Програма с инициативи по случай Шипченска епопея 2016Дата05.08.2018
Размер14.54 Kb.
Фондация „Обществен дарителски фонд – Габрово“


Богата програма с инициативи по случай Шипченска епопея 2016

С богата програма от инициативи бе отбелязана 139 годишнината от Шипченската епопея. Походи, изложби, състезания по изкачване на стълби, състезание по ориентиране, прожекции на филми, занимателна работилница за деца, възстановка на боевете са само част от събитията включени в тазгодишната програма на честванията, които се провеждат под патронажа на Президента на Република България - г-н Росен Плевнелиев със съдействието на Областен управител на Габрово и Инициативен комитет. Официално националните чествания се провеждат за пети път като кулминацията тази година бе на 27 август на самия връх Шипка. Съ-организатор на събитието е Обществен дарителски фонд – Габрово, който вече традиционно набира дарения, за да може да се провеждат честванията. В дарителската кампания „Шипченска епопея” 2016 се включиха както редица фирми от област Габрово – „Елви” ООД, „Паралел” ЕАД, Северноцентрално Държавно Предприятие Дп, така и „СИБАНК” ЕАД. Бяха събрани общо 8000 лева, с които се финансираха различните инициативи, включени в честванията.


Инициативите са част от собственото финансиране /местни дарения/ за институционално укрепване на Обществен дарителски фонд – Габрово, подкрепяно от Фондация „Работилница за граждански инициативи”.
Честванията от боевете на Шипка през август 1877 целят съхраняване на националната памет и идентичност и насърчаване интереса към българската история.

Фондация „Работилница за граждански инициативи“ подкрепя Обществен дарителски фонд – Габрово по Програмата за Развитие на обществените фондации в България с финансовата подкрепа на Фондация „Чарлз Стюарт Мот“.

Каталог: documents
documents -> Български футболен съюз п р а в и л н и к за статута на футболистите
documents -> Изготвяне на Технически инвестиционен проект и извършване на строително-ремонтни работи /инженеринг/ на стадион “Плевен”
documents -> П р а в и л а за организиране и провеждане на ученическите игри през учебната 2013/2014 година софия, 2013 г
documents -> К о н с п е к т по дисциплината “Обща и неорганична химия” за студентите от І–ви курс специалност “Фармация” Обща химия
documents -> Издадени решения за преценяване на необходимостта от овос в риосв гр. Шумен през 2007 г
documents -> За сведение на родителите, които ще заплащат таксите по банков път цдг” Червената шапчица”
documents -> Стъпки за проверка в регистър гаранции 2016г. Начална страница на сайта на ауер електронни услуги
documents -> Общи въпроси и отговори, свързани с държавните/минималните помощи Какво е „държавна помощ”


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница