Римини 55 + 24. 05. 2013 промоция екскурзии срещу допълнително заплащанеДата02.06.2018
Размер28.36 Kb.
РИМИНИ 55 + 24.05.2013 - ПРОМОЦИЯ

ЕКСКУРЗИИ СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ :
РАВЕНА – бивша столица на Западната Римска империя през V век. Съхранява осем раннохристиянски и византийски църковни паметници, включени в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. В Равена се намира и гробът на великия италиански поет Данте Алигиери.

Цена на човек: 38 евро; минимален брой участници 20 човека с включени входни билети и професионален гид
"ВЕНЕЦИЯ - ГОНДОЛА СЕРЕНАДА". Няма турист, който да не усеща тръпка от предстоящата среща с града на каналите - знаменитата Венеция.Пригответе фотокамерите си, за да запечатате по време на обзорната екскурзия из града неговите най-престижни и най-романтични места. Основната пътна артерия по протежение на 3,8 км е Канале Гранде, а бляскавото средище на града е площадът Сан Марко с едноименната катедрала. Мостът на въздишките пък е един от най-фотографираните в света! Във Венеция ще видите и Двореца на дожите, но покрай всичко друго, родено още от времето на Средновековието,не забравяйте да се насладите и на романтичната разходка с гондола из каналите на фона на красивите венециански църкви и дворци. Гондолиерите умеят не само да въртят веслата, но сред тях има и отлични певци и майстори на серенадата.

Цена на човек: 49 евро с включени билети за корабче до Сан Марко и обратно; минимален брой участници 30 човека.
"ФЛОРЕНЦИЯ - В ЛЮЛКАТА НА РЕНЕСАНСА". Флоренция е един от най-красивите градове на Италия, съхранил безценно културно-историческо наследство. Като на кинолента "пробягват" най-атрактивните забележителности на града: дворецът Питти, блестящите градини Боболи, знаменития златен мост Понте Векио, дворецът на Медичите - могъщата флорентинска фамилия, управлявала града близо три столетия, Кулата на Джото, катедралата Санта Мария дел Фиоре и др. Панорамната обиколка на Флоренция няма да пропусне и великолепната галерия Уфици, където са изложени шедьоври на Джото, Микеланджело, Рафаел, Ботичели...

Цена на човек: 49 евро; минимален брой участници 30 човека.
ИТАЛИЯ В МИНИАТЮРИ – Римини е известен не само като курорт с топло море и златисти плажове. Тук ще имате възможност да видите наведнъж всичките 270 архитектурни чудеса на Италия. В увеселителния парк "Италия в миниатюри" ще "посетите" от Кулата в Пиза през катедралата "Св.Петър" във Ватикана до римския Колизеум - едно от новите седем чудеса на света. Всички тези забележителности на Апенините са изработени в мащаб от 1:5 до 1:25. Преживяването е уникално, защото в парка има и безброй забавления за всички възрасти. Може да се включите например в престрелката с водни оръдия в умаленото копие на замъка Сизмондо - една от топ забележителностите на Римини.

Цена на човек: 31 евро; минимален брой участници 25 човека.
УРБИНО И ГРАДАРА – НЕПОЗНАТАТА ИТАЛИЯ - за нас, българите, те не са популярни и  не излизат от сянката на Флоренция и Рим. Но за ценителите на културното наследство те имат  впечатляваща атмосфера, достойна за всеки туристически пътеводител. УРБИНО, например, е едно от малкото места в Италия, където най-добре е запазен духът на Ренесанса от ХV-ХVІ век и това е причина да бъде вече близо 15 години под закрилата на ЮНЕСКО. Най-голямата забележителност на този малък град  е Палацо Дукале / Двореца на херцога/, където през Средновековието е живяло семейство Монтефелтро. Тази фамилия създава в Урбино мощна автономна област и...едно от най-стабилните  съдилища в цяла Европа. Днес дворецът с великолепна  архитектура е отредил място на една от най-престижните колекции  от ренесансови картини в цял свят. Замъкът ГРАДАРА пък пази зад назъбените си крепостни стени спомени за силни страсти, интриги и любовни трагедии, белязали мрачната епоха на Средновековието. Сред най-известните обитатели на замъка са били прочутата болонска фамилия Малатеста и Лукреция Борджия-„отровителката”, останала в историята като покровител на културата, но и като фаталната жена, погубила не един мъж в любовните си приключения. В Градара се ражда  легендата за Паоло и Франческа, възпята от плеяда италиански поети като Данте, Бокачо, Петрарка и Д,Анунцио. История за двама влюбени, намерили смъртта си заради пламналата между тях любов.

Цена на човек: 37 евро; минимален брой участници 30 човека.


Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в България до 1 месец преди датата на отпътуване.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница