Renault пристигна безшумно във Версайския дворецДата13.10.2018
Размер11.31 Kb.
Renault пристигна безшумно във Версайския дворец
Twizy с декорация а ла каретата на Луи XVII става хит в градините на зданието
През ХVІІ век каретите са единствените превозни средства по алеите на Версайския дворец... През 2013, докато се подготвя отбелязването на 400-ната годишнина от раждането на Андре льо Нотр, градините, които той проектира, отново са се превърнали в убежище от шума благодарение на електрическите автомобили на Renault. За да отбележи 400-ната годишнина от раждането на Андре льо Нотр, кралския градинар, Версайският дворец поръча 23 електрическите автомобила Renault Twizy, ZOE и Kangoo Z.E., които ще се използват за поддръжката на 43 км градини, 350 000 дървета и 300 000 цветя.

Renault е единственият производител, който лансира гама от електрически автомобили: от четириколка до LCV, седан и градски автомобил. Три автомобила ZOE се използват от обслужващия персонал за обиколка на имота или придвижване между националния домейн на Версай и Marly-le-Roi; десет вана Kangoo Z.E. – остъклени или версии с удължена база, се използват от градинарите и кураторите на музеите за превоз на редки обекти, статуетки, растения и инструменти, докато десет модела Twizy се използват от грижещите се за реда служители, които оценяват тяхната подвижност и маневреност при достъпа до тесни алеи или когато се налагат незабавни действия.Около тридесет зарядни станции са монтирани в националния имот на Версай като част от внимателна конфигурация, която уважава архитектурната цялост на двореца и площите, т.е. под по-ниските прозорци на конюшните Grande Ecurie, в имота Trianon, в Marly и в градините Orangery.

Като реверанс към историята: любопитните посетители ще могат да видят Twizy, който е по-специален: "Twizy carriage" носи декорацията на каретата, собственост на престолонаследника, бъдещия Луи XVII.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница