Съобещение за медиите 23. 03. 2006 Сър Алън Паркър дегустира вина на „Дамяница”Дата11.01.2018
Размер15.36 Kb.
СЪОБЕЩЕНИЕ ЗА МЕДИИТЕ
23.03.2006

Сър Алън Паркър дегустира вина на „Дамяница”
На 19 март 2006 г. Сър Алън Паркър, Стефан Лаудин, директор на филмовия фестивал във Варшава, Андреас Щрол, директор на фестивала в Мюнхен, Кирстен Нийхус, Райса Фомина, водещо име в руската филмова индустрия, и Стефан Ухрик, един от директорите на фестивала в Карлови вари, който е колекционер на вино дегустираха вина на „Дамяница” във Винобар във Военния клуб в София. Сред дегустираните вина на „Дамяница” бяха: Ничия земя розе 2004, Каберне фран 2003, Уникато Мелник 2003, Уникато Рубин 2004, Редарк 2001, Бяло десертно 64 и Каберне фран Дзиндзифките 2003. Дзиндзифките успя да се превърне в любимото вино на Сър Алън Паркър.

Според Стефан Китанов, директор на София филм фест, дегустацията се е превърнала в уникално събитие. Г-н Китанов споделя още: „Дамяница” успя да създаде едно незабравимо преживяване. Това в най-близко бъдеще ще рефлектира върху българското присъствие в европейската филмова индустрия. Виното „Ничия земя” (No Man’s Land) се превърна в символ на България и българското кино. Не е случайно, че много хора при споменаването на No Man’s Land се сещат за виното на „Дамяница”, не за филма. Самият Сър Алън Паркър, като разбра, че „Дамяница” се намира в близост да Сандански, предложи да се организира фестивал „Съндански”, който да си пратнира с известния филмов фестивал Sundance. Той самия обеща да разговаря със своя приятел Робърт Редфорд, основател на фестивала Sundance”.

Организаторите на дегустацията са убедени, че виното и филмите могат взаимно да си партнират и да работят за имиджа на българското вино и българското кино. Според Филип Харманджиев, собственик на „Дамяница”, „навлизането на вината на „Дамяница” във филмовата индустрия е незабравимо изживяване, а и начин българското вино да подпомогне българското кино”.
За контакти:

Десислава Бошнакова,

ROI Communication

тел. 961 59 71

GSM: 088 835 47 06

e-mail: dboshnakova@roibg.com,www.roibg.com


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница