Съобщение за медиите Нилсен Адмосфер България, София, 01. 07. 2015Дата24.09.2016
Размер22.5 Kb.

Съобщение за медиите

Нилсен Адмосфер България, София, 01. 07. 2015

Телевизорите с плосък екран постепенно стават стандарт на българския пазар

Телевизори с плосък екран най-често притежават домакинствата в големите градове. Обикновено, те са разположени в дневната. Данните са от проучване (Continual Survey), което Нилсен Адмосфер България извърши в рамките на своя пийпълметричен проект.
Телевизорите с плосък екран (тип LCD, LED или плазма) постепенно стават стандарт на българския пазар - в 49 % от домакинствата в страната ще намерите поне един такъв телевизор. Повечето от тях се срещат в домакинствата от големите и средноголемите градове, по-конкретно - в градовете с население над 25 хиляди жители. До момента най–голям брой плоски телевизори (63 %) декларират домакинствата от град София. Точно обратното е положението в малките градове и в селата - там тези телевизори са все още рядко срещани. В градовете и селата с население под хиляда души, плоски телевизори притежават едва 30 % от домакинствата.

Най-често, телевизорите с плосък екран са позиционирани във всекидневната, която е традиционното място за гледане на телевизия. На второ място (с голяма разлика), този тип телевизори са позиционирани в спалнята. По-рядко се срещат в кухнята или в детската стая.

Иван Генчев | Изпълнителен Директор

ivan.genchev@admosphere.bg

Nielsen Admosphere Bulgaria JSC | 81-A Bulgaria Blvd. Building 1, fl. 2, office 3 | 1404 Sofia |

Тел: +359 2 9809330, 9807510

www.nielsen-admosphere.bg

Допълнителна информация:

Nielsen Admosphere Bulgaria JSC (www.nielsen-amdosphere.bg) е дъщерно дружество на чешката изследователска агенция Nielsen Admosphere a.s. (част от NIELSEN Group), която предлага широка гама продукти и услуги в сферата на маркетинга и медийните изследвания, анализа на данни и развитието на специализиран софтуер. Агенцията развива редица мащабни, методологично и технологично сложни изследователски проекти, като Електронно измерване на телевизионната аудитория, с помощта на ТВ-метри, в Република Чехия и в България; Мониторинг на интернет трафика и мониторинг на социо–демографската структура на интернет потребителите в Република Чехия (NetMonitor); Мониторинг на инвестициите в медийна реклама на територията на Република Чехия; Мониторинг на интернет трафика и социо–демографската структура на интернет потребителите в Република Словакия (AIMonitor).

Развиваме и използваме наша собствена технология за електронно измерване на медиите – платформата SimMetry™, която включва ТВ–метърът SimEar™ - стационарно измерващо устройство, SimAir™ - мобилно измерващо устройство, както и система за производство и поддържане на данни за аудиторията SimBios™. За целта на провежданите от нас маркетингови изследвания в Република Чехия, ние сме съпритежател и на голяма представителна извадка от онлайн респонденти (Чешки Национален Панел).Всички дружества от нашата група предлагат професионални услуги от най-високо качество. Членуваме в професионални организации като ESOMAR, SIMAR, TUESDAY Business Network. Притежаваме филиали в Република България, Чехия и Словакия, и развиваме тясно сътрудничсество с голям брой чуждестранни партньори.

Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница