Сметна палата отдел “Връзки с обществеността и издателска дейност”Дата07.08.2018
Размер16.9 Kb.


РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

СМЕТНА ПАЛАТА

Отдел “Връзки с обществеността и издателска дейност”

Тел./факс: 981 75 43

e-mail: sp-void@otel.net

www.bulnao.government.bg

___________________________________________________________


ПОСТАВЕНО БЕ ДОБРО НАЧАЛО

НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО

И ОБМЯНАТА НА ПОЛОЖИТЕЛЕН ОПИТ

МЕЖДУ СМЕТНИТЕ ПАЛАТИ НА БЪЛГАРИЯ И ГРУЗИЯ

07.02.2006 г.
Споразумение за сътрудничество между сметните палати на България и Грузия бе подписано днес в София. С подписването на това споразумение поставяме добро начало на професионалното сътрудничество, заяви председателят на българската Сметна палата проф. Валери Димитров. Вашият опит на страна, на която предстои пълноправно членство в Европейския съюз, е много ценен за страна като нашата, на която предстои членство в НАТО и разговори за присъединяване към ЕС, изтъкна председателят на Сметната палата на Грузия д-р Зураб Соселия. Тук бе и посланикът на Грузия в България Теймураз Шарашенидзе.
Споразумението предвижда двете върховни одитни институции (ВОИ) да обменят информация и опит по усъвършенстване на външния независим одит. Двете ВОИ ще си сътрудничат в процеса на утвърждаването и развитието им чрез запознаване с нормативната уредба, дейността на одитните органи и с постиженията в развитието на одитната дейност, взаимно ще се информират за направени промени в нормативните актове по одита на публичните финанси в двете държави, ще си взаимодействат по въпросите на организацията и провеждането на семинари, конференции и консултации.
Грузинската делегация се срещна с председателя и членовете на Сметната палата Ерджан Алкова, Румяна Георгиева, Валери Апостолов и Хюсеин Чауш.

Проф. Димитров и д-р Соселия разказаха как работят двете сметни палати, какви са техните структури и ръководни органи, в какво успяват и с какви проблеми се сблъскват в практиката си, какви международни стандарти за одит прилагат. Амбицирани сме да подобрим и усъвършенстваме дейността на Сметната палата така, че да бъдем достоен член на европейското семейство на сметните палати, каза проф. Димитров.


Проф. Валери Димитров връчи златен плакет – почетен знак на българската Сметна палата, на ръководителя на грузинската Сметна палата д-р Зураб Соселия. Той се разписа в почетната книга на българската ВОИ.
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница