Република българия министерство на здравеопазванетоДата24.07.2016
Размер20.15 Kb.

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция Кюстендил
ЕВРОПЕЙСКА КАМПАНИЯ

ЕКС ПУШАЧИТЕ СА НЕУДЪРЖИМИ”
30 ОКТОМВРИ 2015 г.

ДЕНЯ НА ЕКС ПУШАЧА”

Кампанията „Екс пушачите са неудържими“ поощрява постиженията на екс пушачите от цяла Европа. Кампанията, инициирана от Европейската комисия, предлага безплатна помощ за отказване на цигарите чрез iCoach, безплатен онлайн инструмент за отказване на цигарите, основан на задълбочени научни изследвания и клиничен опит на психолози и комуникационни експерти. До момента близо 400 000 мъже и жени от цяла Европа активно са потърсили подкрепа в борбата си с цигарите чрез регистрация в основния инструмент на кампанията iCoach (www.exsmokers.eu).

Целта на кампанията е да се обърне внимание на бившите пушачи и чрез успеха им да окуражи настоящите пушачи, че те също могат да се откажат от зависимостта си към тютюна, като последват примера на бившите пушачи.

В рамките на отпразнуването на 30 октомври 2015 година, екс пушачите и всички, които са се регистрирали на iCoach могат да отпразнуват своето постижение, като запалят своя „виртуален бенгалски огън“ на дигиталната карта на Европа, като това може да се случи невероятно лесно, посещавайки микро сайта на кампанията. Повече информация може да намерите на интернет страницата на Кампанията на адрес: www.exsmokers.eu.

Допълнителна информация за iCoach

Отказването от тютюнопушенето не е никак лесно. Ето защо тази кампания предлага едно изключително ефективно средство, с което да помогне на пушачите да оставят вредния навик зад гърба си. iCoach е безплатна дигитална платформа за подобряване на здравословното състояние чрез съвети, достъпна на всички официални езици в ЕС. За разлика от други подобни средства, iCoach се фокусира и върху хората, които не желаят да спрат да пушат, както и върху онези, за които има голяма вероятност да започнат да пушат отново. Около 30 % от хората, които започват програмата, определят себе си като непушачи след период от 3 месеца на използване на платформата.Организирано събитие:

На 30 октомври 2015 г. „ДЕНЯ НА ЕКС ПУШАЧА”

Популяризиране на микро сайта на кампанията bit.ly/1MXi9Xa http://www.exsmokers.eu/bg-bg/index.html важно е колкото се може повече екс-пушачите да „запалят своя бенгалски огън“ като по този начин станат част от интерактивна карта на екс-пушачите на територията на екс пушачите в Европа.

Всеки, който вече е бивш пушач и се радва на здравословен и свободен от тютюнев дим живот, може да сподели своя снимка, която е символ на неговата сподели, адресирайки я с Twitter и Instagram на EU_Health.

Провеждане на безплатно измерване на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта на пасивни и активни пушачи;Час: 13.00 – 15.00 часа

Място: РЗИ-Кюстендил, етаж I, фоайе

Използването на iCoach безплатен онлайн инструмент за отказване на цигарите (попълване на въпросник за пушачи);Час: 15.00 – 16.00 часа

Място: РЗИ -Кюстендил


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница