Програма тайланд обзорна екскурзия на Бангкок посещение на Кралския дворец с храма на Изумрудения Буда и храма на Полегналия БудаДата28.02.2018
Размер46.54 Kb.
ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА – ТАЙЛАНД

Обзорна екскурзия на Бангкок - посещение на Кралския дворец с храма на Изумрудения Буда и храма на Полегналия Буда
Кралския дворец и Храма на Изумрудения Буда – по време на тази екскурзия ще посетите Кралския дворец, храма на Изумрудения Буда и музея на династията Чакри, които са разположени в историческия център на Бангкок на левия бряг на река Чао Прая. Храмът на Изумрудения Буда (Ват Пра Кео) – е най-известния в света и най почитан от местните жители Тайландски храм. Кралският архитектурен комплекс ще ви бъде представен в цялата си красота. На територията на 24 хектара, голяма част от която е отворена за посетители, се намира храм където се съхранява будиската светиня на Тайланд – Златната статуя. Сред екпонатите в музея на династията Чакри ще видите ритуални предмети които са се ползвали от кралските особи, дарове от чуждестранните посолства, постоянно действаща изложба на кралски корони, украшения, медали и монети от ХІ в. до днес, както и скъпоценните додежди на Изумрудения Буда. Двореца се охранява от кралската гвардия, а смяната на караула предсталвява забележително зрелище.
Храма на Лежащия Буда (Ват По) – най-голямата забележителност на този храм е Лежащия Буда – 46 метра дължина и 15 метра височина. Статуята е покрита с листове злато, очите и краката на която са инкрустирани със седеф. Храмът е основан почти 2 века преди Бангкок да стане столица и се счита за най-древното будистко сдание в града. Освен статуята на Лежащия Буда, на територията на 8 хектара се намират над 1000 изображения на основоположника на будистката традиция.

На територията на Ват По се намира първия университет на кралството, където освен другите науки обучаващите се получават знания по традиционна тайска медицина, включваща тайски масаж които и до сега се практикува на територията на храма. Екскурзията ще завърши с посещение на най-голямата в страната ювелирна фабрика.


Круиз по река Чао Прая – вечерния романтичен круиз по река Чао Прая която тайландците наричат “Кралската река” ще се проведе на борда на двупалубен параход. Вие ще изживеете незабравима вечер, ще се наслаждаване на красотата на столицата през ноща, ще имате възможност да опитате традиционни тайландски ястия както и европейски ястия.
Вечерно шоу Сиам – Нирамит – това съвременно шоу, инвестицията в организирането на което се равнява на 40 милиона долара е един от най-големите сценични спектакли в света. Вие ще можете удобно да се настаните в своите кресла в климатизираната зала. Удивителния и тайнствен свят на културните традиции на Тайланд ще ви бъде представен в 80 минутно действие от 3 части. Пътешествието в многовеколната история на тайландския народ, митическите представи за небесното и подземното царства и приказната гора на Химапан, разнообразни сцени от живота на съвременните жители на Тайланд които ревниво съхраняват традиционната тайландска култура – всичко това ще ви въвлече във феерическия кръговрат на празника. Преди шоуто ще имате възможност да се поразходите по традиционен тайландски пазар и да пробвате блюда от тайландската кухня.
Екскурзии от Патая
Бангкок

Кралския дворец и Храма на Изумрудения Буда - в екскурзията е включено посещение на Кралския дворец, на територията на който се намират Храма на Изумрудения Буда, храма на полегналия Буда. Обяд. Посещение на ювелирна фабрика.
Бангкок: Кралския дворец и Храма на Изумрудения Буда и разходка по каналите. Храма Ват По и Ват Арун – посещение на двореца и храма на Изумрудения Буда, разходка по каналите на Бангкок, посещение на храма на Лежащия Буда и Храма на Утрешната Зора. Обяд. Посещение на ювелирна фабрика.
Мини – Сиам

Посещение на парка, в който са представени копия на всички велики архитектурни съоръжения от различни страни по света – храмове от Тайланд, Айфеловата кула, катедралата в Кьолн, развалини от древната столица на Тайланд – Аюти и Сукота, храма на Василии Блаженни и много други.


Крокодилска ферма и Градината на хилядолетните камъни

Екскурзията започва от удивително красив парк с оригинална комбинация от красиво оформени от човешка ръка тропически растения и камъни. Там се намира и голям зоопарк с щрауси, тигри, слонове и други представители на местната фауна. Една от най – забележителните атракции в него са крокодилите – от различни породи и видове. Ще се запознаете с дресировката на тези опасни хищници, като накрая ще имате възможност да се снимате върху един от тях.


Екскурзия до будистките храмове Ват-Йан - Храмовия комплекс Ват Ян се намира на 30 км. от Патая. Там ще видите 160 метровото изображение на Седящия Буда което е нарисувано със златни пластини в самата планина, интригуващ китайски манастир - музей и ще чуете разкази за историята на Изтока и будизма. Тази екскурзия несъмнено ще бъде много интересна за тези които се интересуват от будисткатата и китайска култура.

Внимание: по време на посещението в храмовия комплекс е необходимо раменете и коленете на тиристите да бъдат покрити.


Тифани – травестит шоу – съвременна музика, цветни костюми и декорачия отличават това световноизвестно шоу на травестити, които разиграват сцени от оперети и изпълняват пародии от световната естрада. Някои от тях са участници в международни конкурси за красота.
Екскурзия до коралов остров KOH LAN +обяд – 20 минути са необходими високоскоростен катер да ви отведе до група острови с неголеми коралови рифове в крайбрежните води. Лазурно море, бял пясък, разнообразни видове водни развлечения (банан, скутер, парашут) – всичко това ще откриете там. Обяд в ресторанта който се намира на плажа.
Тропическа градина „Нонг Нуч“+ шоу със слонове - На 30 километра от Патая се намира огромна тропическа градина, представляваща най – големия парков комплекс в Азия. Умели декоратори и градинари са превърнали това място във вечно зелена градина, с многоброини видове растения, кактуси, палми и орхидеите, които дават и името на градината – “Градината на орхидеите”. В цената на екскурзията е включено фолклорно шоу и шоу със слонове, които играят футбол, рисуват и масажират посетителите.
Разходка до остров Ко Самет + обяд – еднодневна разходка до остров Самет с включен обяд.

Екскурзия в провинция Чантабури - целодневна екскурзия. Пътешествието в Чантабури ще е интересно не само за любителите на екзотичната природа, но и за желаещите да научат повече за будизма и отношението на тайландците към това учение. В провинция Чантабури на територията на недостроения храмен комплекс ще видите пещери, които са се използвали от монасите за медитация. Сега единствените обитатели на комплекса са маймуните. Ще посетите будиския храм – музей Ват Кхаусуким. Тук ще видите множество експонати, посветени на историята на страната и традициите на будизма. Особенно интересни са восъчните фигури на най-почитаните тайландски монаси.

Ще посетите и делфинариум в който ще можете от близо да се започнаете с делфините. Навръщане ще посетите пазар за плодове, където ще откриете неизвестни досега за вас вкусни плодове.Възможност за други екскурзии:

Риболов в открито море, дайвинг, традиционен тайландски масаж, разходка със слонове в джунглата, екзотична разходка по река Квай и др.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница