С usa буквено-кредитна система оценяват учениците от пгим по английски езикДата11.01.2018
Размер15.17 Kb.
С USA буквено-кредитна система оценяват учениците от ПГИМ по английски език
От новата учебна година учениците от ПГИМ ”Йордан Захариев” - Кюстендил изучаващи английски език ще бъдат оценявани с USA буквено -кредитна система, съобщи пред медии Ангелина Габровска – Главен учител по икономически дисциплини и Преподавател в училището.
С 6-тобална система казахстанския американец Леонид Райтман от „Корпуса на мира” който ще води чуждоезиковото обучениe ще дава оценка на знанията. Отличниците ще получават 6-ца равносилна на А, 5 която е равна на В, 4-ката на С, 3-ката на D и 2-ката на F, обясни Габровска. Критериите за кредитните оценки са на база съвкупност умения на учениците -писане, четене, слушане, разбиране, писане на есета. Всяка дейност по оценява с по 25 точки, при сбор 4 по 25, ученика дава знания 100% и поличава оценка - В.
Според Райтмън нивото на английски език на учениците е добро и нямало да се влияят от новата оценителна система. Чуждия преподавател ще практикува интерактивния начин на обучение, който е класически начин за общуване и комуникация, подчерта Габровска.


13:44 - 11/September/2010

Кубер пресЛио Ройтман посрещна учебната година В ПГИМ чувствайки се като българин със сладкиши Мафенс и Браунис.
През първия учебен ден преподавателя по английски език в ПГИМ "Йорадн Захариев"-Кюстендил, Лио Ройтман доброволец от корпуса на мира, се представи пред училищното ръководство и учениците, подчертавайки, че традицията -15 септември е страхотна и би желал да има такава и в САЩ, съобщи за „Кубер прес”, Ангелина Габровска преподавател в училището.
„Искам да ви кажа, че за първи и последен път, миналата година съм говорил в САЩ, пред 100 души на сватбата на братовчед ми. А сега имам удоволствието да говоря пред 650 млади, амбициозни, талантливи и интелигентни ученици в България», каза Ройтман и допълни, че се чувства като Барак Обама или Бойко Борисов. Той заяви, че говори на български, но е американец. По традиция в USA –школата новопостъпилите учители приготвят вкусни ястия да почерпят. По този пример Лио приготви два сладиша – Мафенс и Браунис.


20:24 - 15/September/2010


Кубер прес


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница