Програмата включваДата13.01.2017
Размер197.32 Kb.02.03.2017 - 14.03.2017

АРЖЕНТИНА – БРАЗИЛИЯБУЕНОС АЙРЕС - ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ - РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

не просто ТАНГО, ВОДА и САМБА...

а,усещане за СТРАСТ, ЧУДО и ЛЮБОВ!!!
Отстъпка за ранно записване до 30.11.2016 – 200 лева
13 дни / 10 нощувки: 3 в БУЕНОС АЙРЕС, 2 в ИГУАСУ, 4 в РИО ДЕ ЖАНЕЙРО, 1 в Лондон

Програмата включва:

Полет с АК „British Airways”, 3 нощувки в централно разположен 4* хотел в Буенос Айрес, 2 нощувки в 4* хотел в Пуерто Игуасу, 4 нощувки в 4* хотел в Рио де Жанейро – до плажа Копакабана, 1 нощувка в хотел ¾ * в Лондон;

2 полудневни тура в Буенос Айрес, полудневен и целодневен тур на водопадите Игуасу + посещение на Птичия парк, 2 полудневни екскурзии в Рио де Жанейро, 2 вътрешни полета с включени летищни такси. Възможност за разходка в центъра на Лондон! Екскурзията предоставя възможност и за посещение на Уругвай.
Туристическа програма:
1-ви ден: 02.03.’17 (четвъртък) – София – Лондон – Буенос Айрес

Полет от летище София до Буенос Айрес с АК “British Airways” в 14:10 ч. Каца в Лондон в 15:40 ч. Излита за Буенос Айрес в 22:10 ч. Каца на международно летище Езейза в 09:00 ч. на 03.03.2-ри ден: 03.03.’17 (петък) – Буенос Айрес

Посрещане в аржентинската столица от представители на партниращата агенция. Добре дошли в най-европейската южноамериканска столица – Буенос Айрес!Туристическа обиколка с местен екскурзовод на южната част на града – 1-ва част (включена в пакетната цена). Посещение на историческия комплекс Пласа де Майо, със забележителните сгради – на парламента, известна още като Розовата къща, Катедралата, красивата историческа сграда от 18 век - Кабилдо. Множество архитектурни образци от 19 век по един от емблематичните булеварди Авенида де Майо. Обиколката продължава на юг, към най-старите райони на града. Пристигане в квартал Ла Бока – най-големият типичен италиански район, където колония от артисти и художници, със своите великолепни произведения, правят града известен по цял свят. Разходка по колоритната пешеходна улица Caminito” – родното място на тангото. Следва спирка пред Естадио Алберто Х. Армандо - стадионът е по-известен с прозвището си „Ла Бомбонера” (разглежда се отвън), където в най-популярния спортен клуб на Аржентина - „Бока Хуниорс”, е тренирала и футболната легенда Диего Марадона. Обиколката продължава на север, към Авеню 9 юли (най-широката улица в света), където се намира известният Обелиск – символ на града.

Около 14:00 часа - настаняване в хотел Amerian Buenos Aires Park Hotel 4*. Свободно време за почивка. Възможност за разходка по близката до хотела улица Флорида – най-популярната търговска улица в Буенос Айрес и една от най-атрактивните. Нощувка.


3-ти ден: 04.03.’17 (събота) – Буенос Айрес
Закуска. Полудневна обиколка на северната част на Буенос Айрес – 2-ра част (включена в пакетната цена).

Ще посетите елегантните северни райони на града, като квартал Риколета, където френското архитектурно влияние предизвиква възхищение, предлагайки оживена картина. Преминаване през Експозиционния център, Юридическия факултет и Националния музей за изящни изкуства. Пристигане в квартал Палермо, изобилие от стари аристократични жилища с изглед към парка – 2500 акра парк, един от най-обичаните в града. Посещение на една от най-големите книжарници в Южна Америка и една от най-красивите в света – Еl Ateneo Grand Splendid. В тази красива сграда в Буенос Айрес през 1919 година е открит театър Teatro Gran Splendid. През 2000 година сградата е преустроена в книжарница, като е запазен изключителния интериор, сцената, ложите и пищните балкони с орнаментика, а местата за публиката са превърнати в рафтове за книги, с прекрасни зони.

Свободно време или по желание* - възможност за допълнителни мероприятия (срещу доп. заплащане):14:00 ч. – * Разходка с корабче по Тигре и делтата на река Парана

20:30 ч. - * Вечеря + Танго шоу в “La Esquina de Carlos Gardel” (с включени напитки). Нощувка в Буенос Айрес.
4-ти ден: 05.03.’17 (неделя) – Буенос Айрес
Закуска. Свободен ден за разходки в Буенос Айрес или възможност за допълнителни екскурзии, по желание*:

* Целодневна екскурзия Фиеста гауча шоу в традиционно ранчо в Аржентинската пампа – земя на гаучосите.
5-ти ден: 06.03.’17 (понеделник) – Буенос Айрес / Игуасу

Закуска. Свободно време в Буенос Айрес. Трансфер до летище "Jorge Newbery" за вътрешен полет до Игуасу.

Посрещане от агенцията партньор, трансфер и настаняване в хотел Saint George 4*, Master rooms.

Свободно време. Нощувка в Пуерто Игуасу.


6-ти ден: 07.03.’17 (вторникк) – Водопадите Игуасу от страната на Аржентина
Закуска. Целодневен тур на водопадите Игуасу от Аржентинска страна. Ще станете свидетели на невероятен природен спектакъл! ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ са сред най-мащабните прирородни феномени. Намират се на границата между Аржентина (80%) и Бразилия (20 %). Образувани са преди 120 милиона години и са най-големите водопади в света! Неслучайно, през 2011 година, са избрани сред 28 финалисти за едно от новите 7 чудеса на природата!!! Игуасу представлява съвкупност от около 275 водопада, създадени от реките Игуасу и Парана непосредствено до устието ѝ. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра. Средното количество вода от реката, което връхлита от водопадите, е около 1500 м3 в секунда, като през различните годишни сезони варира между 500 и 6500 м3 в секунда. Разположени са под формата на подкова с дължина 2700 м. Най-впечатляващ от тях е водопадът „Дяволското гърло“. Водопадите са само част от национален парк Игуасу,който е най-големият субтропичен резерват в света и един от най-посещаваните туристически обекти в Южна Америка – близо 1 милион посетители годишно.

*По желание - Nautical adventure – мокро приключение с лодка под водопадите (заплаща се допълнително).


Фото пауза на границата на 3 държави – Аржентина, Бразилия и Парагвай! Нощувка в Пуерто Игуасу.
7-ми ден: 08.03.’17 (сряда) – Игуасу от страната на Бразилия, Птичи парк / Рио де Жанейро

Закуска. Полудневен тур с местен екскурзовод на водопадите Игуасу от бразилска страна. Отново ще имате възможност да се насладите на „Голямата вода”, както звучи в превод думата с индиански произход Игуасу.  Посещение на Птичия парк. Разположен до Националния парк Игуасу, това е най-големият парк за птици в Латинска Америка - забележително място, обитавано от над 1000 птици от около 150 вида от всички краища на Бразилия и различни части на света. Подгответе се за вълнуващо преживяване от контакта с птиците на това привлекателно място, където редките видове с екзотични цветове превръщат срещата във фантастично шоу.

  Следобяд - трансфер до летище Фоз до Игуасу за полет до Рио де Жанейро.  Посрещане от представители на агенцията партньор в Бразилия и трансфер до един от най-популярните курортни райони на Рио де Жанейро - Копакабана. Настаняване в хотел до брега на Атлантическия океан Windsor Excelsior Copacabana 4*, Superior rooms. Нощувка в Рио де Жанейро.

8-ми ден: 09.03.’17 (четвъртък) - Рио де Жанейро
След закуска, полудневен тур в космополитния град Рио де Жанейро с местен екскурзовод (~ 6 часа, включен в пакетната цена), до планината Корковадо, на чийто връх се намира един от най-известните монументи в света - статуята на Христос Спасителя, избрана през 2007 година за едно от 7-те съвременни чудеса на света!
От всяко място в града, посетителите му могат да видят най-красивата картичка на Рио де Жанейро – знаменитата статуя на Исус Христос (открита през 1931 г.), разположена на хълма Корковадо, на 710 м над морското равнище. До статуята се стига със зъбчата железница, която минава през най-голямата градска гора в света. След това с панорамен асансьор, изграден в скалата - изкачване до панорамната площадка, разположена около статуята. Усещането от присъствието тук и гледката от това място не могат да бъдат описани с думи! След посещението на хълма Корковадо, обиколката продължава с панорамна обиколка наплажовете на Рио де Жанейро. Следва спирка при известния стадион Маракана - един от най-големите стадиони в света, където се проведе финала на 20-тото Световно първенство по футбол 2014, чийто домакин беше Бразилия. Фото пауза отвън и възможност за разглеждане на стадиона - за тези, които желаят (входната такса не е включена ~ 24 BR). Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Рио де Жанейро.
9-ти ден: 10.03.’17 (петък) - Рио де Жанейро
Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Рио де Жанейро с местен екскурзовод, с посещение на другата основна забележителност в Рио – знаменитата скала Захарната глава (~ 4 часа, включена в пакетната цена).

По време на тура ще преминете през центъра на града, край църквата Канделария, исторически сгради, градския театър, националната галерия, Аркос да Лапа. Следва изкачване (на два етапа) с лифт до един от символите на града – Захарната глава (Sugar Loaf). Първата спирка на лифта е на височина 215 м, където ще имате възможност да направите панорамни снимки на залива Гуанабара и да видите моста, свързващ Рио де Жанейро и Нитерой, както и планината Корковадо. При втората спирка на лифта (395 м), при ясно време ще можете да видите плажовете на Копакабана и някои от плажовете на Нитерой, крепостта Санта Круз и да се насладите на спиращи дъха панорамни гледки към града. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Рио де Жанейро.
* Вечерта - по желание, Rio by night вечеря в типичен ресторант + Платаформа шоу (срещу доп. заплащане).
10-ти ден: 11.03.’17 (събота) - Рио де Жанейро
Закуска. Свободен ден в „Града на чудесата”. Можете да се отдадете на разходки или да се насладите на слънчеви бани в един от най-известните плажове в света – Копакабана, да се разходите по Ипанема, да опитате блюда от бразилската кухня в някои от многобройните местни ресторанти или да разпуснете с кайпириня в някой от клубовете на Рио, под звуците на Боса нова - бразилски музикален жанр, съчетаващ самба и джаз...

* Възможност за целодневна екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс (срещу доп. заплащане). Нощувка в Рио де Жанейро.


11-ти ден: 12.03.’17 (неделя) - Рио де Жанейро – Лондон
Закуска. Свободен ден за плаж, разходки, развлечения, покупки на сувенири. Освобождаване на стаите до 12:00.

Около 19 часа - трансфер до международното летище за полет с “British Airways” до Лондон в 23:05 ч.


12-ти ден: 13.03.’17 (понеделник) – Лондон
Пристигане в Лондон в 13:25 ч. Трансфер с шатъл бус и настаняване в хотел до летище Хийтроу на база нощувка.

Свободно време за почивка или организира на разходка в центъра на английската столица. Нощувка в Лондон.


13-ти ден: 14.03.’17 (вторник) – Лондон – София
Трансфер с шатъл бус до летище Хийтроу за полет за София в 08:10 ч.

Каца на терминал 2 в 13:20 часа.


Пакетна цена с включени летищни такси:
2760 евро / 5398 лева на човек в двойна стая
*Отстъпка за ранно записване до 30.11.2016 – 200 лева от пакетната цена
Доплащане за настаняване в самостоятелна стая: 665 евро / 1300 лева

Намаление за 3-ти възрастен в стая: 250 евро / 489 лева

Намаление за дете до 12 години, настанено с двама възрастни в стая: 450 евро / 880 лева
Пакетната цена включва:
Самолетен билет София–Лондон-Буенос Айрес /Рио де Жанейро–Лондон-София с вкл. летищни такси

Самолетен билет Буенос Айрес – Игуасу с включени летищни такси

Самолетен билет Игуасу – Рио де Жанейро с включени летищни такси

Всички описани в програмата трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи; комфортни автобуси3 нощувки със закуски в централно разположен хотел Amerian Buenos Aires Park Hotel 4* в Б. Айрес

Две полудневни туристически обиколки на Буенос Айрес2 нощувки със закуски в централно разположен хотел Saint George 4* в Пуерто Игуасу

Целодневен тур на водопадите Игуасу от аржентинска страна с включени входни такси

Полудневен тур на водопадите Игуасу от бразилска страна с включени входни такси

Посещение на Птичия парк от бразилска страна с включени входни такси4 нощувки със закуски в хотел Windsor Excelsior Copacabana 4* в Рио де Жанейро, плаж Копакабана

Полудневен сити тур в Рио до планината Корковадо и статуята на Христос - изкачване с железница,

с включени билет и входни такси и посещение на стадиона Маракана (без включена входна такса)

Полудневна обиколка на Рио с посещение нахълма Захарната глава - изкачване с кабинков лифт

Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата

1 нощувка в хотел в района на летище Хийтроу в Лондон

Медицинска застраховка с асистанс покритие 20 000 евро – ЗАД Армеец

Водач-преводач от Туроператора по време на цялото пътуване
Пакетната цена не включва:

- Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание *и разходи от лично естество

- Застраховка „Отмяна на пътуване” – допълнителна информация можете да получите в офисите ни
Необходими документи:

Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването


Условия за записване:

 • 2000 лв. депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване

 • Копие от международен паспорт

 • Доплащане до 20.01.2017 г.
Допълнителна информация:

  • Програмата на водопадите Игуасу се провежда съобразно часовете на вътрешните полети!

* Обслужването от местните екскурзоводи е на английски език

* За пътуването до Бразилия и Аржентина не се изискват визи и имунизации

* Необходим минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 15

Срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване


Забележка: * Пакетната цена е калкулирана по курс 1,78 лв. за щатски долар към 01.11.2016 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото

за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.


Забележка:

* При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства,

е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК-те!

ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!


Анулации и неустойки по програмата:

В случай на отказ от туристическото пътуване /ТП/, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:

* до 100 дни преди датата на пътуване – без неустойки

*от 99 до 80 дни преди датата на отпътуване – 10 % от стойността на ТП

*до 79 дни до 40 дни преди отпътуване – размерът на депозита

*от 39 до 0 дни - 100 % от стойността на ТПТО има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма, с полица №: 1655013150000550232 на ЗАД „Армеец

Предимства на програмата:


 • Балансирана атрактивна екскурзионна програма с доказано качество , съчетана с кратка почивка в един от най-известните курорти в света Копакабана-настаняване в хотел край брега на Атлантическия океан

 • Удобни международни полети с British Airways

 • Директни вътрешни полети с удобни полетни часове и включени летищни такси

 • Потвърдени отлични 4 * хотели в Буенос Айрес, Пуерто Игуасу и Рио де Жанейро с централна локация

 • Хотелът в Буенос Айрес е на пешеходно разстояние от местни атракции и забележителности

 • Хотелът в Пуерто Игуасу разполага с басейн и джакузи сред тропическа градина

 • Хотелът в Рио де Жанейро е в центъра на курорта Копакабана, разполага с басейн на покрива с прекрасен изглед към плажа Копакабана и статуята на Христос, има включени за плажа чадър, шезлонги и кърпи

 • Цената включва всички описани в програмата трансфери и турове с комфортни автобуси, включени входни такси за Националния парк Игуасу от аржентинска страна, от бразилска страна, Птичия парк

 • Посещение на столицата на Аржентина - Буенос Айрес, един от най-красивите градове в Бразилия и света - Рио де Жанейро и едно от новите природни чудеса на света - водопадите Игуасу

 • Опция за посещение на Уругвай

 • Възможност за разходка в центъра на Лондон

 • Водач-преводач от България по време на цялото пътуване


Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България!
Буенос Айрес

* Разходка с корабче: Тигре и делтата на река Парана

Пътуване с автобус сред Libertador Avenue през елегантните северни покрайнини на департамент Vicente Lopez, Olivos, където се намира резиденцията на аржентинския президент; San Isidro, с неговата нео готическа катедрала и San Fernando, преди да продължите към Тигре. Този лабиринт от реки и канали в делтата на Тигре е любимо място за бягство през уикендите на местните жители повече от век. Със своите реки и многобройни зелени острови, осеяли пейзажа, Делта заема площ от 220 кв. км. Следва отпътуване от пристан Тигре, откъдето турът продължава по делтата на борда на типичен речен кораб през лабиринти от канали и потоци, острови, крайречни вили, викториански докове, английски градини и традиционни гребни клубове по делтата на река Парана. Намиращите се наблизо Lujan, Sarmiento, Tigre и San Antonio реки също са част от маршрута. След това корабчето се връща до пристанището, където ще Ви очаква автобус за обратен трансфер до хотела.
Цена: ~55 $ (регулярен тур – обслужване на английски и испански език). Включва: трансфер до /от пристанището на Тигре, екскурзовод, разходка с корабче. Обща продължителност: около 4 часа
* ТАНГО шоу с включени вечеря и напитки в “La Esquina de Carlos Gardel”

Забележителен шоу спектакъл в родината на тангото, който се провежда в „Ъгълът на Карлос Гардел” – театърът носи името на популярния аржентински танго изпълнител, композитор и актьор – Карлос Гардел. Изискана шоу програма, изпълнена от професионални танцьори, музиканти, певци в красива театрална зала. Преди представлението се предлага вечеря с традиционни ястия от аржентинската кухня и напитки - по избор от меню. Вечерята започва в 21:00 ч. Шоуто започва в 22:30 ч., завършва около 00:00.
Цена: ~ 130 $. Включва: частен трансфер, екскурзовод, вечеря с напитки и богата шоу програма. Прод: ~ 4 часа.
* Екскурзия до Ранчо Санта Сузана в Аржентинската пампа. "Фиеста Гауча" шоу с включен обяд и напитки.  Ще имате възможност да се запознаете с живота, бита и невероятните умения на гаучосите – аржентинските „каубои”. След закуска, отпътуване с автобус към Лос Кардалес, на ~ 80 км от Буенос Айрес, където се намира ранчото Санта Сузана. Посрещане с коктейл с напитка и „емпанадас” (традиционни хапки от месо в тесто) за добре дошли. Желаещите могат да се включат в традиционните мероприятия, провеждани в ранчото. На обяд – традиционно аржентинско барбекю – незабравим спектакъл от месо, печено на открит огън, наденички, печено пиле и разнообразие от салати, домашно приготвени сладкиши за десерт и типичния зелен чай „мате”. Ще набюдавате фолклорно шоу с музика на живо, последвано от демонстрации на Гаучо умения, традиционни игри, конни надбягвания.

Цена: ~150 $ (регулярен тур, обслужване на английски и испански език) Включва: трансфер с автобус, обслужване от местен екскурзовод, богат обяд, напитки, езда на коне, шоу програма. Обща продължителност: около 8 часа


* Екскурзия до столицата на Уругвай – град Монтевидео. Пътуване с хидрофойл, около 2 часа и 15 мин

Рано сутринта, трансфер до пристанището, за отплаване към Монтевидео. Пристигане и посрещане от местен екскурзовод. Обзорна екскурзия на града. Свободно време. Трансфер до пристанището и отплаване към Б.Айрес.

Допълнителна информация: целодневна екскурзия – тръгване от хотела в 06:00 ч. сутринта, връщане в хотела късно вечерта – около 22:00 часа. Турът е изморителен! Обща продължителност: около 15-16 часа. Екскурзията се осъществява при минимум 10 записани туриста. Цена: ~ 390 $ (частен тур). Включва: трансфери от / до хотела, фериботни билети, целодневен тур в Монтевидео - само с местен екскурзовод , на английски език.
Рио де Жанейро

* Rio by Night- вечеря + Платаформа самба шоу

Вечеря в типичен бразилски ресторант. Платаформа шоу - Шоуто „Go Brazil 500 Years”, пресъздадено от група артисти от Платаформа шоу, разказва цялата бразилска история от нейните културни корени до днес, като представя всички ритми и характерни мелодии в забележителна хореография, а на финала – впечатляващи самба костюми и ритми. В края на шоуто, ще имате възможност да се снимате с участниците в шоуто, които минават през публиката в залата.Цена: ~ 130 $. Включва: частен трансфер, екскурзовод, вечеря (без включени напитки), пищен шоу спектакъл! Обща продължителност: около 5 часа
* ANGRA DOS REIS – Целодневна екскурзия до лагуните на залива Ангра дос Рейс, с включен обяд

Рано сутринта - отпътуване с автобус към Зеленото крайбрежие. На ~150 км западно от Рио де Жанейро е разположен районът Ангра дос Рейс, който представя ландшафт на повече от 100 острова. Круиз (около 4 часа) с типична лодка сред някои от най-красивите острови, спирка на тропически остров - ще имате възможност да поплувате в изумрудените води и да направите слънчеви бани.Обяд на лодката.Отпътуване с автобус обратно към Рио и завръщане в хотела късно вечерта. Продължителност: около 12 часа. Цена: ~ 75 $ (регулярен тур, обслужване на английски език). Включва: регулярен трансфер с автобус, екскурзовод, разходка с лодка, обяд.
Забележка: Цените и часовете на допълнителните мероприятия са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение до месец преди датата на отпътуване. Заявяват се и се заплащат в България!
Национален парк ИГУАСУ • Nautical Adventure Tour – „Мокро приключение” с лодка по реката и под водопадите (аржентинска страна)

~45 $ (продължителност: около 20 минути)


 • Полет с хеликоптер над водопадите Игуасу (от бразилска страна) – ~120 $ (около 15 минути) – заявява се и се заплаща само на място, в зависимост от метеорологичните условия.


Обща информация за хотелите по програмата
Хотел AMERIAN BUENOS AIRES PARK 4*, БУЕНОС АЙРЕС
Хотелът се намира в сърцето на Буенос Айрес, само на 200 метра от популярната пешеходна улица Флорида и на 400 метра от най-новия административен район (барио) на града - Пуерто Мадеро; близо до площад Сан Мартин

В хотела има 152 комфортно обзаведени стаи, предлагащи всички удобства за приятен престой

На разположение на гостите в хотела са: американски а ла карт ресторант, традиционен пъб, зала за срещи, фитнес зала, сауна, безплатен Wi-Fi интернет

Хранене: закуска на шведска масаДопълнителна информация:

на пешеходно разстояние от хотела (около 20 минути) се намират известните кафе Тортони, Театър Колон. Не пропускайте да изпиете чаша кафе в Café Tortoni, открито през 1858 г., средище на културния и политически елит, обявено за Национален исторически паметник на Аржентина. Разходете се до театър Colon.

***

Хотел SAINT GEORGE 4*, Пуерто Игуасу
Хотелът се намира на 300 м от центъра на Пуерто Игуасу, на 17 км от Национален парк Игуасу, на 19 км от международното летище Puerto Iguazu (Аржентина), на 25 км от междунар. летище Foz do Iguazu (Бразилия)

Разполага със 100 комфортно обзаведени стаи, от които: 53 стандартни стаи (22 кв.м), 34 Master Room (28 кв.м), 12 стаи тип Junior Suitе (33 кв.м), 1 апартаментMaster Room: баня, сешоар, кабелна телевизия, индивидуален климатик, телефон, мини бар, кафе и чай, безплатен Wi-Fi достъп.

Необходим е преходник за електрическата мрежа! Може да се вземе от рецепцията.


На разположение на гостите на хотела са: градина с джакузи и открит басейн с детска секция (предлагат се кърпи за басейна), солариум, сауна, стая за масаж, фитнес зала, зала за игри с тенис маса, магазин за подаръци, безплатен Wi-Fi достъп, лоби бар, бар при басейна - предлага разнообразие от сандвичи, пици и коктейли, на които можете да се насладите заобиколени от природата в приятна атмосфера; ресторант Doña María
Хранене: богата закуска на шведска маса

***


Хотел WINDSOR EXCELSIOR COPACABANA 4*, Рио де Жанейро
Хотелът е отличен избор за перфектно качество, обслужване и локация. Намира се в топ центъра на един от най-популярните световни курорти - Копакабана, само улица го дели от пешеходната алея и огромния прекрасен плаж на Копакабана. Предлага забележителна панорамна гледка към курорта, океана, хълма Захарната глава.
Разполага с 233 елегантно обзаведени просторни стаи със съвременен интериор:

Standard, Superior rooms, Executive Superior, Deluxe, Junior Suite иExecutive Suite


В стаите: централна климатизация (с индивидуален контрол), кабелна телевизия, телефон, мини бар, радио, сейф, електронен часовник, сешоар, огледало за грим, Wi-Fi интернет достъп
Гледката от терасата на покрива на хотела, където се намират бара и басейна, е изумителна. Тук, с питие в ръка, можете да се насладите на фантастичен залез. За обяд и вечеря ресторантът на хотела предлага богато и качествено меню със специалитети от бразилската и международна кухни.

На разположение на гостите са още: сауни (суха и мокра) и фитнес център. Чадъри, шезлонги и плажни кърпи се предоставят на плажа - срещу специална карта, която гостите получават при настаняване. Рум-сървиз е на денонощно разположение. Безплатен Wi-Fi интернет достъп.


Хранене: богата и разнообразна тропическа закуска на шведска маса
***

Кратка обща информация за Аржентина и Бразилия


 • АРЖЕНТИНА е разположена в югоизточната част на Южна Америка

Името ѝ произлиза от латинското"Argentum", което означава сребро. Простира се на площ от 2 777 410 кв. км и граничи с Бразилия, Парагвай, Боливия, Чили и Уругвай. Население – над 40 млн. души. Официален език:  испански.

Религия: над 90 % от местното население са римокатолици

В административно отношение Аржентина се дели на 23 провинции и 1 автономен град - Буенос Айрес.

Буенос Айрес е столица и най-голям град в Аржентина, както и втори по големина град в Южна Америка, след Сао Пауло (Бразилия). Той е важен културен, административен, икономически и туристически център. Разположен е на десния бряг на реката Ла Плата, при вливане в Атлантическия океан.

Население ~ 2 891 082 жители (2010 г.)

Климат: субтропичен.

Средна годишна температура - 17,6◦С.

Средна температура през март в Буенос Айрес ~22◦С. Средна минимална ~18◦С, средна максимална ~26◦С.

Часова зона: UTC/GMT - 3 часа. Часова разлика в Буенос Айрес спрямо България в периода на пътуването: - 5 часа

Парична единица: Аржентинско песо (ARS). Телефонен код: +54.

Напрежението в електрическата мрежа е 220V/50 Hz


 • БРАЗИЛИЯ  заема централната и източната част на Южна Америка

С площ от 8,51 млн. km² (47% от територията на континента) и над 190 млн. души, страната се нарежда на пето място по площ и по население в света. Граничи с Атлантически океан, Уругвай, Аржентина, Парагвай, Боливия, Перу, Колумбия, Венецуела, Гвиана, Суринам, Френска Гвиана. Тя е единствената португалоговоряща страна в Америка и същевременно е една от най-мултикултурните и етнически разнообразни държави в света, резултат от силните миграционни процеси. Столица: град Бразилия

Рио де Жанейро (на португалски Rio de Janeiro - означава януарска река) е град в Югоизточна Бразилия, център на щат Рио де Жанейро. Рио е вторият по големина град в Бразилия след Сао Пауло и е бил столица на страната от 1764 до 1960, когато столицата е преместена в гр. Бразилия.

Климатът на Рио де Жанейро е тропичен саванен. Средната годишна минимална температура е 20°C. 

Средна температура на въздуха през м. март: ~27°C. Средна минимална ~24◦С, средна максимална ~29◦С.

Часова зона: официално - 3 UTC. Бразилия обхваща няколко часови зони.

Часова разлика в Рио де Жанейро спрямо България в периода на пътуването: - 5 часа.

Парична единица – Бразилски реал BR (R $). Телефонен код: +55.

Няма стандартно електрическо напрежение за цялата страна. Напрежението в ел. мрежа в Рио е 110 волта.

В повечето хотелски бани има изход за 220 волта.9000 Varna, 54 Osmi Primorski polk Blvd., Tel: +359 52 600 225, tourism@vectratravel.com

1612 Sofia, 99 Vitosha Blvd., Tel: +359 2 408 30 30, tourism.sofia@vectratravel.com7000 Rousse, 2 Tzar Ferdinand Blvd., Tel. +359 82 54 90 90, tourism.rousse@vectratravel.com
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница