Ръководство на потребителя Soundracer Саундрейсър – звуков състезател Глава едно: НастройкиДата05.03.2018
Размер28.15 Kb.Ръководство на потребителя

Soundracer - Саундрейсър – звуков състезателГлава едно: Настройки

  1. Включете вашия автомобил на свободна скорост или на Р (паркинг при автоматиците)

  2. Поставете вашия Soundracer-а в сокета на запалката на колата.
    Дисплеят на Soundracer-a, който показва FM честотата би трябвало да се включи автоматично. Ако не се включи завъртете ключа до степен, в която давате захранване към сокета на запалката.

  3. Включете радиото в колата (FM приемника) и го настройте на честота, на която няма радио станция. Натиснете + или – бутоните на самия SoundRacer, за да го настройте на същата честота като вашето радио (FM приемника ви) и тогава би трябвало да чуете звук на работещ двигател. Настройте силата на звука на вашето радио, за да чувате добре звука.

  4. Запалете двигателя и дайте газ докато стигнете 2500-3000 оборота (rpm - revolutions per minute) като рязко натискате педала на газта и го отпускате веднага след това. Трябва да чуете леко бибкане в вашите колонки/спийкъри, когато отпускате газта. Това бибкане показва, че SoundRacer е намерил звуковия сигнал. След 2-4 секунди, когато не давате газ и двигателят работи свободно, би трябвало да чуете две бибкания индикиращи, че SoundRacer е засякъл оборотите.

  5. Това е! Сега натиснете газта и ще чуете рева на спортен автомобил.

 Наслаждавайте се на звука, но винаги карайте внимателно.

Глава 2:  Полезни съвети и трикове

Звук на двигателя: Настройте звука, баса и требъла на стереото във вашата кола, така че да получите най-доброто звуково усещане. Повече бас носи по-мощен звуков ефект. Само внимавайте да не изгорите вашите колонки.

Обороти на двигателя: Ако искате SoundRacer- а да работи на по-ниски обороти, можете да го настройте, като „заключите” свободната скорост на по-високи обороти. Това става като не пускате педала на газта докрай, по време на началните настройки (точка 4ри от първа глава) и сле първото бибкане, задържите оборотите на ниво 1500-2000. Това е полезно, ако карате по-мощна кола или когато сте на магистралата.

Глава 3: Как работи?

Технологията използвана в SoundRacer е базирана на сигналите (електрически шум) на електрическите кабели от AC алтернатора.

Честотата на сигнала следва скороста на двигателя, SoundRacer засича сигнала и го трансформира в симулиран звук на обороти. Покачването на симулирания звук на оборотите се покачва още повече, за да се образува по-въздействащо симулирано звуково ускорение, без всъщност да държите колата на прекалено високи обороти. Като се базира на промените в оборотите на двигателя SoundRacer-а също образува различни звуци: работещ двигател, ускорение, високи обороти, намаляване на оборотите и т.н.

Звуците на двигателя се трансформират и предават на стереото във вашата кола, чрез FM трансмитера.4.  Употреба на FM трансмитера

Като използвате включения в комплекта 3.5 мм стерео кабел, свържете SoundRacer-а (FM трансмитера) към вашето устройство, за да се насладите на висококачествения звук, който излиза от стереото на вашата кола. Когато използвате SoundRacer-а, за да прослушвате музика във вашата кола, симулирания звука на двигателя автоматично се заглуваша. Това става, като поставите 3.5 мм стерео кабел във съответния аудио вход на Soundracer-а. За да слушате музика във вашата кола, просто Настройте FM приемника ви (радиото) и Soundracer-а на една честота, на която няма друго радио предване.
Дигитален Център

„ДИ СИ 2008”ЕООДул.Драгоман 13

Тел.: 0331 / 68670

Дистрибуция на компютърни продукти

4230 Асеновград

Факс: 0331 / 68670


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница