Развитие на човешки ресурсиДата14.08.2018
Размер14.15 Kb.
АБГР кандидатства по ОП “Развитие на човешки ресурси” BG051PO001- 4.1.03 „Интеграция на децата и учениците от етническите малцинства в образователната система” в партньорство със Средно общообразователно училище „Христо Ботев”

гр. Лозница. Наименованието на проекта е “Интеграцията в образованието в община Лозница - чрез толерантност и партньорство”. Неговата продължителност ще бъде 12 месеца, като основните и специфични цели ще бъдат изграждане на нагласа на толерантност в местната общност в община Лозница спрямо децата от малцинствените етнически групи; подготовка на учителите в община Лозница за работа с деца от малцинствениетнически групи, активно привличане на родителите в община Лозница при включването на децата в училищния живот.Етническата структура на населението на Община Лозница е мултиетническа и се оформя в четири големи групи – българи, турци, българомохамедани и роми. Като цяло образователното ниво в общината е ниско. Голям проблем е, че повече от 200 деца в училищна възраст са отпаднали от образователната система. Това посочва и потребността от включване на децата от малцинствените групи в мерки, насочени към превенция на ранното отпадане от училище за тяхната интеграция в образователната система, както и потребността на учителите да повишат знанията и уменията си за работа в мултикултурна среда. Предвидените дейности в проекта: Програма „Да помним традициите на родния ни край”, включваща концерти и изложби, подготвени от учиниците, Програмата за Обучение на учители за работа в мултикултурна среда и Информационна кампании „Етническата толерантност и училището”, включваща общинска конференция и издаване на Наръчник за учители ще задоволи потребностите на целевите групи и ще отговори на целите на финансиращата програма.

Общо ще участват 200 ученици от община Лозница, от тях 100 деца от етнически малцинствени групи в общината и 60 учители, работещи в мултикултурна среда в учебните заведения на общината.
Каталог: abgr -> docs
docs -> Закон за местните избори глава първа общи положения
docs -> Лекция подготвена от: Желез Съботинов, абгр айрин Ибрямова, абгр с благодарност към
docs -> Данъчната децентрализация: решения за България
docs -> Програма 9: 30 10: 00 Регистрация 10: 00 10: 10 Откриване на форума: Найден Зеленогорски
docs -> Опазване на околната среда – рационални идеи и реализация доц д-р Петър Ст. Петров – ниггг – бан, басет
docs -> Екологията и инфраструктурата приоритет на общинското развитие
docs -> Доклад този доклад се изготвя и подписва от Ръководителя на проекта
docs -> В качеството си на управител на Глобус България еоод гр
docs -> Уважаеми гости, дами и господа!


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница