Сирене Моцарела от биволско млякоДата14.09.2017
Размер57.68 Kb.


Казерта е една от най-големите провинции на област Кампаня, заради нейното стратегическо географско местоположение и възможностите за заетост на населението, поради което е наречена още от древните римляни „Страната на труда”. През последните няколко десетилетия производствената структура на Казерта постепенно се променяше от почти изцяло селскостопанска към по-модерна с развиващ се индустриален сектор и услуги. Има транспортна инфраструктура с голяма значимост за стоковия обмен, университет, както и колеж по публична администрация. През последните години Казерта има по-голяма стратегическа роля между Северна и Южна Италия. Най-важните и представителни сфери на Провинция Казерта биха могли да бъдат систематизирани, както следва:
Сирене Моцарела от биволско мляко: Казерта е столица на сиренето Моцарела в Италия, известна в цял свят с приготвянето на това меко сирене изцяло от биволско мляко. Този вид моцарела е толкова уникален, най-вече поради начинът, по който се приготвя по много стара рецепта, датираща от векове, която изисква млечните ензими и сол да бъдат добавени към 100% прясно мляко, което се транспортира веднага в мандрата. Моцарелата от биволско мляко има знак DOP (название за защитен произход), даван на продукти, тясно свързани с географския район, от който произлизат.
Коприна Сан Леучио: Сан Леучио е близко предградие на Казерта, известно с традиционното производство на коприна. Коприната е сама по себе си толкова впечатляваща, както и когато са украсявали дворците на Бърбъните в Казерта и Неапол, както и Куиринале в Рим и дворецът в Санкт Петербург. Модерното производство на коприна в Сан Леучио е запазило своята връзка със старата вековна традиция, която дори днес е призната със своята красота и качество.
Вино Аспринио: Физиологичните характеристики на лозите Аспринио, отглеждани само в района Аверса, правят от тях леко, светло и пенливо вино, което е много добро и специално вино, поради естествената му свежест. Те притежават знака DOP и от тях се произвежда два вида вино: бяло вино и пенливо вино. Първото е с цвят на слама, с наситен плодов аромат и свеж привкус. Второто е с нежна и постоянна пяна, доста наситен цвят и е чудесен аператив, а освен това може да се консумира с всички видове месни ястия.
Вино Фалерно: това е традиционното вино на Казерта. Днес лозята от този сорт се отглеждат само в открити хълмисти райони в шест града на провинция Казерта и имат доста ограничено производство. Има сортове бели, червени и др. вина. От лозите Фалангина се произвежда сухо бяло вино, което се характеризира с цвят на слама с зеленикави оттенъци, приятен винен аромат и вкус. От лозите Аляник се произвежда червено вино с рубинен цвят и наситен и хармоничен аромат. Виното „Primitivo” е сухо или средно на сладост, с наситен рубинен цвят.
Обувен сектор: повечето предприятия, които работят в този сектор в провинция Казерта са разположени в зоната, включваща всички градове около Аверса. Фирмите са разделени според дейността им: обувни артикули, които не са от гума; аксесоари за обувни артикули, които не произведени са гумени; обувни артикули, подметки и токчета от гума и пластмаса. Най-развити са фирмите поддоставчици, които произвеждат части и акесоари за обувната промишленост.
Ювелирният център „Тари”: включва около 200 фирми производители, работещи по планиране, производство и продажба на бижутерия. Центърът е разположен на 130 000 кв.м., има 2000 работници и служители и годишни продажби, възлизащи на около 750 милиона евро.
Други значими сектори
През последните години се наблюдава значително развитие на някои нови производствени отрасли, сред които са: мебелни аксесоари, донесли успех на занаятчийския сектор, както и производството на керамични изделия; отраслите химия и електроника, в които важно място заема производството на козметични и медицински продукти; машиностроене и по-специално производството на фризери.


Мондимпреза е Агенция за интернационализация на фирмите от Италианската система на Търговските Камари. Тя е нестопански консорциум, в който основно участие взимат Унионкамере и системата на Търговските Камара в Южна Италия. Мондимпреза подпомага интернационализирането на МСП чрез обширна мрежа от партньори за подпомагане на бизнеса в Италия и чужбина.
Дейност:

 • Подпомагане на международното сътрудничество сред МСП и териториално развитие чрез регионални, национални и Европейски програми. Мондимпреза е особено активна в рамките на различни програми на ЕС за насърчаване на партньорството между фирмите и подпомагане развиването на бизнес сътрудничеството в географските и икономически райони от основно значение.

 • Организиране на международни мисии с цел представяне на фирмите и техните продукти като отправна точка. Благодарение на Мондимпреза над 5000 фирми са намерили досега потенциални партньори от 50 страни.

 • Сътрудничество по финансови, юридически, финансови, митнически, административни и логистични въпроси или информация за чужди пазари.

 • Техническо сътрудничество на Италианските Търговски Камари с цел участие в търгове и програми на ЕС.

 • Мондимпреза ръководи директно, от името на Унионкамере, Евро Инфо Центъра ИТ 374 в Рим и ЕИЦ ИТ 380 в Палермо, съвместно с Унионкамере -Сицилия и Търговската Камара в Палермо.

Мрежа:


Мондимпреза е активен член на следните мрежи:


 • Италианските Търговски Камари

 • Eurochambers

 • Мрежите Евро Инфо Център и Coopeco

 • Мрежата на националните съветници за партньорски инициативи на ЕС

 • Мрежата Интегра

 • Двустранно сътрудничество с ICE (член на мрежата CDE)

Участник: Моника Рива – служител в отдел „Международно сътрудничество”


Контакти:

Viale Manzoni, 22 – 00185 Rome

Tel: +39 06 777131

Fax: +39 06 77713409

e-mail: missioni@mondimpresa.it

www.mondimpresa.itТърговско-Промишлената Занаятчийска и Замеделска Камара в Казерта, със своите 75 000 фирми, оказва истинска подкрепа на МСП за тяхната интернационализация. Тя използва Интернет страница и актуална информация на банки, като по този начин предоставя един модерен и бърз инструмент на фирмите и клиентите чрез нова Интернет технология с цел подобряване на услугите си.

Камарата в Казерта е част от мрежата Италиански Камари и изпълнява много институционални функции с цел запазване на основния интерес към местното производство.

От една страна, тя изпълнява текущи административни задачи, като например тези на Бюрото за сертифициране и регистриране и по-специално администрира фирмения регистър, включващ всички компании и частни фирми – големи, средни и малки, работещи в сферата на производството, търговията, занаятчийството и селското стопанство. От друга страна, благодарение на новите разпоредби, които и повериха със специфичните функции да насърчава, тя стана активен участник в развитието на икономиката на провинция Казерта.

Вследствие на това, Камарата в Казерта започна да развива дейности, подкрепящи местния бизнес за подпомагане икономическото развитие в региона. Докато преди фокусираше върху интересите и нуждите на местните МСП, тя сега предлага нови актуални услуги, свързани с информиране, обучаване, консултиране и подпомагане на фирмите.

Съобразно различните производствени сектори, Камарата организира бизнес мисии в чужбина, участие на изложения и инициативи за износ с цел увеличаване достъпа на МСП до възможностите на общия пазар.

Нарастващото търсене на информация и качествени услуги, отварянето на нови пазари и цялостното глобализиране на търговията и производството довеждат до предоставяне на специализирани услуги, насочени към увеличаване възможностите за партньорство между местни фирми и чужди инвеститори. За да удовлетвори тези нужди, Камарата в Казерта може също така да разчита на база данни и постоянна актуализация във връзка с бизнес възможностите в чужбина, които са достъпни в интранет мрежата на Камарата.

За да благоприятства икономическата дейност в провинция Казерта, Камарата предоставя на местните фирми безвъзмездни помощи за реализиране на рекламни материали за по-добро фирмено представяне на пазара.

Друга важна цел на Камарата е привличане на чужди инвеститори, за което тя е развила териториален маркетингов проект, който фокусира върху прилагане на дейностите на фирмите. Такава инициатива е от многостепенна важност по отношение на променената социално-икономическа обстановка, която напоследък се основава все повече на информацията и комуникациите.


За контакти:

Via Roma, 75

81100 Caserta

Phone: +39 0823 249111;Fax: +39 0823 249299
www.ce.camcom.it
Каталог: images -> content
content -> Резултати от националния кръг на състезанието по английски език, проведено на 19. 03. 2011 г в гр. Ямбол yletest ниво Flyers Излъчени победители
content -> Резултати от националния кръг на състезанието по английски език, проведено на 19. 03. 2011 г в гр. Ямбол yletest ниво Starters Излъчени победители
content -> Резултати от националния кръг на състезанието по английски език, проведено на 19. 03. 2011 г в гр. Ямбол ниво А2 Pre-intermediate
content -> Европейска столица на културата -2019“ българия формуляр за кандидатстване
content -> Резултати от националния кръг на състезанието по английски език, проведено на 24. 03. 2012 г в гр. София yletest ниво Movers Излъчени победители
content -> Проведено на 28. 03. 2009 г в Соу „Христо Ботев” гр. Враца Излъчени победители
content -> Наредба №8121з-531 от 9 септември 2014 Г. За реда и условията за осъществяване на дейности по осигуряване на пожарна безопасност на обекти и/или поддържане и обслужване на уреди, системи и съоръжения, свързани с пожарната безопасност
content -> Резултати от националния кръг на състезанието по английски език, проведено на 24. 03. 2012 г в гр. София yletest ниво Starters Излъчени победители
content -> Догматична конституция за Църквата Lumen Gentium
content -> Objective proficiency 2nd edition


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница