С коледна фе(Н)ерия – 2 започнаха коледните празници в град първомайДата31.03.2018
Размер23.16 Kb.
С КОЛЕДНА ФЕ(Н)ЕРИЯ – 2 ЗАПОЧНАХА КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ В ГРАД ПЪРВОМАЙ
И тази година с феерично шоу от фенери, пренесено в Първомай миналата година от учителя по английски език от Корпуса на мира Джейкъб Маркмайър, наричано в родния му щат Ню Мексико луминария, започна коледния концерт на читалището. Пътечките пред сградата на общината, където се проведе концерта на

Игнажден, бяха осветени от запалените в хартиени пликове свещи от Джейкъб и асистентите му, изучаващи английски език в класа на г-жа Светлана Найдева от СОУ „Проф. д-р Ас. Златаров”. Тази неповторима цветна атмосфера се пренесе в залата сред участниците в програмата и публиката.С коледарска песен изпълнителите от певчески фолклорен ансамбъл „Първомай” с р-л Кичка Петкова при Образцово „Народно читалище св. св. Кирил и Методий – 1894 г. ” навлязоха в зрителната зала, където водещата Атанаска Велчева в ролята на стопанката на дома ги посрещна с думите: „Добре дошли, скъпи гости, скъпи гости коледари! Да сте живи, да сте здрави…!” И в трите изпълнения на ансамбъла отново пролича високата им изпълнителска класа.

„Копаницата” на клуба за народни танци „Евридика” с р-л Ваня Димитрова зареди залата с младостта и грацията на изпълнителките.Ръководството на читалището беше поканило за участие в концерта народния хор „Тракийски напеви” от с. Селци с р-л Десислава Иванова и фолклорна група „Детелини” при Клуба на пенсионерите в гр. Първомай, които се представиха с по две песни.Водещата припомни, че елхичката, тази зелена красавица, е дошла в българския дом от далечния северен лес, за да навести своята роднина – дряновата сурвачка. Дошла е от новогодишните празнични обичаи на източните славяни – руси, украинци, белоруси. Тези думи прозвучаха като преход към изпълненията на състава за руски песни „Ивушка” с р-л Наталия Чайка – Георгиева със солистки Лиляна Делян Караславова и Кристияна и Ана Сиракови, с чийто изпълнения в залата нахлу и полъха от широката руска степ.Своя коледен подарък към публиката направи и вокално – инструменталната група към читалището „Ретротон” с р-л Славчо Благоев с инструментал и песента им „Коледа е”.
А група „Романтика” с р-л Соня Коджабашева с „Тиха нощ, свята нощ” възвестиха, че „Бог се роди!” „Коледа е”.

Всички участници в програмата си спретнаха купон в арт – клуб „Муза” в читалището, където с танци „разтовариха” емоцията от концерта.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница