Решение на Общинския съвет Малко ТърновоДата24.10.2018
Размер11.95 Kb.
ТипРешение
МОТИВИ
В съответствие с чл. 3, ал. 3, т. 1 от Правилника за прилагане на Закона за пътищата (ППЗП) в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е постъпило и разгледано предложение от община Малко Търново, област Бургас, за иницииране на процедура за промяна на собствеността от публична държавна в публична общинска на пътен участък от км 309+417 до км 311+545 от републикански път I-9 „Дуранкулак - Варна - Бургас - Звездец - Малко Търново - ГКПП Малко Търново“. С изграждането на обход на гр. Малко Търново пътният участък, находящ се цитирания по-горе републикански път, е с променени функции, а именно не осигурява маршрут от държавен интерес, а е маршрут от общински интерес, в съответствие с чл. 3, ал. 2, т. 4 от ППЗП. Освен това предлаганото пътно трасе с дължина 2,128 км, осигуряващо транспортна връзка с общинския център, преминава по уличната мрежа на гр. Малко Търново.

Във връзка с чл. 4, ал. 3 от ППЗП е подписан Споразумителен протокол между Агенция „Пътна инфраструктура“ и община Малко Търново. В съответствие с изискванията на чл. 15 от ППЗП предложението на общината е подкрепено с Решение на Общинския съвет Малко Търново.Във връзка с горното е подготвен проект на решение на Министерския съвет за промяна на собствеността от публична държавна в публична общинска на участък с дължина 2,128 км от републикански път I-9 „Дуранкулак - Варна - Бургас - Звездец - Малко Търново - ГКПП Малко Търново“.
Каталог: static -> media -> ups -> articles -> attachments
attachments -> График за провеждане на първите заседания на Регионалните съвети за развитие
attachments -> Министерство на регионалното развитие и благоустройството
attachments -> Република българия министерство на регионалното развитие и благоустройството
attachments -> Изисквания при устройството на зоните за стрелба на открито спортно стрелбище извън урбанизирани територии за динамична стрелба
attachments -> Институции и административна уредба на средновековна българия
attachments -> 9 декември 2005 11. 30 – 11. 45 Откриване на дискусията
attachments -> Министерство на регионалното развитие и благоустройството наредба № рд-02-20-6 от 19 декември 2016 г


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница