталог: uploaded
uploaded -> Магистърска програма „Глобалистика" Дисциплина „Политическият преход в България" Доц д-р П. Симеонов политическа система и политически партии на българския преход студент: Гергана Цветкова Цветкова Факултетен номер: 9079
uploaded -> Конкурс за научно звание „професор" по научна специалност 05. 02. 18 „Икономика и управление" (Стопанска логистика) при унсс, обявен в дв бр. 4/ 15. 01. 2010
uploaded -> Здравната каса забавя парите за болници, аптеки, пациенти
uploaded -> Автобиография Лична информация
uploaded -> Отчет на ип "Реал Финанс" ад към 31 декември 2009 г. А. Статут и предмет на дейност ип „Реал Финанс"
uploaded -> „Здравеопазване
uploaded -> „Здравеопазване
uploaded -> „Здравеопазване
uploaded -> Москов се закани на директори на болници заради борчове и ктб
uploaded -> „Здравеопазване


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница