Програма Северна Индия октомври, ноември 2007



Дата05.12.2017
Размер27.58 Kb.
#36117
ТипПрограма
Програма Северна Индия октомври, ноември 2007
Първи ден:

Пристигане в Делхи и настаняване в хотел “Good times”(www.goodtimeshotel.com). Почивка и посещение на Лотосовия храм на Бахайската религия. Обяд. Посещение на храмовия комплекс Акшар дхам, който представя цялата Ведическа култура. Вечерта представление „Звук и светлина” на историята на Делхи в Червената крепост – най-голямата крепост, останала от цивилизацията на Моголите.



Втори ден:

Отпътуване за свещения град Вриндаван с джипове. Настаняване в йога-манастира Вринда кунджа - малък храмов комплекс, притежаван в миналото от кралицата на Манипур. Закуска и почивка. Разглеждане на древните храмове. Вечерта посещение на вечерната служба на свирене на флейта в храма Радха Раман.


Трети ден:

Разходка с лодка по река Ямуна от Вриндаван до Матура. Посещение на храмовете в Матура. По пътя ще видим един от най-големите естествени птичи резервати, изпълнен с ята от фламинга и пеликани. Връщане във Вриндаван с моторни рикши.




Четвърти ден:

Пътуване до езерото Радха кунда, смятано за едно от най-свещените места на земята. Разглеждане на забележителностите в околността с помощта на специален гид. На гости на индийско семейство и обяд в тяхната къща. Посещение на гошала – място, където отглеждат крави и се грижат за тях. Връщане обратно във Вриндаван.

 Пети ден:

Агра. Крепостта на Акбар Велики – Фатехпур Шикри. Посещение на Тадж Махал.


Отпътуване за Джайпур.
Шести ден:
Посещение на Джайпур - "розовият град", град с уникална архитектура, проектиран през 18-и век от бенгалски архитект в съответствие с индийското учение Васту Шастра. Посещение в дворците на махараджите на Джайпур и в Палата на ветровете. Разходка със слон, разглеждане на най-известните фортове на Джайпур.

Седми ден:
Посещение на Езерния храм, храма Говиндаджи и пазаруване в Джайпур.
Посещение на етнографския парк Чоки Дхани, представящ типичната за щата Раджастан култура: кухня, куклен театър, танци, песни, яздене на камила, разходка върху слон, магии и др.
Осми ден:
Разходка до околностите на Джайпур и храмов комплекс, скрит сред планините, откъдето извира местната река Ганг. Завръщане във Вриндаван.
Девети ден:
Свободна програма (участие в курс по индийски танци или посещение на други забележителности). Пазар. Гостуване в храма Мунгир Мандир и среща със Садху Махараджа - бившият цар на град Мунгир. Постановка на индийски класически театър.
Десети ден:
Отпътуване за градовете Харидвар и Ришикеш, разположени в подножието на Хималаите.

Отсядане в хотел с изглед към Ганг и посещение на вечерната пуджа (ритуал за обожание на

рекаГанг).

Единадесети ден:
Посещение на Тривени - мястото, където се сливат трите святи реки Ганг, Ямуна и Сарасвати. Лакшман Джула - висящият мост в Ришикеш. Разходка в подножието на Хималаите и водопадите.


Дванадесети ден:
Заръщане в Делхи. Почивка. Последни покупки. Отпътуване за България.
По желание:

Организиране на курсове по хата йога и по индийски танци. Във Вриндаван желаещите могат да посещават лекции върху Ведическите писания сутрин от 7 до 8.30 ч.



Цена на пътуването /с включени: самолетен билет, нощувки, храна, транспорт, гидове, музейни такси/ - 1300 евро.

Виза за Индия - 100 лв. Не е включена в общата цена на пътуването.

Медицинска застраховка може да се направи по желание на пътуващия.

Датите за организирани групи са:

2 – 13 октомври, 2007 г.

15 – 26 ноември, 2007 г.



За повече информация можете да се свържете с нас.

Контакти:

Лидия Василева


Телефон: +359 2852 87 93
Мобилен : +359 888 415 380

Е-mail: lvasileva@vrindaclub.com
Интернет страница:


www.vrindaclub.com

Нели Черногорова

Мобилен: +359 878565524

Светлин Стефанов

Мобилен: +359 878565525




Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница