Семинар за журналисти от регионални медии с основна тема "Как се отразяват европейските теми. Законодателни приоритети на еп; програми и възможности, предоставeни от еп"Дата15.01.2018
Размер23.56 Kb.
София, 13 юни 2012 г.

ДНИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ В БУРГАС

(15—16 юни 2012 г.)

На 15 и 16 юни Информационното бюро на ЕП в България организира Дни на Европейския парламент в Бургас. Наситената програма на събитията включва граждански форум, медиен семинар, среща с ученици и студенти, както и откриване на изложба. Българските членове на ЕП д-р Андрей Ковачев (ЕНП, ГЕРБ) и доц. д-р Светослав Малинов (ЕНП, Синята коалиция) ще вземат участие в Дните на Европейския парламент в Бургас.
На 15 юни, петък, от 16,00 часа ще се състои семинар за журналисти от регионални медии с основна тема "Как се отразяват европейските теми. Законодателни приоритети на ЕП; програми и възможности, предоставeни от ЕП". Събитието ще се проведе в зала "Компас" в хотел "България". В края на семинара журналистите ще могат да се срещнат с д-р Андрей Ковачев и да му зададат своите въпроси.
На 16 юни, събота, от 11,00 часа д-р Андрей Ковачев (ЕНП, ГЕРБ) ще се срещне с ученици и студенти от бургаски средни училища и университети. Те ще обсъждат мерките, които ЕС и ЕП, в частност, предвиждат за справяне с младежката безработица, като средство за справяне с кризата в Европа и част от икономическото възстановяване. Участниците в срещата ще се запознаят и с младежките програми, стажове и проекти, които се осъществяват в рамките и с подкрепата на европейските институции. Форумът ще се състои в зала 207 в Бургаски свободен университет.
На 16 юни от 17,00 часа българските евродепутати д-р Андрей Ковачев (ЕНП, ГЕРБ) и доц. д-р Светослав Малинов (ЕНП, Синята коалиция) ще участват в граждански форум "Как да преодолеем икономическата криза в Европа? Цената на не-Европа". Срещата ще се състои в зала "Георги Баев" в Културен център "Морско казино".
В 19,30 часа същия ден пред община Бургас се открива изложба "Българските евродепутати: Брюксел — Страсбург — България" в присъствието на гостуващите български членове на ЕП. Група "Петте сезона" ще свири за гостите на събитието. Изложбата ще бъде в Бургас до 24 юни 2012 година.
На 16 юни следобед информационен щанд с материали, свързани с дейността на ЕП, ще бъде на разположение на гражданите и гостите на Бургас пред сградата на общината.
Дните на ЕП в Бургас се организират със съдействието на Община Бургас и в партньoрство с информационните центрове на д-р Андрей Ковачев и на доц. д-р Светослав Малинов, български членове на ЕП.
Гражданските форуми са инструмент за комуникация на Европейския парламент и представляват връзка между него и гражданското общество. Те са открити за посещение от всеки желаещ. Публичното събитие предоставя комуникационна платформа за дискусия между българските членове на ЕП и гражданите от Черноморския регион по теми от общоевропейско, национално и регионално значение.
Приложено можете да намерите програмата на публичните събития, които Информационното бюро организира в Бургас (15—24 юни).
Информационно бюро на ЕП в България

Европейски парламент
ГД „Комуникация“
Информационно бюро за България
Тел. +359 2 985 35 45


epsofia@europarl.europa.eu
www.europarl.bg


Съобщение за пресата 1
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница