Снц „ссик – различният поглед”Дата18.09.2016
Размер48.16 Kb.

С
НЦ „ССИК – РАЗЛИЧНИЯТ ПОГЛЕД”
Стара Загора, 6000, ул. Сава Силов 37,

тел. 042/ 623 622, 0889 814 615, contact@razlichniatpogled.org“Младежка Кино-Зона”

проект на Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед

Проектът „Младежка Кино-Зона“ на Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед е финансиран по програма „Младежта в действие“, Дейност 1.2 – Национална младежка инициатива и реализира идеята за единственото Старозагорско алтернативно младежко кино. Партньори по проекта са Регионална здравна инспекция - Ст. Загора, Сдружение „Дон Боско“, Сдружение „Отворено общество“, Превантивно информационният център по зависимости към Общински съвет по наркотични вещества в Стара Загора и ЦНСТ „Малък групов дом“.  В продължение на четири месеца, кино „Различният Комсомол“ в центъра на Стара Загора ще бъде арена на образователни прожекции за деца и младежи, на премиери на български и чуждестранни филми, срещи с кино дейци, дискусии и дебати, на доброволчески сбирки, както и на единствената по рода си панорама на аматьорско кино, създадено от млади таланти от цяла България. Участие като партньори в проекта могат да вземат неправителствени организации, институции и заинтересувани частни лица от цялата страна.

Кино-Зона“ – панорама на младежки филми

Като част от проекта, в периода януари-април ще се проведе младежки конкурс – панорама за младежки филми от всякакви жанрове, наречен „Кино-Зона“. Най-добрите от селектираните чрез младежкото жури филми и чрез избор на публиката ще бъдат излъчени в афиша на киното, като авторите на най-приветстваните филми ще бъдат поканени за почетно награждаване в Стара Загора в средата на април 2013 г.

Кино-Зона“Отворена покана към младежи за участие в кино-панорама

Изпрати ни твоя филм – твоето видео творение! Ние ще го покажем на жури от няколко работещи в киното творци, а после и на младежи и кино любители като теб. Ако те го харесат, ще го покажем на още хора, на голям екран в кино „Различният Комсомол“ и ще поканим теб и други таланти на награждаване и парти в Стара Загора през април!

А след това?

Ще отваряме още много врати за теб и таланта ти, за да те поведем по чуден и непредсказуем път!

Готов ли си?

Срок за кандидатстване: 07.01.2013 г. - 08.03.2012 г.

Кой може да участва?

Младежи на възраст 15 – 29 г.

Жанр на филма: без ограничения;

Времетраене: 4 мин – 90 мин

Условия за кандидатстване:


 1. Ъплоудни своя филм (формат AVI, DV (PAL) или HDV, прeпоръчителен bitrate 8 Мbps) чрез сървър за споделяне на файлове (например чрез: http://www.tranz.it; WE TRANSFER, DROP-BOX, I-CLOUD и др.).

 2. Изтегли и попълни формуляра за участие (тук). В него постави линк към качения на сървъра филм.

 3. Изпрати формуляра на teo@razlichniatpogled.org, не по късно от 08.03. 2013 г.

 4. Ако имаш проблеми с качването на филм, можеш да ни го изпратиш на DVD носител на следния пощенски адрес: Стара Загора, 6000, ул Сава Силов 37, за „Зона-Зара-Кино“ към Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед.

Отворена покана към неправителствени организации, институции и частни лица относно образователните прожекции по проекта

Краен срок: 15.01.2013 г.

„Младежка Кино-Зона“ е проект с образователен и социален характер, имащ за цел да върне младите в киносалона и да им представи както качествено кино от цял свят, така и възможности за усъвършенстване, дебат и интересни срещи. Основна дейност по проекта са предвидените минимум 30 образователни прожекции за периода януари – април 2013 г. последващи пост-прожекции на открито ще бъдат извършвани през май 2013 г.

Филмите, които ще бъдат показвани могат да бъдат от различни жанрове и времетраене, като е желателно да бъдат ориентирани към младежи и граждани, интересуващи се от съвременно кино-изкуство. Предвидени са теми като младежки неправителствени организации у нас и в чужбина, филми за вече осъществени проекти, филми за доброволчеството, филми по различни обществени и културни кампании и каузи, филми по повод национални или световни празници, биографични филми за кино-дейци или значими личности, игрални филми класически произведения на изкуството, филми за успели млади хора и др. Желателно е филмите да бъдат анонсирани пред аудиторията заедно с допълнителна информация и по възможност участие на лектор. Целта е да бъде дадено максимално количество информация и храна за размисъл, да бъдат провокирани дискусии по темата преди или след самия филм, да се осъществи контакт с публиката, да бъдат предприети последващи дейности при интерес и желание от нейна страна.

Образователните прожекции ще се случват в залата на кино „Различният Комсомол“ , която се намира в центъра на Стара Загора, напълно реновирана е и разполага с 150 места, кино екран с размери 4м/ 7 м, аванс сцена с дълбочина 3 м и дължина 7.50 м, озвучителна Dolby Surround System и възможности за микрофон за водещ и музика на живо, мултимедиен проектор и настолен компютър с вискокачествена видеокарта, както и две кино-машини за 35 мм лента.

Призоваваме всички неправителствени организации и институции, които биха искали да представят филми като част от образователните прожекции по проекта да заявят желанието си на contact@razlichniatpgled.org до 15.01.2013 г. В периода 07.01. – 15.04.2013 ще бъдат излъчвани по 2 прожекции седмично. Заявете вашите предложения за дата, тема, заглавие на филма, времетраене, и евентуално участие на лектор, който да го представи и да провокира дискусия. Моля, известете ни за предложенията си до 15.01.2013 г.

Отворена покана за доброволци

Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед ви призовава:Да възродим магията на Седмото изкуство в Стара Загора!

Позициии за доброволци по проект „Младежка Кино-Зона“: 1. Координатор „Доброволци“

 2. Координатор „ПР и Реклама“

 3. Координатор „Разпространение на печатни материали“

 4. Доброволец за „Заснемане на филм за проект Младежка кино-зона“

 5. Доброволец „Флаш-мобове и информационни кампании“

 6. Доброволец за „Интернет и Фейсбук мониторинг/активност“

 7. Доброволец „Фото репортажи“

 8. Доброволец „Ревюта и прес-съобщения“

 9. Доброволец „Почистване на кино-салона „Различният Комсомол“

Очакваме ви за да споделите нашият ентусиазъм и да работим в екип за това да продължи да има алтернативно кино в Стара Загора!

Пишете на teo@razlichniatpogled.org или звънете на 0884 814 615, 0988 93 25 93.

База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница