Програма „Учене през целия живот" Секторна програма „Леонардо да Винчи"Дата22.11.2017
Размер55.27 Kb.
ТипПрограма

Програма „Учене през целия живот”

Секторна програма „Леонардо да Винчи”, дейност Мобилност
Проект: „Европейското измерение в производството, търговията и маркетинга на консервирани плодове и зеленчуци”
Изпълнител на проекта/Изпращаща организация: Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци /СППЗ/.

Съюзът на преработвателните на плодове и зеленчуци е национална браншова работодателска организация, обединяваща интересите на над 50 фирми преработващи плодове и зеленчуци на територията на РБългария.

Основан е на 19.02.1999г. Основните цели, които си поставят членовете на Съюза са:


 • издигане престижа на професията пред обществото, постигане на професионално единство и защита на професионалните интереси; повишаване на професионализма

 • информационно обслужване и подкрепа на членовете в областта на технологията, техниката, научните постижения и маркетинга в консервната промишленост;

 • партньорство на държавните органи при изготвяне на нормативната база, при провеждането на лицензионни и контролни дейности и всичко свързано с дейността на консервната промишленост.

Партньор/ Приемаща организация: Австрийска асоциация на хранително – вкусовата промишленост. /Food Industries Association of Austria - FIAA/

FIAA е част от системата на Австрийските търговски камари и двете най- важни цели, които си поставя са: • Да осигурява най-добрите рамкови условия за представянето на австрийската хранително-вкусова промишленост на пазара;

 • Отделните предприятия да получават специализирана помощ, отговаряща най- пълно на техните нужди.


Продължителност на проекта: 12 месеца /май 2011г. - май 2012г./
Цели на проекта: Подпомагане на мобилността на 10 ползвателя /специалисти от фирмите членове на Съюза и служители на Съюза/ да опреснят и допълнят знанията и уменията си и да обменят опит с партньори да придобият и използват знания, умения и квалификации, които спомагат за тяхното личностно израстване и пригодност за заетост и участие на пазара на труда.

В дългосрочен план целта на проекта е натрупаният положителен опит и знания да се трансферират към останалите фирми членове на Съюза и към всички фирми от хранително-вкусовата промишленост. Също така, с този проект ще се подпомогне и прилагането на нови форми на производство и маркетинг и тяхното усвояване на работното място посредством учене през целия живот. И най-важното - дългосрочен план да се увеличи привлекателността на професионалното образование, обучение и мобилност.


Участници/ Бенефициенти: 10 човека

Представители на следните фирми – членове на СППЗ:

„Булконс Първомай” АД, „Булгарконсерв Рупите” ООД, „Дерони” ООД, „Фрукто Сливен” АД, „Сторко” ЕООД, „Олинеза” ООД, „Цима 99” ООД, „Вега Стар” ЕООД и 2-ма представители от офиса на СППЗ.

По-важните критерии по които се избраха специалистите:

1. Да работят като мениджъри или експерти във фирмите членове на съюза или да бъдат служители на Съюза.

2. Сфера на дейност:

- управление;

- производство: технология, безопасност, качество и/или етикетиране;

- маркетинг, реклама, търговия.

3. Да поемат ангажимент след края на мобилността да предадат получените знания и опит, като участват в обученията, които Съюза ще организира с тази цел.

4. Да са мотивирани да предадат наученото на останалите специалисти и служители във фирмите, където работят и да популяризират ученето през целия живот

5. Да имат висше или средно специално образование и добре да познават сектора в който работят.


.............................................................................................................................


www.openthesealoftaste.eu
СППЗ работи и по проекта „Освободете вкуса” –Промоционална програма за преработени плодове и зеленчуци” – тригодишна инициатива за насърчаване на консумацията на преработени плодове и зеленчуци от най-високо качество произведени в Обединена Европа. Проектът „Освободете вкуса” („Open the Seal of Taste”) е част от Промоционална програма за Насърчаване на земеделски и хранителни продукти и стартира през ноември 2011-а година.

Продуктите, които се промотират са :

 • лютеница (включително и нейните пикантно-меки разновидности: пинджур и айвар)

 • печена белена капия

 • конфитюр от рози

 • мармалад от шипки

 • компот от праскови


Целевите държави по проекта са - Германия, Полша и Румъня, а целевите градове – Кьолн, Берлин, Мюнхен, Варшава и Букурещ.
Дейностите в проекта са обединени в 4 групи:


 1. ИНФОРМАЦИОННИ ДЕЙНОСТИ
 • Дизайн и изработване на уебсайт- www.openthesealoftaste.eu - на езиците на целевите държави.

 • Проектиране и изработване на лого на проекта, на папки, на брошури, които ще се разпращат по пощата до домовете, разпространяват на изложения и панаири, при демонстрации на местата за продажба, на тематични събития, в кулинарни училища, работни срещи и др. Включената в брошурата информация обхваща:

 • Лого, мото и всички изискващи се отличителни знаци на програмата

 • Пълно описание и информация за качеството на всеки продукт

 • Предимства от включването на продуктовия асортимент в ежедневното хранене

 • Изработване на рекламни подложки за хранене -подбрани са по 10 ресторанта във всеки един от целевите градове,

 • Проектиране и изработване на плакати

 • Разработване и създаване на ТВ спот с продължителност 15 секунди, който ще бъде излъчен в телевизионни предавания и в търговски центрове и/ или кина.

 • Разработване и създаване на видео клип с продължителност 12 мин., който ще се излъчва по време на всички изложения, тематични вечери, дейности в кулинарни училища, на уебсайта и DVD дисковете на проекта.

 • Дизайн и изработка на DVD-ROM дискове
 1. НАСЪРЧИТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ
 • Участие в изложения и панаири / ANUGA, Германия; Fruit Logistica, Берлин, Германия; Food & Life Мюнхен Германия; INDAGRA Букурещ Румъния; POLAGRA Познан Полша.

 • Демонстрации на местата за продажба - дегустирането на мостри в супермаркети се смята за най-ефективната промоционална дейност, тъй като позволява на потребителите да установят първоначален контакт с продукта
 1. РЕКЛАМНИ ДЕЙНОСТИ
 • Публикуване на реклами и статии в пресата

ГЕРМАНИЯ: Essen & Trinken, DER FEINSCHMECKER, The Gourmet, Food & Drink, Effilee, Alla Carte, Bon Appetit, Kochen und Geniessen /приятно готвене, и др

ПОЛША: Food & Drinks, Przeglad Gastronomiczny, Poradnik Restauratora, Fresh and cool market, Food service, Cukiernictwo I Piekarstwo

РУМЪНИЯ: Food & Drinks, Frozen Food Europe, Culinar, Avantaje, VIVA, Gastromedia, Sana, Burda Румъния

Всеки ден и в продължение на 10 дни преди Коледа в избраните предградия на всеки един целеви град група от 3 души ще пускат директно в пощенските кутии по 2 000 брошури на ден или общо 20 000 брошури на кампания. В целевите градове ще бъдат разпратени 300 000 (брошури)

 • Външна реклама / билбордове и плакати/.

 • Реклама върху автобуси

 • Телевизионни излъчвания

Телевизионният рекламен спот ще се излъчва в специално подбрани кулинарни предавания във всеки от целевите градове.


 1. ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

Дейности насочени към специализирани целеви аудитории, които изискват специален подход, за да се постигне по-висока ефективност на проекта - дистрибутори, търговци на едро и дребно и вносители в хранителния сектор, кулинарни експерти, диетолози, кулинарни училища за професионално обучение или изучаване на чудесата на кухнята като хоби, ключови фигури - специалисти, които имат важна роля и влияние в своите организации (като асоциации на младите и възрастните потребители, търговски асоциации, вериги супермаркети, и др).Посещения на търговци и дистрибутори в производствени бази в България за да се информират потенциалните купувачи, че производствените фирми от България имат въведени системи за контрол на качеството на производството при преработката на плодове и зеленчуци (ISO 9000, ISO 22000, HACCP, IFS, BRC, OHSAS и др.).
Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница