Самоков Девически манастир, Рилски манастир Мелник Роженски манастир Рупите Дати на пътуване: 22. 07; 19. 08. 2017 гДата10.02.2018
Размер22.28 Kb.
Самоков - Девически манастир, Рилски манастир-

Мелник - Роженски манастир - Рупите

Дати на пътуване:
22.07; 19.08.2017 г.Програма:

1.
Ден: Отпътуване от гр. Пловдив в 07:00ч. от спирката на банка ОББ срещу х. „Тримонциум”. Пристигане в Самоков. Посещение на Девическия манастир, Бельовата църква” Рождество Богородично”, Голямата чешма (чешмата с обицата). Отпътуване за Рилски манастир „Успение Пресвета Богородица” - най- внушителният паметник на българската архитектура и най- големият духовен център по българските земи (престой около 3 часа за разглеждане на манастира).
По брега на Рилската река ще се насладите на зеленина, шум на река, мирис на гора, ще имате възможност за кратка почивка и обяд в някое от китните ресторантчета.
По желание разходка до параклиса на свети Иван Рилски. Отпътуване за Сандански. Разходка в града и време за почивка. Отпътуване за Мелник. Настаняване в хотела. Нощувка. По желание – организирана вечеря.

2. Ден: Закуска. В 9.30ч. обзорна разходка в гр. Мелник с екскурзовод. Посещение на Кордопуловата къща с дегустация на прочутото мелнишко вино. Тя е най-голямата възрожденска къща на Балканския полуостров, построена през 1754г. от богатата мелнишка фамилия Кордопулови. В приземния етаж на къщата има вкопани изби за вино, в тях се е произвеждало и съхранявало прочутото мелнишко вино. Впечатляваща е вътрешната архитектура на къщата с украси от стенописи, резби и стъклописи.
Посещение на Роженски манастир, където се намира най-известната манастирска Чудотворна икона. Възможност за обяд в китните ресторантчета в подножието на манстира.
Отпътуване за Рупите. Посещение на църквата "Света Петка Българска" и къщичката, в която е живяла Ванга. Местността около Рупите е много живописна, тук се намира планината Кожух, която е резултат от изригнал вулкан. В района има много растителни и животински видове, които са включени в червената книга на България. Към 16.00ч. отпътуване за Пловдив.

Цена: * 69 лв. за ранно записване до 30 дни преди датата на отпътуване.


Редовна цена: 79 лв.

Цената включва:Цената не включва:  • Входните такси за посещаваните туристически обекти

  • Медицинска застраховка – 1 лв. на ден / за лица над 65 г. - 1,50 на ден

  • Доплащане за настаняване в единична стая – 20 лева

  • Отстъпка за деца до 12 години, настанени с двама възрастни – 10 лева

База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница