Република българия администрация на министерския съветДата22.01.2019
Размер22.1 Kb.

Република българия

АДМИНИСТРАЦИЯ НА

МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ
към 02.13-1
26.04.2013 г.

ДОУЧАСТНИЦИТЕ, ЗАКУПИЛИ

ДОКУМЕНТАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ
Във връзка с постъпило запитване с искане за разяснения и на основание чл. 29, ал. 1 от Закона за обществените поръчки предоставям настоящите разяснения по обществена поръчка с предмет: „Реставрация и консервация на дворец „Евксиноград“ и прилежащия му парк“, по обособени позиции, както следва:

обособена позиция № 1: „СМР на сгради – недвижима културна ценност, доставка и монтаж на оборудване за тях, както следва:  • реставрация и консервация на дворец „Евксиноград” и АТЦ;

  • реставрация, реконструкция (промяна на предназначението) и консервация на сграда „Щал”;

  • реставрация и консервация на археологически разкопки - крепост „Кастрици“;

  • реставрация и консервация на оранжерии.

обособена позиция № 2: „СМР за паркоустрояване и благоустрояване на парка на Дворец „Евксиноград”, доставка и монтаж на паркови елементи”.
Въпрос 1:

В КСС-Подобект 1-4. ЧАСТ ЕЛЕКТРИЧЕСКА-ДВОРЕЦ „ЕВСИНОГРАД“; 4.1 ДЕМОНТАЖНИ РАБОТИ, позиции 4.1.1. до 4 .1.24 „Демонтаж за реставриране на автентичен…/осветителни тела по спецификация/“, трябва ли да се предвиди и реставрация на съответните осветителни тела, както е по спецификация или да се предвидят само дейностите, описани в наименованието на позициите.Отговор:

Да се предвидят дейностите, описани в наименованието на позициите.


Въпрос 2:

За обособена позиция 1 предвид естеството но изпълнение на включените подобекти се използва предимно малка механизация /инструменти и машини, които не изискват оператор-пробивни и режещи машини, машина за разбъркване на разтвори, монтажни пистолети, перфоратори и др./ а само за изкопни, насипни, транспортни, монтаж на водопроводни тръби и др. дейности ще бъде използвана строителна механизация, за която по принцип се изготвя график на механизацията. Възложителят изисква ли предоставяне на график за механизацията за Обособена позиция 1?Отговор:

В документацията е посочено, че при оценка на кандидатите се разглеждат техническите решения, методологията на работа, линейния график, работната програма, условията, методите, похватите и организацията на работата по реализиране предмета на поръчката, вкл. с поясняващи технически и организационни решения, организация на строителството; обособените етапи на работа заедно с разпределението на техническите ресурси и работната сила в това число обем работи, брой работници за етапа, вътрешен контрол, координация на дейностите, взаимодействие с различните участници в процеса.


ГЛАВЕН СЕКРЕТАР

НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ:
/Росен Желязков/

София, бул. “Дондуков” № 1, тел. централа 940-29-99, факс 981-81-70

Каталог: fce -> 001 -> 0235 -> files
files -> Разпределение на абонамента за 2013г. Министър-председател
files -> Република българия администрация на министерския съвет
files -> Република българия администрация на министерския съвет
files -> 12 февруари – Ще бъдат отворени ценовите оферти на участниците в обществена поръчка на Министерския съвет
files -> „Дефиниране на работните процеси и създаване на процедури за работа на звено за техническа подкрепа (Help Desk)
files -> І. Предмет на малката обществена поръчка и изисквания към обекта на


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница